diskografija | agencija | english

IZDANJA

GCD1015
Zoster
Festival budala
GCD1010
Različiti autori
Nepopularni singlovi
GCD1008
Zoster
Ojužilo

Knezović Mario

Grupa «Zoster» nastaje u jesen 2000. godine na inicijativu Marija Knezovića i Dražana Planinića kao potreba da se nešto kaže. Njima su se nakon godinu dana pridružili bubnjar Goran Rebac i pjevačica Marijana Pejić, i njih četvero čine okosnicu grupe. «Zmajevi», «Flomasteri» samo su neka od imena koje su mijenjali sa svakim nastupom.

Naziv «Zoster» nastaje nakon što je Mario, prebolovao herpes zoster, a dijagnozu mu je očitovao veliki fan grupe, izvjesni Dr Miško. Herpes zoster je virus koji živi u ljudskom tijelu, a prilikom pada imuniteta, manifestira se na površini kože u vidu osipa, koji se vremenom širi, najčešće po ramenima i oko pasa. A «Zoster» je nastao kao posljedica pada imuniteta društva i kao potreba da se nešto kaže i učini.

«Zoster» smatra da je reggae muzika prikladna za ova trusna područja u kojima je doza agresivnosti čak i u muzici previše. Grupa stoga prenosi poruke tolerancije, mira, progresivnosti i afirmacije, te ponekad i edukacije.

I ljubavi naravno...

Kada je pjevačica napustila grupu, Mario je postao glavni vokal. «Zoster» prvi put ulazi u studio 2003. godina kada snima single «Majko Jamajko». Prolazeći kroz razne krize (najteže je bilo naći istomišljenike koji su ujedno i kvalitetni muzičari), Goran, Mario i Dražan, odlučuju snimiti demo album. To su i učinili u februaru 2004. i ne sluteći postali hit na lokalnim radio stanicama. U ljeto iste godine, grupi su se pridružili Marko Jakovljević i Atila Aksoj oživljavajući napola mrtav bend. Prva zajednička svirka na West Herzegovina Festu donijela je i pobjedu. Ista ekipa i danas je osnovna postava Zostera.

Mario Knezović – vokal, gitara
Boris Gutić – saksofon
Atilla Aksoj – gitara, klavijature, udaraljke, vokal
Dražan Planinić – bas, vokal
Marko Jakovljević – bas, gitara
Goran Rebac – bubnjevi, marimba, udaraljke, vokal

www.zoster.ba