diskografija | agencija | english

Vijesti | Mailing lista | RSS

22.01.2019. | OBJAVLJEN ALBUM ANSAMBLA CORONA

Objavljen je album Ženskog vokalnog ansambla Corona. Za sada je dostupan u digitalnom formatu u više od 130 online prodavnica i na brojnim streaming servisima poput Deezera, iTunesa, Spotifyja ili Tidala. Uskoro će biti objavljen i u CD formatu.

Iako je riječ o ansamblu koji je duže od dvije decenije aktivan na međunarodnoj muzičkoj sceni kroz nastupe na festivalima i samostalnim koncertima u Hrvatskoj, Srbiji, Francuskoj, Italiji, Austriji, Njemačkoj, Švicarskoj, Rumunjskoj, Poljskoj i Tunisu, ovo je njihov prvi album.

Ansambl je osnovan prije 27 godina kao sekcija Akademskog kulturnog centra Seljo. Osnovao ga je Slobodan Dodo Kovačević, a već više od 20 godina voditeljica ansambla je Tijana Vignjević dok ansambl već desetak godina radi u sastavu: Tijana Vignjević, Anida Isanović, Adelita Kadić, Dunja Kazić, Ajla Smajlović, Vanesa Poturović, Esma Cerkovnik i Darja Softić-Kadenić.

Album naslovljen Corona sadrži 13 pjesama sa područja Balkana snimljenih je u periodu od 2015. do 2017. godine u produkciji Gramofona. Producent je Edin Zubčević, ton majstor Eric Bajramović, mastering je radio Vlado Džihan u Milkshop Studiju, a dizajn Ajna Zlatar.

15.05.2018. | BRIAN ENO DOLAZI U SARAJEVO

Od 13. juna do 29. augusta u Historijskom muzeju u Sarajevu bit će predstavljena multimedijalna instalacija 77 Million Paintings čiji je autor Brian Eno.

Brojna muzička ostvarenja od sedamdestih godina naovamo, muzičke saradnje i samostalni albumi, učinili su da je Eno u javnosti poznatiji kao muzičar i producent nego kao vizuelni umjetnik iako su njegovi vizuelni radovi možda i brojniji od albuma koje je snimio.

Audio-vizuelna instalacija 77 Million Paintings koja će biti izložena u Sarajevu, posebno je osmišljena za prostor Historijskog muzeja, a prvi put je predstavljena u Tokiju prije 12 godina. U međuvremenu je izlagana u više od 30 izložbenih prostora širom svijeta kao i na Venecijanskom bijenalu.

Brian Eno autor je cjelokupnog video i audio sadržaja instalacije čiji naziv predstavlja mogući broj različitih kombinacija sadržaja koji generira kompjuterski program a koji se niti u jednom trenutku ne ponavlja, stvarajući tako za svakog posjetioca potpuno jedinstven umjetnički doživljaj i osobeno iskustvo.

Izložbu organizira British Council u saradnji sa Historijskim muzejom i agencijom Gramofon.

25.02.2018. | Kraftwerk stigao u Sarajevo

Večeras tačno u 20.00 sati u sarajevskoj Skenderiji nastupa njemački Kraftwerk, aktuelni dobitnici nagrade Grammy za najbolji album plesne i elektronske muzike, i bend koji je imao nemjerljiv uticaj na popularnu muziku i pop kulturu uopšte.

3-D koncert dio je svjetske turneje benda koji je poznat po vrhunskim audio-vizuelnim performansima koji će ovaj put biti praćeni 3D animacijama. Jučer je počela instalacija produkcije koja je gotovo stadionska - bina od 18 metara sa video ekranom od 12 metara širine, vrhunska razglasna i rasvjetna oprema uz šest 3-D projektora.

Koncerti prethodnih dana održani u Ljubljani i Beogradu su sudeći prema napisima tamošnjih medija bili spektakularni muzički događaji te publika sarajevskog koncerta koja dolazi iz različitih dijelova zemlje, ima razloga očekivati isto.

Članovi Kraftwerka Ralf Hütter, Henning Schmitz, Fritz Hilpert i Falk Grieffenhagen već su stigli u Sarajevo.

Ulazi se večeras otvaraju u 18.30, za djecu do 8 godina ulaz je besplatan, a za osobe sa invaliditetom osiguran je poseban ulaz i posebna mjesta na balkonu. Svi posjetioci će na ulazu dobiti 3-D naočale koje mogu zadržati kao suvenir.

Ulaznice se mogu kupiti na platou Skenderija po istoj cijeni kao i u pretprodaji od 38 KM.

14.02.2018. | POZIV ZA AKREDITIRANJE MEDIJA

Pozivamo medijske kuće koje još uvijek nisu izvršile akreditiranje novinara za praćenje koncerta Kraftwerka da zahtjev za akreditiranje dostave do petka 16. februara do 17.00.Svaka medijska kuća može akreditirati jednog novinara.

S obzirom na specifičnost 3-D koncerta, napominjemo da je broj TV ekipa i fotografa koji će moći prisustvovati koncertu ograničen te će zahtjeve za foto i video snimanje prethodno odobriti menadžment Kraftwerka.

 Stoga vas molimo da vaše zahtjeve dostavite u previđenom roku. Naknadni zahtjevi i akreditiranje na licu mjesta, neće biti mogući.Zahtjeve za akreditiranje dostavite putem maila gramofon@gramofon.ba. Dodatne informacije možete odobiti putem telefona 033 550 480.

14.02.2018. | KRAFTWERK RASPRODAJE KONCERTE PO EVROPI

Jedan od najuticajnijih bendova u istoriji elektronske i popularne muzike, njemački Kraftwerk, od početka mjeseca je na evropskom dijelu svjetske turneje koja će obuhvatiti 19 koncerata.

Za koncertni 3-D spektakl ovih višestrukih Grammyjevaca koji su i aktuelni dobitnici ove nagrade za najbolji album plesne i elektronske muzike, vlada ogroman interes širom Evrope.

Sinoć su u Moskvi članovi Kratwerka održali rasprodan koncert a sutra će u Helsinkiju održati dva koncerta rasprodana prije mjesec dana. Što se regije tiče, Kraftwerk nastupa u Ljubljani, Beogradu i Sarajevu. Ulaznice za parter beogradske Arene rasprodane su prije dva mjeseca a jednaka je situacija i sa ljubljanskim koncertom u dvorani Tivoli.

Veliki interes publika pokazuje i za sarajevski koncert koji će biti održan 25. februara a publika će u dvoranu Mirza Delibašić doći iz različitih dijelova Bosne i Hercegovine ali i iz susjedne Hrvatske i Crne Gore. Ulaznice su u prodaji putem interneta i na brojnim prodajnim mjestima širom zemlje u sistemu kupikartu.ba, a poštovaoci Kraftwerka u Sarajevo dolaze iz Banjaluke, Bihaća, Brčkog, Gračanice, Gradačca, Gradiške, Konjica, Lukavca, Mostara, Travnika, Zenice, Viteza, Širokog Brijega, Tuzle.

3-D koncertni nastup Kraftwerka predstavlja vrhunac savremene koncertne produkcije popraćen 3-D video projekcijama koje su dosad neviđene na koncertnim nastupima a imajući u vidu značaj ovog benda na muzičkoj sceni, ogroman interes publike je više nego razumljiv.

12.02.2018. | PRIBLIŽAVA SE SPEKTAKL GODINE!

Za 14 dana, u nedjelju 25. februara, u dvorani Mirza Delibašić nastupit će jedan od najutjecajnijih bendova u istoriji popularne muzike i aktuelni dobitnik Grammyja za najbolji album elektronske muzike, njemački Kraftwerk.

Koncert uživo bit će popraćen do sada neviđenim 3-D video efektima koji će učiniti njihov nastup istinskim audio i vizuelnim spektaklom za sve posjetioce koncerta koji agencija Gramofon organizira u okviru Kraftwerkove svjetske turneje.

Kako bi na svim koncertima osigurao vrhunske produkcijske uslove za svoju publiku, Kraftwerk na turneji prati konvoj od 10 vozila uključujući i 5 šlepera sa tehničkom opremom te ekipa od 30 tehničara zaduženih za razglasnu, rasvjetnu i video opremu. Računajući lokalnu produkciju koja će u Sarajevu biti na dispoziciji Kratwerkovom timu, broj tehničkog osoblja koje će biti angažirano na pripremi koncerta penje se na 70.

3-D efekte na koncertu osigurat će šest 3-D video projektora a riječ je o tehnologiji koja u Sarajevu i Bosni i Hercegovini nikada nije korištena niti na jednom događaju posebno ne koncertnom.

Zanimljivo je da će ista tehnička oprema biti korištena na svim koncertima turneje bez obzira na veličinu dvorane, tako da će 18-metarska bina sa 12-metarskim video ekranom biti korištena i u velikim arenama i u manjim dvoranama kakva je sarajevska Skenderija. Bina koju Kraftwerk koristi na svojim koncertima ima dimenzije 18 x 12 metara, a poređenja radi, uobičajeno se koristi za velike stadionske koncerte.

Kraftwerk će ove sedmice održati rasprodani koncert u Moskvi kao i dva rasprodana koncerta u Helsinkiju, a prije Sarajeva u regiji će nastupiti još u Ljubljani i Beogradu.

Ulaznice za sarajevski koncert po pretprodajnoj cijeni mogu se kupiti online i na prodajnim mjestima sistema kupikartu.ba.

07.02.2018. | Rasprodane Early Bird ulaznice, počela pretprodaja!

Rasprodane su Early Bird ulaznice za sarajevski koncert Kraftwerka koji će biti održan 25. februara u dvorani Mirza Delibašić, na Skenderiji.

Ulaznice za ovaj 3-D koncert od danas se mogu kupiti po pretprodajnoj cijeni od 38 KM, online i na prodajnim mjestima sistema kupikartu.ba širom Bosne i Hercegovine.

Koncertu jednog od najznačajnijih bendova u istoriji popularne muzike, koji po opštem mišljenju predstavlja vrhunac savremene koncertne produkcije, prisustvovat će publika iz svih gradova Bosne i Hercegovine. Pored Sarajeva, najveći broj posjetilaca će biti iz Mostara i Tuzle, a što se tiče susjedstva, najviše publike dolazi iz Splita, Dubrovnika i Podgorice.
 
Svjetska turneja Kraftwerka, čijim je dijelom i sarajevski koncert, započela je prije nekoliko dana u Njemačkoj a ulaznice se kreću do vrtoglavih 150 EUR. Sarajevski koncert Kraftwerka ima najpovoljniju cijenu ulaznice za ovaj vrhunski koncertni spektakl koji će pratiti 3-D video projekcije koje publika u Bosni i Hercegovini još nije imala priliku doživjeti na koncertu uživo.

17.01.2018. | Kraftwerk: U Sarajevo dolaze i roboti!

Na svom prvom sarajevskom koncertu jedan od najznačajnijih bendova u istoriji popularne muzike, njemački Kraftwerk nastupit će u dvije postave.

Prvu postavu činit će članovi Kraftwerka Ralf Hütter, Henning Schmitz, Fritz Hilpert i Falk Grieffenhagen dok će drugu Kraftwerkovu postavu činiti četiri robota, identična članovima benda, koja će tokom izvođenja čuvenog singla The Robots zamijeniti na pozornici članove Kraftwerka.

Publiku 25. februara u dvorani Mirza Delibašić, na koncertu Kraftwerka očekuje audio-vizuelni show do sada neviđen u Bosni i Hercegovini koji će osim vrhunskog zvuka odlikovati i najsavremenija 3-D tehnologija koja će biti korištena za 3-D efekte, omogućavajući potpuno uživanje u ovom audio-video spektaklu.

Kraftwerk već godinama izbjegava pojavljivanje u medijima a u slučaju rijetkih intervjua, novinari “razgovaraju” sa robotom Ralfa Hüttera jednog od osnivača Kraftwerka.

Koncert u Sarajevu organizira agencija Gramofon a Kraftwerk u Bosnu i Hercegovinu dolazi nakon koncerata u ljubljanskoj dvorani Tivoli i beogradskoj Areni, a prije koncerta koji će održati u Skoplju.

Ulaznice za koncert Kraftwerka mogu se kupiti u sistemu www.kupikartu.ba po early bird cijeni od 34 KM.

27.12.2017. | NEMJERLJIV UTICAJ - OD DAVIDA BOWIEJA DO U2

Njemački Kraftwerk koji će nastupiti u Sarajevu 25. februara u dvorani Mirza Delibašić, po opštem je mišljenju jedan od najuticajnijih bendova u historiji pop muzike.

Njihov muzički stil i imidž može se prepoznati u brojnim synth-pop bendovima uključujući i Depeche Mode kojem se pripisuje izjava “Kraftwerk je kumovao elektronskoj muzici cijele naše generacije!”

Utemeljitelji techna – trojac iz Detroita Juan Atkins, Kevin Saunderson i Derrick May pod snažnim su utjecajem Kraftwerka kombinirali njihove repetitivne melodije sa funk ritmovima, omogućivši nastanak popularnog žanra.

Bjork ih navodi kao jedan od glavnih muzičkih utjecaja, a magazin NME Kraftwerku pripisuje zasluge za muzički izričaj bendova kakvi su Prodigy i Daft Punk.

Kraftwerku je David Bowie posvetio svoju pjesmu V-2 Schneider sa albuma Heroes a snažan utjecaj Kraftwerka naglašavali su svojevremeno i članovi bendova Joy Division i New Order kao i članovi Blondie.

U2 je snimio verziju njihove pjesme Neon Lights, kao i Simple Minds. Franz Ferdinand je inspiriran Kraftwerkovom pjesmom The Model napisao svoj Walk Away dok je Rammstein također obradio ovu pjesmu i single Das Modell objavio 1997. godine.

Koncert Kraftwerka u Sarajevu, u okviru njihove svjetske 3-D turneje, organizira agencija Gramofon a ulaznice se mogu kupiti u sistemu www.kupikartu.ba po early bird cijeni od 34 KM.

19.12.2017. | PRVI 3-D KONCERT U BOSNI I HERCEGOVINI

U februaru će u sarajevskoj Skenderiji biti održan 3-D koncert koji će za bosanskohercegovačku publiku u okviru svoje svjetske 3-D turneje održati pioniri i heroji elektronske muzike, njemački Kraftwerk.

Njihovi koncertni nastupi širom svijeta su poznati po izvrsnim živim izvedbama a spoj su jedinstvene i futurističke muzike i 3-D video projekcija koji publici nude veličanstven multimedijalni spektakl. Kraftwerk već decenijama postavlja standarde u korištenju i razvoju novih tehnologija a njihovi su nastupi i u 21. stoljeću savremeni, moderni i napredni i kao da dolaze iz budućnosti.

Vrhunska produkcija koja prati Kraftwerk na turneji, u Sarajevo dolazi sa konvojem kamiona opreme i 18 metara širokim video zidom, uz razglasnu i rasvjetnu opremu što obećava jedinstven i neponovljiv koncertni doživljaj za koji će posjetitelji na ulazu u dvoranu dobiti 3-D naočale.

Kraftwerk je po općem mišljenju jedan od najznačajnijih bendova u historiji muzike a sarajevski koncert koji će biti održan 25. februara u dvorani Mirza Delibašić bit će ujedno i prvi 3-D koncert ikada organiziran u Bosni i Hercegovini.

Prije Sarajeva, Kraftwerk će nastupiti u ljubljanskoj dvorani Tivoli i beogradskoj Areni, gdje se ulaznice kreću od 54 do 60 KM za Beograd i 82 do 88 KM za Ljubljanu, dok rane ulaznice (takozvane early bird ulaznice) za sarajevski koncert Kraftwerka, koji organizira agencija Gramofon, koštaju 34 KM i mogu se kupiti putem interneta i na prodajnim mjestima sistema kupikartu.ba.

07.12.2017. | U PRODAJI ULAZNICE ZA KRAFTWERK 3-D SPEKTAKL

U prodaji su Early Bird ulaznice za 3-D koncert koji će njemački Kraftwerk održati 25. februara naredne godine u dvorani Mirza Delibašić u organizaciji sarajevske agencije Gramofon.

Ovi pioniri elektronske muzike koje smatraju “najutjecajnijim bendom u istoriji nakon Beatlesa”, počinju stvarati početkom sedamdesetih, ali njihovi albumi nekoliko decenija kasnije i dalje zvuče kao da dolaze iz budućnosti.

Za svoj posljednji album 3-D Katalog iz prošle godine imaju dvije nominacije za ovogodišnji Grammy, pored Grammyja za životno djelo koji su osnivači Kraftwerka Ralf Hütter i Florian Schneider dobili prije tri godine.

Kraftwerk posljednjih godina publici predstavlja “potpuno umjetničko djelo” u vidu 3-D koncerata. Prvi 3-D koncerti održani su u Muzeju savremene umjetnosti (MoMA) u New Yorku 2012. godine kada su tokom osam večeri predstavili svoj kompletan repertoar. Isti repertoar tokom osam noći izveden je i u londonskom Tate Modernu naredne godine, a ulaznice su rasprodane za nekoliko sati.

Novu seriju 3-D koncerata Kraftwerk će održati u februaru 2018. godine kada prvi put nastupa u Sarajevu. Early Bird ulaznice po cijeni od 34 KM u prodaji su u sistemu kupikartu.ba. Listu prodajnih mjesta možete naći na ovom linku.

29.11.2017. | Gramofon predstavlja KRAFTWERK u Sarajevu

Agencija Gramofon 25. februara organizira koncert pionira i heroja elektronske muzike, njemačkog Kraftwerka. Koncert će biti održan u Skenderiji, u dvorani Mirza Delibašić, u okviru njihove evropske 3-D turneje.

The Robots, Autobahn, The Model ili Computer Love samo su neke od pjesama na kojima su odrastale generacije a koje su postavile temelj za muziku 21. stoljeća. Kraftwerk je imao nemjerljiv uticaj na različite muzičke žanrove a njihovi živi nastupi jedinstven su audio-vizuelni doživljaj.

Posljednji album Kraftwerka “3-D Der Katalog” nominiran je u dvije kategorije ovogodišnje dodjele nagrada Grammy - za najbolji dance album/album elektronske muzike (za CD izdanje) i najbolji surround zvuk (za DVD izdanje). Ovaj bend oformili su Ralf Hütter i Florian Schneider koji su 2014. godine dobili Grammy za životno djelo.

Early Bird ulaznice po cijeni od 34 KM u prodaji će biti u sistemu kupikartu.ba od petka 1. decembra. Kako je riječ o 3-D koncertu, posjetioci će na ulazu u dvoranu dobiti 3-D naočale.

13.04.2017. | Music For Peace

Krajem aprila u Bošnjačkom institutu bit će održan koncert na kojem će biti izvedena djela kompozitora Handela, Ravela, Šostakoviča i Rabla, ali i savremenih kompozitora poput Nikole Resanovića, Georga Crumba i Takashija Yoshimatsua.

Spomenuti repertoar izvest će kvartet kojeg čine muzičari iz Rusije i Bjelorusije: pijanistica Maria Nemtsova, saksofonista Vitaly Vatulya, violinista Artiom Shiskov i čelista Evgeny Rumyantsev.

Iznimni muzičari koji su do sada nastupali u dvoranama poput njujorškog Carnegie Halla, osvojili brojne značajne svjetske nagrade poput Rumyantseva koji je bio laureat Čajkovski takmičenja 2007. godine i pobjednik međunarodnog takmičenja Aram Hačaturijan ili dua Nemtsova/Vatulya koji je 2015. osvojio prvu nagradu na italijanskom takmičenju Marco Fiorindo.

Članovi kvarteta su nastupali širom svijeta, od Evrope i Azije do Amerike, a sarajevski koncert održat će u okviru projekta Music for Peace u okviru kojeg će biti organizirana i radionica za studente muzike.

Koncert u Sarajevu će biti održan u petak 28. aprila s početkom u 20.00 sati. Ulaz na koncert je besplatan.

19.10.2016. | JORDI SAVALL - SPISAK DOBITNIKA POZIVNICA

Objavljujemo spisak osoba koje su u prethodnim danima putem e-maila agencije Gramofon izrazili želju da prisustvuju koncertu maestra Jordija Savalla i njegovog ansambla Hesperion XXI i gostujućih muzičara, koji će biti održan u petak 21. oktobra u Gradskoj vijećnici.

Uspjeli smo za sve one koji su danas do 18.30 poslali mail, u skladu sa pozivom, osigurati ulaz na koncert.

Preuzimanje pozivnica moguće je izvršiti u agenciji Gramofon, ulica La Benevolencija 14, u četvrtak 20. oktobra u terminu od 15.00 do 19.00. Preuzimanje pozivnica uz ličnu kartu. Nakon ovog termina pozivnice neće biti moguće preuzeti.

Spisak dobitnika pozivnica pogledajte na ovom linku.

18.10.2016. | JORDI SAVALL - ULAZ NA KONCERT JE BESPLATAN, UZ POZIVNICU

Maestro Jordi Savall će 21. oktobra sa svojim ansamblom Hesperion XXI i gostujućim muzičarima održati koncert za uposlenike Zemaljskog muzeja Bosne i Hercegovine, a povodom lokalne proslave nagrade Grand Prix 2016 za kulturno naslijeđe koju je Europa Nostra zajedno sa Evropskom komisijom dodijelila uposlenicima muzeja i aktivistima UG Akcija.
 
Kako bi što veći broj posjetilaca mogao prisustvovati koncertu, maestro Savall je odlučio održati dva koncerta, u 19.00 i 21.00. Ulaz na koncerte će biti besplatan, uz pozivnicu.

Zbog ograničenog kapaciteta aule Vijećnice, a imajući u vidu veličinu scene i ansambla, koncertima će moći prisustvovati manji broj posjetilaca. Da biste osigurali svoju pozivnicu za koncert, potrebno je poslati mail sa imenom i prezimenom na adresu gramofon@gramofon.ba. Na osnovu zaprimljenih mailova, bit će formirana lista, a u zavisnosti od kapaciteta, pozivnice će biti distribuirane po principu «prvi dobiva prvi», uz pravilo 1 e-mail adresa – 1 pozivnica.

Lista onih koji će dobiti pozivnicu za koncert će biti objavljena u srijedu u 19.00 na FB stranici agencije Gramofon Sarajevo.

13.10.2016. | ČUVENI JORDI SAVALL U SARAJEVU

Španski umjetnik maestro Jordi Savall, jedan od najpoznatijih virtuoza na violi da gamba i dobitnik prestižne nagrade Grammy nastupit će 21. oktobra u Sarajevu, u Gradskoj vijećnici.

Koncert se organizira povodom proslave nagrade Grand Prix 2016, nagrade za kulturno naslijeđe koju su Europa Nostra i Evropska komisija dodijelili radnicima i aktivistima Zemaljskog muzeja Bosne i Hercegovine i UG Akcija.

Jordi Savall na međunarodnoj sceni priznat je kao jedan od vodećih instrumentalista i dirigenata kada je u pitanju rana evropska muzika, posebno renesansna i srednjovjekovna, a na sarajevskom koncertu predstavit će se sa svojim ansamblom Hesperion XXI i gostujućim muzičarima.

Na koncertu će Savall izvesti repertoar pod naslovom BAL·KAN: Honey and Blood – Cycles of Life, svojevrstan dijalog muzike Balkana i romske i armenske dijaspore, zajedno sa još 18 muzičara iz Armenije, Turske, Grčke, Bugarske, Mađarske, Rumunije, Srbije i Španije. Muzičarima će se na sceni pridružiti i četiri vokalista: pjevačice iz Bosne i Hercegovine, Bugarske i Grčke: Amira Medunjanin, Stoimenka Outchikova-Nedialkova i Katerina Papadopoulou, te mađarsko-rumunski instrumentalista i pjevač Tcha Limberger.

Sarajevski koncert Jordija Savalla organizira agencija Gramofon za Europa Nostru - panevropsku federaciju nevladinih organizacija u oblasti kulturnog naslijeđa sa sjedištem u Hagu, a koncert podržavaju Fondacija Jordi Savall, Vijeće za regionalnu saradnju (RCC), Delegacija EU u BiH, EU program Kreativna Evropa, Evropska kulturna fondacija i Gradska uprava Sarajevo.

08.02.2016. | PRODUKCIJA MUZIKE ZA SERIJAL "HOĆU KUĆI"

Gramofon je snimio i producirao muziku za 20 epizoda dokumentarnog serijala "Hoću kući" koji će od večeras biti emitiran na TV stanici Al Jazeera Balkans.

Za jedan radni dan u studiju, Gramofon je za produkcijsku kuću Refresh, snimio i producirao više od 150 minuta muzike koja će biti korištena u serijalu. U snimanjima su sudjelovali: Dino Šukalo, Edvin Hadžić, Adis Sirbubalo, Anes Beglerbegović i Šefik Sirbubalo.

Snimanje i audio postprodukciju su ispred Gramofona uradili inžinjer zvuka Eric Bajramović i producent Edin Zubčević.

23.12.2015. | PRVI SINGL ANSAMBLA CORONA

Objavljen je singl vokalnog ansambla Corona sa njihovog prvog albuma koji je snimljen u augustu ove godine u produkciji izdavačke kuće Gramofon.

Pjesma Gusta mi magla padnala je tradicionalna pjesma sa Kosova, a Corone su je otpjevale u aranžmanu Adelite Kadić, članice ansambla. Album su snimili Eric Bajramović i Edin Zubčević. Bajramović potpisuje i miks ove pjesme, a Zubčević produkciju.

U ansamblu Corona pjevaju Tijana Vignjević, Anida Isanović, Adelita Kadić, Dunja Kazić, Ajla Smajlović, Vanesa Poturović, Esma Sulejmanagić i Darja Softić-Kadenić, a solistica u pjesmi Gusta mi magla padnala je Anida Isanović.

Album sa 14 tradicionalnih i komponovanih pjesama sa područja Balkana u izvedbi članica Corone bit će objavljen u proljeće naredne godine u izdanju Gramofona.

Link: https://youtu.be/FHEn8EFJeGA

02.09.2015. | Ansambl Corona snimio prvi album

U produkciji izdavačke kuće Gramofon iz Sarajeva završeno je snimanje prvog albuma ženskog vokalnog ansambla Corona.
 
Corona djeluje kao sekcija AKCUS Seljo od 1992. godine kada ju je osnovao pokojni Slobodan Dodo Kovačević, a danas u ansamblu pjevaju Tijana Vignjević, Anida Isanović, Adelita Rizvanović, Dunja Kazić, Ajla Smajlović, Vanesa Poturović, Esma Sulejmanagić i Darja Softić-Kadenić.
 
Četrnaest kompozicija koje će se naći na njihovom prvom nosaču zvuka bit će diskografski debi sastava koji je više od 20 godina aktivan ne samo na bosanskohercegovačkoj već i međunarodnoj sceni kroz nastupe na festivalima i samostalnim koncertima u Hrvatskoj, Srbiji, Francuskoj, Italiji, Austriji, Njemačkoj i Tunisu.
 
Album je za izdavačku kuću Gramofon producirao Edin Zubčević koji je zajedno sa Ericom Bajramovićem i snimio svih 14 pjesama a post-produkcija je planirana za kraj septembra u njemačkom Studiju Bauer u Ludwigsburgu. Tokom četiri radna dana koliko je snimanje trajalo, članice Corone su otpjevale repertoar tradicionalnih i komponovanih pjesama Balkana u aranžmanima Tijane Vignjević, članice i voditeljice ansambla, pokojnog profesora Vinka Krajtmajera, solistice ansambla Adelite Rizvanović, Todora Skalovskog, Nikolaia Kaufmana i Petra Liondeva.
 
Posebnost ovom muzičkom pothvatu daje činjenica da je riječ o jednom od rijetkih albuma i muzičkih projekata na domaćoj i regionalnoj sceni koji tradicionalnom repertoaru pristupa istovremeno na ozbiljan i odgovoran ali i hrabar i ambiciozan način, poštujući tradiciju i ne oduzimajući snimljenim pjesmama ništa od njihove autentične ljepote. Pjesme koje je Corona snimila čine ovaj ansambl uzbudljivom stranicom u repertoaru tradicionalne muzike izvedene na ponekad nimalo tradicionalan, ali uzbudljiv i atraktivan način.
 
“Presretne smo što smo u Gramofonu našle partnera koji je ne samo zainteresiran za muziku koju pjevamo već je svojim iskustvom, znanjem i idejama pomogao da konačno uobličimo svoj dugogodišnji muzički san. Naš prvi album kruna je dosadašnjeg rada ansambla, ali i naših osnivača i svih 40 djevojaka koje su u proteklih više od 20 godina bile članice ansambla, od vremena osnivanja tokom opsade Sarajeva pa do danas”, izjavila je Tijana Vignjević, voditeljica Corone.

04.06.2015. | ZOSTER TREĆI PUT NA EXIT-u

Nakon koncerata u Mostaru i Zagrebu, u okviru turneje kojom promoviraju svoj aktuelni album Srce uzavrelo, članovi grupe Zoster ovog ljeta će nastupiti i na EXIT-u u Novom Sadu.

Bit će to njihov treći nastup na najvećem muzičkom festivalu u ovom dijelu Evrope, prije kojeg će Zoster u Sarajevu 13. juna održati veliki koncert na Metalcu.

“Sarajevskim koncertom ćemo prije nastupa na EXIT-u obilježiti 10 godina rada i 10 godina saradnje sa izdavačkom kućom Gramofon, koliko je prošlo od prvog albuma Ojužilo objavljenog 2005. godine”, kaže Mario Knezović, frontmen i autor pjesama Zostera.

“Naš mali jubilej obilježit ćemo velikim koncertom na Metalcu. Ujedno ćemo ispratiti proljeće i nezaboravnom zabavom u Sarajevu najaviti ljeto. Novo ljeto sa Zosterom”, dodaje Knezović.

Ulaznice za Zosterov koncert na Metalcu možete kupiti na blagajni BKC-a po cijeni od 10 KM u pretprodaji. Na dan kocerta ulaznice će se prodavati na Metalcu po cijeni od 12 KM.

01.06.2015. | Zoster na Metalcu - ulaznice u prodaji


U prodaji su ulaznice za veliki koncert Zostera koji će u organizaciji Gramofona biti održan na igralištu Metalac 13. juna, s početkom u 20.00.

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 10 KM u prodaji su na blagajni Bosanskog kulturnog centra. Na dan koncerta ulaznice će koštati 12 KM i moći će se kupiti ispred Metalca.

Na koncertu će jedan od najpopularnijih poslijeratnih bh. bendova predstaviti svoj aktuelni album Srce uzavrelo koji su mediji već proglasili “malim remek-djelom” odmah po objavljivanju singlova Gavrilo, Brod koji tone i Volio sam te sa ovog albuma.

Osim pjesama sa Srca uzavrelog, Zoster će na koncertu na Metalcu predstaviti i repertoar sa prethodna tri albuma – također objavljena za izdavačku kuću Gramofon – Imači kada, Festival budala i Ojužilo.

Zoster će, sasvim je izvjesno, obradovati Sarajlije velikim koncertom na otvorenom, a uz sjajnu svirku, duhovite i lucidne tekstove, rasplesane ritmove, sjajan performans, te standardno izvrsnu produkciju Gramofona, odlična zabava na Metalcu unaprijed je zagarantirana.

26.05.2015. | Pogledajte novi spot Halke

Objavljen je video spot za pjesmu “Negdje u daljine” koja se nalazi na aktuelnom albumu ansambla Halka “O ljubavi” koji je kao i njihov prvi album producirao Edin Zubčević za izdavačku kuću Gramofon.

Muziku i tekst za ovu popularnu svdalinku napisao je majstor sevdaha Rade Jovanović, dok aranžman potpisuje Adis Sirbubalo.

Spot je sniman na različitim lokacijama u Španiji i Bosni i Hercegovini – na Blagaju, u Mostaru, Hutovom blatu i Sarajevu, a režiju, scenarij, montažu i kameru radio je španski fotograf i video umjetnik Miki Olabarri Powell.

Članovi ansambla Halka su prije dva dana, iznimno uspješnim koncertom u Kolarčevoj zadužbini u Beogradu, okončali regionalnu promotivnu turneju koja je od januara ove godine obuhvatila nastupe u Beču, te rasprodanim dvoranama Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, Cankarjevog doma u Ljubljani, KIC-a Budo Tomović u Podgorici, održana su i tri koncerta u Bosni i Hercegovini – u banjalučkom Banskom dvoru te u tuzlanskom i sarajevskom Bosanskom kulturnom centru.

Halku narednog mjeseca očekuje koncert na InMusic festivalu u Zagrebu na world music stageu.

Video link: https://youtu.be/Ck1-xEFuvO4

20.05.2015. | Srce uzavrelo na Metalcu!

Polovinom juna Zoster će u Sarajevu održati samostalni koncert kojim će promovirati svoj posljednji album Srce uzavrelo, nastao u produkciji Gramofona.

Ovo je četvrti album koji je mostarska grupa objavila za sarajevsku izdavačku kuću, a kojim Zoster i Gramofon obilježavaju desetu godišnjicu uspješne saradnje. Prvi CD Zostera Ojužilo, Gramofon je objavio 2005. godine, Festival budala dvije godine kasnije, dok je nakon pet godina diskografske pauze, Zosterov treći album Imači kada objavljen online 2012. godine.

Srce uzavrelo najavljen je prije gotovo godinu dana pjesmom Gavrilo koja je za kratko vrijeme postala hit na društvenim mrežama nagovještavajući, kako je kritika kasnije ocijenila, "muzički najzrelije izdanje Zostera". Ono donosi deset autorskih pjesama Marija Knezovića koji potpisuje muziku i tekst, dok je aranžmane za sve pjesme radio Zoster. Album je producirao Edin Zubčević, koji je sa Ericom Bajramovićem i snimio album, dok su miks i mastering rađeni u Bauer Studiju u Ludwigsburgu.

Članovi grupe Zoster Mario Knezović, Atilla Aksoj, Adis Sirbubalo, Nikola Galić i Goran Rebac nedavno su u Mostaru imali koncertnu promociju albuma Srce uzavrelo a sarajevska promocija desit će se 13. juna na igralištu Metalac, s početkom u 20.00. Ulaznice će od petka 22. maja biti u prodaji na blagajni BKC-a, po pretprodajnoj cijeni od 10 KM. Na dan koncerta ulaznice će koštati 12 KM.

14.04.2015. | CORONA NASTUPA U VAREŠU

U subotu 18. aprila u Crkvi svetog Mihovila u Varešu nastupa Ženski vokalni ansambl Corona.

Koncertom koji organizira agencija Gramofon iz Sarajeva u saradnji sa Bosnom Srebrenom i Župom sv. Mihovila Arkanđela u Varešu, bit će ozvaničen početak saradnje izdavačke kuće Gramofon sa ansamblom Corona koji njeguje tradicionalnu vokalnu muziku Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Makedonije i Bugarske, a uz klasični horski repertoar izvodi i obrade šlagera u višeglasju.

“Sretna sam što ovim koncertom zvanično počinje naša saradnja sa sarajevskim Gramofonom. Proteklih mjeseci smo u saradnji sa producentom Edinom Zubčevićem pripremale repertoar i uradile nekoliko probnih snimanja u okviru priprema za snimanje našeg prvog albuma, i upravo taj repertoar ćemo izvesti za publiku u Varešu”, kazala je Tijana Vignjević, voditeljica ansambla.

Članice Corone do sada su nastupale u Italiji, Austriji, Njemačkoj, Francuskoj, Tunisu i zemljama regiona. Iza njih su brojna priznanja i nagrade, između ostalih i za “najbolje izvođenje djela starog majstora (renesansa)” na takmičenju Seghizzi u italijanskoj Goriziji, 2013. godine, kada su osvojile tri brončane i jednu zlatnu medalju, takmičeći se u ukupno pet kategorija.

Ansambl Corona osnovao je Slobodan Dodo Kovačević, dugogodišnji član i vođa muškog vokalnog ansambla Prijatelji, sada već davne 1992. godine. Corona već 23 godine djeluje kao sekcija AKCUS-a Seljo kroz koju je prošlo više od 40 članica. Danas Coronu čine: Darja Softić-Kadenić, Esma Sulejmanagić, Ajla Smajlović, Adelita Kadić, Vanesa Poturović, Dunja Kazić, Anida Isanović i Tijana Vignjević.

Koncert u Crkvi sv. Mihovila u Varešu počinje u 19.00, a ulaz je besplatan.

31.03.2015. | OBJAVLJEN NOVI ALBUM ZOSTERA

Novi album Zostera - Srce uzavrelo objavljen je u produkciji Gramofona.

Članovi Zostera – Mario Knezović, Atila Aksoj, Adis Sirbubalo, Nikola Galić i Goran Rebac snimili su album u studiju Muzičkog centra Pavarotti. Album je producirao Edin Zubčević, koji je sa Ericom Bajramovićem i snimio deset pjesama sa albuma, a miks i mastering su rađeni u Bauer Studiju u Ludwigsburgu.

Novi Zosterov CD rađen je u produkciji Gramofona, kao i njihova prethodna izdanja: Ojužilo (2005), Festival budala (2007) i Imači kada (2012), a prvi single sa albuma je pjesma Gavrilo čiji spot možete pogledati ovdje.

30.03.2015. | U petak Halka pred sarajevskom publikom

Nakon uspješnih koncerata održanih u BKC-u na zatvaranju 17. Jazz Festa Sarajevo u novembru 2013. godine i nastupa povodom obljetnice Prvog svjetskog rata iz juna prošle godine koji je emitiran na TV stanici Arte, Halka ponovno nastupa u BKC-u, u petak 3. aprila.

Ansambl kojeg čine Božo Vrećo, Dino Šukalo, Adis Sirbubalo, Edvin Hadžić i Anes Beglerbegović u međuvremenu je snimio novi album O ljubavi koji je naišao na izniman prijem kod publike, održali su brojne koncerte širom regije, uključujući rasprodane nastupe u Zagrebu, Ljubljani, Podgorici, Banjaluci, a koncerti na regionalnim i evropskim festivalima ih tek očekuju u narednom periodu.

Koncert u sarajevskom Bosanskom kulturnom centru dio je regionalne turneje O ljubavi koja će biti zaključena koncertom u prestižnoj Kolarčevoj zadužbini u Beogradu 24. maja, a članovi Halke za sarajevsku publiku pripremili su i premijerno izvođenje novih pjesama.

Halka će na predstojećem nastupu predstaviti novi album koji je kao i njihov prvjenac producirao Edin Zubčević za izdavačku kuću Gramofon iz Sarajeva. Osim pjesama sa prvog albuma, članovi Halke za nastup u BKC-u najavljuju izvođenje pjesama sa njihovog novog albuma O ljubavi – Tamburalo momče uz tamburu, Mislio sam svaki dan, Tužno vjetri gorom viju kao i pjesama Koliko su teška tuđa milovanja i Biser-Naza za koje je muziku i tekst napisao pjevač Halke Božo Vrećo, a koje se također nalaze na albumu O ljubavi.

Ulaznice za koncert koji je zakazan za 3. april u 20.00 mogu se kupiti na blagajni BKC-a po cijeni od 12 KM u pretprodaji. Na dan koncerta ulaznice će koštati 15 KM.

12.03.2015. | HALKA SE VRAĆA U BOSNU

U petak počinje bosanskohercegovački dio regionalne koncertne turneje kojom ansambl Halka promovira svoj drugi album O ljubavi.

Ovaj je album u protekla dva mjeseca odlično primljen u javnosti, a članovi Halke će nakon iznimno uspješnih koncerata u Beču, Zagrebu, Ljubljani i Podgorici 13. marta nastupiti u Kulturnom centru Banski dvor u Banjaluci što će biti njihov prvi nastup u tom gradu.

O interesu publike dovoljno govori da su posljednja tri koncerta Halke rasprodana, a riječi hvale ne štede ni mediji. Podgorički mediji pisali su nakon koncerta o “maestralnoj Halki”, hrvatski o novoj “regionalnoj senzaciji” dok je najutjecajniji slovenački dnevni list Delo proglasio Halku “novim evropskim muzičkim fenomenom”.

Već naredne sedmice u sevdalinkama u izvedbi ansambla Halka uživat će i tuzlanska publika u Bosanskom kulturnom centru 19. marta, dok će 3. aprila uslijediti i koncert u Sarajevu, također u Bosanskom kulturnom centru. Ulaznice za oba koncerta su u prodaji na blagajnama dvorana.

Album O ljubavi drugo je diskografski djelo Bože Vreće, Dine Šukala, Adisa Sirbubala, Edvina Hadžića i Anesa Beglerbegovića, koji je producirao Edin Zubčević za izdavačku kuću Gramofon iz Sarajeva.

Regionalna promotivna turneja O ljubavi završava 24. maja nastupom u Kolarčevoj zadužbini u Beogradu.

25.02.2015. | HALKA NASTAVLJA TURNEJU "O LJUBAVI"

Nakon uspješnih i rasprodanih koncerata koje su članovi ansambla Halka održali u zagrebačkom Lisinskom i ljubljanskom Cankarjevom domu, nastavlja se regionalna turneja kojom ovi iznimni muzičari promoviraju svoj drugi album O ljubavi, objavljen prošlog mjeseca u produkciji Gramofona iz Sarajeva.

O nastupima i izvedbama ansambla kojeg čine pjevač Božo Vrećo, gitarista Dino Šukalo, pijanista i harmonikaš Adis Sirbubalo, kontrabasista Edvin Hadžić i perkusionista Anes Beglerbegović, izvještavali su brojni mediji iz regije, a ljubljanski dnevni list Delo proglasio ih je “novim evropskim muzičkim fenomenom”.

Naredne sedmice Halka će po prvi put nastupiti i u dvorani KIC Budo Tomović u Podgorici, dok je za 24. maj najavljen koncert u Kolarčevoj zadužbini u Beogradu.

Organizator turneje i izdavač ansambla Halka, sarajevski Gramofon, najavio je i tri koncerta u Bosni i Hercegovini: 13. marta Halka nastupa u Banskom dvoru u Banjoj Luci, 19. marta u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli te 3. aprila u Bosanskom kulturnom centru u Sarajevu.

Ulaznice za koncert u Tuzli od sutra možete kupiti u tuzlanskom Bosanskom kulturnom centru po pretprodajnoj cijeni od 10 KM te 12 KM na dan koncerta. Ulaznice za koncert u Sarajevu od petka će biti u prodaji na blagajni BKC-a po pretprodajnoj cijeni od 12 KM, na dan koncerta ulaznice će koštati 15 KM.

02.02.2015. | BOŽO VREĆO RASPRODAO SOLO KONCERT! ZAKAZAN I DRUGI

Božo Vrećo će u subotu 7. februara održati ne jedan već dva solo koncerta kojima će promovirati svoj prvi samostalni album Moj sevdah objavljen u produkciji izdavačke kuće Gramofon.

Nakon što su tokom vikenda ulaznice za promotivni koncert Bože Vreće rasprodane, Gramofon je odlučio osim koncerta u 20.00, u Pozorištu mladih organizirati još jedan koncert – u 22.00.

Ako je suditi po činjenici da su ulaznice za koncert rasprodane sedam dana unaprijed, čini se da su ljubitelji sevdaha s nestrpljenjem očekivali Vrećin prvi samostalni album koji je producirao Edin Zubčević a snimio Eric Bajramović. Nestrpljenje pred nastup ne krije ni sam pjevač koji se na albumu Moj sevdah predstavio i kao autor dvije pjesme – Znaš li da se svakog dana molim i Lejlija, za koju je jučer objavljen i video spot.

"Oduševljen sam zbog interesa koji vlada za moj koncert. Bit će izazov održati dva solo koncerta istu večer ali sam siguran da će publika uživati u izvedbama novih pjesama", kaže Vrećo koji će na koncertima predstaviti repertoar sa albuma "Moj sevdah".

Koncerti će trajati 45 minuta, a ulaznice za drugi koncert koji će biti održan 7. februara u 22.00 u prodaji su po cijeni od 10 KM u CD-shopu Magaza. Na dan koncerta moći će se kupiti i na blagajni Pozorišta mladih.

20.01.2015. | PROMOTIVNI KONCERT BOŽE VREĆE

U subotu 7. februara u sarajevskom Pozorištu mladih bit će održan prvi samostalni koncert Bože Vreće, mladog bosanskohercegovačkog umjetnika koji je u produkciji Gramofona prošle sedmice objavio album Moj sevdah.

Vrećo se publici predstavio u protekle dvije godine kao član ansambla Halka koji je snimio dva albuma, održao brojne koncerte u Bosni i Hercegovini a u toku je i njihova regionalna koncertna turneja koja je proteklog vikenda započela u Beču a bit će nastavljena u Zagrebu i Ljubljani.

Ovaj iznimno talentirani umjetnik kojeg su mediji gotovo jednoglasno proglasili najznačajnijim novim glasom sevdaha, na koncertu u Pozorištu mladih predstavit će repertoar sa novog albuma na kojem se nalaze i njegove dvije autorske pjesme.

Planirano je da Vrećo tokom 45 minuta koncerta izvede neke od najpopularnijih sevdalinki ali i da predstavi one koje su rjeđe izvođene ili snimane, uključujući i svoje autorske pjesme Znaš li da se svakog dana molim i Lejlija objavljene na albumu Moj sevdah.

Ulaznice za koncert po cijeni od 10 KM mogu se kupiti u CD shopu Magaza a na dan koncerta i  na blagajni Pozorišta mladih. Početak koncerta je zakazan za 20.00.

20.01.2015. | U PRODAJI NOVI ALBUM ANSAMBLA HALKA – O LJUBAVI

Nakon izvrsnog prijema na koji je kod publike i kritike naišao prvi album ansambla Halka nastao u produkciji Gramofona 2013. godine, od danas je u prodaji novi album ovog petočlanog ansambla pod naslovom O ljubavi. 

Članovi Halke – pjevač Božo Vrećo, gitarista Dino Šukalo, pijanista i harmonikaš Adis Sirbubalo, basista Edvin Hadžić i perkusionista Anes Beglerbegović za novi nosač zvuka odabrali su repertoar od 12 pjesama.

Album je producirao Edin Zubčević za izdavačku kuću Gramofon, pjesme su u Muzičkom centru Pavarotti u Mostaru snimili Eric Bajramović i Edin Zubčević a miks i mastering je Gramofon i ovaj put radio u Bauer Studios u Ludwigsburgu u Njemačkoj. 

Album O ljubavi donosi neke od najznamenitijih pjesama Radeta Jovanovića Kada sretneš Hanku i Negdje u daljine, Selvera Pašića Ah ljubav ljubav, Safeta Kafedžića i Zaima Imamovića Žita zlatom klasaju poznatu pod naslovom Hajd’mo draga lugu zelenome.  Halkin drugi album donosi i tradicionalne pjesme odnosno pjesme nepoznatih autora –   Tamburalo momče uz tamburu otvara album na kojem se nalaze i sevdalinke Mislio sam svaki dan i Tužno vjetri gorom viju.

Na albumu su i dvije pjesme za koje tekst i muziku potpisuje pjevač Halke Božo Vrećo – Koliko su teška tuđa milovanja i Biser-Naza, kao i pjesme Nađija Hašima Muharemovića, Rane moje Aksentija Šoškića i O sabahski tihi vjetre za koju je muziku napisao Hašim Muharemović na tekst Hafiza Širazija.

Aranžmane za svih 12 pjesama uradili su članovi Halke, a njihov novi album možete kupiti u CD shopu Magaza po cijeni od 8 KM, kao i na drugim prodajnim mjestima.  

Halka je prošle subote u Beču započela svoju promotivnu turneju koju naredne sedmice nastavlja u Zagrebu, u dvorani Vatroslava Lisinskog, nakon čega će uslijediti koncert u Cankarjevom domu u Ljubljani, kao i  koncerti u Podgorici i Beogradu. Planirano je da Halka u okviru promotivne turneje održi i nekoliko koncerata u Bosni i Hercegovini.

15.01.2015. | Objavljen "Moj sevdah"

Objavljen je solo album bosanskohercegovačkog pjevača Bože Vreće pod nazivom Moj sevdah.

Album je producirao Edin Zubčević, a snimio Eric Bajramović, u Muzičkom centru Pavarotti, u august prošle godine dok su miks i mastering rađeni u septembru u Bauer Studiju u Ludwigsburgu u Njemačkoj.

Na albumu se nalazi 17 sevdalinki, od toga 10 tradicionalnih pjesama, odnosno, pjesama nepoznatog autora poput Anadolke, Okreni se niz đul-bašču, Od svega me sačuvala majka, U mejhani sjedim pijem, Slavuj ptica mala, Sabah zora ezan uči, Plačem već tri dana, Konja vodim pješke hodim i Il je vedro il oblačno.

Vrećin prvi samostalni album, a drugi u karijeri nakon albuma koji je snimio kao član ansambla Halka, također u produkciji Edina Zubčevića a u izdanju Gramofona, otvara njegova autorska pjesma Znaš li da se svakog dana molim. Na albumu se nalazi i pjesma Lejlija čiji tekst i muziku također potpisuje Božo Vrećo.

Moj sevdah donosi i pjesme Zaima Imamovića i Muhameda Mešanovića Ostavljen sam već odavno, Osmana Đikića  Đaurko mila, Jovice Petkovića Bosno zemljo moja mila, Safeta Kafedžića i Muhameda Mešanovića Sinoć sam ti Safo te Kad bi znala Dilber-Stano Branislava Nušića i Stanislava Biničkog.

Na omotu albuma nalazi se fotografija Bože Vreće čiji je autor Almin Zrno. Moj sevdah se od danas može kupiti i u CD shopu Magaza po cijeni od 7 KM, a album će uskoro biti dostupan na iTunesu, Deezeru, Spotifyu i ostalim popularnim online servisima.

18.08.2014. | MOJ SEVDAH - solo album Bože Vreće

Moj sevdah naziv je prvog samostalnog albuma bosanskohercegovačkog pjevača Bože Vreće koji je nastao u produkciji Gramofona iz Sarajeva, a čije je objavljivanje planirano za septembar.

Album će sadržavati 15 sevdalinki, na njemu će se naći i dvije autorske Vrećine pjesme, a za jednu od njih Znaš li da se svakog dana molim urađen je i video zapis tokom snimanja u Mostaru.

Kao i prethodni album ansambla Halka čiji je Vrećo istaknuti član, i ovaj album je snimljen u studiju Muzičkog centra Pavarotti u Mostaru, producent je Edin Zubčević a pjesme su snimili Eric Bajramović i Edin Zubčević, dok će mastering biti rađen u studiju Bauer u Ludwigsburgu gdje su masterizirana i ostala izdanja Gramofona. Moj sevdah je snimljen za tri dana, od 7. do 9. augusta.

Izdavačka kuća Gramofon je objavila neka od najznačajnijih diskografskih izdanja u protekloj deceniji kada je sevdah u pitanju, počevši od CD-ova Emine Zečaj, Amire Medunjanin, Zumre - zajedničkog izdanja Amire i Merime Ključo, Damira Imamovića i Halke. Ovim novim izdanjem Gramofon nastavlja postavljati standarde kvalitete diskografske produkcije u Bosni i Hercegovini.

25.06.2014. | RASPRODATE ULAZNICE ZA AMIRIN KONCERT

Ulaznice za koncert Amire Medunjanin koji će biti održan u Bosanskom kulturnom centru 27. juna su rasprodate. Na blagajni BKC-a još uvijek se mogu kupiti ulaznice za koncert ansambla Halka, koji se održava isti dan, po pretprodajnoj cijeni od 10 KM.

U Bosanskom kulturnom centru u petak će biti održana dva nastupa: u 19.00 ansambl Halka, kojeg čine Božo Vrećo, Dino Šukalo, Adis Sirbubalo, Edvin Hadžić i Anes Beglerbegović, predstavit će repertoar obogaćen pjesmama koje će se naći na njihovom novom albumu, dok će u 21.00 Amira Medunjanin nastupiti sa svojim novom grupom koju čine Bojan Zulfikarpašić, Nenad Vasilić, Ufuk Kaan Icli, Emin Esen i Boško Jović.

Oba koncerta bit će emitirana u programima France Intera, Artea i Arte Concerta. Koncerte organizira agencija Gramofon iz Sarajeva u saradnji sa francuskom organizacijom Mission du centenaire de la Première Guerre mondiale, u okviru programa Sarajevo, srce Evrope.

23.06.2014. | HALKA I AMIRA U PROGRAMIMA FRANCUSKIH MEDIJA

Koncerti ansambla Halka i Amire Medunjanin koji će biti održani u petak 27. juna s početkom u 19.00, odnosno 21.00, bit će emitirani u programima francuskih medija, a moći će se pratiti u domovima širom Evrope i svijeta.

Koncerte organizira agenija Gramofon iz Sarajeva u saradnji sa Mission du centenaire de la Première Guerre mondiale, a medijski partneri programa omogućit će dodatnu međunarodnu promociju bosanskohercegovačkih umjetnika ali i tradicionalne muzike Bosne i Hercegovine i Balkana.

Oba koncerta će biti emitirana u programu France Intera, najznačajnije stanice francuskog državnog radija. Francuska publika će u nastupu Amire Medunjanin moći uživati u direktnom radijskom prijenosu, dok će koncert Halke biti emitiran naknadno.

Snimci nastupa će istu večer biti prikazani u programima TV mreže Arte, evropske TV kuće orijentirane na programske sadržaje iz područja kulture i umjetnosti. Na ovaj način, koncerti iz Sarajeva neće biti dostupni samo francuskoj već i publici širom svijeta putem programa Arte i Arte Concert.

Prodaja ulaznica za koncerte ansambla Halka i Amire Medunjanin vrši se na blagajni BKC-a po pretprodajnoj cijeni od 10 KM za pojedinačne koncerte. Na dan koncerta ulaznice će koštati 15 KM.

19.06.2014. | ZOSTER: POGLEDAJTE SPOT ZA “GAVRILA”

Objavljen je video spot za pjesmu Gavrilo, prvi singl sa Zosterovog novog albuma Srce uzavrelo.

Singl Gavrilo objavljen je u aprilu i za kratko vrijeme privukao je pažnju javnosti, najavljujući četvrti album grupe Zoster koji će, kao i prethodna tri albuma ovog mostarskog sastava, objaviti izdavačka kuća Gramofon iz Sarajeva.

Režiju, scenarij, montažu, animaciju i dizajn spota potpisuje Nikola Galić, inače jedan od članova Zostera, dok je snimatelj bio Srđan Šarić.

Album Srce uzavrelo koji će publici donijeti ukupno deset novih pjesama snimili su Eric Bajramović i Edin Zubčević u studiju Muzičkog centra Pavarotti u Mostaru, miks i mastering su rađeni u studiju Bauer u Ludwigsburgu, a album je producirao Edin Zubčević.

Muziku i tekst za Gavrila napisao je Mario Knezović dok su aranžman uradili članovi Zostera kojeg čine Mario Knezović (vokal), Atila Aksoj (gitare), Adis Sirbubalo (klavijature), Nikola Galić (bas) i Goran Rebac (bubnjevi).

Video spot: Zoster - Gavrilo

19.06.2014. | AMIRA U NOVOM RUHU U SVOM SARAJEVU

Koncert Amire Medunjanin u Bosanskom kulturnom centru 27. juna bit će prvi koncert u Bosni i Hercegovini na kojem će biti predstavljen njen novi album Silk and Stone.

“Neizmjerno se radujem koncertu i mogućnosti da ovu našu novu priču podijelim sa rajom kod kuće. Budući da se radi o premijernom predstavljanju albuma u Sarajevu, jedva čekam da vidim kako će ljudi reagovati na taj instrumentalni spoj istoka i zapada i glasa”, kazala je Amira najavljujući koncert koji organizira agencija Gramofon.

Repertoar koncerta će činiti tradicionalne pjesme Balkana obogaćene pjesmama sa novog albuma poput Kradem ti se u večeri, Što te nema, Čula jesam da se dragi ženi, kao i makedonskom tradicionalnom pjesmom Eleno kerko koja je već postala svojevrstan hit albuma objavljenog prošlog mjeseca za Aquarius Records.

Na koncertu će Amira nastupiti sa Bojanom Zulfikarpašićem pijanistom, aranžerom i producentom novog albuma, kontrabasistom Nenadom Vasilićem, oudistom Ufukom Kaanom Iclijem, kanunistom Eminom Esenom i gitaristom Boškom Jovićem.

Silk and Stone je Amirin peti album koji je uslijedio nakon posljednjeg albuma Amulette (Harmonia Mundi – World Village), prethodnih albuma objavljenih za sarajevski Gramofon: Amira Live snimljenog na Jazz Festu Sarajevo 2008. godine i Zumra koji je proglašen jednim od 10 world music izdanja godine po ocjeni Sunday Timesa, te Amirinog prvjenca Rosa objavljenog za Snail Records.

Koncert Amire Medunjanin bit će održan u 21.00, nakon koncerta ansambla Halka zakazanog za 19.00. Ulaznice za pojedinačne koncerte se na blagajni BKC-a mogu kupiti po pretprodajnoj cijeni od 10 KM. Na dan koncerta ulaznice će koštati 15 KM.
Koncerti se organizira u saradnji sa francuskom organizacijom Mission du centenaire de la Première Guerre mondiale, u okviru programa "Sarajevo, srce Evrope". Partneri projekta su France Inter, ARTE Concert i ARTE.

09.06.2014. | HALKA U BKC-u SA NOVIM REPERTOAROM

Članovi ansambla Halka će na koncertu u Bosanskom kulturnom centru 27. juna izvesti i dio repertoara koji je pripremljen za njihov novi album.

Bit će ovo prvi nastup Halke koju čine Božo Vrećo, Dino Šukalo, Edvin Hadžić, Adis Sirbubalo i Anes Beglerbegović nakon turneje koja je obuhvatila koncerte u gradovima širom Bosne i Hercegovine i novembarskog rasprodatog koncerta u BKC-u kojim je zatvoren 17. međunarodni muzički festival Jazz Fest Sarajevo.

Članovi ansambla će na junskom koncertu izvesti sevdalinke ali i autorske pjesme pripremljene za novi album koji će kao i Halkin prvjenac biti snimljen u produkciji Gramofona.

Koncert ansambla Halka bit će održan 27. juna u 19.00, a isti dan u 21.00 također u BKC-u nastupit će i Amira Medunjanin predstavljajući svoj novi album Silk & Stone. Ulaznice za koncerte po cijeni od 10 KM mogu se kupiti na blagajni BKC-a. Ulaznice će na dan koncerta koštati 15 KM.

Koncert organizira agencija Gramofon iz Sarajeva u saradnji sa francuskom organizacijom Mission du centenaire de la Première Guerre mondiale, u okviru programa Sarajevo, srce Evrope, a partneri projekta su France Inter, ArteLive Web i Arte.

03.06.2014. | AMIRA I HALKA U BKC-u!

Amira Medunjanin i Halka nastupit će na dva odvojena koncerta koja 27. juna u Bosanskom kulturnom centru organizira agencija Gramofon.

Za 19.00 sati najavljen je koncert ansambla Halka, koji se upravo priprema za snimanje svog drugog CD-a, a repertoar koncerta će, osim popularnih hitova koje članovi ansambla izvode na svojim nastupima, činiti i do sada rijetko snimane i izvođene sevdalinke koje se smatraju skrivenim draguljima sevdaha.

Koncert Amire Medunjanin bit će održan isti dan u 21.00 a bh. publika će po prvi put čuti pjesme sa Amirinog novog albuma Silk & Stone objavljenog prošlog mjeseca za Aquarius Records. Na koncertu će Amira nastupiti sa svojim međunarodnim ansamblom kojeg čine pijanista Bojan Zulfikarpašić, kontrabasista Nenad Vasilić, oudista Ufuk Kaan Icli, kanunista Emin Esen i gitarista Boško Jović.

Ulaznice za pojedinačne koncerte se u pretprodaji na blagajni BKC-a mogu kupiti po cijeni od 10 KM. Na dan koncerta ulaznice će koštati 15 KM. Koncert se organizira u saradnji sa francuskom organizacijom Mission du centenaire de la Première Guerre mondiale, u okviru programa Sarajevo, srce Evrope.

21.04.2014. | POSLUŠAJTE SINGL GAVRILO

Pjesma Gavrilo prvi je singl sa Zosterovog novog albuma Srce uzavrelo.

Autor muzike i teksta i ove kao i ostalih pjesama na četvrtom albumu mostarskog benda, je frontmen Zostera Mario Knezović.

“Vrlo sam zadovoljan albumom i činjenicom da smo za ukupno 11 radnih dana završili sve, od snimanja do masteringa, a pjesmom Gavrilo najavljujemo novi album kojim će publika, nadamo se, biti zadovoljna jednako kao i članovi Zostera”, kaže Knezović i dodaje kako su se na ovom albumu, Zosteru kojeg čine još i gitarista Atilla Aksoj i bubnjar Goran Rebac, kao stalni članovi benda pridružili klavijaturista Adis Sirbubalo i basista Niko Galić.

Album je sniman u studiju Muzičkog centra Pavarotti u Mostaru, miksan i masteriziran u Studiju Bauer u Ludwigsburgu, bit će štampan u Sonyju u Salzburgu, dok je produkciju radio Edin Zubčević za izdavačku kuću Gramofon iz Sarajeva.

Pjesmu Gavrilo sa Zosterovog albuma Srce uzavrelo možete besplatno downloadirati sa ovog linka.

21.03.2014. | ZOSTER SNIMIO ČETVRTI ALBUM

Mostarski Zoster uskoro objavljuje novi album čije je snimanje završeno u utorak u studiju Muzičkog centra Pavarotti u Mostaru.

Članovi Zostera – Mario Knezović, Atila Aksoj, Adis Sirbubalo, Nikola Galić i Goran Rebac snimili su novi album za sedam dana. Album je producirao Edin Zubčević, koji je sa Ericom Bajramovićem i snimio deset pjesama koje će se naći na albumu, dok će miks i mastering biti rađeni u Bauer Studiju u Ludwigsburgu sredinom aprila. Objavljivanje CD-a u ediciji "novi gramofon" predviđeno je za kraj maja.

Na albumu će se naći Knezovićeve autorske pjesme za koje potpisuje muziku i tekst, dok su aranžmane radili članovi benda. Radni naslov CD-a je Srce uzavrelo a rađen je u produkciji Gramofona, kao i prethodna tri izdanja Zostera: Ojužilo (2005), Festival budala (2007) i Imači kada (2012).

03.02.2014. | HALKA PRVI PUT U TRAVNIKU

U četvrtak 6. februara u 20.00 bosanskohercegovački ansambl Halka nastupit će po prvi put u Travniku, u Centru za kulturu.
 
Članovi ansambla: pjevač Božo Vrećo, gitarista Dino Šukalo, pijanista i harmonikaš Adis Sirbubalo, basista Edvin Hadžić i perkusionista Anes Beglerbegović pažljivo se pripremaju za koncert kojim će predstaviti svoj prvi album koji je producirao Edin Zubčević za izdavačku kuću Gramofon.
 
“Želimo se u najboljem svjetlu predstaviti travničkoj publici jer su nas Travničani dolazili slušati na koncertima koje smo prethodnih mjeseci svirali u drugim gradovima”, kaže Božo Vrećo i dodaje da Halka zanimljiv repertoar priprema i za tuzlanski koncert u Bosanskom kulturnom centru u subotu 8. februara.
 
Ulaznice za koncerte koštaju 5 KM. U Travniku će se prodaja ulaznica vršiti od 12.00 na dan koncerta dok se ulaznice u Tuzli već mogu kupiti na blagajni BKC-a te kod uličnih prodavača.

04.12.2013. | HALKA U MOSTARU

U nastavku bosanskohercegovačke turneje ansambla Halka, u subotu 14. decembra bit će održan njihov prvi mostarski koncert.

Članovi Halke održali su seriju koncerata po gradovima Bosne i Hercegovine, a posljednji je održan u okviru 17. međunarodnog muzičkog festivala Jazz Fest Sarajevo 2013, kada se za koncert ovog petočlanog ansambla tražila karta više. Ulaznice za njihov prvi zvanični nastup u Sarajevu, rasprodate su što svjedoči o iznimnom uspjehu ansambla oformljenog prije nešto manje od 9 mjeseci.

Članovi Halke – Božo Vrećo, Dino Šukalo, Adis Sirbubalo, Edvin Hadžić i Anes Beglerbegović i mostarskoj publici obećavaju izvrstan koncert u OKC Abrašević. Koncert počinje u 20.00, a ulaznice po cijeni od 5,00 KM moći će se kupiti na dan koncerta na blagajni OKC-a.

27.09.2013. | HALKA NASTAVLJA TURNEJU U ZENICI

U petak 4. oktobra u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica bit će održan još jedan u seriji koncerata kojim ansambl Halka promovira svoj prvi album.

Članovi Halke već su održali niz koncerata po Bosni i Hercegovini a svaki od nastupa imao je izvrstan prijem kod posjetilaca o čemu svjedoči i podatak da je na svakom od koncerata Halka izlazila na bis izvodeći ne samo pjesme sa njihovog albuma već i sevdalinke koje se ne nalaze na Halkinom prvjencu.

Posebnu pažnju publike plijene njihovi hitovi na društvenim mrežama poput Razbolje se šimšir list, Kiša bi pala, Jablani se povijaju, dok se svojevrsnim vrhuncem njihovih koncertnih nastupa smatra izvedba pjesme Oj Zumreto dušo moja.

Članovi Halke – Božo Vrećo, Dino Šukalo, Adis Sirbubalo, Edvin Hadžić i Anes Beglerbegović i zeničkoj publici obećavaju izvrstan repertoar u vrhunskoj izvedbi uz produkciju Gramofona.

Koncert u BNP u Zenici počinje u 20.00, a ulaznice po cijeni od 4,90 KM moći će se kupiti na dan koncerta na blagajni Pozorišta.

02.09.2013. | HALKA U BIHAĆU, PRIJEDORU I GORAŽDU

Ansambl Halka ove sedmice nastavlja promotivnu koncertnu turneju po Bosni i Hercegovini kojom predstavlja svoj prvi album nastao u produkciji Gramofona.

Iako je album objavljen prije nepuna dva mjeseca, neke od najljepših sevdalinki u izvedbi ansambla Halka za kratko vrijeme su stekle popularnost među ljubiteljima sevdaha, a svaki njihov koncert donosi sevdalinke u iznimnoj interpretaciji pjevača Bože Vreće, gitariste Dine Šukala, pijaniste i harmonikaša Adisa Sirbubala, kontrabasiste Edvina Hadžića i perkusioniste Anesa Beglerbegovića.

U četvrtak 5. septembra Halka će održati koncert u Kulturnom centru Bihać dok će 7. septembra nastupiti u Pozorištu u Prijedoru. Goraždanska publika moći će uživati u njihovom koncertu 12. septembra u Kino sali Centra za kulturu. Ulaznice za koncerte u Bihaću i Prijedoru koštaju 5 KM i mogu se kupiti na blagajnama Kulturnog centra Bihać i Pozorišta u Prijedoru.

Turneja će biti nastavljena i u oktobru. Već 4. oktobra planiran je njihov nastup u Bosanskom narodnom pozorištu u Zenici. Inače, Halka je do sada u okviru bosanskohercegovačke turneje održala uspješne koncerte na Ljetnoj pozornici Ilidža, potom u Tuzli, Bijeljini i Brčkom.

Poslušajte njihovu interpretaciju sevdalinke Dvije su se vode zavadile.

27.08.2013. | HALKA NA TURNEJI

05. septembar u 20.00 - Kulturni centar Bihać
07. septembar u 20.00 - Pozorište u Prijedoru
12. septembar u 20.00 - Kino sala Centra za kulturu Goražde
04. oktobar u 20.00 - Bosansko narodno pozorište Zenica

27.08.2013. | HALKA NAJAVLJUJE NOVE KONCERTE

Nakon što je ansambl Halka proteklog vikenda održao nastupe u Tuzli, Bijeljini i Brčkom, ovaj novoosnovani a već uspješni bend najavljuje i nove koncerte u okviru bosanskohercegovačke turneje kojom promovira svoj prvi album.

„Na svim koncertima koje smo do sada imali, publika je bila potpuno oduševljena, tako da sa još većim nestrpljenjem i radošću očekujemo koncerte u Bihaću 5. septembra, Prijedoru 7. septembra i Goraždu 12. septembra“, kazao je Anes Beglerbegović, bubnjar ansambla.
Turneja u organizaciji agencije Gramofon u čijoj produkciji je snimljen i objavljen Halkin prvjenac, ima za cilj predstaviti širom Bosne i Hercegovine ovaj sastav i njihov repertoar koji donosi sevdah bez nepotrebnih primjesa i elemenata drugih muzičkih stilova.

Publiku na koncertima u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli, Centru za kulturu Semberija u Bijeljini i Domu kulture u Brčkom činili su posjetioci različitih generacija ispraćajući pjesme aplauzima i ovacijama bez obzira da li je riječ o sada već Halkinim hitovima Kiša bi pala, Razbolje se šimšir list, Jablani se povijaju ili o pjesmama koje su Božo Vrećo, Dino Šukalo, Adis Sirbubalo, Edvin Hadžić i Anes Beglerbegović premijerno izveli na koncertima.

“Osim pohvale za interpretacije nekih od najljepših sevdalinki, pohvale su upućene i organizatoru koji je obezbjeđujući produkcijske uvjete na visokom nivou publici u Tuzli, Bijeljini i Brčkom ponudio nastupe kakvi su nažalost rijetkost kada su u pitanju kulturni događaji u našoj zemlji”, naglasio je Božo Vrećo, pjevač ansambla.

21.08.2013. | HALKA: BIHAĆ, PRIJEDOR I GORAŽDE NAKON TUZLE, BIJELJINE I BRČKOG

Nakon uspješnog koncerta na Ljetnoj pozornici Ilidža kojim je započeta bosanskohercegovačka turneja ansambla Halka, ovaj bend kojeg čine muzičari iz Foče, Prijedora, Tuzle i Sarajeva priprema se za koncerte koje će ovog vikenda održati u Tuzli, Bijeljini i Brčkom.

“Repertoar smo pažljivo odabrali i svim ljubiteljima sevdaha možemo obećati vrhunske koncerte uz odličnu produkciju. Unaprijed se radujemo što imamo priliku Halku predstaviti širom zemlje, a podrška i interes publike daju nam dodatni motiv”, kaže kontrabasista Edvin Hadžić.

Halka će 23. augusta nastupiti u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli, 24. augusta u Centru za kulturu Semberija u Bijeljini, a 25. augusta u Domu kulture u Brčkom.

Ulaznice za koncert u Tuzli mogu se kupiti u pretprodaji na blagajni BKC-a, dok će se ulaznice za koncerte u Bijeljini i Brčkom prodavati na biletarnicama dvorana na dan koncerta. Ulaznice koštaju 5 KM.

Organizator turneje, produkcija Gramofon iz Sarajeva najavljuje da će Halka u nastavku turneje nastupiti 5. septembra u Bihaću, 7. septembra u Prijedoru te 12. septembra u Goraždu.

09.08.2013. | SVE SPREMNO ZA NEZABORAVNU NOĆ SEVDAHA NA ILIDŽI

Ekipa sjajnih muzičara: Dino Šukalo, Adis Sirbubalo, Edvin Hadžić i Anes Beglerbegović, koja iza sebe ima brojne uspješne projekte, zajedno sa pjevačem fascinantnog glasa Božom Vrećom predstavit će svoj zajednički projekat Halka i album prvijenac nastao u produkciji Gramofona i upriličiti pravu muzičku poslasticu za sve ljubitelje sevdaha i muzike uopće.

Dugo iščekivani premijerni koncert ansambla Halka bit će održan sutra navečer na Ljetnoj pozornici Ilidža, s početkom u 20.30, a nakon dvodnevnih proba održanih u Sarajevu sačinjen je i repertoar koji će osim pjesama sa albuma činiti i još neki od najljepših primjera bosanskohercegovačke tradicionalne muzike poput sevdalinki Ah ljubav, ljubav Selvera Pašića, potom Žita zlatom klasaju, i pjesme Negdje u daljine Goraždanina Radeta Jovanovića čije se sevdalinke Malenim sokakom i Jablani se povijaju nalaze na Halkinom albumu. 

Osim spomenutih, Halka će izvesti i pjesme Kiša bi pala, Da sam sjajna mjesečina, Razbolje se šimšir list i brojne druge, poznatih i nepoznatih autora, ali u svakom slučaju sevdalinke koje su obilježile djetinjstvo i mladost brojnih generacija.

Produkcija Gramofon danas počinje sa instalacijom visokokvalitene razglasne i rasvjetne opreme u želji da Ljetna pozornica Ilidža u subotu navečer zasja zlatnim sjajem i da publika uživa u prekrasnom ambijentu i sevdahu na otvorenom.

Ulaznice za koncert koštaju 5 KM i prodaju se u CD shopu Magaza, na biletarnici BKC-a te kod uličnih prodavača – ispred tržnice Markale i na platou Skenderije. Na dan koncerta moći će se kupiti i na blagajni Ljetne pozornice Ilidža.

07.08.2013. | HALKA: UZBUĐENJE PRED SUBOTNJI KONCERT

U subotu 10. augusta na Ljetnoj pozornici Ilidža bit će održan premijerni koncert ansambla Halka kojeg čine muzičari iz Foče, Sarajeva, Prijedora i Tuzle i čije pjesme Kiša bi pala, Jablani se povijaju i druge već sedmicama oduševljavaju slušaoce brojnih radiostanica i pravi su hit na društvenim mrežama.

Božo Vrećo, Dino Šukalo, Adis Sirbubalo, Edvin Hadžić i Anes Beglerbegović, muzičari okupljeni u Halku, uz pažljivo biran repertoar pjesama objavljenih na albumu nastalom u produkciji Gramofona, na Ilidži će izvesti i pjesme koje do sada nisu snimili a koje također predstavljaju neke od bisera sevdaha.

“Ljetna pozornica je legendarno mjesto kada je sevdah u pitanju, a mi možemo obećati da će u subotu navečer ponovno zasjati punim sjajem i ponuditi publici neke od najljepših sevdalinki izvedene po prvi put prije više decenija upravo na tom mjestu“, kaže Dino Šukalo gitarista ansambla napominjući kako svi članovi Halke s uzbuđenjem očekuju svoj premijerni koncert.

“S velikim nestrpljenjem očekujemo subotu”, kaže Božo Vrećo, pjevač ansambla i dodaje: “U Sarajevu su u toku intenzivne probe kako bismo posjetiocima Ljetne pozornice i svima koji sa radoznalošću iščekuju naš prvi nastup, priredili noć za pamćenje."

31.07.2013. | HALKA USKORO U TUZLI, BIJELJINI I BRČKOM

Ostalo je još deset dana do velikog koncerta kojeg će članovi ansambla Halka održati na Ljetnoj pozornici Ilidža, a već se najavljuju i novi nastupi u okviru bosanskohercegovačke turneje ovog benda koja će obuhvatiti deset gradova.

Ilidžanski nastup 10. augusta bit će premijerno koncertno predstavljanje ansambla kojeg čine Božo Vrećo, Dino Šukalo, Adis Sirbubalo, Edvin Hadžić i Anes Beglerbegović i albuma nastalog u produkciji Gramofon a koji je, odmah po objavljivanju, po općoj ocjeni proglašen najbolje produciranim poslijeratnim albumom sevdaha.

Već sada vlada veliki interes za koncert na Ilidži, a organizator turneje agencija Gramofon najavljuje nove koncerte koji će publici ponuditi neke od najljepših sevdalinki u vrhunskoj izvedbi. Koncert u Tuzli bit će održan u petak 23. augusta u Bosanskom kulturnom centru, dan kasnije u Centru za kulturu Semberija u Bijeljini, dok će u nedjelju 25. augusta u zvucima Halke uživati posjetioci Doma kulture Brčko.

Ulaznice za koncerte bh. turneje će se prodavati po pristupačnim cijenama. Ulaznice za koncert na Ilidži koštaju 5 KM i mogu se kupiti u CD shopu Magaza te kod uličnih prodavača – u biletarnici u Bosanskom kulturnom centru, ispred tržnice Markale te na platou Skenderija.

29.07.2013. | HALKA: POČELA PRODAJA ULAZNICA

Iako su od objavljivanja prvog albuma ansambla Halka prošle tek tri sedmice, a od njihove promocije u sarajevskom ateljeu Figure desetak dana, članovi ansambla: Božo Vrećo, Dino Šukalo, Adis Sirbubalo, Edvin Hadžić i Anes Beglerbegović već se pripremaju za svoju prvu bosanskohercegovačku turneju.

Album koji je producirao Edin Zubčević za produkciju Gramofon bit će promoviran na 10 koncerata koji će tokom ljeta i jeseni biti održani u 10 gradova u Bosni i Hercegovini. Prvi nastup zakazan je za 10. august na Ljetnoj pozornici Ilidža, mjestu koje ima simboličnu važnost za istoriju sevdaha, nakon čega će tokom augusta uslijediti koncerti u Tuzli (23. augusta), Bijeljini (24. augusta) i Brčkom, potom Prijedoru, Bihaću, Goraždu, Mostaru, Zenici...

“Na koncertima ćemo izvoditi repertoar kojeg će činiti pjesme objavljene na albumu. Riječ je o narodnim pjesmama i pjesmama čiji su autori neki od velikana sevdaha poput Joze Penave, Radeta Jovanovića, Zekerijaha Đezića i drugih”, kaže pjevač Halke Božo Vrećo i dodaje kako će na nastupima biti izvođene i pjesme koje se ne nalaze na njihovom albumu.

Organizator turneje Gramofon iz Sarajeva najavljuje popularne i pristupačne cijene ulaznica. Cijena ulaznice za koncert na Ljetnoj pozornici Ilidža iznosit će 5 KM, a prodaja ulaznica počinje danas (ponedjeljak, 29. jula). Ulaznice se mogu kupiti u CD shopu Magaza te kod uličnih prodavača ispred tržnice Markale i na platou Skenderija.

18.07.2013. | Održana promocija ansambla Halka: sevdah bez nepotrebnih primjesa

Promocija bh. ansambla Halka kojeg čine muzičari iz Foče, Prijedora, Sarajeva i Tuzle, održana je danas u ateljeu Figure gdje je bend u aprilu i započeo prve probe nakon čega je uslijedilo snimanje njihovog prvjenca.
 
Nakon pozdravnih riječi producenta albuma Edina Zubčevića, bend je izveo tri pjesme sa CD-a koji predstavlja 30 izdanje nastalo u produkciji izdavačke kuće Gramofon koja je u proteklih 10 godina objavila neka od najznačajnijih poslijeratnih diskografskih izdanja u Bosni i Hercegovini: albume Adija Lukovca, Emine Zečaj, Dubioze kolektiv, Zostera, Siktera, Basheskije, Damira Imamovića, Sanela Redžića, Amire Medunjanin i drugih.
 
“Sretan sam da smo objavili album kojim se zaista možemo ponositi”, kazao je pjevač Božo Vrećo, a perkusionista Anes Beglerbegović je predstavio repertoar. “Na našem albumu je 7 narodnih pjesama i 7 pjesama koje potpisuju autori poput Joze Penave, Rade Jovanovića, Zekerijaha Đozića i Emine Zečaj”, kazao je Beglerbegović.
 
“Album nudi sevdah bez ikakvih nepotrebnih primjesa drugih muzika. Aranžmane su uradili članovi Halke, a riječ je o pjesmama uz koje smo odrastali, koje smo slušali od ranog djetinjstva i koje danas rado sviramo”, kazao je basista Edvin Hadžić, dok je pijanista i harmonikaš Adis Sirbubalo istaknuo da je album posvećen svim velikanima sevdaha, znanima i onim neznanima čija su imena izgubljena kroz historiju a bez kojih danas Halka ne bi bila moguća.
 
Gitarista Dino Šukalo napomenuo je kako će ansambl, za koji već sada vlada veliki interes u svim dijelovima Bosne i Hercegovine, uskoro predstaviti album u svim većim gradovima u BiH.
 
U okviru promotivne turneje, Halka će tokom ljeta i jeseni održati 10 koncerata. Prvi nastup planiran je za 10. august na Ljetnoj pozornicina Ilidži, mjestu koje ima simboličnu važnost za istoriju sevdaha, nakon čega će tokom augusta uslijediti koncerti u Brčkom (22. august), Tuzli (23. august) i Bijeljini (24. august), potom Prijedoru, Bihaću, Mostaru, Zenici i drugim gradovima u Bosni i Hercegovini
 
Na koncertima će biti izvođen repertoar kojeg će činiti pjesme objavljene na albumu a organizator turneje, agencija Gramofon, najavljuje pristupačne cijene ulaznica. Cijena ulaznice za koncert na Ljetnoj pozornici Ilidža iznosit će 5 KM.
 
Prvo izdanje albuma se može kupiti po cijeni od 7 KM, dok će narednog mjeseca biti objavljeno i luksuzno opremljeno kolekcionarsko izdanje CD-a ansambla Halka.

12.06.2013. | OD 4. JULA U PRODAJI PRVI ALBUM ANSAMBLA HALKA

Nakon samo nekoliko sedmica od formiranja ansambla do završetka snimanja, prvi album grupe Halka, nastao u produkciji Gramofona, bit će objavljen 4. jula.

Ansambl kojeg čine muzičari iz Foče, Tuzle, Prijedora i Sarajeva – pjevač Božo Vrećo, gitarista Dino Šukalo, basista Edvin Hadžić, harmonikaš i pijanista Adis Sirbubalo i perkusionista Anes Beglerbegović – okupljen je u aprilu ove godine, a nakon proba održanih u ateljeu Figure u Sarajevu, CD kojeg čini 14 pjesama, snimljen je od 2. do 5. maja u studiju Muzičkog centra Pavarotti u Mostaru.

Album je producirao Edin Zubčević, snimio Eric Bajramović, dok je miks i mastering uradio Johannes Wohlleben u Bauer Studiju u Ludwigsburgu u Njemačkoj.

“Ovaj album sevdaha je zamišljen, odsviran i produciran s idejom da konačni rezultat budu pjesme koje će biti vjerne onome što je najbolje u istoriji sevdaha i koje će služiti na čast ne samo muzičarima ansambla Halka nego i svim prijeratnim velikanima sevdaha koji su oblikovali ovu muziku i dali joj identitet koji smo mi, svi skupa, pokušali sačuvati, ne opterećujući ga muzičkim elementima koji sevdahu ne pripadaju i ne trebaju”, kazao je Zubčević.

CD će biti objavljen 4. jula u okviru edicije "novi gramofon" izdavačke kuće Gramofon, a predstavlja naše 30. izdanje kojim obilježavamo desetu godišnjicu postojanja.

U našoj produkciji objavljena su od 2003. do 2013. godine neka od najznačajnijih poslijeratnih diskografskih izdanja u Bosni i Hercegovini poput albuma Adija Lukovca, Dubioze kolektiva, Zostera, Siktera, Emine Zečaj, Amire Medunjanin, Damira Imamovića, Sanela Redžića i drugih.

06.06.2013. | PREMIJERNO PRESLUŠAVANJE ALBUMA

U petak, 7. juna na talasima Studentskog eFM radija premijerno preslušavanje upravo završenog albuma ansambla Halka.

Halku čine Božo Vrećo (vokal), Dino Šukalo (gitara), Edvin Hadžić (kontrabas), Adis Sirbubalo (harmonika, klavir) i Anes Beglerbegović (udaraljke). Album je sniman početkom maja u studiju Muzičkog centra Pavarotti u Mostaru, miksan i masteriziran prije nekoliko dana u Studios Bauer u Ludwigsburgu u Njemačkoj, a bit će objavljen do kraja mjeseca u produkciji Gramofona. Producent albuma je Edin Zubčević.

Poslušajte svih 14 pjesama sa albuma u Roditeljskoj pažnja Zoke Ćatića, od 10.30 do 12.00 na 95,2 MHz ili na www.efm.ba.

14.05.2013. | “HALKA” SNIMILA PRVI ALBUM

U studiju Muzičkog centra Pavarotti, završeno je snimanje prvog albuma ansambla “Halka”.

Ansambl, kojeg čine pjevač Božo Vrećo, gitarista Dino Šukalo, basista Edvin Hadžić, pijanista i harmonikaš Adis Sirbubalo i perkusionista Anes Beglerbegović, od 2. do 5. maja u Mostaru je odsvirao repertoar koji je snimio Eric Bajramović, a producirao Edin Zubčević.

"Ansambl čine iskusni profesionalci koji su uživo odsvirali 13 odličnih pjesama. Želja nam je bila uraditi album bez nasnimavanja, dosnimavanja, editinga i sličnih produkcijskih postupaka, što je vrlo zahtjevno i ambiciozno, a u sve u namjeri da sačuvamo autentičnu ljepotu izvedbe i zvuk ansambla postignut već na probama”, kazao je Zubčević i dodao da će materijal krajem mjeseca biti miksan i masteriziran u Bauer studiju u Ludwigsburgu u Njemačkoj.

U ovom čuvenom studiju osnovanom prije više od 60 godina u kojem su snimali umjetnici poput Keitha Jarretta ili Tri tenora, izdavač albuma, produkcija Gramofon iz Sarajeva od 2006. godine snima, miksa i masterizira svoja izdanja.

“U daljem procesu produkcije pokušat ćemo sačuvati kvalitet koji je postignut kolektivnim muziciranjem. Halka je snimila sjajan album, i ostaje da na isti način dovedemo čitav proces do kraja. Samo će najbolje biti dovoljno dobro, imajući u vidu repertoar, umijeće i nadahnutu izvedbu ansambla”, naglasio je producent albuma.

Halkin prvjenac će, kao i prethodnih 29 izdanja Gramofona, biti štampan u Sonyju u Austriji. Objavljivanje i promocija CD-a su najavljeni za kraj juna.

01.05.2013. | ZAVRŠENE PROBE ANSAMBLA HALKA (video)

Danas, prvog maja u Mostaru, u studiju Pavarotti, započinje snimanje albuma ansambla Halka kojeg čine muzičari iz Foče, Prijedora, Tuzle i Sarajeva: pjevač Božo Vrećo, gitarista Dino Šukalo, basista Edvin Hadžić, harmonikaš Adis Sirbubalo i perkusionista Anes Beglerbegović.

Snimanje albuma uslijedilo je nakon intenzivnih proba u sarajevskom ateljelu Figure gdje je u toku jučerašnjeg dana snimljena završna proba novoosnovanog ansambla.

Snimak je u jednom kadru uradio fotograf Zijah Gafić, a vjerno dočarava atmosferu sa proba tokom kojih je odabran i pripremljen repertoar albuma koji će producirati Edin Zubčević, a objaviti izdavačka kuća Gramofon iz Sarajeva. Album će biti objavljen već sljedećeg mjeseca, a tokom ljeta i jeseni bit će predstavljen serijom promotivnih koncerata u Bosni i Hercegovini.

Pogledajte video.

22.04.2013. | POTPISAN UGOVOR SA BOŽOM VREĆOM

Već nekoliko dana u sarajevskom umjetničkom ateljeu Figure traju probe ansambla kojeg čine muzičari iz Foče, Tuzle, Prijedora i Sarajeva. Riječ je o novom projektu na bosanskohercegovačkoj sceni koji će već narednog mjeseca rezultirati snimanjem albuma i našim novim diskografskim izdanjem.

Novo ime u Gramofonu je pjevač Božo Vrećo a sa ovim umjetnikom potpisan je ugovor o višegodišnjoj saradnji koja uključuje produkciju dva albuma, umjetnički menadžment i međunarodno zastupanje.

Ove godine produkcijska kuća Gramofon obilježava desetogodišnjicu postojanja i prvjenac Bože Vreće će biti objavljen na isti dan kada je prije 10 godina objavljen CD "Remake" Adija Lukovca koji je bio naše prvo izdanje. U proteklom periodu Gramofon je producirao i objavio albume Emine Zečaj, Dubioze Kolektiv, Zostera, Sanela Redžića, Damira Imamovića, Amire Medunjanin, Basheskije, Validne Legitimacije i drugih domaćih muzičara postavljajući visoke produkcijske standardne u Bosni i Hercegovini ne samo kada je riječ o muzici nego i o zvuku i likovnoj opremi svojih izdanja.

O saradnji sa mladim pjevačem iz Foče, osnivač i producent Gramofona Edin Zubčević kaže: "Božo Vrećo je bez ikakakve sumnje jedan od najvažnijih interpretatora sevdalinke koji su se pojavili u posljednjih 20 godina i vjerujem da će vrijeme koje dolazi ne samo potvrditi njegov talenat nego i konačno artikulirati poslijeratnu renesansu sevdaha koji je autentična baština Bosne i Hercegovine, jer uz bosanski stećak, sevdalinka je kulturni sinonim naše zemlje koji na vjeran način reprezentira našu duhovnost i istoriju."

05.04.2013. | SVJETSKI BARITON U SARAJEVU

Najavljujemo premijerni koncert u Sarajevu jednog od najtraženijih baritona današnjice Željka Lučića.

Koncert u Narodnom pozorištu 19. aprila organizira Fondacija za muzičke umjetnosti u okviru svog projekta DoReMi&Vi, a Gramofon je zadužen za medijsku promociju projekta.

Na koncertu Željka Lučića nastupit će i solistica Opere Aida Čorbadžić te dugogodišnji članovi Hora Opere Narodnog pozorišta, tenor Amir Saračević i bas Ivan Šarić. Muzička pratnja horu i solistima bit će Sarajevska filharmonija na čelu sa maestrom Ivom Lipanovićem.

Ulaznice za koncert mogu se kupiti na blagajni Narodnog pozorišta a više informacija možete naći na www.maf.ba.

01.04.2013. | NOVI USPJEH SANELA REDŽIĆA

Naš najuspješniji i najvirtuozniji klasični gitarista mlađe generacije Sanel Redžić objavio je novi album.

Nakon svog prvog izdanja objavljenog u aprilu 2007. godine za bosanskohercegovačku izdavačku kuću Gramofon, Redžićev drugi CD pod nazivom “Segovia Inspirations” predstavlja omaž jednom od najvećih gitarista svih vremena Andresu Segoviji, a objavljen je proteklog vikenda za njemačkog izdavača KSG Exaudio.

Sanel je upravo u subotu 30. marta uspješnim koncertom u prestižnoj dvorani Concertgebouw u Amsterdamu promovirao novi album čime je započeo i svoju ovogodišnju koncertnu sezonu koja će biti nastavljena koncertom u Weimaru 4. aprila, gdje će nastupiti zajedno sa orkestrom i izvesti čuveni Concierto de Aranjuez Joaquina Rodriga.

Nakon toga publika u našoj zemlji imat će priliku uživati u dva njegova koncerta: 6. aprila Redžić nastupa u zeničkom Bosanskom narodnom pozorištu, a 8. aprila u Sarajevu gdje će nastupiti na završnom danu Internacionalnog festivala gitare.

Ovog uspješnog gitaristu rođenog u Tuzli u maju očekuje koncert u Nacionalnoj filharmoniji Ukrajine u Kijevu te velika azijska turneja koja je planirana za novembar i decembar u okviru koje će Redžić u Japanu održati koncerte u 12 gradova, nakon čega će uslijediti i nastupi u Kini. U završnoj su fazi i pregovori za Sanelove koncerte na Tajlandu, te u Manili na Filipinima.

27.01.2013. | HALKA ZAVRŠAVA TURNEJU

6. februar, 20.00 - TRAVNIK, Centar za kulturu
8. februar, 20.00 - TUZLA, Bosanski kulturni centar

Ulaz: 5 KM.
Prodaja ulaznica u Travniku na dan koncerta, od 12.00; u Tuzli od danas u BKC-u i kod Seje i Vilija.

01.01.2013. | SRETNA NOVA GODINA!

Želimo vam sretne praznike!

Ukoliko još uvijek niste obradovali sebe ili drage ljude, još uvijek imate vremena za akciju eKupona i Gramofona. Posjetite eKupon!

25.12.2012. | OSTVARITE POPUST PUTEM eKUPONA!

Još uvijek niste odabrali pravi poklon? Obradujte drage ljude kupovinom CD-a u produkciji Gramofona.

Inovativna muzika, vrhunski zvuk, autentični autori, odlični interpretatori, savremeni dizajn - sve su to odlike izdanja najznačajnije nezavisne izdavačke kuće u Bosni i Hercegovini. Gramofon je u proteklih 10 godina objavio albume nekih od najvažnijih domaćih autora i izvođača. Platite samo 7.50 KM umjesto 15 KM za jedan CD bosanskohercegovačkih autora i izvođača u produkciji Gramofon.

Za više informacija posjetite eKupon.

23.10.2012. | SVJETSKA PREMIJERA U TUZLI I SARAJEVU

Nakon što 4. novembra bude zatvoreno 16. izdanje Jazz Festa, bosanskohercegovačku publiku očekuje svjetska premijera jazz ansambla kojeg čine iznimni međunarodni umjetnici francuski gitarista vijetmanskog porijekla Nguyen Le i njemački vokalista Michael Schiefel, te basista iz Tuzle Edvin Hadžić i bubnjar iz Sarajeva dr. Amar Češljar.

Ovaj će ansambl u Bosni i Hercegovini održati dva koncerta – 9. novembra nastupit će u sarajevskom Kamernom teatru 55, a dan kasnije 10. novembra u tuzlanskom Bosanskom kulturnom centru. Riječ je o koncertu koji se organizira u okviru projekta Jazz bez granica u organizaciji Goethe Instituta, Francuske ambasade i agencije Gramofon.

Nguyen Le značajno je ime na evropskoj i svjetskoj muzičkoj sceni, a u Sarajevu smo ga imali priliku slušati na sceni Jazz Fest 2003. godine kada je predstavio svoj projekat Celebrating Jimi Hendrix.

Schiefela smo gledali na prošlogodišnjem Jazz Festu kada je predstavio projekat u kojem je sudjelovao sa bugarskim bubnjarom Stoyanom Yankoulov0m i Edvinom Hadžićem.

Napominjemo da će publika 16. Jazz Festa Hadžića i Češljara slušati i gledati i u okviru ovogodišnjeg festivalskog programa, prvog kao člana Arkul Orchestre i Sarajevo Jazz Guerille, a drugog u njegovom TAAK Triju koji će nastupiti u okviru programa Late Nite Stage.

20.04.2012. | POLJSKI JAZZ TRIO U SARAJEVU

Pet samostalnih albuma, brojni nastupi na festivalima, saradnje sa značajnim imenima evropske scene samo su neki od uspjeha u dosadašnjoj karijeri poljskog pijaniste Artura Dutkiewicza koji će u ponedjeljak 23. aprila u 20.00 u Domu Oružanih snaga u Sarajevu održati svoj prvi nastup u Bosni i Hercegovini.

U julu prošle godine Dutkiewicz je nastupio na Festivalu svjetske kulture održanom na olimpijskom stadionu u Berlinu. Posebnost ovog događaja je u tome što je 30 pijanista iz cijelog svijeta na 30 klavira sviralo u isto vrijeme isti muzički komad.


Koncert u Sarajevu bit će održan u okviru turneje koja obuhvata nastupe u Sloveniji, Makedoniji, Albaniji i Bosni i Hercegovini. Koncerti u Sloveniji održani su ove sedmice dok će nastupi u Skopju i Tirani uslijediti nakon sarajevskog koncerta. Dutkiewicz nastupa u triju sa basistom Pawelom Puszcalom i bubnjarem Lukaszom Zitom.

Ulaznice za koncert koji počinje u 20.00, mogu se rezervirati po cijeni od 7KM putem e-maila rezervacije@gramofon.ba ili kupiti u Domu Oružanih snaga na dan koncerta.

27.03.2012. | PREDIN I DEDIĆ U SARAJEVU

14. aprila u Bosanskom kulturnom centru u Sarajevu slovenački kantautor Zoran Predin i hrvatski pijanista Matija Dedić predstavit će svoj projekat pod nazivom “Tragovi u sjeti”.

Ovo je prvi zajednički album dvojice umjetnika, koji nudi jedinstvenu interpretaciju pjesama Arsena Dedića, Olivera Dragojevića, Parnog valjka, Josipe Lisac, Zdravka Čolića i drugih koje su ostavile traga u vremenu i sjećanjima mnogih generacija.

"Pjesme koje se nalaze na albumu često sam pjevušio sam za sebe. Vremenom su postale dio mene i kad sam napokon skupio dovoljno hrabrosti i samopouzdanja odlučio sam ih snimiti”, kaže Predin koji je tako na jednom mjestu zabilježio pjesme koje ga, kako sam kaže, prate cijeli život. Na koncertu koji organizira agencija Gramofon iz Sarajeva, Dedić i Predin će izvesti i neke od Predinovih najpoznatijih pjesama.  

“Pjesme poput ‘Praslovan’, ‘Čakaj me’ ili ‘Naj ti poljub nariše ustnice’ urađene su u novim aranžmanima. Dobile su potpuno novu ritmiku pa vjerujemo da će publika uživati”, kazao je Dedić.

Ulaznice za koncert po cijeni od 20 KM mogu se kupiti na blagajni BKC-a 13. i 14. aprila.

19.03.2012. | "DORANTES" U MOSTARU I SARAJEVU

Krajem marta u Mostaru i Sarajevu bit će organizirani koncerti španskog flamenko sastava Dorantes koji predvodi pijanista David Pena Dorantes.

Ovaj umjetnik koji potiče iz čuvene andaluzijske muzičke porodice, na uspješan način objedinjuje različite žanrove, od klasike i jazza, do elemenata keltske ili brazilske muzike, što rezultira posebnim stilom koji je Dorantesu donio brojna međunarodna priznanja i pozitivne kritike u medijima.   

"U pratnji virtuoznih muzičara Dorantes dokazuje da klavir može parirati emotivnom naboju flamenko gitare", napisano je u jednom osvrtu na koncertni nastup Dorantesa kojeg na pozornici prati njegov sedmočlani sastav kojeg čini i flamenko plesačica.   

Muzička kritika ističe kako je ovaj muzičar imao hrabrosti istražitivati dosad nepoznate horizonte flamenka, pri tome ostajući vjeran muzičkoj tradiciji Andaluzije. Osim publike u Španiji, Dorantesa danas vole i u ostalim zemljama Evrope.   

Španska ambasada u Bosni i Hercegovini organizira 29. marta u dvorani Hercega Stjepana Kosače koncert u povodu otvaranja Španskog trga u Mostaru, dok će koncert u Sarajevu biti organiziran u Bosanskom kulturnom centru 31. marta.   

Ulaznice po cijeni od 10 KM za mostarski i 15 KM za sarajevski koncert bit će prodavane dan prije i na dan koncerta na blagajnama dvorana, a rezervacije je moguće izvršiti putem e-maila rezervacije@gramofon.ba ili putem telefona 033 668 975.

25.01.2012. | IZBJEGLICA - NOVI SPOT ZOSTERA

Nakon objavljivanja trećeg studijskog albuma pod nazivom Imači kada, Zoster predstavlja novi spot za pjesmu Izbjeglica.

Riječ je o drugom singleu sa aktuelnog albuma na kojem se nalazi deset autorskih pjesama Marija Knezovića, frontmena grupe.  Prošlog ljeta Zoster je predstavio spot za pjesmu Sve u svoje vrijeme – prvi single sa albuma Imači kada objavljen kao i Zosterova prethodna dva albuma za izdavačku kuću Gramofon. Album je od početka januara dostupan za preslušavanje na ovom linku.

Spot za pjesmu Izbjeglica sniman je u Zagrebu a u njemu se pojavljuje glumac Slaven Knezović, inače Mariov brat.

POGLEDAJTE SPOT IZBJEGLICA

07.01.2012. | POSLUŠAJTE ZOSTEROV NOVI ALBUM!

Mostarski Zoster objavio je novi album koji možete poslušati na našoj stranici. Album pod nazivom Imači kada treći je Zosterov album nakon albuma Ojužilo iz 2005. godine i Festivala budala iz 2007. godine.

Prethodni albumi dobili su odlične ocjene publike i muzičke kritike, a članovi Zostera na novom albumu donose 10 novih pjesama Marija Knezovića. I ovaj album dokazuje da je "Mario Knezović jedan je od najzanimljivijih tekstopisaca na ovim prostorima", kako je napisano u jednoj od recenzija prethodnog albuma. "Iako se čini da to radi apsolutno opušteno, nasmiješeno i ironično, kroz igru i šalu, Mario gradi izvrsne slike, analize i kritike."

ZOSTER: IMAČI KADA

16.09.2011. | SUTRA KONCERT CRISTINE BRANCO!

Sutra, u subotu 17. septembra u 20.30 u Bosanskom kulturnom centru u Sarajevu nastupit će portugalska pjevačica Cristina Branco.
 
Na koncertu će predstaviti svoj projekat Fado/Tango koji nudi uzbudljivu kombinaciju melanholične portugalske tradicionalne fado muzike i strastvenog argentinskog tanga. Koncerti ove umjetnice su, po ocjeni kritike i publike, jedinstven muzički doživljaj koji odlikuju osobena interpretacija i vrhunski instrumentalizam muzičara koji Cristinu Branco prate na tradicionalnim i klasičnim instrumentima.
 
Iz agencije Gramofon koja je organizator koncerta napominju da se ulaznice po cijeni od 30 KM u pretprodaji mogu kupiti još danas. Sutra, na dan koncerta, ulaznice će koštati 40 KM. Prodaja ulaznica vrši se na blagajni BKC-a od 12.00 do 20.00 sati.

05.09.2011. | CRISTINA BRANCO: POČELA PRODAJA ULAZNICA

Od danas u Bosanskom kulturnom centru u Sarajevu možete kupiti ulaznice za koncert portugalske pjevačice Cristine Branco koja će 17. septembra predstaviti svoj aktuelni projekat Fado/Tango.

Cristinu Branco će na koncertu pratiti ansambl muzičara na tradicionalnim i klasičnim instrumentima: Ricardo Dias na klaviru i harmonici, Bernardo Couto na portugalskoj gitari, Carlos Manuel Proenca na klasičnoj gitari, te Bernardo Moreira na basu.
 
Ulaznice po cijeni od 30 KM u pretprodaji možete kupiti svakim radnim danom na blagajni BKC-u od 12.00 do 20.00. Na dan koncerta cijena ulaznica će iznositi 40 KM.

Pogledajte spot za pjesmu Não há só Tangos em Paris sa albuma Fado/Tango.

27.08.2011. | LAKA I NJEGOV ORKESTAR NAJAVLJUJU ODLIČAN KONCERT

Laka i njegov orkestar nastupit će na sarajevskom igralištu Metalac u subotu 3. septembra u 20.30. Pripreme za koncert u punom su jeku a Laka obećava dobru zabavu na kojoj će izvesti repertoar sačinjen od pjesama sa svoja dva prethodna albuma "Zec" i "Stvorenje".

Osim Lakine sestre Lele, kao članovi njegovog orkestra na koncertu će nastupiti i neki od najtraženijih bosanskohercegovačkih muzičara: gitarista Dino Šukalo, basista Muamer Đozo, bubnjar Dr. Amar Češljar i klavijaturista Bojan Ahac.

"Na Metalcu ću nastupiti sa izvrsnim muzičarima, a u nedjelju 28. kolovoza zajedno ćemo svirati u Mariboru. To će biti i neka vrsta generalne probe pred nastup u Sarajevu. Uz brižljivo pripremljenu produkciju, imamo sve predispozicije da trećeg
septembra na Metalcu bude odlična svirka", kaže Laka.

Ulaznice za koncert po cijeni od 10KM mogu se kupiti kod uličnih prodavača na platou Skenderije i ispred tržnice Markale.

11.08.2011. | LAKA I BEND: KONCERT ZA KRAJ LJETA

Za sam kraj ljeta agencija Gramofon i Laka pripremaju veliki koncert na igralištu Metalac u Sarajevu.
 
Koncert zakazan za 3. septembar bit će prvi samostalni koncert kojim će Laka i bend u Sarajevu predstaviti hitove sa prethodna dva albuma. „Na Metalcu odavno nije bilo koncerata, pa pozivam sve koji vole plesati i pjevati da nam se pridruže. Nadam se da će sarajevska publika pjevati koliko ih grlo nosi“, kaže Laka.

Najavljujući sarajevski koncert koji će na svojevrstan način obilježiti kraj ljeta i početak nove školske godine i radnih obaveza, Laka najavljuje koncert čija se produkcija pažljivo i detaljno priprema.

Cijena ulaznica iznosit će 10 KM a od ponedjeljka se mogu kupiti kod uličnih prodavača na platou Skenderije i ispred tržnice Markale.

09.08.2011. | “FADO/TANGO” USKORO U SARAJEVU

Polovinom augusta započinje međunarodna turneja kojom portugalska fado pjevačica Cristina Branco promovira svoj novi album pod nazivom "Fado/ Tango". Turneja će obuhvatiti Portugal, Njemačku, Holandiju, Belgiju, Luksemburg, Finsku, Švedsku, Austriju i Švicarsku. U okviru turneje koja će trajati do kraja novembra bit će održan i koncert u Sarajevu.

Agencija Gramofon najavila je koncert Cristine Branco za 17. septembar u Bosanskom kulturnom centru. Portugalska pjevačica će zajedno sa svojim ansamblom kojeg čine muzičari koji sviraju na klasičnim i tradicionalnim portugalskim instrumentima predstaviti novi projekat koji se odmah po objavljivanju našao na drugom mjestu liste najprodavanijih albuma u Portugalu, a njegovo međunarodno izdanje pobralo je pohvale i publike i kritike.
 
Prodaja ulaznica za koncert bit će vršena na blagajni BKC-a, od ponedjeljka 5. septembra. Do tada ulaznice se mogu rezervirati putem e-maila gramofon@gramofon.ba. Molimo vas da uz ime i prezime i broj ulaznice koji želite rezervirati, navedete i vaš kontakt telefon. Cijena ulaznica u pretprodaji iznosit će 30KM, na dan koncerta 40KM.

05.08.2011. | LAKA: SVAKI ŠKOLARAC NEKA DOĐE NA METALAC!

U subotu 3. septembra na igralištu Metalac bit će održan koncert Lake i njegovog pratećeg benda. Koncert se organizira pod sloganom "Svaki školarac neka dođe na Metalac!" a u povodu početka nove školske godine.

Iako je na muzičkoj sceni prisutan od kraja devedesetih, nakon brojnih koncerata održanih u Bosni i Hercegovini i inozemstvu, ovo će biti prvi Lakin samostalni koncert u Sarajevu. "Oduvijek sam htio svirati na Metalcu jer je najbolji prostor za svirku na otvorenom. Mogu najaviti da ćemo odsvirati cijeli naš opus, a ako stignem da završim novu pjesmu prezentirat ćemo i nju, al se tome bolje ne nadajte", kaže Laka.

Koncert organizira agencija Gramofon, a svi školarci i oni koji to nisu mogu očekivati vrhunsku produkciju koja će omogućiti svim posjetiocima koncerta da u potpunosti uživaju u uzbudljivom i autentičnom scenskom performansu Lake, Lele i ostalih članova njihovog ansambla.

Koncert je zakazan za 3. septembar u 20.30, a ulaznice po cijeni od 10 KM mogu se kupiti od 15. augusta kod uličnih prodavača na platou Skenderija i ispred tržnice Markale.

10.07.2011. | CRISTINA BRANCO - 17. SEPTEMBRA U BKC-u!

Portugalska fado pjevačica Cristina Branco predstavit će svoj novi projekat koncertom u Bosanskom kulturnom centru u Sarajevu.

Njen novi projekat objavljen je u februaru ove godine u Portugalu pod nazivom "Nao ha so tangos em Paris" i odmah se našao na drugom mjestu liste najprodavanijih albuma. Međunarodno izdanje albuma objavljeno je pod nazivom "Fado Tango" u aprilu kada je i započela prva promotivna turneja koja će trajati do polovine jula, a u okviru koje će biti održano 25 koncerata u 8 zemalja.

Koncert u Sarajevu bit će održan u subotu 17. septembra u 20.30. Cijena ulaznica u pretprodaji iznosi 30KM, na dan koncerta 40KM. Rezervaciju ulaznica možete izvršiti putem e-maila gramofon@gramofon.ba. Molimo vas da uz ime i prezime i broj ulaznice koji želite rezervirati, navedete i vaš kontakt telefon.

30.06.2011. | NE PROPUSTITE "AMULETTE"

Ulaznice za koncert Amire Medunjanin koji će biti održan u Bosanskom kulturnom centru Sarajevo u utorak 5. jula s početkom u 20.00 možete kupiti na blagajni BKC-a svakim danom, osim nedjelje, u periodu od 12.00 do 18.00.

Informacije o ulaznicama možete dobiti putem telefona 061 808 993.

Na koncertu će Amira nastupiti u pratnji pijaniste Bojana Zulfikarpašića, basiste Nenada Vasilića i perkusioniste Bachara Khalifea. Tom prilikom bit će predstavljen repertoar Amirinog novog albuma "Amulette".

27.06.2011. | POČELA PRODAJA ULAZNICA ZA KONCERT

Danas je počela prodaja ulaznica za koncert Amire Medunjanin koji će biti održan u Bosanskom kulturnom centru u Sarajevu 5. jula s početkom u 20.00.

Ulaznice se mogu kupiti na blagajni BKC-a svakim radnim danom od 12.00 do 18.00. Cijena u pretprodaji iznosi 15 KM, a na dan koncerta ulaznice će koštati 20 KM.

Koncert Amire Medunjanin promovirat će njen novi album Amulette koji je rezultat uspješne saradnje sa evropskim umjetnicima Bojanom Zulfikarpašićem, Nenadom Vasilićem i Bacharom Khalifeom. "Na albumu ‘Amulette’ imala sam sreću raditi sa prije svega dobrim ljudima i izvrsnim umjetnicima. Spoj znanja, iskustva i emocija svih učesnika na projektu izrodili su pozitivnu energiju i optimizam i želju da što prije sve to podijelimo s publikom", izjavila je Amira Medunjanin.

Novi album koji predstavlja tradicionalne pjesme iz regiona u potpunosti je realiziran u Njemačkoj, a bit će objavljen za francusku diskografsku kuću Harmonia Mundi/World Village. Član tehničke ekipe koja realizira koncert bit će i tonski snimatelj i producent Walter Quintus koji je radio sa velikim muzičkim imenima poput Markusa Stockhausena, Rabih Abou-Khalila, Joea Zawinula, Erica Claptona, Triloka Gurtua, Kraftwerka i mnogih drugih. Koncert se organizira uz podršku Njemačke ambasade u Bosni i Hercegovini.

16.06.2011. | AMIRA PREDSTAVLJA NOVI ALBUM AMULETTE

Petoga jula u Bosanskom kulturnom centru u Sarajevu bit će održan koncert Amire Medunjanin na kojem će biti predstavljen njen novi album pod nazivom Amulette.

Amirin četvrti album producirao je kompozitor i pijanista Bojan Zulfikarpašić, a ovaj nosač zvuka rezultat je Amirine saradnju sa međunarodnim ansamblom kojeg osim Zulfikarpašića čine basista Nenad Vasilić i perkusionista Bachar Khalife.

Saradnja Amire Medunjanin i Bojana Zulfikarpašića započela je koncertom u okviru projekta Xenophonia 2009. godine, nastavljena je koncertima u Sloveniji, Velikoj Britaniji i Srbiji, a saradnja je proširena novim projektom koji je kao gostujuće umjetnike okupio i gitaristu Vlatka Stefanovskog i akordionisticu Kim Barton.

Koncert koji organizira agencija Gramofon predstavit će repertoar tradicionalnih pjesama sa albuma Amulette, a ulaznice možete kupiti od ponedjeljka 27. juna na blagajni Bosanskog kulturnog centra, svakim radnim danom od 12.00 do 18.00. Cijena ulaznice u pretprodaji iznosi 15 KM, a na dan koncerta 20 KM. Koncert se organizira uz podršku Njemačke ambasade u Sarajevu.

01.06.2011. | NOVA EDICIJA - GRAMOFON POPULI

Novi album Burhana Šabana bit će uskoro objavljen u izdanju Gramofona iz Sarajeva, u okviru nove edicije ove izdavačke kuće pod nazivom Gramofon Populi.

Na albumu pod nazivom Tebe trebam bit će objavljeno šesnaest najljepših ilahija po izboru Burhana Šabana. Album je snimljen u Sarajevu i Istanbulu u periodu juli-decembar 2010, a osim bosanskohercegovačkih muzičara, na albumu gostuju i muzičari iz Turske. Ovo je prvi album iz edicije Gramofon Populi izdavačke kuće Gramofon koja u svom katalogu sadrži i albume koji dokumentiraju bosanskohercegovačko muzičko tradicionalno i sakralno naslijeđe.

01.04.2011. | RAMBO AMADEUS: NA KONCERTU ĆE BITI VESELO

U utorak 5. aprila u 20.30 agencija Gramofon i Bosanski kulturni centar Sarajevo predstavljaju koncert za sjedenje i slušanje Ramba Amadeusa. Koncert se organizira u povodu obilježavanja Dana grada Sarajeva, a dio je koncertne sezone Gramofona koja je započela martovskim nastupom Arsena i Matije Dedića, a bit će nastavljena 7. maja koncertom projekta Arkul.
 
Standarni bend Ramba Amadeusa na Koncertu za sjedenje i slušanje bit će uvećan za duvačku sekciju a ponudit će repertoar starih i novih pjesama ovog osobenog umjetnika. “Svirka nam je posljednjih godina evoluirala pa su ljudi poželjeli da je prate s koncentracijom kao na ozbiljnim muzičkim festivalima. Odatle ideja da im barem jednom pružimo šansu da na miru poslušaju ono što radimo. To je materijal sa Novog Albuma, koji ćemo uz starije pjesme predstaviti publici. Sviramo u sekstetu, sa duvačkom sekcijom, a nabavio sam i nekih novih gitarskih efekata, pa će biti veselo”, kaže Rambo Amadeus. 
 
Ulaznice za koncert Ramba Amadeusa možete kupiti na blagajni Bosanskog kulturnog centra svaki radni dan od 12.00 do 18.00 sati. Cijena ulaznice u pretprodaji iznosi 15 KM, a na dan koncerta 20 KM.

24.03.2011. | KONCERT ZA SJEDENJE I SLUŠANJE RAMBA AMADEUSA
Petog aprila u Bosanskom kulturnom centru u Sarajevu agencija Gramofon u okviru svoje koncertne sezone predstavlja Ramba Amadeusa.

Rambo je redovan i rado viđen gost u Sarajevu a "koncert za sjedenje i slušanje" koji nas očekuje u BKC-u, svakako će ponuditi nešto više svim ljubiteljima lika i djela Ramba Amadeusa, a i svima onima koji vole muziku.

Rambov standardni ansambl bit će proširen duvačkom sekcijom, a na koncertu će biti predstavljeni hitovi iz proteklih dvadeset godina, počevši od pjesama sa prvog Rambovog albuma "O tugo jesenja" objavljenog 1988. godine, do posljednjeg "Hipishizik Metafizik" iz 2008. godine.

Ulaznice za koncert po cijeni od 15 KM (u pretprodaji) i 20 KM (na dan koncerta) možete kupiti svakim radnim danom od 12.00 do 18.00 sati na blagajni BKC-a.

08.03.2011. | VEČERAS KONCERT ARSENA DEDIĆA
Večeras u 20.00 u Bosanskom kulturnom centru u Sarajevu bit će održan koncert Arsena i Matije Dedića.
 
Dedići obećavaju zanimljiv repertoar kojeg će činiti bezvremeni hitovi Arsena Dedića, ali i kompozicije koje do sada nisu izvođene u tandemu Arsen i Matija Dedić.

03.03.2011. | SVE JE SPREMNO ZA KONCERT ARSENA DEDIĆA
Ostalo je još nekoliko dana do koncerta hrvatskog kompozitora, kantautora i pjesnika Arsena Dedića.
 
Za ovaj koncert koji će biti održan u utorak 8. marta u Bosanskom kulturnom centru u Sarajevu, s početkom u 20.00 sati, vlada veliki interes, a ulaznice po cijeni od 20KM i dalje se mogu kupiti na blagajni BKC-a svakim radnim danom od 12.00 do 18.00 sati.

Arsen Dedić će na osmomartovskom koncertu nastupiti u pratnji svog sina jazz pijaniste Matije Dedića, izvodeći repertoar kojeg će činiti stare i nove pjesme, a izvođači posjetiocima obećavaju muzički događaj koji će ponuditi i kompozicije koje do sada nisu izvođene u tandemu Arsen i Matija Dedić.

23.02.2011. | ARSEN DEDIĆ: "Radujem se koncertu u Sarajevu"
Osmog marta u Bosanskom kulturnom centru u Sarajevu u organizaciji agencije Gramofon bit će održan koncert Arsena i Matije Dedića.

Iako je do koncerta ostalo petnaest dana, za nastup ovog kompozitora, pjesnika i kantautora i njegovog sina - jazz pijaniste vlada veliki interes. "Sarajevo je grad u kojem sam održao najviše solističkih koncerata u karijeri i uvijek se radujem ponovnom dolasku", kaže Arsen Dedić.

Posjetioci osmomartovskog koncerta mogu očekivati vrhunski muzički ugođaj dvojice umjetnika. "Sve češće nastupam sam. Ali nastupi sa Matijom uvijek su posebni. Priredit ćemo pregled ili bolje reći utrku kroz moj dosadašnji rad, od onoga što publika najviše očekuju pa do nekih potpuno novih stvari", kaže Arsen.

Koncert u Bosanskom kulturnom centru bit će održan 8. marta u 20.00. Ulaznice po cijeni od 20 KM možete kupiti na blagajni BKC-a svakim radnim danom od 12.00 do 18.00.

22.02.2011. | KONCERT RAMBA AMADEUSA IPAK 5. APRILA
Kako Rambo svojom malenkošću ne bi zasjenio ponovni dolazak dragog nam umjetnika kojem smo organizirali prvi koncert u Sarajevu, agencija Gramofon najavljuje da je termin Koncerta za sjedenje i slušanje pomjeren na 5. april.

RAMBO AMADEUS
koncert za sjedenje i slušanje
5. april 2011
Sarajevo, Bosanski kulturni centar, 20.30

Cijena ulaznice: 15 KM (u pretprodaji), 20 KM (na dan koncerta). Ulaznice u prodaji na blagajni BKC-a svakim radnim danom od 12.00 do 18.00

15.02.2011. | U PRODAJI ULAZNICE ZA KONCERT ARSENA DEDIĆA
Od danas možete kupiti ulaznice za koncert Arsena Dedića.
 
Koncert će biti održan 8. marta u Bosanskom kulturnom centru, s početkom u 20.00, a ulaznice po cijeni od 20 KM možete kupiti na blagajni BKC-a svakim danom od 12.00 do 18.00 sati.
 
Koncert Arsena Dedića bit će prilika za publiku da uživa u njegovim izvedbama bezvremenih hitova, uz klavirsku pratnju Matije Dedića. Zanimljiv je podatak da je u dosadašnjoj karijeri, dužoj od četiri decenije, Arsen snimio  gotovo 40 albuma, a osim toga komponirao je muziku za više od stotinu pozorišnih predstava i filmova.
 
Iz agencije Gramofon, koja je organizator koncerta, poručuju da će vrhunski muzički program biti popraćen vrhunskom produkcijom, što je uobičajena praksa kada je ova agencija u pitanju.

01.02.2011. | NAJAVA KONCERTNE SEZONE 2011
Agencija Gramofon najavljuje seriju koncerata u ovoj godini. Koncerti će biti održavani u Bosanskom kulturnom centru u periodu od marta do decembra. Među imenima brojnih međunarodnih zvijezda, naći će se i dva umjetnika iz regiona koji će otpočeti koncertnu sezonu 2011. u oganizaciji Gramofona.

Prvi koncert će biti održan osmog marta a predstavit će velikog Arsena Dedića u pratnji njegovog sina pijaniste Matije Dedića, dok će 6. aprila u povodu Dana grada Sarajeva Gramofon predstaviti Rambo Amadeusa, odnosno producirati "Koncert za sjedenje i slušanje".

Nakon toga, u narednim mjesecima najavljujemo nova iznenađenja i poslastice za istinske muzičke sladokusce. Sve koncerte pratit će već standardno vrhunska produkcija, a ova će koncertna sezona sasvim sigurno ponuditi građanima Sarajeva i Bosne i Hercegovine kvalitetne muzičke sadržaje koji će obogatiti kulturnu ponudu u našem gradu i našoj zemlji.

10.01.2011. | VALIDNA PROMOCIJA U POZORIŠTU MLADIH
U petak 14. januara bit će održana promocija trećeg albuma Validne Legitimacije pod nazivom “Para-svega+para=hvala lijepo”, objavljenog za izdavačku kuću Gramofon koja je objavila i njihov prethodni album Mesijanski sindrom.
 
Muzika Validne Legitimacije dinamična je kombinacija različitih žanrova i uticaja a predmet njihovog interesovanja je sve – od lokalnih fenomena do globalnih trendova. Validna Legitimacija je sasvim sigurno, pripremila validno iznenađenje za validnu publiku a singlovi “Coppertone” i “Braco” sa nadolazećeg albuma mogu se čuti ne samo na izvjesnim radiostanicama nego i vidjeti u formi video inačice na različitim internet adresama.
 
Okosnicu Validne Legitimacije čini trojac: Džej Dej Kontejner – Elegancy, Dr. Iživljago i MC Ezop, a validna obitelj su: Iscjeljitelj Popović, Ćelava sprEMAčica, Lovac Apolonije, Kvokva Tovarić, Farik Paunovsky, Grizzly Adams, Nadrizubar Zamorano, Lizistrata, Marchela Mekvakvak, Skunk Varan, Šjor Elio Nejazina, Učiji Sise Kleo, MC Blufra, Crvena Minka, PDFkice, Keno, Duke Dukeny i Patrik Svejzi Mekvakvak.
 
Promocija albuma bit će održana u Pozorištu mladih s početkom u 21.30 sati, a više o novom albumu Validne Legitimacije i njihovom umjetničkom konceptu možete saznati na internet stranici: www.validnalegitimacija.ba.

15.11.2010. | NOVI ZVUK BEOGRADA U SARAJEVU

Najaktuelniji mladi beogradski bendovi SevdahBaby, Zemlja Gruva i Svi na pod! nastupit će krajem novembra u Ljubljani, Zagrebu i Sarajevu, u okviru programa Nu Sound of Belgrade kojeg organiziraju MTV i Dom omladine
Beograda.

Prvi koncert bit će održan 25. novembra u ljubljanskom Kinu Šiška, dan kasnije u zagrebačkoj Močvari, dok će u subotu 27. novembra nastupiti u sarajevskom Domu mladih.

Svaki od ovih bendova predstavlja drugačiji aspekt plesne muzike. Tako SevdahBaby nudi novi pogled na plesnu tradiciju sa ovih prostora, obogaćenu modernim ritmovima i preoblikovanu za novo vrijeme u kojem živimo.

Zemlja gruva je ustanovila gruvlend! u kojem je stil manje važan, a jedino što se računa je dobar gruv koji pokreće na ples.

Intenzivnim korištenjem svih prednosti elektronske muzike, Svi na pod! postiže svjež i snažan indi-pop zvuk sa elementima trip-hopa i duba. Specijalni gost, na nastupu ove grupe, koja je kao predgrupa nastupala sa Massive Attackom, bit će i bivši Idol Vlada Divljan.

Koncerti pod nazivom Nu sound of Belgrade imaju za cilj da u regionu predstave novu generaciju beogradskih autora i bendova čiji hitovi su vodeći kako na top listama tako i na plesnim podijima beogradskih klubova
u posljednjih godinu dana.

Ulaznice za sarajevski koncert moći će se kupiti od ponedjeljka 22. novembra na platou Skenderije. Cijena ulaznice je 10 KM, a koncert počinje u 20.00.

04.06.2010. | SUTRA KONCERT DAMIRA IMAMOVIĆA U TUZLI

U subotu 5. juna u 20.00 u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli bit će održan koncert Damira Imamovića.

Nakon više od dvije godine Imamović će ponovo nastupiti pred tuzlanskom publikom i ovaj put predstaviti repertoar svog novog albuma objavljenog u aprilu za izdavačku kuću Gramofon iz Sarajeva. Koncert u Tuzli uslijedit će nakon uspješnih koncerata u Sarajevu i Cirihu, te spektakularnog nastupa pred punom dvoranom Kolarčeve zadužbine u Beogradu.

"Radujem se nastupu i prilici da svoj novi, solo projekat predstavim ljubiteljima muzike u Tuzli", kazao je Imamović najavljujući koncert koji agencija Gramofon organizira u koprodukciji sa Bosanskim kulturnim centrom Tuzla.

Ulaznice po cijeni od 10 KM mogu se kupiti na blagajni BKC-a.

31.05.2010. | KONCERT DAMIRA IMAMOVIĆA U TUZLI

Koncertom u Bosanskom kulturnom centru Tuzla, Damir Imamović će početkom juna predstaviti svoj novi album tuzlanskoj publici.

Nakon što je koncertna promocija solo albuma pod nazivom „Damir Imamović“, objavljenog u aprilu za izdavačku kuću Gramofon, započela koncertom u Sarajevu, nastavljena u Cirihu i Beogradu gdje je Imamović krajem prošle sedmice ispraćen ovacijama pred punom dvoranom Kolarca, koncert 5. juna u Tuzli bit će prvi solo nastup Damira Imamovića u ovom gradu.

Koncert se organizira u saradnji sa BKC-om Tuzlanskog kantona, a Imamović je u ovoj dvorani i u Tuzli posljednji put nastupao sa svojim triom u oktobru 2007. godine. Bit će ovo jedinstvena prilika da publika uživa u repertoaru sa novog albuma Damira Imamovića.

Ulaznice po cijeni od 10 KM mogu se kupiti na blagajni BKC-a svakim radnim danom.

17.05.2010. | MARIZA VEČERAS U BKC-U!

Sve je spremno za koncert portugalske zvijezde Marize koji će se održati večeras u Bosanskom kulturnom centru s početkom u 20.00.

Mariza je jučer doputovala u Sarajevo sa svojim petočlanim ansamblom, te ekipom tehničara koja će biti zadužena za dizajn svjetla i zvuka. Za ovaj koncert bit će korištena vrhunska tehnika, čime je agencija Gramofon, organizator koncerta, željela publici priuštiti vrhunski ugođaj kako bi večerašnji koncert Marize bio jednak nastupima koje je ova vrhunska umjetnica imala u najzačajnijim svjetskim koncertnim dvoranama širom svijeta poput Carnegie Halla u New Yorku, Palau de La Musica u Barceloni ili Barbicana u Londonu.

Organizator će dio ulaznica pustiti u prodaju u box officeu BKC-a danas od 12.00 kako bi posjetioci i iz drugih gradova Bosne i Hercegovine imali priliku kupiti ulaznice i prije početka samog koncerta. Iz Gramofona napominju da će ulaz u dvoranu biti moguć 30 minuta prije koncerta.

Ukoliko još uvijek niste sigurni da li da večeras  budete u BKC-u, napomenut ćemo samo da je jedan kritičar BBC-a preporučujući njezin nastup kazao: “Kada Mariza pjeva – vrijeme stoji.”

BOX OFFICE INFO TELEFON: 061 808 993

17.05.2010. | Mariza: prijatelji i sponzori koncerta

15.05.2010. | MARIZA: PRODAJA ULAZNICA

Zbog velikog broja poziva koje primamo proteklih dana, obavještavamo vas da ulaznice za koncert portugalske fado pjevačice Marize možete kupiti u box officeu Bosanskog kulturnog centra svaki dan od 12.00 do 21.00.

Koncert će se održati u BKC-u u ponedjeljak 17. maja s početkom u 20.00.
Cijena ulaznice je 60 KM.

BOX OFFICE INFO TELEFON: 061 808 993

11.05.2010. | PREMIJERNI NASTUP KARIZMATIČNE UMJETNICE U BOSNI I HERCEGOVINI

Ostalo je još svega nekoliko dana dana do koncerta portugalske dive Marize koja će se sarajevskoj i bosanskohercegovačkoj publici predstaviti 17. maja u Bosanskom kulturnom centru.

Marizina interpretacija i scenski nastup odavno su osvojili publiku i kritiku širom svijeta, a nastupi održani u prestižnim koncertnim dvoranama, kao i hvalospjevi u recenzijama njenih albuma i koncerata najbolji su pokazatelji vrijednosti Marizine izvedbe i snage njene muzike.

Koncerte ove karizmatične umjetnice prepoznatljivog imidža i očaravajućeg glasa, pratit će i vrhunska produkcija. “Planirajući produkciju ovog koncerta, odlučili smo ne napraviti ni jedan kompromis tehničke prirode. Ideja je vrlo jednostavna – obezbjedit ćemo vrhunsku tehniku kako bi koncert i u produkcijskom smislu bio identičan Marizinim koncertima u svjetskim metropolama”, izjavio je Edin Zubčević iz agencije Gramofon.

Sarajevski koncert dio je turneje kojom Mariza promovira svoj posljednji DVD “Terra em concerto". Nakon Sarajeva turneja će biti nastavljena u gradovima Slovenije, Belgije, Njemačke i Poljske.

Za koncert u Bosanskom kulturnom centru vlada veliki interes posjetilaca iz svih dijelova Bosne i Hercegovine, a ulaznice se po cijeni od 60 KM još uvijek mogu kupiti u box officeu BKC-a od 12.00 do 21.00.

08.05.2010. | VEČERAS KONCERT DAMIRA IMAMOVIĆA

Večeras u 20.00 u Bosanskom kulturnom centru bit će održan koncert Damira Imamovića.

Sarajevskim koncertom započet će koncertna promocija Imamovićevog solo albuma, objavljenog prošlog mjeseca u produkciji izdavačke kuće Gramofon, a čiji će repertoar biti predstavljen na subotnjem koncertu.

“Ovim koncertom počinjem novo putovanje kroz gradove i kroz pjesme. Koliko vidim, priče s novog CD-a već imaju svoj život i veoma se radujem njihovom prvom javnom izvođenju nakon objavljivanja albuma”, kazao je Imamović najavljujući koncert koji se organizira u saradnji sa BKC-om Sarajevo.

Imamović promociju albuma nastavlja koncertima u Cirihu i Beogradu, a nakon toga i u Tuzli. Planirano je da ovog ljeta album bude predstavljen i u nekoliko ostalih gradova u našoj zemlji.

Ulaznice za koncert mogu se kupiti u box officeu BKC-a po cijeni od 10 KM.

03.05.2010. | OTVOREN BOX OFFICE

U Bosanskom kulturnom centru otvoren je box office u kojem možete kupiti ulaznice za:

- promotivni koncert Damira Imamovića koji će biti održan 8. maja u 20.00,
- koncert Marize koji će biti održan 17. maja u 20.00.

Ulaznice za koncert Damira Imamovića koštaju 10 KM, a za koncert Marize 60 KM.
Radno vrijeme box officea je svakim danom od 12.00 do 21.00.

23.04.2010. | PRODAJA ULAZNICA OD 3. MAJA

Ulaznice za koncerte Damira Imamovića i Marize možete kupiti od 3. maja u box officeu Bosanskog kulturnog centra.

Damir Imamović solo, BKC, 8. maj, 20.00. Cijena ulaznice: 10 KM.
Mariza, BKC, 17. maj, 20.00. Cijena ulaznice: 60 KM.

Radno vrijeme box officea: 12.00-21.00

21.04.2010. | POČINJE KONCERTNA PROMOCIJA „DAMIRA IMAMOVIĆA“

Osmog maja koncertom u Bosanskom kulturnom centru u Sarajevu počet će zvanična promocija novog albuma Damira Imamovića.

Damirov treći CD pod nazivom „Damir Imamović“ ujedno je i njegov prvi solo album koji je izdavačka kuća Gramofon objavila početkom aprila. Svojim novim projektom, ovaj umjetnik na autentičan način reinterpretira poznate sevdalinke, a njegov je projekat naročito značajan jer posebnu pažnju posvećuje zaboravljenim pjesmama, otkrivajući njihovu skrivenu ljepotu novim generacijama slušatelja.

Nakon koncerta u Sarajevu, Damir će 16. maja održati solo koncert i u Cirihu u dvorani „Stall 6“, 20. maja u dvorani Kolarčeve zadužbine, prestižnom Kolarcu u Beogradu, te u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli 5. juna.

Sarajevski koncert Damira Imamovića organizira agencija Gramofon u koprodukciji sa Bosanskim kulturnim centrom Sarajevo. Ulaznice po cijeni od 10 KM bit će u prodaji od 3. maja na box officeu BKC-a.

15.04.2010. | MARIZA: REZERVIRAJTE ULAZNICE JOŠ SUTRA

Do petka 16. aprila možete rezervirati ulaznice za koncert Marize koji će se održati u Sarajevu 17. maja ove godine.

Ova ikona portugalske muzike prvi će put nastupiti u Sarajevu, u okviru turneje kojom promovira DVD "Terra em concerto". DVD objavljen u decembru prošle godine, za samo dva mjeseca ostvario je platinasti tiraž, a predstavlja snimak koncerta održanog u blizini Lisabona pred 8.000 posjetilaca. Promovirajući svoj posljednji album “Terra” Mariza je nastupala na četiri kontinenta u nekim od najprestižnijih koncertnih dvorana poput Carnegie Halla u New Yorku, Palau de La Musica u Barceloni, Barbicana u Londonu ili Opere u Sidneju.

“Tokom godina intenzivnih nastupa, upoznala sam različite ljude i različite kulture. Gledala sam, slušala i učila. A moj posljednji album doživljavam kao novo muzičko putovanje koje dijelim sa svojim slušateljima”, kaže Mariza čiji strastveni i raskošni glas oduševljava publiku bez izuzetka. Muzički kritičari Marizine koncerte nazivaju nepatvorenom magijom.

Ulaznice za koncert koji će biti održan u Bosanskom kulturnom centru u Sarajevu 17. maja, s početkom u 20.00 možete rezervirati putem maila rezervacije@gramofon.ba. Koncert organizira agencija Gramofon u saradnji sa Misijom Portugala u Sarajevu i Institutom Camoes.

12.04.2010. | REZERVACIJA ULAZNICA ZA MARIZU - DO PETKA

Još samo pet dana možete rezervirati ulaznice za koncert portugalske pjevačice Marize.

Ulaznice po cijeni od 60 KM mogu se rezervirati putem e-maila rezervacije@gramofon.ba. Molimo vas da uz broj ulaznica koji želite rezervirati, navedete i vas kontakt telefon, kako bismo vas početkom maja mogli kontaktirati u vezi preuzimanja ulaznica.

Ukoliko su vam potrebne dodatne informacije, molimo da nas kontaktirate putem info telefona 033 668 975.

Više o Marizi: www.mariza.com i www.myspace.com/fadomariza

07.04.2010. | U PRODAJI NOVI ALBUM DAMIRA IMAMOVIĆA

Od danas je u prodaji novi CD Damira Imamovića jednostavno nazvan Damir Imamović.

Album je objavljen u produkciji izdavačke kuće Gramofon iz Sarajeva, a na njemu se nalazi deset sevdalinki u aranžmanu Damira Imamovića. “Ovaj CD je možda nešto najličnije što sam do sada uradio”, kazao je Imamović i dodao: “Pjesme koje se na njemu nalaze i muzički su i tekstualno rezultat višegodišnjih istraživanja jednog gotovo zaboravljenog dijela repertoara sevdaha.”

“Plan je da uskoro na koncertima pokušam otići korak dalje s ovim repertoarom”, dodao je Imamović najavljujući koncertnu promociju svog trećeg albuma.

23.03.2010. | NAGRADA ZA "ZUMRU"

NO LIMIT Sarajevo Advertising Festival 2010 donio je agenciji Communis i Gramofonu značajnu nagradu: idejno rješenje omota albuma “Zumra” osvojilo je zlatno priznanje.

Prema mišljenju članova žirija, kojeg su činili predstavnici najnagrađivanijih agencija na prošlogodišnjem advertising festivalu, dizajn omota albuma Amire Medunjanin i Merime Ključo
najbolji je rad u skupini direktni marketing u Bosni i Hercegovini u prošloj godini.

Čestitamo Communisu!

22.03.2010. | POČELA REZERVACIJA ULAZNICA ZA KONCERT MARIZE

Počela je rezervacija ulaznica za koncert portugalske fado dive Marize.

Ulaznice po cijeni od 60 KM možete rezervirati putem e-maila rezervacije@gramofon.ba. Molimo vas da uz broj ulaznica koji želite rezervirati, navedete i vas kontakt telefon, kako bismo vas početkom maja mogli kontaktirati u vezi preuzimanja ulaznica.

Ukoliko su vam potrebne dodatne informacije, molimo da nas kontaktirate putem info telefona 033 668 975.

Više o Marizi: www.mariza.com i www.myspace.com/fadomariza

21.03.2010. | JOŠ JEDNA NAGRADA ZA SANELA REDŽIĆA

Gitarista Sanel Redžić osvojio je još jedno priznanje za svoj rad – drugo mjesto na međunarodnom takmičenju “World guitar competition" koje se održava za gitariste do 30 godina starosti, a po prvi put ovo svjetsko takmičenje je održano u Novom Sadu.

U finale takmičenja ušlo je deset gitarista, a proteklog vikenda nakon petosatnog takmičenja, žiri je proglasio najbolje mlade gitariste. Prvo mjesto osvojila je Borbala Seres iz Mađarske, Sanelu Redžiću sa neznatnom bodovnom razlikom pripalo je drugo mjesto, dok je treća Sabrina Vlaškalić iz Srbije.

U narednom periodu Sanela Redžića očekuju brojni nastupi. Tako će krajem mjeseca nastupiti u Austriji, a u aprilu i maju očekuju ga koncerti u Španiji, Poljskoj, Češkoj i Njemačkoj. Nakon gotovo dvije godine i sarajevska publika moći će 9. juna uživati u nastupu ovog talentiranog i uspješnog mladog umjetnika koji krajem juna odlazi na najveće svjetsko gitarsko takmičenje u Austin u Sjedinjenim Državama.

19.03.2010. | SOLO ALBUM DAMIRA IMAMOVIĆA

Šestog aprila izdavačka kuća Gramofon objavit će novi CD Damira Imamovića.

Na albumu se nalazi deset pjesama u aranžmanu i izvedbi Damira Imamovića snimljenih u Sarajevu u januaru ove godine. Zanimljivo je da su sve kompozicije snimane mono (koristeći samo jedan mikrofon). Repertoar novog albuma čine i pjesme koje su rijetko objavljivane, poput integralne verzije sevdalinke Na Obhodži prema Bakijama.

“Pjesme na ovom CD-u tražile su otvorenije aranžmane i individualan pristup svakoj priči”, kaže Imamović. “Dugo istražujem različite sazlijske stilove u sevdahu. Diveći se velikim majstorima i slušajući njihove priče, učio sam pričati vlastite. Ovaj je album snimljen takoreći u jednom dahu i na vjeran način predstavlja ono što bih želio nazvati ‘moj sevdah’”, dodaje Damir Imamović.

Album je producirao Edin Zubčević, a masteriziran je u Bauer studiju u Ludwigsburgu. Autor fotografije na naslovnici CD-a je Amer Kapetanović, dok dizajn potpisuje Goran Lizdek iz agencije Communis.

Nakon dva albuma koja je objavio sa svojim triom, ovo je Imamovićev prvi solo CD.

27.02.2010. | Konačno u Sarajevu - MARIZA!

Agencija Gramofon predstavit će 17. maja u Bosanskom kulturnom centru u Sarajevu portugalsku zvijezdu – Marizu kojoj će ovo biti prvi nastup u Bosni i Hercegovini.

Rijetke su prilike kada u Sarajevu možemo gledati koncerte izuzetnih umjetnika, na vrhuncu karijere i svjetske slave. Marizina interpretacija i scenski nastup odavno su osvojili publiku i kritiku širom svijeta, a stotine koncerata održanih u najprestižnijim dvoranama širom svijeta, kao i oduševljeni prikazi albuma i koncerata uglednih kritičara samo su neki od pokazatelja značaja ove sada već znamenite fado pjevačice.

Magazin Rolling Stone nazvao ju je najznačajnijom pjevačicom portugalske tradicionalne muzike, dok je kritičar BBC-a preporučujući njezin nastup kazao: “Kada Mariza pjeva – vrijeme stoji.” Ovaj muzički događaj će biti realiziran uz pomoć Misije Portugala u BiH i Instituta Camoes.

Broj ulaznica je zbog kapaciteta prostora sarajevskog BKC-a ograničen, a ulaznice po cijeni od 60 KM moći će se rezervirati od 22. marta na adresi rezervacije@gramofon.ba.

Ako još uvijek niste, poslušajte Meu Fado Meu - prvi singl sa njenog albuma Transparente.

06.02.2010. | Večeras koncert Zajedno za život

Večeras s početkom u 20.00 bit će održan koncert Zajedno za život na kojem će nastupiti Dino Merlin, Bombaj štampa, Plavi orkestar, Letu štuke, te gosti.

Napominjemo da će od 18.00 posjetiocima biti omogućen ulaz u dvoranu Zetra. Molimo vas da koristite ulaze A, B, C i D i da na koncert dođete ranije kako biste izbjegli gužve na ulazima.
 
Koncert će početi, kao što je i najavljeno, u 20.00.

05.01.2010. | Šestog februara - Zajedno za život

Šestog februara u olimpijskoj dvorani Zetra bit će održan koncert „Zajedno za život“ na kojem će nastupiti istaknuta imena sarajevske muzičke scene Dino Merlin, Plavi orkestar, Bombaj štampa i Letu štuke koji će bez novčane naknade nastupiti kako bi pružili podršku svom kolegi i prijatelju Edi Mulahaliloviću koji se bori za život.

U akciju „Zajedno za život“ uključene su brojne agencije i profesionalci koji će se, svako u svom domenu, pobrinuti da priprema, organizacija i produkcija ovog muzičkog događaja bude na visokom nivou kako bi publika mogla istinski uživati u muzici.

Prodaja ulaznica počinje 15. januara. Više informacija na www.zajednozazivot.ba.

Događaji

03.12.2018.
Zajednički vojni koncerti
Klijent: Ambasada SAD-a

Za zajedničku turneju Vojnog orkestra OS BiH i Vojnog benda Zrakoplovnih snaga SAD u pet bh. gradova, Gramofon je osigurao potrebnu tehničku opremu.


29.09.2018.
Koncert za rijeke Balkana
Klijent: Centar za životnu sredinu

Gramofon je iznajmio potrebnu binsku opremu za Koncert za rijeke Balkana.


29.09.2018.
Otvaranje 58. Festivala MESS
Klijent: MESS

Predstava Otvoreni za sve otvorila je 58. MESS a Gramofon je iznajmio potrebnu razglasnu opremu.


21.07.2018.
Demofest 2018
Klijent: AAP Electrnic

Gramofon je i ove godine osigurao dio binske opreme potrebne za nastup headlinera festivala u Banjoj Luci.


20.07.2018.
Mostar Rock & Blues Festival
Klijent: Mostar Rock & Blues Festival

Gramofon je za ovogodišnji fetsival osigurao dio potrebne binske opreme.


13.06.2018.
77 Million Paintings
Klijent: British Council

Multimedijalnu instalaciju britanskog umjetnika Briana Enoa, predstavljenu u Historijskom muzeju od juna do augusta, tehnički je realizirao Gramofon.

26.05.2018.
EU.Terpe koncert u Sarajevu
Klijent: Udruženje Urban

Za sarajevski koncert EU projekta, Gramofon je iznajmio razglasnu opremu.


25.02.2018.
Kraftwerk 3-D koncert

Gramofon je organizirao koncert jednog od najuticajnijih bendova u istoriji i aktuelnih dobitnika nagrdae Grammy, u okviru njihove svjetske 3-D turneje. Koncert je održan u dvorani Mirza Delibašić.

26.01.2018.
Balkan Photo Award
Klijent: Balkan Photo Festival

Gramofon je iznajmio razglasnu opremu za zatvaranje festivala u Umjetničkoj galeriji Bosne i Hercegovine.

04.12.2017.
Crazy Plays Petty
Klijent: Still Crazy

Za koncert u Pozorištu mladih, Gramofon je osigurao potrebnu tehničku opremu.

01.12.2017.
Zabava pletenja Udruženih
Klijent: Udružene

Tehničku realizaciju velike zabave pletenja u Hotelu Evropa, za Udružene je i ove godine radio Gramofon.

27.09.2017.
Motus Danza u Vijećnici
Klijent: Italijanska ambasada

Za plesni performans Gramofon je iznajmio potrebnu tehničku opremu.

20.09.2017.
Vinacio Capossela u Mostaru
Klijent: PS Produkcija

Za mostarski koncert iatlijanskog umjetnika, Gramofon je iznajmio potrebnu binsku opremu.

18.09.2017.
Vinacio Capossela u Banjaluci
Klijent: AAP Electronic

Gramofon je iznajmio binsku opremu za koncert u Banjaluci.

16.09.2017.
Vinacio Capossela u Sarajevu
Klijent: La Cupa

Za koncert italijanskog umjetnika u Narodnom pozorištu, Gramofon je iznajmio razglasnu i binsku opremu.

11.08.2017.
Otvaranje SFF-a
Klijent: SFF

Gramofon je radio produkciju prijema povodom otvaranja Sarajevo Film Festivala, u hotelu Holiday.

22.07.2017.
Demofest: Lačni Franz
Klijent: Aquarius Banja Luka

Binsku opremu za koncert slovenačke grupe na banjalučkom Kastelu, osigurao je Gramofon.

22.07.2017.
Demofest: Projekt Rakija
Klijent: Aquarius Banja Luka

I za treću večer Demofesta, Gramofon je iznajmio traženu binsku opremu za koncert headlinera večeri.

21.07.2017.
Demofest: Ky-Mani Marley
Klijent: Aquarius Banja Luka

Za headlinera druge večeri Demofesta, binsku opremu je iznajmio Gramofon

20.07.2017.
Demofest: Marky Ramone
Klijent: Aquarius Banja Luka

Gramofon je iznajmio binsku opremu za headlinere prve večeri Demofesta 2017.

20.07.2017.
Demofest: Edo Maajka
Klijent: Aquarius Banja Luka

Za koncert Ede Maajke na Kastelu, Gramofon je obezbijedio potrebnu binsku opremu.

18.05.2017.
SVEM: Corona
Klijent: MAF Sarajevo

Za koncert ansambla Corona u Vijećnici, Gramofon je iznajmio potrebnu razglasnu opremu, angažirao majstora zvuka i pomoćno osoblje.

28.04.2017.
KONCERT KLASIČNE MUZIKE
U okviru projekta Music For Peace, koncert će biti održan u Bošnjačkom institutu.

22.04.2017.
Crazy Plays Dylan
Klijent: Still Crazy

Za performans-omaž Bobu Dylanu u Pozorištu mladih, Gramofon je obezbijedio dio potrebne tehničke opreme.

16.03.2017.
PROMOCIJA LUCKY STRIKE CIGARETA
Klijent: PAL-e

Gramofon je iznajmio razglasnu i binsku opremu za promotivni event Lucky Strike cigareta u sarajevskom Hills hotelu.

04.03.2017.
GABI NOVAK & MATIJA DEDIĆ
Klijent: 4 sobe gospođe Safije

Za sarajevski nastup Matije Dedića i Gabi Novak u restoranu 4 sobe gospođe Safije, Gramofon je iznajmio razglasnu opremu.

30.01.2017.
IZLOŽBA "PRAVDA ZA SVAKO DIJETE"
Klijent: Udruženje Urban

Gramofon je iznajmio razglasnu opremu za otvaranje izložbe održane u okviru Balkan Photo Festivala.

27.01.2017.
BALKAN PHOTO AWARD
Klijent: Udruženje Urban

Za dodjelu nagrada Balkan Photo Award u Gradskoj vijećnici, Gramofon je iznajmio razglasnu opremu.

31.12.2016.
YEHAN JEHAN
Klijent: Magaza

Gramofon je iznajmio binsku opremu za nastup Yehana Jehana na javnom dočeku Nove godine u Sarajevu.

23.12.2016.
PAHULJE I SUNCOKRETI
Klijent: PAL-e

Za novogodišnji koncert hora za mlade i male "Suncokreti", Gramofon je iznajmio razglasnu opremu i angažirao majstora tona.

14.12.2016.
DODJELA GODIŠNJIH NAGRADA AMUS-a
Klijent: Amus

Za održavanje svečane dodjele godišnjih nagrada AMUS-a za 2015. godinu u Gradskoj vijećnici, Gramofon je iznajmio razglasnu opremu i angažirao majstora tona.

02.12.2016.
VELIKA ZABAVA PLETENJA
Klijent: Udružene

Gramofon je za Veliku decembarsku zabavu pletenja iznajmio razglasnu opremu, angažirao potrebno osoblje te bio zadužen za PR.

10.11.2016.
ROBERT GATTO PERFECT TRIO
Klijent: Ambasada Italije u BiH

Za koncert jazz banda Perfect Trio, održan u okviru Mjeseca italijanske kulture u Bosni i Hercegovini, Gramofon je iznajmio binsku opremu.

06.11.2016.
20. JAZZ FEST SARAJEVO 2016
Klijent: Jazz Fest Sarajevo

Svih 30 nastupa realiziranih U BKC-u, Pozorištu mladih i Gradskoj vijećnici, u okviru jubilarnog Jazz Festa producirao je Gramofon, iznajmio potrebnu tehničku opremu te angažirao ton majstore i ostalo tehničko osoblje.

21.10.2016.
JORDI SAVALL U VIJEĆNICI
Klijent: Europa Nostra

Jordi Savall je sa ansamblom Hesperion XXI i gostujućim muzičarima, održao tri koncerta u Sarajevu koja je producirao Gramofon, a povodom proslave nagrade Grand Prix 2016 za kulturno naslijeđe dodijeljene radnicima Zemaljskog muzeja.

16.09.2016.
SVI SMO MI BOSNA
Klijent: PAL-e

Gramofon je iznajmio binsku opremu za koncert na kojem su nastupili bh. izvođači, u znak podrške Košarkaškom klubu Bosna.

16.09.2016.
DAMIR IMAMOVIĆ
Klijent: Damir Imamović

Za prvi koncert evropske turneje Sevdah Tahta Damira Imamovića u sarajevskom BKC-u, Gramofon je iznajmio razglasnu i binsku opremu te  osigurao majstora tona.

13.08.2016.
BAJAGA na SFF-u
Klijent: PAL-e

Gramofon je za koncert benda Bajaga i instruktori u sarajevskom Domu mladih obezbijedio binsku opremu.

12.08.2016.
EDGAR TONES & THE SUSIS
Klijent: Sarajevo Film Festival

Za koncert ansambla Vlade Džihana na otvaranju 22. Sarajevo Film Festivala, Gramofon je iznajmio binsku opremu.

23.07.2016.
MANDO DIAO
Klijent: Demofest

Za koncert headlinera posljednje večeri 9. Demofesta, švedski pop rock bend Mando Diao, Gramofon je iznajmio binsku opremu.

23.07.2016.
BOMBAJ ŠTAMPA
Klijent: Demofest

Za nastup Bombaj štampe u okviru ovogodišnjeg Demofesta, Gramofon je iznajmio binsku opremu.

22.07.2016.
THE SISTERS OF MERCY
Klijent: Demofest

Gramofon je za nastup britanskog rock benda The Sisters of Mercy, u okviru druge večeri Demofesta, iznajmio binsku opremu.

21.07.2016.
DUB PISTOLS
Klijent: Demofest

Za koncert headlinera prve večeri Demofesta, Gramofon je iznajmio binsku opremu.

06.06.2016.
RADE ŠERBEDŽIJA I ZAPADNI KOLODVOR
Klijent: PAL-e

Gramofon je za koncert u Bosanskom kulturnom centru iznajmio binsku i razglasnu opremu te angažirao majstora tona.

05.06.2016.
NUMBY PAMBY BOY
Klijent: Festival arTz

Gramofon je za koncert u tuzlanskom Narodnom pozorištu iznajmio binsku i razglasnu opremu te angažirao majstora tona.

04.06.2016.
RED BULL RAPLIKA
Klijent: PAL-e

Za takmičenje u freestyle repanju, Gramofon je iznajmio razglasnu opremu.

01.06.2016.
20 GODINA SARADNJE ŠVICARSKE I BiH
Klijent: Ambasada Švicarske

Za koncert Marija Batkovića, Siktera i Ede Maajke, Gramofon je iznajmio backline, razglasnu opremu i angažirao majstora tona.

28.05.2016.
POSJETA TALIJANSKOG PREDJEDNIKA
Klijent: PAL-e

Za posjetu predsjednika Republike Italije muzeju Ars Aevi, Gramofon je iznajmio razglasnu opremu.

20.05.2016.
MAYA SAR U ZENICI
Klijent: LongPlay Production

U organizaciji Gramofona realiziran je koncert Maye Sar u Bosanskom narodnom pozorištu u Zenici, u okviru turneje "Live in Theatre".

06.05.2016.
MAYA SAR U SARAJEVU
Klijent: LongPlay Production

Sarajevski koncert u okviru turneje Maye Sar održan je u Narodnom pozorištu, u organizaciji Gramofona.

08.04.2016.
AMIRA MEDUNJNANIN TRIO
Klijent: ARTZ Produkcija

Gramofon je za koncerte u Bosanskom narodnom pozorištu u Zenici i Bosanskom kulturnom centru u Tuzli iznajmio binsku opremu.

05.04.2016.
MONOGRAFIJA ALMINA ZRNE VIJEĆNICA
Klijent: Almin Zrno

Gramofon je za promociju monografije bh. fotografa Almina Zrne u sarajevskoj Vijećnici obezbijedio razglasnu opremu.

01.04.2016.
MAYA SAR U BANJOJ LUCI
Klijent: LongPlay Production

Gramofon je za koncert Maye Sar u Narodnom pozorištu RS-a u Banjoj Luci, u okviru turneje "Live in Theatre", obezbijedio razglasnu opremu te uradio višekanalno snimanje koncerta.

26.03.2016.
MAYA SAR U TUZLI
Klijent: LongPlay Production

Gramofon je za koncert Maye Sar u Narodnom pozorištu u Tuzli, u okviru turneje "Live in Theatre", obezbijedio razglasnu opremu te uradio višekanalno snimanje koncerta.

20.03.2016.
RED BULL HOME RUN
Klijent: PAL-e

Gramofon je za veliko spust skijaša i snowboardera na Jahorini obezbijedio razglasnu opremu.

04.03.2016.
LABUĐE JEZERO
Klijent: PAL-e

Gramofon je za potrebe održavanja baletne predstave Carskog ruskog baleta u Zetri obezbijedio razglasnu opremu, te inžinjera zvuka.

13.02.2016.
PLETIMO ZAJEDNO!
Klijent: Udruženje Udružene

Gramofon je za prvu zabavu pletenja i pop-up prodavnicu Udruženih u 2016. godini obezbijedio razglasnu opremu, te angažirao potrebno osoblje.

01.02.2016.
IZLOŽBA "MOJE MJESTO POD SUNCEM"
Klijent: Balkan Photo Festival

Za otvaranje izložbe dječijih fotografija ispred sarajevske Katedrale, Gramofon je obezbijedio vlastitu raglasnu opremu i tehničara zvuka.

12.01.2016.
BALKAN PHOTO FESTIVAL
Klijent: Balkan Photo Festival

Gramofon je za otvaranja Balkan Photo Festivala i dodjelu nagrada obezbijedio razglasnu opremu.

24.12.2015.
SERIJAL "HOĆU KUĆI"
Klijent: Refresh Production

Gramofon je snimio i producirao muziku za dokumentarni serijal "Hoću kući", kojeg je realizirala produkcijska kuća Refresh, ekskluzivno za Al Jazeera Balkans.

23.12.2015.
MODNA REVIJA HUMA
Klijent: PAL-e

Gramofon je za modnu reviju u sarajevskoj Vijećnici obezbijedio razglasnu opremu i tehničko osoblje.

18.12.2015.
#REFINED PARTY
Klijent: PAL-e

Za promotivni događaj #Refined u My Face Clubu, Gramofon je obezbijedio razglasnu i binsku opremu, te potrebno osoblje.

08.12.2015.
UDRUŽENE KNITTING PARTY
Klijent: Udruženje Udružene

Gramofon je producirao Knitting Party - zabavu pletenja uz prodaju vunenih rukotvorina, te angažirao potrebno osoblje.  

03.12.2015.
DUNHILL PARTY
Klijent: PAL-e

Gramofon je za promociju Dunhill cigareta iznajmio razglasnu opremu i tehničko osoblje.

26.11.2015.
VLADO DŽIHAN RE:UNION
Klijent: Muzička akademija

Za koncert održan na Otvorenoj sceni Obala, Gramofon je osigurao razglasnu opremu i tehničko osoblje.

24.11.2015.
OTVARANJE DIONICE AUTOPUTA
Klijent: PAL-e

Za otvaranja dionice autoputa koja spaja Sarajevo na autoput A1, Gramofon je obezbijedio razglasnu opremu i tehničko osoblje.

08.11.2015.
EDGAR TONES & SUSIS WITH BIG BAND
Klijent: Jazz Fest Sarajevo

Gramofon je za potrebe produkcije koncerta osigurao razglasnu i binsku opremu.

08.11.2015.
KONCERT ZA DJECU
Klijent: Jazz Fest Sarajevo

Gramofon je za potrebe produkcije koncerta osigurao razglasnu i binsku opremu.

08.11.2015.
RADIONICA ZA DJECU
Klijent: Jazz Fest Sarajevo

Gramofon je za potrebe organiziranja radionice osigurao instrumente. 

07.11.2015.
VLADIMIR KOSTADINOVIĆ 4TET
Klijent: Jazz Fest Sarajevo

Gramofon je za potrebe produkcije koncerta osigurao razglasnu i binsku opremu.

07.11.2015.
KURT ELLING PASSION WORLD
Klijent: Jazz Fest Sarajevo

Gramofon je za potrebe produkcije koncerta osigurao razglasnu i binsku opremu.

06.11.2015.
ARVE HENRIKSEN & CHRISTIAN FENNESZ
Klijent: Jazz Fest Sarajevo

Gramofon je za potrebe produkcije koncerta osigurao razglasnu i binsku opremu.

06.11.2015.
TOMASZ STANKO BAND
Klijent: Jazz Fest Sarajevo

Gramofon je za potrebe produkcije koncerta osigurao razglasnu i binsku opremu.

05.11.2015.
AL DI MEOLA ELYSIUM UNPLUGGED & MORE
Klijent: Jazz Fest Sarajevo

Gramofon je za potrebe produkcije koncerta osigurao razglasnu i binsku opremu.

04.11.2015.
JASON MORAN FATS WALLER DANCE PARTY
Klijent: Jazz Fest Sarajevo

Gramofon je za potrebe produkcije koncerta osigurao razglasnu i binsku opremu.

03.11.2015.
TIGRAN HAMASYAN MOCKROOT
Klijent: Jazz Fest Sarajevo

Gramofon je za potrebe produkcije koncerta osigurao razglasnu i binsku opremu.

03.11.2015.
LATE NITE STAGE
Klijent: Jazz Fest Sarajevo

Gramofon je za potrebe organiziranja nastupa na bini klupske scene ovogodišnjeg festivala osigurao razglasnu i binsku opremu.

07.10.2015.
AMIRA MEDUNJANIN
Klijent: Pal-e

Za koncert dueta Amire Medunjanin i Boška Jovića u sarajevskoj Vijećnici, Gramofon je obezbijedio potrebnu razglasnu opremu i angažirao tehničko osoblje.

26.07.2015.
RICCIOTTI ENSEMBLE BiH TOUR
Klijent: Ricciotti Ensemble

Gramofon je organizirao turneju nizozemskog orkestra koji je u 13 bosanskohercegovačkih gradova za 7 dana održao 26 nastupa.

25.07.2015.
DINO MERLIN NA KOŠEVU
Klijent: Magaza

Za probe i koncert Dine Merlina na stadionu Koševo Gramofon je iznajmio potrebnu binsku opremu.

18.07.2015.
NIGHT TRAIN BLUES BAND
Klijent: Mostar Blues & Rock Festival

Gramofon je za finalnu večer 13. Mostar Blues & Rock Festivala osigurao binsku opremu i tehničko osoblje.

18.07.2015.
DELTA BLUES GANG
Klijent: Mostar Blues & Rock Festival

Za koncert u okviru 13. Mostar Blues & Rock Festivala, Gramofon je iznajmio binsku opremu i angažirao tehničko osoblje.

18.07.2015.
BIG DEZ
Klijent: Mostar Blues & Rock Festival

Gramofon je za koncert 13. Mostar Blues & Rock Festivala iznajmio binsku opremu.

17.07.2015.
TRIGGERFINGER
Klijent: Demofest

Belgijski bend Triggerfinger bio je headliner druge noći banjalučkog Demofesta 2015.
Za njihov nastup Gramofon je osigurao kompletnu binsku opremu, te angažirao tehničare.

17.07.2015.
JOLLY JUMPER & BIG MOE
Klijent: Mostar Blues & Rock Festival

Gramofon je za koncert norveškog dua na 13. Mostar Blues & Rock Festivalu iznajmio binsku opremu.

17.07.2015.
GRUHAK
Klijent: Mostar Blues & Rock Festival

Za koncert na 13. Mostar Blues & Rock Festivalu iznajmio binsku opremu.

17.07.2015.
BLUES COMPANY
Klijent: Mostar Blues & Rock Festival

Gramofon je posljednji koncert druge noći 13. Mostar Blues & Rock Festivala iznajmio binsku opremu.

16.07.2015.
GENTLEMAN
Klijent: Demofest

Njemački reggae muzičar Gentleman otvorio je 8. izdanje banjalučkog Demofesta 2015, koncertom za koji je Gramofon osigurao binsku opremu.

16.07.2015.
NINE BELOW ZERO
Klijent: Mostar Blues & Rock Festival

Gramofon je za koncerta britanskog sastava iznajmio binsku opremu.

16.07.2015.
ROCK SCHOOL BLUES BAND
Klijent: Mostar Blues & Rock Festival

Za prvi koncert ovogodišnjeg mostarskog festivala, Gramofon je iznajmio binsku opremu.

16.07.2015.
MIKE ZITO & THE WHEEL
Klijent: Mostar Blues & Rock Festival

Gramofon je za koncert u okviru 13. Mostar Blues & Rock Festivala iznajmio binsku opremu.

09.07.2015.
ILHAN ERSAHINS ISTAMBUL SESSIONS
Klijent: Festival Baščaršijske noći

Za koncert turskog ansambla, Gramofon je iznajmio binsku opremu, te angažirao tehničare.

05.07.2015.
KOLEKTIF ISTANBUL
Klijent: Festival Baščaršijske noći

Gramofon je za koncert u Bosanskom kulturnom centru iznajmio binsku opremu.

13.06.2015.
ZOSTER NA METALCU

Promotivni koncert četvrtog albuma Zostera - Srce uzavrelo. Produkcija: Gramofon

24.05.2015.
HALKA NA KOLARCU

Premijerni koncert ansambla Halka u Beogradu, u velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine, rađen je u organizaciji i produkciji Gramofona.

18.04.2015.
CORONA U VAREŠU

Koncert je organizirala agencija Gramofon u saradnji sa Bosnom Srebrenom i Župom sv. Mihovila Arkanđela u Varešu.

06.04.2015.
CD ZOSTER: SRCE UZAVRELO

U produkciji Gramofona objavljen je i četvrti album Zostera.

03.04.2015.
HALKA U SARAJEVU

Rasprodani koncert u Bosanskom kulturnom centru organizirao je i producirao Gramofon.

19.03.2015.
HALKA U TUZLI

Novi album ansmabla Halka promoviran je u Tuzli, u prepunoj dvorani Bosanskog kulturnog centra, u organizaciji Gramofona.

13.03.2015.
HALKA U BANJOJ LUCI

Promotivni koncert Halke održan je u koprodukciji Gramofona, magazina Buka i Kulturnog centra Banski dvor.

03.03.2015.
HALKA U PODGORICI

Gramofon je organizirao prvi koncert ansambla Halka u Podgorici, u rasprodanoj dvorani KIC Budo Tomović.

17.02.2015.
HALKA U LJUBLJANI

Halka je održala rasprodani koncert u CD clubu u Cankarjevom domu u Ljubljani.

07.02.2015.
BOŽO VREĆO - PROMOCIJA ALBUMA

Umjesto planiranog jednog, Gramofon je u Pozorištu mladih istu večer organizirao dva rasprodana koncerta na kojima je promociran prvjenac Bože Vreće - Moj sevdah.

28.01.2015.
HALKA U ZAGREBU

Halka je održala rasprodani koncert u KD Vatroslav Lisinski u Zagrebu.

17.01.2015.
HALKA U BEČU

Prvi koncert u okviru promocije novog albuma O ljubavi održan je u Beču.

14.01.2015.
CD HALKA: O LJUBAVI

U produkciji Gramofona snimljen je i objavljen i drugi album ansmbla Halka.

07.01.2015.
SOLO ALBUM BOŽE VREĆE

Prvi samostalni album bosanskohercegovačkog pjevača Bože Vreće objavljen je u produkciji Gramofona.

06.12.2014.
RUNDEK CARGO TRIO
Klient: Bel Canto

Gramofon je obezbijedio razglasnu i binsku opremu za potrebe održavanja koncerta u Bosanskom narodnom pozorištu.

04.12.2014.
HALKA
Klient: Rotary Club Sarajevo

Gramofon je obezbijedio razglasnu i rasvjetnu opremu za potrebe održavanja koncerta u Domu armije.

09.11.2014.
IBRAHIM MAALOUF - ILLUSIONS
Klient: Jazz Fest Sarajevo

Gramofon je za potrebe produkcije koncerta osigurao razglasnu i binsku opremu.

08.11.2014.
HÅKON KORNSTAD – DWELL TIME
Klient: Jazz Fest Sarajevo

Gramofon je za potrebe produkcije koncerta osigurao razglasnu i binsku opremu.

08.11.2014.
AVISHAI COHEN TRIO
Klient: Jazz Fest Sarajevo

Gramofon je za potrebe produkcije koncerta osigurao razglasnu i binsku opremu.

07.11.2014.
BRAĆA TEOFILOVIĆ I MIROSLAV TADIĆ
Klient: Jazz Fest Sarajevo

Gramofon je za potrebe produkcije koncerta osigurao razglasnu i binsku opremu.

07.11.2014.
DIANNE REEVES
Klient: Jazz Fest Sarajevo

Gramofon je za potrebe produkcije koncerta osigurao razglasnu i binsku opremu.

06.11.2014.
BILL FRISELL - GUITAR IN THE SPACE AGE!
Klient: Jazz Fest Sarajevo

Gramofon je za potrebe produkcije koncerta osigurao razglasnu i binsku opremu.

05.11.2014.
JOHN MCLAUGHLIN & 4th DIMENSION
Klient: Jazz Fest Sarajevo

Gramofon je za potrebe produkcije koncerta osigurao razglasnu i binsku opremu.

04.11.2014.
GREGORY PORTER
Klient: Jazz Fest Sarajevo

Gramofon je za potrebe produkcije koncerta osigurao razglasnu i binsku opremu.

19.07.2014.
TITO & TARANTULA
Klijent: Mostar Blues & Rock Festival

Mostar Blues & Rock Festival 2014 zatvoren je nastupom benda Tito & Tarantula za kojeg je Gramofon osigurao kompletnu binsku opremu, te angažirao tehničare.

19.07.2014.
ATOMSKO SKLONIŠTE
Klijent: Mostar Blues & Rock Festival

U posljednoj noći Mostar Blues & Rock Festivala 2014 nastupio je hrvatski bend Atomsko sklonište. Za njihov nastup kompletnu binsku opremu osigurao je Gramofon, te angažirao tehničare.

19.07.2014.
THE BRAND NEW HEAVIES
Klijent: Demofest

Demofest 2014 završen je nastupom britanskog benda The Brand New Heavies, za kojeg je Gramofon iznajmio vlastitu binsku opremu i osigurao tehničare.

18.07.2014.
ERIC SARDINAS AND THE BIG MOTOR
Klijent: Mostar Blues & Rock Festival

Bend Eric Sardinas And The Big Motor svojim nastupom zatvorio je treću noć festivala. Gramofon je osigurao kompletnu binsku opremu, te angažirao tehničare.

18.07.2014.
MAX ROMEO
Klijent: Demofest

Max Romeo svojim nastupom na banjalučkom Kastelu zatvorio je drugu noć Demofesta 2014. Za njegov nastup Gramofon je osigurao kompletnu binsku opremu, te angažirao tehničare.

18.07.2014.
VLATKO STEFANOVSKI TRIO
Klijent: Mostar Blues & Rock Festival

Gramofon je osigurao kompletnu binsku opremu i angažirao tehničare za nastup Vlatko Stefanovski Tria u okviru treće noći Mostar Blues & Rock festivala.

17.07.2014.
GUANO APES
Klijent: Demofest

Headliner prve noći Demofesta 2014 bio je njemački bend Guano Apes. Gramofon je za realizaciju nastupa na banjalučkom Kastelu iznajmio kompletnu binsku opremu i angažirao tehničare.

17.07.2014.
COCO MONTOYA
Klijent: Mostar Blues & Rock Festival

Coco Montoya zatvorio je drugu noć Mostar Blues & Rock festivala svojim nastupom, za kojeg je Gramofon osigurao kompletnu binsku opremu i angažirao tehničare.

27.06.2014.
AMIRA MEDUNJANIN

Gramofon je kao organizator koncerta bio odgovoran za promociju i produkciju koncerta koji je emitiran na francuskom državnom radiju France Inter i TV mreži Arte.

27.06.2014.
HALKA

Gramofon je kao organizator koncerta bio odgovoran za promociju i produkciju koncerta koji je emitiran na francuskom državnom radiju France Inter i TV mreži Arte.

10.05.2014.
SIMFONIJSKI ORKESTAR HRT-a
Klijent: MAF

Koncert Simfonijskog orkestra HRT-a, pijanistice Olge Kern uz ravnanje Aleksandra Markovića zatvorio je 20. SVEM. Gramofon je bio zadužen za PR aktivnosti koncerta i audio snimanje na lokaciji.

09.05.2014.
KONCERT HOROVA
Klijent: MAF

Gramofon je realizirao audio snimanje na lokaciji zajedničkog nastupa hora Pontanima i Kamernog hora Muzičke akademije iz Istočnog Sarajeva.

08.05.2014.
AD GLORIAM BRASS
Klijent: MAF

Gramofon je izvršio snimanje na lokaciji za potrebe TV snimanja koncerta održanog u Crkvi sv. Josipa.

07.05.2014.
IVO POGORELIĆ
Klijent: MAF

Koncert je zabilježio rekordnu posjetu u Narodnom pozorištu. Gramofon je bio zadužen za PR aktivnosti koncerta.

06.05.2014.
USUSRET SVEM-u
Klijent: MAF

Gramofon je izvršio snimanje koncerta na lokaciji za potrebe TV snimanja koncerta.

25.04.2014.
ZOSTER PERETROJKA
Klijent: Media Centar

Zoster Peretrojka nastupila je u Media Centru, a Gramofon je iznajmio vlastitu razglasnu opremu za koncert.

19.04.2014.
KONCERT U GHB BIBLIOTECI
Klijent: Eskisehir 2013 Turk Dunayasi Kultur Baskenti Ajansi

Za nastup Amire Medunjanin i gitariste Dine Šukala, Gramofon je iznajmio vlastitu razglasnu opremu.

08.02.2014.
ANSAMBL HALKA U TUZLI

Koncert u okviru promotivne bh. turneje održan je u Bosanskom kulturnom centru, u organizaciji Gramofona.

06.02.2014.
ANSAMBL HALKA U TRAVNIKU

Koncert u okviru promotivne bh. turneje održan je u Kulturnom centru, u organizaciji Gramofona.

14.12.2013.
ANSAMBL HALKA U MOSTARU

Koncert u okviru promotivne bh. turneje održan je u OKC Abrašević, u organizaciji Gramofona.

07.12.2013.
PRIJEM ZA UPOSLENIKE RAIFFEISEN BANKE
Klijent: Raiffeisen banka

U olimpijskoj dvorani Zetra organiziran je novogodišnji party za uposlenike Raiffeisen Banke. Gramofon je radio produkciju događaja i booking izvođača.

06.12.2013.
DJEČIJA MODNA REVIJA
Klijent: Udruženje Udružene

Gramofon je radio produkciju dječije modne revije za Udruženje Udružene.

05.12.2013.
ROTARY CLUB FUNDRAISING KONCERT
Klijent: Rotary Club Sarajevo

Gramofon je za potrebe produkcije koncerta Amire Medunjanin i Boška Jovića osigurao razglasnu i binsku opremu.

10.11.2013.
KONCERT ZA DJECU
Klijent: Jazz Fest Sarajevo

Gramofon je za potrebe produkcije koncerta osigurao razglasnu i binsku opremu.

09.11.2013.
MIRON RAFAJLOVIĆ QUINTET + SPECIAL GUESTS
Klijent: Jazz Fest Sarajevo

Gramofon je za potrebe produkcije Late Nite Stagea, klupskog programa Jazz Festa, obezbijedio razglasnu i binsku opremu.

09.11.2013.
HALKA
Klijent: Jazz Fest Sarajevo

Gramofon je za potrebe produkcije koncerta osigurao razglasnu i binsku opremu.

09.11.2013.
MARC DUCRET TRIO
Klijent: Jazz Fest Sarajevo

Gramofon je za potrebe produkcije koncerta osigurao razglasnu i binsku opremu.

08.11.2013.
VEDRA CHANDLER & MIRON RAFAJLOVIĆ QUINTET
Klijent: Jazz Fest Sarajevo

Gramofon je za potrebe produkcije koncerta osigurao razglasnu i binsku opremu.

08.11.2013.
EIVIND AARSET 4TET
Klijent: Jazz Fest Sarajevo

Gramofon je za potrebe produkcije koncerta osigurao razglasnu i binsku opremu.

08.11.2013.
DAVID GILMORE & ART OF ASCENSION TRIO
Klijent: Jazz Fest Sarajevo

Gramofon je za potrebe produkcije koncerta osigurao razglasnu i binsku opremu.

07.11.2013.
JACK DEJOHNETTE GROUP feat. DON BYRON
Klijent: Jazz Fest Sarajevo

Gramofon je za potrebe produkcije koncerta osigurao razglasnu i binsku opremu.

07.11.2013.
HAMILTON DE HOLANDA
Klijent: Jazz Fest Sarajevo

Gramofon je za potrebe produkcije koncerta osigurao razglasnu i binsku opremu.

06.11.2013.
THE JOHN SCOFIELD ÜBERJAM BAND
Klijent: Jazz Fest Sarajevo

Gramofon je za potrebe produkcije koncerta osigurao razglasnu i binsku opremu.

05.11.2013.
ABRAHAM INC. feat. DAVID KRAKAUER, FRED WESLEY &SOCALLED
Klijent: Jazz Fest Sarajevo

Gramofon je za potrebe produkcije koncerta osigurao razglasnu i binsku opremu.

04.10.2013.
ANSAMBL HALKA U ZENICI

Koncert u okviru promotivne bh. turneje održan je u Bosanskom narodnom pozorištu, u organizaciji Gramofona.

12.09.2013.
ANSAMBL HALKA U GORAŽDU

Koncert u okviru promotivne bh. turneje održan je u Centru za kulturu, u organizaciji Gramofona.

07.09.2013.
ANSAMBL HALKA U PRIJEDORU

Koncert u okviru promotivne bh. turneje održan je u Pozorištu Prijedor, u organizaciji Gramofona.

05.09.2013.
ANSAMBL HALKA U BIHAĆU

Koncert u okviru promotivne bh. turneje održan je u Kulturnom centru, u organizaciji Gramofona.

25.08.2013.
ANSAMBL HALKA U BRČKOM

Koncert u okviru promotivne bh. turneje održan je u Domu kulture, u organizaciji Gramofona.

24.08.2013.
ANSAMBL HALKA U BIJELJINI

Koncert u okviru promotivne bh. turneje održan je u Centru za kulturu, u organizaciji Gramofona.

23.08.2013.
ANSAMBL HALKA U TUZLI

Koncert u okviru promotivne bh. turneje održan je u Bosanskom kulturnom centru, u organizaciji Gramofona.

10.08.2013.
ANSAMBL HALKA NA ILIDŽI

Premijerni koncert ansambla Halka održan je na Ljetnoj pozornici Ilidža, u organizaciji Gramofona.

18.07.2013.
PROMOCIJA ANSAMBLA HALKA

Promocija prvog albuma ansambla Halka snimljenog i objavljenog u produkciji Gramofona.

29.06.2013.
AMIRA FEAT. REKA - BALKAN RIVER MUSIC
Klijent: Reka

Gramofon je osigurao vlastiti kontrabas (3/4 Poellmann, podesiva kobilica, David Gage Realist pick-up) za Nenada Vasilića, člana ansambla, na koncertu održanom u BKC-u.

05.06.2013.
MAYA SAR U MOSTARU I SARAJEVU
Klijent: Long Play Studio

Za sarajevsku i mostarsku promociju albuma, Gramofon je iznajmio razglasnu opremu i angažirao tehničara zvuka.

30.05.2013.
IUS SPRING FESTIVAL
Klijent: IUS

Za potrebu realizacije muzičkog programa dvodnevnog festivala Međunarodnog univerziteta Sarajevo, Gramofon je iznajmio vlastitu binsku opremu.

11.05.2013.
70 GODINA BITKE NA NERETVI
Klijent: SABNOR BiH

Gramofon je iznajmio razglasnu opremu za potrebe realizacije manifestacije obilježavanja 70. godišnjice Bitke za ranjenike u Jablanici.

11.05.2013.
19. SARAJEVSKE VEČERI MUZIKE
Klijent: Fondacija za muzičke umjetnosti

19. Sarajevske večeri muzike održane su od 7. do 11. maja, a Gramofon je bio zadužen za PR aktivnosti.

19.04.2013.
KONCERT ŽELJKA LUČIĆA
Klijent: Fondacija za muzičke umjetnosti

Premijerni nastup najtraženijeg verdijanskog baritona svijeta Žaljka Lučića održan je u prepunoj dvorani Narodnog pozorišta a Gramofon je bio zadužen za PR aktivnosti.

26.03.2013.
BALKANEROS U ZENICI
Klijent: BalkanEros

Za koncert grupe Haris Abdagich i BalkanEros, Gramofon je iznajmio razglasnu opremu i angažirao ton majstora.

20.12.2012.
KONCERT U CITY PUBU
Klijent: Koinos Soc.

Za koncert italijanske grupe The Misty Morning, Gramofon je iznajmio vlastitu binsku opremu.

09.12.2012.
CLARINET SUMMIT
Klijent: Goethe Institut

Za koncert projekta Goethe Instituta, Gramofon je iznajmio potrebnu razglasnu opremu.

10.11.2012.
JAZZ BEZ GRANICA
Klijent: Francuski institut

U saradnji sa Francuskim institutom i Goethe Institutom, Gramofon je u Sarajevu i Tuzli organizirao koncerte ansambla kojeg su činili Nguyen Le, Michael Schiefel, Edvin Hadžić i Amar Češljar.

04.11.2012.
KONCERT ZA DJECU
Klijent: Jazz Fest Sarajevo

Gramofon je za potrebe produkcije koncerta osigurao razglasnu i binsku opremu.

03.11.2012.
ERICA STUCKY: SUICIDAL YODELS
Klijent: Jazz Fest Sarajevo

Gramofon je za potrebe produkcije koncerta osigurao razglasnu i binsku opremu.

03.11.2012.
ZVRN
Klijent: Jazz Fest Sarajevo

Gramofon je za potrebe produkcije koncerta osigurao razglasnu i binsku opremu.

03.11.2012.
DHAFER YOUSSEF: ABU NAVAS RHAPSODY
Klijent: Jazz Fest Sarajevo

Gramofon je za potrebe produkcije koncerta osigurao razglasnu i binsku opremu.

02.11.2012.
BOJAN Z
Klijent: Jazz Fest Sarajevo

Gramofon je za potrebe produkcije koncerta osigurao razglasnu i binsku opremu.

02.11.2012.
RICHARD GALLIANO: LA STRADA QUINTET
Klijent: Jazz Fest Sarajevo

Gramofon je za potrebe produkcije koncerta osigurao razglasnu i binsku opremu.

01.11.2012.
ARKUL ORCHESTRA
Klijent: Jazz Fest Sarajevo

Gramofon je za potrebe produkcije koncerta osigurao razglasnu i binsku opremu.

01.11.2012.
MILES SMILES
Klijent: Jazz Fest Sarajevo

Gramofon je za potrebe produkcije koncerta osigurao razglasnu i binsku opremu.

31.10.2012.
YURI HONING WIRED PARADISE
Klijent: Jazz Fest Sarajevo

Gramofon je za potrebe produkcije koncerta osigurao razglasnu i binsku opremu.

31.10.2012.
THE BAD PLUS
Klijent: Jazz Fest Sarajevo

Gramofon je za potrebe produkcije koncerta osigurao razglasnu i binsku opremu.

31.10.2012.
BADI ASSAD
Klijent: Jazz Fest Sarajevo

Gramofon je za potrebe produkcije koncerta osigurao razglasnu i binsku opremu.

30.10.2012.
TAKSIM TRIO
Klijent: Jazz Fest Sarajevo

Gramofon je za potrebe produkcije koncerta osigurao razglasnu i binsku opremu.

25.10.2012.
BEOGRADSKI JAZZ FESTIVAL
Klijent: Dom omladine Beograda

Za beogradski koncert ansambla Miles Smiles, Gramofon je iznajmio bubnjarski set za Omara Hakima.

23.10.2012.
SKOPJE JAZZ FESTIVAL
Klijent: Skopje Jazz Festival

Za skopski koncert ansambla Miles Smiles, Gramofon je iznajmio bubnjarski set za Omara Hakima.

02.10.2012.
MESS: VILLA+DISCURSO
Klijent: JU MESS

Za potrebe realizacije predstave Villa+Discurso održane na ovogodišnjem MESS-u, Gramofon je iznajmio potrebnu binsku opremu.

30.09.2012.
MESS: MAGNIFICAT
Klijent: JU MESS

Za potrebe realizacije predstave Magnificat održane na ovogodišnjem MESS-u, Gramofon je iznajmio potrebnu binsku opremu.

28.09.2012.
MESS: GRAND-PERE N AIME PAS DE SWING
Klijent: JU MESS

Za potrebe realizacije predstave Grand-pere n aime pas de Swing održane na ovogodišnjem MESS-u, Gramofon je iznajmio potrebnu binsku opremu.

10.08.2012.
TERRANEO FESTIVAL
Klijent: Terra Neo

Preko stotinu bendova nastupilo je tokom četverodnevnog festivala u Šibeniku. Gramofon je bio glavni backline supplier na Terra, Aqua i Aero festivalskim scenama i backline provider za ostale scene.

12.07.2012.
GALERIJA 11/07/95
Klijent: TIKA

U povodu otvaranja memorijalne Galerije 11/07/95 Gramofon je iznajmio vlastitu tehničku opreme, angažirao majstora zvuka i dodatno osoblje te bio zadužen za poslove PR-a.


05.07.2012.
PRIJEM ERONET-A I SFF-A
Klijent: Via Media

Za potrebe realizacije muzičkog programa prijema (Maya Sar i Sarajevo Jazz Guerilla), Gramofon je iznajmio razglasnu binsku opremu te angažirao majstora zvuka i pomoćno osoblje.


31.05.2012.
KONCERT NA MEĐUNARODNOM UNIVERZITETU
Klijent: Međunarodni univerzitet Sarajevo

Za redoviti godišnji koncert održan u kampusu IUS-a, Gramofon je iznajmio potrebnu binsku opremu.


29.05.2012.
KONCERT UNSA
Klijent: Univerzitet u Sarajevu

Gramofon je iznajmio razglasnu i binsku opremu za koncert koji je održao Still Creazy Band kojeg čine profesori Fakulteta političkih nauka, uz gosta- rektora Univerziteta Missouri.


18.05.2012.
DEVETA SIMFONIJA
Klijent: Muzička akademija

Za zajednički koncert Muzičke akademije, Sarajevske filharmonije i Hora Opere Narodnog pozorišta, na kojem je izvedena Deveta simfonija Ludwiga van Beethovena, Gramofon je iznajmio vlastitu razglasnu opremu, majstora zvuka i pomoćno osoblje.


12.05.2012.
KONCERT SIMFONIJSKOG ORKESTRA
Klijent: Fondacija za muzičke umjetnosti

Za koncert Simfonijskog orkestra RTV Slovenije u Bosanskom kulturnom centru, Gramofon je iznajmio vlastitu razglasnu opremu i angažirao majstora zvuka i pomoćno tehničko osoblje.

11.05.2012.
SSHEP 2012
Klijent: Paul Scherrer Institut

Za predavanja održana tokom Škole fizike visokih energija u Sarajevu 2012 na Odsjeku za fiziku Prirodno-matematičkog fakulteta, od 9. do 13. maja ove godine, Gramofon je iznajmio razglasni sistem, te potrebno tehničko osoblje.

11.05.2012.
18. SVEM
Klijent: Fondacija za muzičke umjetnosti

Za probe i koncerte održane 10. i 11. maja u Narodnom pozorištu, u okviru 18. Sarajevskih večeri muzike, Gramofon je iznajmio potrebnu binsku opremu.

23.04.2012.
KONCERT POLJSKOG JAZZ TRIJA
Klijent: Poljska ambasada

Gramofon je uradio produkciju koncerta Artur Dutkiewicz Trija u Domu Oružanih snaga.

18.04.2012.
STEP AFRIKA
Klijent: Američka ambasada

Za performans Step Afrika održan u okviru Festivala američke kulture u Sarajevu, Gramofon je iznajmio razglasnu opremu i angažirao potrebno tehničko osoblje.

14.04.2012.
ZORAN PREDIN I MATIJA DEDIĆ

Gramofon je u Bosanskom kulturnom centru u vlastitoj produkciji organizirao koncertnu promociju zajedničkog projekta hrvatskog pijaniste i slovenskog kantautora.06.04.2012.
SARAJEVSKA CRVENA LINIJA

Klijent: East West Centar

Produkcijski tim Gramofona je dizajnirao sistem ozvučenja koji je uključivao postavljanje tehničke opreme na četiri lokacije u dužini od 800 metara. Gramofon je koristio vlastitu razglasnu opremu, angažirao majstore tona i ostalo potrebno tehničko osoblje.31.03.2012.
DORANTES U SARAJEVU
Klijent: Ambasada Kraljevine Španije

Gramofon je za potrebe realizacije koncerta u Bosanskom kulturnom centru u Sarajevu iznajmio razglasnu i binsku opremu, te radio organizaciju, promociju, PR, hospitality i produkciju.

29.03.2012.
DORANTES U MOSTARU
Klijent: Ambasada Kraljevine Španije

Koncert u povodu otvaranja Španskog trga održan je u dvorani Hercega Stjepana Kosače u Mostaru. Gramofon je za potrebe realizacije koncerta iznajmio razglasnu i binsku opremu, te radio organizaciju, promociju, PR, hospitality i produkciju.

01.01.2012.
GRAMOPHONEDZIE
Klijent: 4 sobe gospođe Safije

Za party organiziran prvog dana nove godine, Gramofon je iznajmio potrebnu razglasnu opremu.

20.11.2011.
DINO MERLIN
Klijent: Magaza

Za probe Dine Merlina i njegovog benda u Bosanskom kulturnom centru održane pred koncerte u Beogradskoj areni, Gramofon je iznajmio potrebnu razglasnu opremu.

07.11.2011.
SCHIEFEL/HADŽIĆ/YANKOULOV
Klijent: Goethe Institut

Za potrebe produkcije koncerta u Kući plamena mira u Tuzli, Gramofon je osigurao razglasnu i binsku opremu.

06.11.2011.
DJEČIJI DAN NA JAZZ FESTU
Klijent: Jazz Fest Sarajevo

Gramofon je za potrebe produkcije koncerta i radionice za djecu osigurao razglasnu i binsku opremu.

05.11.2011.
RALPH TOWNER
Klijent: Jazz Fest Sarajevo

Gramofon je za potrebe produkcije koncerta osigurao razglasnu i binsku opremu.

05.11.2011.
CHEIKH LÔ
Klijent: Jazz Fest Sarajevo

Gramofon je za potrebe produkcije koncerta osigurao razglasnu i binsku opremu.

04.11.2011.
KUDSI ERGUNER TRIO
Klijent: Jazz Fest Sarajevo

Gramofon je za potrebe produkcije koncerta osigurao razglasnu i binsku opremu.

04.11.2011.
STIAN WESTERHUS
Klijent: Jazz Fest Sarajevo

Gramofon je za potrebe produkcije koncerta osigurao razglasnu i binsku opremu.

04.11.2011.
SCHIEFEL/HADŽIĆ/YANKOULOV
Klijent: Jazz Fest Sarajevo

Gramofon je za potrebe produkcije koncerta osigurao razglasnu i binsku opremu.

03.11.2011.
JOHN ABERCROMBIE QUARTET
Klijent: Jazz Fest Sarajevo

Gramofon je za potrebe produkcije koncerta osigurao razglasnu i binsku opremu.

03.11.2011.
JOSEPH & JAMES TAWADROS
Klijent: Jazz Fest Sarajevo

Gramofon je za potrebe produkcije koncerta osigurao razglasnu i binsku opremu.

02.11.2011.
DAVE HOLLAND & PEPE HABICHUELA
Klijent: Jazz Fest Sarajevo

Gramofon je za potrebe produkcije koncerta osigurao razglasnu i binsku opremu.

02.11.2011.
HENDERSON/BERLIN/CHAMBERS SUPER TRIO
Klijent: Jazz Fest Sarajevo

Gramofon je za potrebe produkcije koncerta osigurao razglasnu i binsku opremu.

01.11.2011.
RICHARD BONA
Klijent: Jazz Fest Sarajevo

Gramofon je za potrebe produkcije koncerta osigurao razglasnu i binsku opremu.

01.11.2011.
THE ROSENBERG TRIO
Klijent: Jazz Fest Sarajevo

Gramofon je za potrebe produkcije koncerta osigurao razglasnu i binsku opremu.

05.10.2011.
TURNEJA "RUŽE ZA ANU TEREZU"
Klijent: East West Centar

Za potrebe realizacije bosanskohercegovačke turneje predstave "Ruže za Anu Terezu - Fudbalske priče", Gramofon je osigurao potrebnu binsku opremu.

17.09.2011.
CRISTINA BRANCO

Koncert portugalske fado pjevačice u Bosanskom kulturnom centru u organizaciji i produkciji Gramofona.

03.09.2011.
LAKA

Koncert na igralištu Metalac u Sarajevu, u organizaciji i produkciji Gramofona.

05.07.2011.
AMIRA MEDUNJANIN

Gramofon je organizirao koncertnu promociju novog albuma Amire Medunjanin, te bio zadužen za produkciju koncerta održanog u Bosanskom kulturnom centru.

08.06.2011.
DODJELA POČASNOG DOKTORATA
Klijent: JU Akademija scenskih umjetnosti

Dodjela počasnog doktorata Univerziteta u Sarajevu reditelju Danisu Tanoviću održana je u Narodnom pozorištu, a Gramofon je iznajmio potrebnu razglasnu opremu.

05.06.2011.
"MY DREAM"
Klijent: JU Sarajevo Art

Performans umjetničkog ansambla iz Kine održan je u Bosanskom kulturnom centru. Gramofon je iznajmio potrebnu binsku opremu.

04.06.2011.
MOŠUS PEJGAMBEROV
Klijent: ŽEO Kewser

Manifestacija je organizirana u olimpijskoj dvorani Zetra, a Gramofon je radio kompletnu produkciju.

27.05.2011.
JADRANKA STOJAKOVIĆ I DAMIR IMAMOVIĆ
Klijent: JU Sarajevo Art

Za koncert u Bosanskom kulturnom centru Gramofon je iznajmio razglasnu i rasvjetnu opremu, te angažirao vlastitog inžinjera zvuka i pomoćno tehničko osoblje.

24.05.2011.
DAVIDOFF PARTY

Klijent: Communis Sarajevo

Za prijem u Embassy Clubu, na kojem je nastupio i hrvatski duet 2 Cellos, Gramofon je iznajmio razglasnu opremu. Za realizaciju prijema angažirano je osoblje Gramofona: inžinjer zvuka i tehničari.28.04.2011.
"EVROPA DANAS"
Klijent: East West Centar

Za predstave odigrane u dvorani Zetra Gramofon je iznajmio razglasnu opremu i monitoring sistem.

23.04.2011.
MEKANIK KANTATIK
Klijent: ArtLab/Centar Andre Malraux

Gramofon je bio zadužen za produkciju koncerta francuskog umjetnika Nicolasa Cantea koji je u Domu oružanih snaga predstavio svoj projekat Mekanik Kantatik.

09.04.2011.
UNCLE SAM DECIDED
Klijent: Uncle Sam Decided

Za koncertnu promociju debi albuma State of Mind sarajevske grupe USD, Gramofon je iznajmio razglasnu i binsku opremu.

05.04.2011.
RAMBO AMADEUS Koncert za sjedenje i slušanje
Produkcija: Gramofon

Gramofon je u Bosanskom kulturnom centru organizirao koncert u povodu Dana grada Sarajeva.

21.03.2011.
CANTECA DE MACAO
Klijent: Ambasada Španije

Za koncert grupe Canteca de Macao, Gramofon je iznajmio potrebnu binsku opremu.

08.03.2011.
KONCERT ARSENA DEDIĆA
Produkcija: Gramofon

U povodu 8. marta Gramofon je organizirao koncert Arsena i Matije Dedića.

21.02.2011.
BH EUROSONG 2011
Klijent: Dino Merlin

Za potrebe realizacije emisije BH Eurosong Show 2011, Gramofon je iznajmio razglasnu opremu, monitoring i inžinjera zvuka.

17.02.2011.
ZVIJEZDA MOŽEŠ BITI TI
Klijent: NTV Hayat

Finale treće sezone reality showa Zvijezda možeš biti ti održano je u Skenderiji. Gramofon je iznajmio razglasnu opremu, te angažirao inžinjera zvuka i pomoćno tehničko osoblje.

26.01.2011.
MOJ JE ŽIVOT MOJA PJESMA
Klijent: Agencija Colosseum

Humanitarni koncert na kojem su učestvovale Nina Badrić, Aleksandra Radović, Karolina Gočeva i Maya Sar. Gramofon je realizirao kompletnu produkciju.

14.01.2011.
VALIDNA LEGITIMACIJA
Produkcija: Gramofon

Promotivni koncert u sarajevskom Pozorištu mladih povodom objavljivanja novog albuma Para-svega+para=hvala lijepo.

27.11.2010.
NU SOUND OF BELGRADE
Klijent: Dom Omladine Beograd

U sarajevskom Domu mladih Gramofon je u saradnji sa Domom omladine Beograda organizirao nastupe novih beogradskih grupa - Zemlja gruva, Svi na pod sa specijalnim gostom Vladom Divljanom i DJ Sevdah Baby.

06.11.2010.
GERARDO NUNEZ FLAMENCA REUNION
Klijent: Jazz Fest Sarajevo

Gramofon je za potrebe produkcije koncerta u Bosanskom kultuirnom centru osigurao razglasnu i binsku opremu i majstora tona.

06.11.2010.
MERCAN DEDE TRIBAL QUARTET
Klijent: Jazz Fest Sarajevo

Gramofon je za potrebe produkcije koncerta U Domu mladih osigurao razglasnu i binsku opremu i majstora tona.

05.11.2010.
JOSEPH TAWADROS
Klijent: Jazz Fest Sarajevo

Gramofon je za potrebe produkcije koncerta u Pozoristu mladih osigurao razglasnu opremu i majstora tona.

05.11.2010.
JOHN SCOFIELD TRIO
Klijent: Jazz Fest Sarajevo

Gramofon je za potrebe produkcije koncerta osigurao razglasnu i binsku opremu.

04.11.2010.
TIGRAN HAMASYAN
Klijent: Jazz Fest Sarajevo

Gramofon je za potrebe produkcije koncerta u Domu oružanih snaga BiH osigurao razglasnu opremu i majstora tona.

04.11.2010.
DAVE HOLLAND QUINTET
Klijent: Jazz Fest Sarajevo

Gramofon je za potrebe produkcije koncerta osigurao razglasnu i binsku opremu.

03.11.2010.
MIKE STERN BAND feat. DIDIER LOCKWOOD
Klijent: Jazz Fest Sarajevo

Gramofon je za potrebe produkcije koncerta osigurao razglasnu i binsku opremu.

03.11.2010.
EDIN BOSNIĆ
Klijent: Jazz Fest Sarajevo

Gramofon je za potrebe produkcije koncerta u Domu oružanih snaga BIH osigurao razglasnu opremu i majstora tona.

02.11.2010.
BURHAN ÖCAL & THE TRAKYA ALL STARS
Klijent: Jazz Fest Sarajevo

Otvaranje 14. Jazz Festa Sarajevo 2010 u sarajevskom BKC-u. Gramofon je za potrebe produkcije osigurao razglasnu i binsku opremu i tehničare.

16.10.2010.
KONCERTI U BANJOJ LUCI I SARAJEVU
Klijent: Goethe Institut Sarajevo

Gramofon je za potrebe koncerata njemačkog ansambla Das Kapital u Sarajevu (Kamerni teatar 55, 15. oktobar) i Banjoj Luci (teatar Jazavac, 16. oktobar) osigurao razglasnu i binsku opremu te tehničare i inžinjera zvuka.

26.09.2010.
RED BULL ŠINOMOBIL UTRKA
Klijent: Red Bull

Gramofon je za prvu Red Bull šinomobil utrku iznajmio razglasnu opremu.

30.07.2010.
MOONLIGHT PICNIC
Klijent: Raiffeisen banka

Tradicionalni prijem Raiffeisen banke i SFF-a na Žutoj tabiji u produkciji Gramofona.

28.07.2010.
BABA ZULA
Klijent: Sarajevo Film Festival

Za koncert turskog benda, Gramofon je iznajmio monitoring sistem, razglasnu i binsku opremu, te angažirao tehničare.

24.07.2010.
FUN LOVIN CRIMINALS
Klijent: Aquarius/Demofest

Demofest 2010 završen je koncertom Fun Lovin Criminalsa za koji je Gramofon iznajmio binsku opremu, te angažirao tehničare.

23.07.2010.
NEW YOUNG PONY CLUB
Klijent: Aquarius/Demofest

Headliner treće večeri Demofesta 2010 u Banjoj Luci bio je britanski bend New Young Pony Club. Za njihov nastup Gramofon je osigurao kompletnu binsku opremu, te angažirao tehničare.

22.07.2010.
KIRIL feat. RAS TWEED & SERDZUK ORCHESTRA
Klijent: Aquarius/Demofest

I za koncert Kirila Džajkovskog i njegovog benda na Demofestu 2010, Gramofon je iznajmio vlastitu binsku opremu i angažirao tehničare.

21.07.2010.
STEREO MCs
Klijent: Aquarius/Demofest

Prve noći Demofesta 2010, na banjalučkom Kastelu nastupio je Stereo MCs. Gramofon je za potrebe realizacije nastupa iznajmio kompletnu binsku opremu i angažirao tehničare.

15.07.2010.
KONCERT ELVISA STANIĆA
Klijent: Baščaršijske noći

Za koncert hrvatskog jazz gitariste i njegovog benda, Gramofon je iznajmio binsku opremu.

10.07.2010.
PERFROMANS ZANE MARJANOVIĆ
Klijent: Pro.ba

Povodom Dana sjećanja na genocid izvršen u Srebrenici 11. jula 1995. godine, u Kamernom teatru 55 izveden je šestosatni performans Zane Marjanović pod nazivom "8.372...". Gramofon je iznajmio razglas i opremu za visekanalno snimanje, te anagazirao ton majstora.

15.06.2010.
FOOTBALL, FOOTBALL
Klijent: East West Centar

Za potrebe realizacije pozorišne predstave Harisa Pašovića, 15. i 16. juna u Interstageu, Gramofon je iznajmio binsku opremu.

13.06.2010.
PRIJEM VOLKSBANK BH
Klijent: Volksbank BH

Za prijem Volksbanke na kojem je nastupio Edin Bosnić Quartet, Gramofon je iznajmio razglasnu i binsku opremu, te inžinjera zvuka i dodatno pomoćno osoblje.

05.06.2010.
DAMIR IMAMOVIĆ
Klijent: Gramofon

Koncertna promocija novog CD-a Damira Imamovića u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli. Produkciju kompletnog koncerta radila je agencija Gramofon.

23.05.2010.
DANI SARAJEVA U BEOGRADU: AMIRA & BOJAN Z
Klijent: YIHR

Manifestacija Dani Sarajeva u Beogradu završena je koncertom Amire Medunjanin i Bojana Zulfikarpašića, u dvorani Kolarčeve zadužbine. Gramofon je radio booking i kompletnu produkciju koncerta, te iznajmio vlastitu razglasnu i binsku opremu, inžinjera zvuka i pomoćno tehničko osoblje.

21.05.2010.
DANI SARAJEVA U BEOGRADU: SIKTER
Klijent: YIHR

Za nastup Siktera u Akademiji Gramofon je radio booking i iznajmio binsku opremu, te angažirao inžinjera zvuka i pomoćno tehničko osoblje.

21.05.2010.
DANI SARAJEVA U BEOGRADU: SKROZ
Klijent: YIHR

Za nastup Skroza u Akademiji Gramofon je radio booking i iznajmio binsku opremu, te angažirao inžinjera zvuka i pomoćno tehničko osoblje.

20.05.2010.
DANI SARAJEVA U BEOGRADU: DAMIR IMAMOVIĆ
Klijent: YIHR

Gramofon je radio booking i kompletnu produkciju koncerta Damira Imamovića u beogradskoj dvorani Kolarčeve zadužbine. Gramofon je obezbijedio vlastitu razglasnu i binsku opremu, te inžinjera zvuka i pomoćno tehničko osoblje.

19.05.2010.
DANI SARAJEVA U BEOGRADU: DVADESETORICA
Klijent: YIHR

Festival Dani Sarajeva u Beogradu 2010 otvoreni su koncertom Dvadesetorice u Living Roomu. Gramofon je radio booking, te osigurao binsku opremu, inžinjera zvuka i pomoćno tehničko osoblje.

17.05.2010.
MARIZA

Koncert portugalske fado dive organiziran je i realiziran u produkciji Gramofona. Gramofon je osigurao vlastitu razglasnu i binsku opremu.

15.05.2010.
PROMOCIJA PAMPERS PROIZVODA
Klijent: Orbico

Za događaj na kojem su promovirani novi Pampers proizvodi, Gramofon je iznajmio binu i razglasnu opremu, te angažirao tehničko osoblje.

08.05.2010.
DAMIR IMAMOVIĆ
Klijent: Gramofon

Solo koncertom Damira Imamovića u Bosanskom kulturnom centru predstavljen je njegov novi CD. Produkciju kompletnog koncerta radila je agencija Gramofon.

12.04.2010.
XENOPHONIA 2010
Klijent: Jazz Fest Sarajevo

Gramofon je za potrebe muzičkog happeninga Xenophonia, održanog od 8. do 11. aprila u Sarajevu, radio kompletnu produkciju (razglasna, rasvjetna i binska oprema) i PR koncerata sljedećih muzičara - Sevdalinkas: Bojan Z, Derya Turkan, Renaud Garcia-Fons, Arve Henriksen, Buzz, Nils Petter Molvaer. Gramofon je osigurao vlastitu razglasnu i binsku opremu za događaje u BKC-u i Pozorištu mladih, te inžinjera zvuka i pomoćno osoblje.

02.04.2010.
SERGEJ ĆETKOVIĆ
Klijent: Gracija magazin

Za koncert Sergeja Ćetkovića u sarajevskom Domu mladih Gramofon je iznajmio razglasnu i binsku opremu.

22.03.2010.
TEDx - PREZENTACIJA D. IMAMOVIĆA

Za prezentaciju Damira Imamovića u okviru događaja TEDx Sarajevo, Gramofon je iznajmio binsku i ostalu tehničku opremu, te angažirao inžinjera zvuka.

06.03.2010.
KONCERT U DOMU MLADIH

Za koncert na kojem su nastupili Dvadesetorica, Laka, Sikter i Skroz kojem se pridružio i Dino Šaran, Gramofon je iznajmio potrebnu binsku opremu, backline tehničara i inžinjera zvuka.

06.03.2010.
MUSIC LIFE PARTY
Klijent: Via Media

Gramofon je za nastup Elementala i četiri bh. benda iznajmio potrebnu binsku opremu.

25.02.2010.
PREMIJERA FILMA NA PUTU
Klijent: Art servis

Bh. premijera filma Jasmile Žbanić Na putu održana je u Zetri pred 5.000 posjetilaca. Gramofon je iznajmio razglasnu opremu.

11.02.2010.
SAVREMENI PLES
Klijent: Sarajevska zima

Za potrebe realizacije savremenog plesnog komada "Vaša djeca mi uništavaju život" španjolske trupe Mopa, Gramofon je iznajmio DJ opremu.

11.02.2010.
PRIJEM ZA KLIJENTE RAIFFEISEN BANKE
Klijent: Raiffeisen banka

U dvorani Zetra, Raiffeisen banka je organizirala prijem za svoje dugogodišnje klijente. Prijemu je prisustvovalo više od 1.600 posjetilaca. Gramofon je planirao i realizirao prijem, uključujući produkciju događaja, booking učesnika programa, te angažman hostesa.

08.02.2010.
OUTLANDISH
Klijent: Sarajevska zima

Za koncert u Domu mladih, Gramofon je iznajmio binsku opremu i monitoring mixer.

06.02.2010.
ZAJEDNO ZA ŽIVOT

Uz organizaciju koncerta podrške za Edu Mulahalilovića, Gramofon je radio i kompletnu produkciju koncerta, te koristio vlastitu razglasnu i binsku opremu. Na koncertu kojem je u sarajevskoj dvorani Zetra prisustvovalo više od 10.000 posjetilaca, nastupali su Dino Merlin, Plavi orkestar, Bombaj štampa, Letu štuke i gosti.

23.12.2009.
Prijem VGT osiguranja
Klijent: Art servis

Za prijem u Bečkoj kafani, Gramofon je uradio booking muzičara, iznajmio razglasnu opremu, te angažirao inžinjera zvuka.

10.12.2009.
Prijem Raiffeisen banke u Tuzli
Klijent: Raiffeisen banka

U dvorani Mejdan organiziran je prijem povodom otvaranja nove zgrade Raiffeisen banke u Tuzli. Gramofon je radio kompletnu produkciju prijema (najam razglasne, binske rasvjetne i video opreme), kao i tehničku podršku realizacije press konferencije u zgradi banke.

05.12.2009.
Amira & Bojan Z
Klijent: Gramofon

Početkom decembra Gramofon je organizirao seriju koncerata Amire Medunjanin i Bojana Zulfikarpašića. Za koncerte u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli, Bosanskom narodnom pozorištu u Zenici i Bosanskom kulturnom centru u Sarajevu, Gramofon je radio kompletnu produkciju.

12.11.2009.
Koncert Nouvelle Vague
Klijent: Art Zone

Za koncert u Domu mladih, Gramofon je iznajmio kompletnu binsku opremu.

08.11.2009.
13. Jazz Fest Sarajevo 2009
Klijent: Jazz Fest Sarajevo

Gramofon je u okviru 13. međunarodnog muzičkog festivala Jazz Fest Sarajevo 2009 (od 3. do 8. novembra) radio kompletnu produkciju i PR koncerata sljedećih muzičara: Kurt Elling, Carlos Bica Azul, Anouar Brahem, Arkul, Trilok Gurtu Band, Damir Imamović, Karim Ziad Ifrikya, Ltj Bukem feat. MC Conrad, Renaud Garcia-Fons, Jojo Mayer Nerve.

01.11.2009.
Rat bendova
Klijent: OBN

Za prve tri emisije OBN-ovog showa Rat bendova, Gramofon je iznajmio binsku, kao i dio razglasne opreme, uz angažman potrebnog tehničkog osoblja.

04.09.2009.
Boks meč u Zenici

Meč za odbranu titule svjetske prvakinje u perolakoj kategoriji, između Irme Balijagić Adler i Galine Gumliiske, održan je u Gradskoj areni u Zenici. Gramofon je osigurao razglasnu opremu.

19.08.2009.
Prijem Raiffeisen banke
Klijent: Raiffeisen banka

Na Žutoj tabiji održan je prijem povodom 14. Sarajevo Film Festivala. Gramofon je bio zadužen za produkciju prijema (najam razglasne i rasvjetne opreme, angažman tehničkog osoblja, priprema printanih materijala, te izbor muzike za prijem).

18.08.2009.
Koncert Nouvelle Vague
Klijent: Sarajevo Film Festival

Za sarajevski koncert francuske skupine Nouvelle Vague, Gramofon je osigurao kompletnu binsku, ali i razglasnu opremu.

15.08.2009.
Promocija parfema Play
Klijent: Givenchy

U okviru promotivne kampanje Justin Timberlake dolazi u vaš grad, na platou ispred BBI Centra održana je promocije parfema Play. Gramofon je iznajmio razglasnu opremu, te angažirao potrebno tehničko osoblje. Za potrebe realizacije press konferencije, također je obezbijedio potrebnu tehničku opremu.

14.08.2009.
Basheskia & Edward EQ
Klijent: Mc Cann Erickson

Gramofon je osigurao razglasnu opremu za koncert.

08.08.2009.
Koncert Damir Imamović Trija
Klijent: Dom kulture Cazin

Za koncert Damir Imamović Trija u Cazinu, Gramofon je iznajmio razglasnu i binsku opremu.

26.07.2009.
Asian Dub Foundation
Klijent: AAP Electronic/Demofest

Za koncert pakistansko-britanskog benda ADF, održanom 26. jula na banjalučkom Kastelu u okviru Demofesta 2009, Gramofon je iznajmio vlastitu binsku opremu.

25.07.2009.
Nouvelle Vague
Klijent: AAP Electronic/Demofest

Za koncert francuskog sastava Nouvelle Vague na banjalučkom Demofestu, Gramofon je iznajmio kompletnu binsku opremu.

24.07.2009.
Therapy?
Klijent: AAP Electronic/Demofest

Za koncert irske grupe Therapy?, održan na banjalučkom Demofestu, Gramofon je iznajmio kompletnu binsku opremu.

23.07.2009.
Kosheen
Klijent: AAP Electronic/Demofest

Prvog dana Demofesta na Kastelu u Banjoj Luci nastupio je britanski bend Kosheen. Gramofon je za ovaj koncert iznajmio vlastitu binsku opremu.

20.07.2009.
Vlatko Stefanovski Trio
Klijent: Baščaršijske noći

Na Otvorenoj sceni Vijećnica, u okviru festivala Baščaršijske noći, nastupio je Vlatko Stefanovski Trio. Gramofon je za ovaj koncert iznajmio kompletnu binsku opremu.

09.07.2009.
Koncert Kaliopi
Klijent: Baščaršijske noći

U okviru festivala Baščaršijske noći, na Otvorenoj sceni Vijećnica nastupila je makedonska pjevačica Kaliopi. Za ovaj koncert, Gramofon je iznajmio kompletnu binsku opremu.

23.06.2009.
Sebastian Gahler Trio
Klijent: Njemačka i Češka ambasada

Za potrebe organizacije koncerata Sebastian Gahler Trija u Sarajevu i Tuzli, te Central European Jazz Connectiona u Sarajevu, Gramofon je osigurao potrebnu binsku opremu i instrumente.

17.06.2009.
Prijem Kanadske ambasade
Klijent: Ambasada Kanade u BiH

Za prijem Kanadskog ambasadora u Bosni i Hercegovini održan u botaničkoj bašti Zemaljskog muzeja, Gramofon je osigurao razglasnu opremu.

28.05.2009.
Davidoff Party
Klijent: Agencija Communis Sarajevo

Za Davidoff Party u Bečkoj kafani Hotela Evropa Gramofon je bio zadužen za produkciju događaja. Osigurali smo razglasnu, rasvjetnu i video opremu, te izvršili booking učesnika programa - dZihan&Kamien.

21.05.2009.
Koncert japanske grupe Pangaea
Klijent: Ambasada Japana

Japanski bend Pangaea predstavio je domaćoj publici savremenu japansku muziku, koristeći koto (japanska harfa), noukan i shinobue (japanske frule), kyujo-hensho (japansko zvono), gitaru i kontrabas. Gosti na koncertu bili su članovi Sarajevskog gudačkog kvarteta. Gramofon je osigurao razglasnu i binsku opremu, te angažirao inžinjera zvuka i pomoćno osoblje.

16.04.2009.
Otvaranje centrale Raiffeisen banke
Klijent: Raiffeisen banka

Otvaranje nove zgrade centrale Raiffeisen banke u Bosni i Hercegovini okupilo je veliki broj uzvanika, a Gramofon je bio zadužen za tehničku produkciju događaja i angažman hostesa i pomoćnog osoblja.

13.04.2009.
Izložba fotografija Sveta zemlja

U galeriji Novi hram tokom aprila mjeseca postavljena je izložba fotografija Zijaha Gafića pod nazivom Sveta zemlja. Izložba je rezultat višegodišnjeg rada, a prikazuje kolekciju fotografija koje prate historijska dešavanja u drevnim gradovima: Bethlehem, Jerusalem, Dženin, Nablus, te iz pojasa Gaze i Ramale. Gramofon je kao jedan od suorganizatora izložbe bio zadužen za PR.

12.04.2009.
Xenophonia

Gramofon je za potrebe muzičkog happeninga Xenophonia, održanog od 9. do 12. aprila u Sarajevu, radio kompletnu produkciju (razglasna, rasvjetna i binska oprema) i PR koncerata sljedećih muzičara: Bojan Z, Amira & Bojan Z, Jakob Dinesen Trio, Edin Bosnić Quartet, Teta Dunja, Teta Višnja i Teta Jagoda, Eric Vloeimans, Damir Imamović, Bojan Zulfikarpašić, Bachar Khalife. Gramofon je osigurao vlastitu razglasnu i binsku opremu za događaje u BKC-u i Pozorištu mladih, te angažirao inžinjera zvuka i pomoćno osoblje.

12.02.2009.
Prijem za klijente Raiffeisen banke
Klijent: Raiffeisen banka

U Domu mladih Raiffeisen banka je organizirala prijem za svoje dugogodišnje klijente. Prijemu je prisustvovalo više od 1.200 posjetilaca. Organizacija prijema podrazumijevala je booking izvođača, produkciju događaja, te angažman hostesa.

17.12.2008.
Boks meč za titulu svjetske prvakinje

Za potrebe organizacije boks meča za titulu prvakinje svijeta, održanog u dvorani Skenderija, Gramofon je iznajmio razglasnu opremu, te angažirao inžinjera zvuka i dodatno tehničko osoblje.

06.12.2008.
Prijem za uposlenike Raiffeisen banke
Klijent: Raiffeisen banka

Gramofon je četvrtu godinu zaredom organizirao prijem za 1.400 uposlenika Raiffeisen banke. Organizacija prijema u olimpijskoj dvorani Zetra podrazumijevala je booking izvođača - Amira Medunjanin i Cubismo, produkciju događaja (najam razglasne, rasvjetne i video opreme, najam binske opreme, te izradu scenografije, kao i angažman tehničara i video artista), te organizaciju cateringa, angažman hostesa, kao i dizajn i štampu materijala za prijem.

06.12.2008.
Koncert Bombaj štampe
Klijent: Bombaj štampa

Za koncerte Bombaj štampe 5. i 6. decembra u Sarajevu, Gramofon je iznajmio binsku opremu.

09.11.2008.
12. Jazz Fest Sarajevo 2008
Klijent: Jazz Fest Sarajevo

Gramofon je u okviru 12. međunarodnog muzičkog festivala Jazz Fest Sarajevo 2008 (od 5. do 9. novembra) radio kompletnu produkciju i PR koncerata sljedećih muzičara: Dianne Reeves, Damir Imamović Trio, Django Bates, Brad Mehldau Trio, Amira Medunjanin, Han Bennink, Misha Mengelberg, Manu Katche Playground, Eric Vloeimans Gatecrash, Misha Mengelberg Quartet, Dave Douglas 3, Omar Sosa Afreecanos Quartet, Jazzanova, Nicola Conte, Depart, Susanna.

30.09.2008.
Koncert Natashe Atlas

Za koncert Natashe Atlas i njezinog desetočlanog Mazeeka Ensemblea, Gramofon je iznajmio binsku opremu i monitoring.

20.06.2008.
Priče iz globalizirajućeg svijeta
Klijent: Zijah Gafić i Švicarska agencija za razvoj i saradnju

Izložba fotografija deset međunarodnih fotografa u organizaciji Švicarske agencije za razvoj i saradnju bila je postavljena na pijaci Markale i Ajfelovom mostu od 10. do 20. juna 2008. godine. Gramofon je radio PR, distribuciju pozivnica i plakatiranje.

28.03.2008.
Izložba Zijaha Gafića
Klijent: Američka ambasada

Izložba fotografija Zijaha Gafića pod nazivom Muslims of New York tri sedmice bila je postavljena u Bošnjačkom institutu. Izložbu čine neke od fotografija objavljenih u monografiji Zijaha Gafića. Gramofon je za potrebe izložbe radio PR i distribuciju pozivnica.

14.03.2008.
Promocija knjige

Gramofon je svoju izdavačku djelatnost proširio objavljivanjem monografije Zijaha Gafića Muslims of New York. Monografija sadrži seriju od 70 fotografija koje je Gafić snimio 2006. godine tokom boravka u New Yorku i posjete različitim muslimanskim zajednicama tog grada radeći na reportaži za američki magazine "Time". Monografija donosi i uvodnik Nihada Kreševljakovića o muslimanima New Yorka, koji čitaoce upoznaje sa događajima koji su pratili nastanak i razvoj muslimanske zajednice New Yorka koja danas, procjenjuje se, broji gotovo 600.000.

08.12.2007.
Prijem za uposlenike Raiffeisen banke
Klijent: Raiffeisen banka

Gramofon je u Zetri organizirao prijem za više od 1.000 uposlenika Raiffeisen banke. Organizacija prijema podrazumijevala je booking izvođača - Severina i bend, produkciju događaja (najam razglasne, rasvjetne i video opreme, najam binske opreme, te izradu scenografije, kao i angažman tehničara i video artista), te organizaciju cateringa, angažman hostesa, kao i dizajn i štampu materijala za prijem.

04.11.2007.
11. Jazz Fest Sarajevo 2007
Klijent: Jazz Fest Sarajevo

Gramofon je u okviru 11. međunarodnog muzičkog festivala Jazz Fest Sarajevo 2007 (od 31. oktobra do 4. novembra) radio kompletnu produkciju i PR koncerata sljedećih muzičara:
Aziza Mustafa Zadeh, Jacky Terrasson, Mercan Dede Secret Tribe, Bugge Wesseltoft, Jazzland Community, Baba Zula feat. Alexander Hacke, Sidsel Endresen, Del Ferro / Seferović / Terzić, Rabih Abou-Khalil Group, Mungolian Jet Set, Marc Ribot, Joshua Redman Trio, Maria João.

06.09.2007.
Farewell party američkog ambasadora
Klijent: Američka ambasada

Za prijem organiziran u povodu završetka mandata Douglasa McElhaneya na mjestu ambasadora SAD-a u BiH, Gramofon je radio produkciju događaja (iznajmljivanje razglasne i rasvjetne opreme), te angažiranje muzičke grupe.

17.08.2007.
Izložba Zijaha Gafića
Klijent: Zijah Gafić

Za izložbu Zijaha Gafića Troubled Islam - Short Stories From Troubled Societies postavljenu u Hanikahu Gazi-Husrev begove medrese, Gramofon je radio PR i organizirao medijsku kampanju.

11.08.2007.
Ronhill Latin Beat Tour
Klijent: MITA Group / TDR

Za seriju od pet koncerata Cubisma održanih u Neumu, Tuzli, Banjoj Luci, Mostaru i Sarajevu, Gramofon je obezbijedio vlastitu razglasnu i binsku opremu.

07.04.2007.
Koncert grupe Letu štuke

Koncert grupe Letu štuke, te Basheskije & Edwarda EQ organiziran je u Domu mladih. Koncertu koji je organiziran pod pokroviteljstvom Grada Sarajeva, a u okviru manifestacije obilježavanja Dana grada Sarajeva, prisustvovalo je više od 2000 posjetilaca.

06.04.2007.
Dodjela Šestoaprilske nagrade
Klijent: East West Centar

Gramofon je za Svečanu sjednicu Gradskog vijeća, te dodjelu Šestoaprilske nagrade u Narodnom pozorištu iznajmio razglasnu i binsku opremu, te angažirao tehničare zvuka i pomoćno osoblje.

02.01.2007.
Prijem za uposlenike Preventa
Klijent: ASA Prevent

Gramofon je u Sportskoj dvorani u Visokom organizirao prijem za više od 2500 uposlenika firmi ASA Prevent Grupacije. Organizacija prijema podrazumijevala je produkciju događaja: najam razglasne, rasvjetne i video opreme, najam binske opreme, izradu bine i scenografije, kao i angažman tehničara i video artista.

17.12.2006.
Prijem za uposlenike Raiffeisen banke
Klijent: Raiffeisen banka

Gramofon je u tri sale Doma Vojske FBiH organizirao prijem za više od 700 uposlenika Raiffeisen banke. Organizacija prijema podrazumijevala je produkciju događaja (najam razglasne, rasvjetne i video opreme, najam binske opreme, te izradu scenografije, kao i angažman tehničara i video artista), te organizaciju cateringa, hostesa, kao i dizajn i štampu materijala za prijem.

05.11.2006.
10. Jazz Fest Sarajevo 2006
Klijent: Jazz Fest Sarajevo

Gramofon je u okviru 10. međunarodnog muzičkog festivala Jazz Fest Sarajevo 2006 (od 1. do 5. novembra ) radio kompletnu produkciju i PR koncerata sljedećih muzičara: Dejan Terzić - Underground, Nils Petter Molvaer, Cristina Branco, Richard Bona Group, Markus Stockhausen, Bojan Z Xenophonia Trio, Joao Bosco/Gonzalo Rubalcaba Group, Yuri Honing Trio, Trio 3 (Oliver Lake, Reggie Workman, Andrew Cyrille), Dhafer Youssef Group, Dennis Rollins' BadBone & Co, Dhafer Youssef & Bojan Z, FLY (Mark Turner, Larry Grenadier, Jeff Ballard), The Grande Mothers Re:invented.

23.09.2006.
Gramofon Showcase 2006
Dvodnevna prezentacija diskografskih aktivnosti Gramofona.
Koncert: Basheskia & Edward EQ @ CDA

23.09.2006.
Gramofon Showcase 2006
Dvodnevna prezentacija diskografskih aktivnosti Gramofona.
Koncert: Zoster @ CDA

23.09.2006.
Gramofon Showcase 2006
Dvodnevna prezentacija diskografskih aktivnosti Gramofona.
Koncert: Sanel Redžić @ Despića kuća

22.09.2006.
Gramofon Showcase 2006
Dvodnevna prezentacija diskografskih aktivnosti Gramofona.
Koncert: Emina Zečaj @ Svrzina kuća

25.08.2006.
British Council @ SFF
Klijent: British Council

Gramofon je za prijem Britanskog savjeta u povodu Sarajevo Film Festivala radio produkciju nastupa Dubioze kolektiva i booking grupe.

23.08.2006.
Deblokada @ SFF
Klijent: Deblokada

Prijem na Žutoj tabiji. Gramofon je radio kompletnu produkciju događaja, angažman tehničkog i ostalog pomoćnog osoblja, dekoraciju prostora i catering.

18.08.2006.
Terrafolk @ SFF
Klijent: Sarajevo Film Festival

Za prijem u Parku prinčeva povodom otvorenja Sarajevo Film Festivala, Gramofon je radio booking grupe i produkciju nastupa (najam razglasne opreme i binske opreme, te angažman tehničara zvuka i ostalog tehničkog osoblja).

29.07.2006.
MTV Exit
Klijent: Art Company

Za humanitarni koncert MTV Exit, Gramofon je radio booking učesnika koncerta: Siktera i Dubioze kolektiva, te iznajmljivao binsku opremu. Na koncertu je osim spomenutih grupa nastupio i Asian Dub Foundation Soundsystem.

15.07.2006.
Koncert Zostera
Klijent: Baščaršijske noći

U okviru festivala Baščaršijske noći, Gramofon je radio booking i produkciju koncerta Zostera u Kolobara hanu.

06.07.2006.
Prijem RBBiH u Bihaću
Klijent: Raiffeisen bank

Prijem za klijente povodom otvaranja nove poslovne zgrade Raiffeisen banke organiziran je na Gradskoj Otoci u centru Bihaća.
Na prijemu kojem je prisustvovalo 800 zvanica, Gramofon je bio zadužen za infrastrukturu, produkciju prijema (razglas, rasvjeta, bina, binska oprema, oprema za video projekcije, animacije), angažiranje tehničkog osoblja, kao i video umjetnika za izradu video animacija, booking izvođača, te angažman hostesa.

01.07.2006.
Muzej Sarajeva
Klijent: Muzej Sarajeva

Gramofon radi redovite PR aktivnosti za programe koji se organiziraju u depandansima Muzeja Sarajeva.

30.06.2006.
Obilježavanje Dana nezavisnosti Kanade
Klijent: SFOR

Kanadski bataljon SFOR-a je povodom Dana nezavisnosti Kanade organizirao 31. juna i 1. jula koncerte muzičara iz svoje zemlje u Sarajevu i Bihaću.
Gramofon je za potrebe realizacije koncerata obezbijedio razglas, binsku opremu, te angažirao tehničara zvuka.

10.06.2006.
Cafe Europa
Klijent: Mediacentar

Gramofon je radio booking i produkciju koncerata grupe Minority u okviru projekta Cafe Europa organiziranog u Sarajevu 10. i 11. juna. Koncerti su održani u Cafeu Karabit.

28.05.2006.
Obilježavanje desete godišnjice FLD
Klijent: Fondacija lokalne demokratije

Za prijem organiziran u Domu Armije, Gramofon je radio za produkciju događaja (razglas, rasvjeta, video projekcije, oprema za simultani prevod), produkciju dokumentarnog filma o aktivnostima Fondacije, angažman hostesa, prevodilaca, te booking izvođača (Damir Imamović Trio).

01.05.2006.
Koncerti u Clubu Coloseum 2006
Klijent: HIT Coloseum

Za Club Coloseum Gramofon je u okviru svog stalnog angažmana koji je okončan 1. maja, u periodu januar-april organizirao koncerte (produkcija, booking, angažman inžinjera zvuka, PR) za koncerte sljedećih muzičara: TBF, Bajaga i instruktori, Letu štuke, Vlatko Stefanovski Trio, Ekrem & Gypsy Groovz, Nina Badrić, Dragan Tabaković Quartet feat. Irina Karamarković, Massimo Savić, plesna grupa Brasil Show, Erogene zone, Esma Redžepova i ansambl Teodosievski, Orkestar Bobana Markovića, Soulfingers, Vlada Divljan i NVO.

28.02.2006.
DVD: Moderna umjetnost
Klijent: Umjetnička galerija

Za Umjetničku galeriju BiH, Gramofon je obavio posredovanje pri štampi i proizvodnji DVD-a Moderna umjetnost autora Vefika Hadžismajlovića.

09.02.2006.
Prijem za klijente RBBiH u Sarajevu
Klijent: Raiffeisen bank

Za prijem Raiffeisen banke u Sarajevu, Gramofon je radio booking izvođača – šesteročlane plesne grupe Brasil Bahia Show iz Brazila.

30.01.2006.
CD-ROM: "Dok je svijet spavao"
Klijent: Radio Slobodna Evropa

Za klijenta, Gramofon je obavio posredovanje pri štampi i proizvodnji dokumentarnog serijala Vlade Azinovića pod nazivom Dok je svijet spavao na CD-ROM-u.

19.01.2006.
Koncert Agnes Heginger i Georg Breinschmid
Klijent: Austrijska ambasada

Za koncert austrijskih muzičara, Gramofon je obezbijedio razglasnu i binsku opremu.

31.12.2005.
Koncerti u Clubu Coloseum 2005
Klijent: HIT Coloseum

U okviru svog godišnjeg angažmana u Clubu Coloseum, Gramofon je uradio produkciju i PR za više od 200 koncerata, promocija, pozorišnih predstava i plesnih performansa. Izdvajamo samo neke od koncerata: Vlatko Stefanovski, Leo Martin, Horvath Gyula Gipsy Band, Patricio Baeza, Rambo Amadeus, Cubismo, Dunja Knebl, Elvis Jackson, Zoster, Kićo Slabinac, Neno Belan Band, Antal Szalai's Orchestra, Rade Šerbedžija & Miroslav Tadić, Sikter, Stjepko Gut Quartet, Josipa Lisac, El Nino, Konvoj, Soulfingers, Emir & Frozen Camels, Massimo Savić, Goran Karan, Vlada Divljan, Zoran Predin i Žive legende, Boško Petrović Trio, Marimanga Trio + Jure Pukl, Mariachi, Yammat, Putokazi, Meri Trošelj - Quartet Sensitive.

16.12.2005.
Prijem za uposlenike Raiffeisen banke
Klijet: Raiffeisen banka

Gramofon je u Kongresnoj sali Holiday Inna organizirao prijem za više od 700 uposlenika Raiffeisen banke. Organizacija prijema podrazumijevala je produkciju događaja (najam razglasne, rasvjetne i video opreme, najam binske opreme, te izrada scenografije,  kao i angažman tehničara i video artista), te booking izvođača (Soulfingers, Sarajevo Drum Orchestra).

12.11.2005.
Prijem za klijente ProCredit banke u Sarajevu
Klijent: ProCredit banka

Prijemu u sarajevskoj Zetri je prisustvovalo cca 1.500 posjetilaca. Gramofon je radio produkciju događaja (rasvjeta, razglas, video projekcije, izrada video animacija) i booking izvođača. Na prijemu je nastupio i Gibonni sa devetočlanim bendom.

01.11.2005.
9. Jazz Fest Sarajevo 2005
Klijent: Jazz Fest Sarajevo

S obzirom da osoblje Gramofona svake godine organizira muzički festival Jazz Festa Sarajevo (1.-5. novembar), Gramofon je radio kompletnu produkciju i PR koncerata sljedećih muzičara: John Scofield Trio, Minority, Jack de Johnette Quartet, Marimanga Group, Charlie Haden's Liberation Music Orchestra, Daniel Karlsson Quintet, Magic Malik Orchestra, Graham Haynes & Hardedge, Han Bennink, Jazz Jamaica, Charming Hostess, Snetberger - Andersen - Vinaccia Trio, Dafnis Prieto & Judith Sanchez-Ruiz, Arve Henriksen & Jan Bang, Matt Darriau's Paradox Trio, Jon Hassell & Maarifa Street, Tom Harrell Quintet.

14.07.2005.
Antal Szalai's Orchestra
Klijent: Baščaršijske noći

Booking grupe za festival Baščaršijske noći.

10.07.2005.
Izložba Srebrenica – Sjećanje za budućnost
Klijent: Heinrich Boell Stiftung

U periodu od 10. do 24. jula 2005, Gramofon je radio PR, štampu promo materijala i izvršnu produkciju izložbe fotografija pet domaćih i pet međunarodnih fotografa: Darka Bandića, Zijaha Gafića, Aćifa Hodovića, Rogera Hutchingsa, Danila Krstanovića, Paula Lowea, Muhameda Mujkića, Simona Norfolka, Gillesa Peressa i Almina Zrne.

13.05.2005.
Festival Revival
Klijent: Fondacija Ask Sarajevo

Festival Revival okupio je od 13. do 15. maja 2005. godine više od dvadeset muzičkih grupa i više od 8.000 posjetilaca u Domu mladih.
Osoblje Gramofona je bilo zaduženo za kompletnu izvršnu produkciju festivala (razglas, rasvjeta, binska oprema, video projekcije).

31.12.2004.
Koncerti u Clubu Coloseum 2004
Klijent: HIT Coloseum

U okviru svog godišnjeg angažmana u Clubu Coloseum, Gramofon je uradio produkciju i PR za više od 200 koncerata, promocija, pozorišnih predstava i plesnih performansa. Izdvajamo samo neke od koncerata: Irina Karamarković Quartet "Songs from Kosova", El Nino, Terrafolk, Bajaga i instruktori, Erogene zone, Ana Stanić, Električni orgazam, Adam Klemm Quartet, Boban Marković Orkestar, Bodan Arsovski i Kokan Dimuševski Quartet, Šaban Bajramović, Minority, Patricio Baeza Group, Divas, Ratko Zjača Quartet, Sabahudin Kurt, Mostar Sevdah Reunion, Vlada Divljan i NVO, Brazil Show, Josipa Lisac, Dubioza kolektiv, Gustafi, Soulfingers, Esma Redžepova, Feral Tribune Cabaret, El Nino, Enes Seferović Trio, Psihomodo pop, Neno Belan & Fiumens, Vlatko Stefanovski Trio, Cubismo, Tamara Obrovac Transhistria Ensemble, Divas, Urban & 4, Gabi Novak i Matija Dedić, Boilers Quartet, Erogene zone, Telefon Blues Band feat. Walter Neugebauer, Folkestra, Ivan Kapec Quartet, Mostar Sevdah Reunion & Ljiljana Buttler, Fulgerica & Mahala Gypsies, Magnifico & Turbolentza, Rambo Amadeus.

03.11.2004.
8. Jazz Fest Sarajevo 2004
Klijent: Jazz Fest Sarajevo

S obzirom da osoblje Gramofona svake godine organizira muzički festival Jazz Festa Sarajevo (3.-7. novembar), Gramofon je radio kompletnu produkciju i PR koncerata sljedećih muzičara: Distortion Trio, Susie Ibarra Trio, Kudsi Ergüner: Islam Blues, Jarek Smietana Quartet, Roscoe Mitchell Trio, Wadada Leo Smith & Ikue Mori, Steve Coleman & Five Elements + guests, Muriel Zoe: Red & Blue, Carlos Bica & Ana Brandao: Diz, Django Bates Human Chain + J. Lindstrand, Victor Bailey Group, Joachim Kühn Trio, Ravi Coltrane Group, Al Foster Quartet, Biréli Lagrene: Gipsy Project, Dusko Goykovich Quartet.

14.10.2004.
Sedmica portugalskog filma
Klijent: Portugalska ambasada

Od 14. do 17. oktobra 2004. godine, Gramofon je za Portugalsku ambasadu organizirao festival savremenog portugalskog filma u Kinoteci pod nazivom “Dani portugalskog filma u Sarajevu”.

27.08.2004.
Koncert Roseanne Vitro
Klijent: OPA – Odjel Američke ambasade

U Kamernom teatru 55 održan je koncert američke jazz pjevačice Roseanne Vitro i njezinog trija. Koncert je održan u sklopu evropske turneje projekta Jazz Ambassadors Kennedy Centra, a Gramofon je radio produkciju koncerta i PR.

31.07.2004.
Koncert Dine Merlina na Koševu
Klijent: Dino Merlin

Gramofon je kao izvršni producent realizirao koncert Dine Merlina na olimpijskom stadionu Koševo u Sarajevu. Koncertu je prisustvovalo 50.000 posjetilaca, a Gramofon je radio kompletnu organizaciju i produkciju koncerta, PR, hospitality, catering i lokalni transport.

03.07.2004.
Mostar Sevdah Reunion
Klijent: Baščaršijske noći

Booking grupe Mostar Sevdah Reunion za festival Baščaršijske noći.

31.12.2003.
Koncerti u Clubu Coloseum 2003
Klijent: HIT Coloseum

U okviru svog godišnjeg angažmana u Clubu Coloseum, Gramofon je uradio produkciju i PR za više od 200 koncerata, promocija, pozorišnih predstava i plesnih performansa. Izdvajamo samo neke od koncerata: Darko Rundek & Cargo Orchestra, Tony Cetinski, Livio Morosin band, Ana Rucner, Esma Redžepova, Sikter, Putokazi, Soulfingers, Neno Belan band, Belly Dance, Quartet Sensitive, Ibrica Jusić, Kemal Monteno, Bambi Molesters, Irina Karamarković Quartet, Sestre, Mostar Sevdah Reunion & Ljiljana Buttler, Mostar Sevdah Reunion, Fat City, Irina Karamarković Group, Tito & Tarantula, Blue Room, Zoran Predin i Žive legende, Soulfingers, Massimo i alkemičari, Vasil Hadžimanov band.

04.11.2003.
7. Jazz Fest Sarajevo 2003
Klijent: Jazz Fest Sarajevo

S obzirom da osoblje Gramofona svake godine organizira muzički festival Jazz Festa Sarajevo (4.-9. novembar), Gramofon je radio kompletnu produkciju i PR koncerata sljedećih muzičara: Anouar Brahem & Barbaros Erköse, Xhaferi & Seferović, Combinate, Dejan Terzić European Assembly + Antonio Farao, Nguyen Le "The Hendrix project", Muthspiel & Muthspiel, Carlo Actis Dato, Gerardo Nunez group + Rafael + Carmen Cortes, Ante Gelo trio, Nils Wogram & Root 70, Juliet Roberts, Massimo: Johnny Hartman Songbook, Vasilić Nenad Balkan Band + Martin Lubenov, Soweto Kinch 4tet + Abram Wilson, Dhafer Youssef & Digital Prophecy, Bojan Z "Transpacifik" trio, E.S.T. - Esbjörn Svensson trio, Denys Baptiste - Let freedom ring!, Minority + Marko Đorđević.