diskografija | agencija | english

IZDANJA

GCD3002
Redžić Sanel
Redžić Sanel

Redžić Sanel

Gitarista Sanel Redžić rođen je 25. jula 1988. godine u Tuzli. Gitaru svira od svoje osme godine. Završio je osnovnu muzičku školu, a trenutno je učenik Srednje muzičke škole u klasi profesora Predraga Stankovića.

Njegov prvi međunarodni nastup bio je 2002. godine na bijenalu u Češkoj Republici, nakon čega su uslijedili koncerti u Mađarskoj, Sloveniji, Austriji, Njemačkoj, Italiji, Grčkoj, te zemljama regije. Na brojnim domaćim i međunarodnim takmičenjima osvojio je značajna priznanja, od kojih se izdvajaju dvije nagrade – druga i specijalna – osvojene 2006. godine na Četvrtom međunarodnom takmičenju gitarista Andres Segovia u Velbertu u Njemačkoj, te prvo mjesto osvojeno na Forumu gitare u Beču.

Učestvovao je u različitim muzičkim radionicama kod cijenjenih gitarista poput Anastasie Bardine, Zorana Kraišnika, Saše Dejanovića, Petra Saidla, Jorgosa Panetsosa, Thomasa Offermana, Denisa Azabagića.

Ovaj mladi gitarista kojeg tek očekuju značajna muzička priznanja i uspjesi, za svoj prvi album izabrao je klasični repertoar koji na najbolji način reflektira njegovu tehniku, muzikalnost i veliki interpretatorski talenat.