record label | agency | bosanski

news | Mailing List | RSS

01.22.2019. | OBJAVLJEN ALBUM ANSAMBLA CORONA
Objavljen je album Ženskog vokalnog ansambla Corona. Za sada je dostupan u digitalnom formatu u više od 130 online prodavnica i na brojnim streaming servisima poput Deezera, iTunesa, Spotifyja ili Tidala. Uskoro će biti objavljen i u CD formatu.

Iako je riječ o ansamblu koji je duže od dvije decenije aktivan na međunarodnoj muzičkoj sceni kroz nastupe na festivalima i samostalnim koncertima u Hrvatskoj, Srbiji, Francuskoj, Italiji, Austriji, Njemačkoj, Švicarskoj, Rumunjskoj, Poljskoj i Tunisu, ovo je njihov prvi album.

Ansambl je osnovan prije 27 godina kao sekcija Akademskog kulturnog centra Seljo. Osnovao ga je Slobodan Dodo Kovačević, a već više od 20 godina voditeljica ansambla je Tijana Vignjević dok ansambl već desetak godina radi u sastavu: Tijana Vignjević, Anida Isanović, Adelita Kadić, Dunja Kazić, Ajla Smajlović, Vanesa Poturović, Esma Cerkovnik i Darja Softić-Kadenić.

Album naslovljen Corona sadrži 13 pjesama sa područja Balkana snimljenih je u periodu od 2015. do 2017. godine u produkciji Gramofona. Producent je Edin Zubčević, ton majstor Eric Bajramović, mastering je radio Vlado Džihan u Milkshop Studiju, a dizajn Ajna Zlatar.

05.15.2018. | BRIAN ENO DOLAZI U SARAJEVO

Od 13. juna do 29. augusta u Historijskom muzeju u Sarajevu bit će predstavljena multimedijalna instalacija 77 Million Paintings čiji je autor Brian Eno.

Brojna muzička ostvarenja od sedamdestih godina naovamo, muzičke saradnje i samostalni albumi, učinili su da je Eno u javnosti poznatiji kao muzičar i producent nego kao vizuelni umjetnik iako su njegovi vizuelni radovi možda i brojniji od albuma koje je snimio.

Audio-vizuelna instalacija 77 Million Paintings koja će biti izložena u Sarajevu, posebno je osmišljena za prostor Historijskog muzeja, a prvi put je predstavljena u Tokiju prije 12 godina. U međuvremenu je izlagana u više od 30 izložbenih prostora širom svijeta kao i na Venecijanskom bijenalu.

Brian Eno autor je cjelokupnog video i audio sadržaja instalacije čiji naziv predstavlja mogući broj različitih kombinacija sadržaja koji generira kompjuterski program a koji se niti u jednom trenutku ne ponavlja, stvarajući tako za svakog posjetioca potpuno jedinstven umjetnički doživljaj i osobeno iskustvo.

Izložbu organizira British Council u saradnji sa Historijskim muzejom i agencijom Gramofon.

02.25.2018. | Kraftwerk stigao u Sarajevo

Večeras tačno u 20.00 sati u sarajevskoj Skenderiji nastupa njemački Kraftwerk,replica orologi rolex aktuelni dobitnici nagrade Grammy za najbolji album plesne i elektronske muzike, i bend koji je imao nemjerljiv uticaj na popularnu muziku i pop kulturu uopšte.

3-D koncert dio je svjetske turneje benda koji je poznat po vrhunskim audio-vizuelnim performansima koji će ovaj put biti praćeni 3D animacijama. Jučer je počela instalacija produkcije koja je gotovo stadionska - bina od 18 metara sa video ekranom od 12 metara širine, vrhunska razglasna i rasvjetna oprema uz šest 3-D projektora.

Koncerti prethodnih dana održani u Ljubljani i Beogradu su sudeći prema napisima tamošnjih medija bili spektakularni muzički događaji te publika sarajevskog koncerta koja dolazi iz različitih dijelova zemlje, ima razloga očekivati isto.

Članovi Kraftwerka Ralf Hütter, Henning Schmitz, Fritz Hilpert i Falk Grieffenhagen već su stigli u Sarajevo.

Ulazi se večeras otvaraju u 18.30, za djecu do 8 godina ulaz je besplatan, a za osobe sa invaliditetom osiguran je poseban ulaz i posebna mjesta na balkonu. Svi posjetioci će na ulazu dobiti 3-D naočale koje mogu zadržati kao suvenir.

Ulaznice se mogu kupiti na platou Skenderija po istoj cijeni kao i u pretprodaji od 38 KM.

02.14.2018. | POZIV ZA AKREDITIRANJE MEDIJA

Pozivamo medijske kuće koje još uvijek nisu izvršile akreditiranje novinara za praćenje koncerta Kraftwerka da zahtjev za akreditiranje dostave do petka 16. februara do 17.00.Svaka medijska kuća može akreditirati jednog novinara.

S obzirom na specifičnost 3-D koncerta, napominjemo da je broj TV ekipa i fotografa koji će moći prisustvovati koncertu ograničen te će zahtjeve za foto i video snimanje prethodno odobriti menadžment Kraftwerka.

 Stoga vas molimo da vaše zahtjeve dostavite u previđenom roku. Naknadni zahtjevi i akreditiranje na licu mjesta, neće biti mogući.Zahtjeve za akreditiranje dostavite putem maila gramofon@gramofon.ba. Dodatne informacije možete odobiti putem telefona 033 550 480.

02.14.2018. | KRAFTWERK RASPRODAJE KONCERTE PO EVROPI

Jedan od najuticajnijih bendova u istoriji elektronske i popularne muzike, njemački Kraftwerk, od početka mjeseca je na evropskom dijelu svjetske turneje koja će obuhvatiti 19 koncerata.

Za koncertni 3-D spektakl ovih višestrukih Grammyjevaca koji su i aktuelni dobitnici ove nagrade za najbolji album plesne i elektronske muzike, vlada ogroman interes širom Evrope.

Sinoć su u Moskvi članovi Kratwerka održali rasprodan koncert a sutra će u Helsinkiju održati dva koncerta rasprodana prije mjesec dana. Što se regije tiče, Kraftwerk nastupa u Ljubljani, Beogradu i Sarajevu. Ulaznice za parter beogradske Arene rasprodane su prije dva mjeseca a jednaka je situacija i sa ljubljanskim koncertom u dvorani Tivoli.

Veliki interes publika pokazuje i za sarajevski koncert koji će biti održan 25. februara a publika će u dvoranu Mirza Delibašić doći iz različitih dijelova Bosne i Hercegovine ali i iz susjedne Hrvatske i Crne Gore. Ulaznice su u prodaji putem interneta i na brojnim prodajnim mjestima širom zemlje u sistemu kupikartu.ba, a poštovaoci Kraftwerka u Sarajevo dolaze iz Banjaluke, Bihaća, Brčkog, Gračanice, Gradačca, Gradiške, Konjica, Lukavca, Mostara, Travnika, Zenice, Viteza, Širokog Brijega, Tuzle.

3-D koncertni nastup Kraftwerka predstavlja vrhunac savremene koncertne produkcije popraćen 3-D video projekcijama koje su dosad neviđene na koncertnim nastupima a imajući u vidu značaj ovog benda na muzičkoj sceni, ogroman interes publike je više nego razumljiv.

02.12.2018. | PRIBLIŽAVA SE SPEKTAKL GODINE!

Za 14 dana, u nedjelju 25. februara, u dvorani Mirza Delibašić nastupit će jedan od najutjecajnijih bendova u istoriji popularne muzike i aktuelni dobitnik Grammyja za najbolji album elektronske muzike, njemački Kraftwerk.

Koncert uživo bit će popraćen do sada neviđenim 3-D video efektima koji će učiniti njihov nastup istinskim audio i vizuelnim spektaklom za sve posjetioce koncerta koji agencija Gramofon organizira u okviru Kraftwerkove svjetske turneje.

Kako bi na svim koncertima osigurao vrhunske produkcijske uslove za svoju publiku, Kraftwerk na turneji prati konvoj od 10 vozila uključujući i 5 šlepera sa tehničkom opremom te ekipa od 30 tehničara zaduženih za razglasnu, rasvjetnu i video opremu. Računajući lokalnu produkciju koja će u Sarajevu biti na dispoziciji Kratwerkovom timu, broj tehničkog osoblja koje će biti angažirano na pripremi koncerta penje se na 70.

3-D efekte na koncertu osigurat će šest 3-D video projektora a riječ je o tehnologiji koja u Sarajevu i Bosni i Hercegovini nikada nije korištena niti na jednom događaju posebno ne koncertnom.

Zanimljivo je da će ista tehnička oprema biti korištena na svim koncertima turneje bez obzira na veličinu dvorane, tako da će 18-metarska bina sa 12-metarskim video ekranom biti korištena i u velikim arenama i u manjim dvoranama kakva je sarajevska Skenderija. Bina koju Kraftwerk koristi na svojim koncertima ima dimenzije 18 x 12 metara, a poređenja radi, uobičajeno se koristi za velike stadionske koncerte.

Kraftwerk će ove sedmice održati rasprodani koncert u Moskvi kao i dva rasprodana koncerta u Helsinkiju, a prije Sarajeva u regiji će nastupiti još u Ljubljani i Beogradu.

Ulaznice za sarajevski koncert po pretprodajnoj cijeni mogu se kupiti online i na prodajnim mjestima sistema kupikartu.ba.

02.07.2018. | Rasprodane Early Bird ulaznice, počela pretprodaja!

Rasprodane su Early Bird ulaznice za sarajevski koncert Kraftwerka koji će biti održan 25. februara u dvorani Mirza Delibašić, na Skenderiji.

Ulaznice za ovaj 3-D koncert od danas se mogu kupiti po pretprodajnoj cijeni od 38 KM, online i na prodajnim mjestima sistema kupikartu.ba širom Bosne i Hercegovine.

Koncertu jednog od najznačajnijih bendova u istoriji popularne muzike, koji po opštem mišljenju predstavlja vrhunac savremene koncertne produkcije, prisustvovat će publika iz svih gradova Bosne i Hercegovine. Pored Sarajeva, najveći broj posjetilaca će biti iz Mostara i Tuzle, a što se tiče susjedstva, najviše publike dolazi iz Splita, Dubrovnika i Podgorice.
 
Svjetska turneja Kraftwerka, čijim je dijelom i sarajevski koncert, započela je prije nekoliko dana u Njemačkoj a ulaznice se kreću do vrtoglavih 150 EUR. Sarajevski koncert Kraftwerka ima najpovoljniju cijenu ulaznice za ovaj vrhunski koncertni spektakl koji će pratiti 3-D video projekcije koje publika u Bosni i Hercegovini još nije imala priliku doživjeti na koncertu uživo.

01.17.2018. | Kraftwerk: U Sarajevo dolaze i roboti!

Na svom prvom sarajevskom koncertu jedan od najznačajnijih bendova u istoriji popularne muzike, njemački Kraftwerk nastupit će u dvije postave.

Prvu postavu činit će članovi Kraftwerka Ralf Hütter, Henning Schmitz, Fritz Hilpert i Falk Grieffenhagen dok će drugu Kraftwerkovu postavu činiti četiri robota, identična članovima benda, koja će tokom izvođenja čuvenog singla The Robots zamijeniti na pozornici članove Kraftwerka.

Publiku 25. februara u dvorani Mirza Delibašić, na koncertu Kraftwerka očekuje audio-vizuelni show do sada neviđen u Bosni i Hercegovini koji će osim vrhunskog zvuka odlikovati i najsavremenija 3-D tehnologija koja će biti korištena za 3-D efekte, omogućavajući potpuno uživanje u ovom audio-video spektaklu.

Kraftwerk već godinama izbjegava pojavljivanje u medijima a u slučaju rijetkih intervjua, novinari “razgovaraju” sa robotom Ralfa Hüttera jednog od osnivača Kraftwerka.

Koncert u Sarajevu organizira agencija Gramofon a Kraftwerk u Bosnu i Hercegovinu dolazi nakon koncerata u ljubljanskoj dvorani Tivoli i beogradskoj Areni, a prije koncerta koji će održati u Skoplju.

Ulaznice za koncert Kraftwerka mogu se kupiti u sistemu www.kupikartu.ba po early bird cijeni od 34 KM.

12.27.2017. | NEMJERLJIV UTICAJ - OD DAVIDA BOWIEJA DO U2

Njemački Kraftwerk koji će nastupiti u Sarajevu 25. februara u dvorani Mirza Delibašić, po opštem je mišljenju jedan od najuticajnijih bendova u historiji pop muzike. replique montres

Njihov muzički stil i imidž može se prepoznati u brojnim synth-pop bendovima uključujući i Depeche Mode kojem se pripisuje izjava “Kraftwerk je kumovao elektronskoj muzici cijele naše generacije!”

Utemeljitelji techna – trojac iz Detroita Juan Atkins, Kevin Saunderson i Derrick May pod snažnim su utjecajem Kraftwerka kombinirali njihove repetitivne melodije sa funk ritmovima, omogućivši nastanak popularnog žanra.

Bjork ih navodi kao jedan od glavnih muzičkih utjecaja, a magazin NME Kraftwerku pripisuje zasluge za muzički izričaj bendova kakvi su Prodigy i Daft Punk.

Kraftwerku je David Bowie posvetio svoju pjesmu V-2 Schneider sa albuma Heroes a snažan utjecaj Kraftwerka naglašavali su svojevremeno i članovi bendova Joy Division i New Order kao i članovi Blondie.

U2 je snimio verziju njihove pjesme Neon Lights, kao i Simple Minds. Franz Ferdinand je inspiriran Kraftwerkovom pjesmom The Model napisao svoj Walk Away dok je Rammstein također obradio ovu pjesmu i single Das Modell objavio 1997. godine.

Koncert Kraftwerka u Sarajevu, u okviru njihove svjetske 3-D turneje, organizira agencija Gramofon a ulaznice se mogu kupiti u sistemu www.kupikartu.ba po early bird cijeni od 34 KM.

12.19.2017. | PRVI 3-D KONCERT U BOSNI I HERCEGOVINI

U februaru će u sarajevskoj Skenderiji biti održan 3-D koncert koji će za bosanskohercegovačku publiku u okviru svoje svjetske 3-D turneje održati pioniri i heroji elektronske muzike, njemački Kraftwerk.

Njihovi koncertni nastupi širom svijeta su poznati po izvrsnim živim izvedbama a spoj su jedinstvene i futurističke muzike i 3-D video projekcija koji publici nude veličanstven multimedijalni spektakl. Kraftwerk već decenijama postavlja standarde u korištenju i razvoju novih tehnologija a njihovi su nastupi i u 21. stoljeću savremeni, moderni i napredni i kao da dolaze iz budućnosti.

Vrhunska produkcija koja prati Kraftwerk na turneji, u Sarajevo dolazi sa konvojem kamiona opreme i 18 metara širokim video zidom, uz razglasnu i rasvjetnu opremu što obećava jedinstven i neponovljiv koncertni doživljaj za koji će posjetitelji na ulazu u dvoranu dobiti 3-D naočale.

Kraftwerk je po općem mišljenju jedan od najznačajnijih bendova u historiji muzike a sarajevski koncert koji će biti održan 25. februara u dvorani Mirza Delibašić bit će ujedno i prvi 3-D koncert ikada organiziran u Bosni i Hercegovini.

Prije Sarajeva, Kraftwerk će nastupiti Cheap Breitling Replica u ljubljanskoj dvorani Tivoli i beogradskoj Areni, gdje se ulaznice kreću od 54 do 60 KM za Beograd i 82 do 88 KM za Ljubljanu, dok rane ulaznice (takozvane early bird ulaznice) za sarajevski koncert Kraftwerka, koji organizira agencija Gramofon, koštaju 34 KM i mogu se kupiti putem interneta i na prodajnim mjestima sistema kupikartu.ba.

12.07.2017. | U PRODAJI ULAZNICE ZA KRAFTWERK 3-D SPEKTAKL
Cheap Rolex Replica Rolex Replica Watches www.swissme.pl
U prodaji su Early Bird ulaznice za 3-D koncert koji će njemački Kraftwerk održati 25. februara naredne godine u dvorani Mirza Delibašić u organizaciji sarajevske agencije Gramofon.

Ovi pioniri elektronske muzike koje smatraju “najutjecajnijim bendom u istoriji nakon Beatlesa”, počinju stvarati početkom sedamdesetih, ali njihovi albumi nekoliko decenija kasnije i dalje zvuče kao da dolaze iz budućnosti.

Za svoj posljednji album 3-D Katalog iz prošle godine imaju dvije nominacije za ovogodišnji Grammy, pored Grammyja za životno djelo koji su osnivači Kraftwerka Ralf Hütter i Florian Schneider dobili prije tri godine.

Kraftwerk posljednjih godina publici predstavlja “potpuno umjetničko djelo” u vidu 3-D koncerata. Prvi 3-D koncerti održani su u Muzeju savremene umjetnosti (MoMA) u New Yorku 2012. godine kada su tokom osam večeri predstavili svoj kompletan repertoar. Isti repertoar tokom osam noći izveden je i u londonskom Tate Modernu naredne godine, a ulaznice su rasprodane za nekoliko sati.

Novu seriju 3-D koncerata Kraftwerk će održati u februaru 2018. godine kada prvi put nastupa u Sarajevu. Early Bird ulaznice po cijeni od 34 KM u prodaji su u sistemu kupikartu.ba. Listu prodajnih mjesta možete naći na ovom linku.

11.29.2017. | Gramofon predstavlja KRAFTWERK u Sarajevu

Agencija Gramofon 25. februara organizira koncert pionira i heroja elektronske muzike, njemačkog Kraftwerka. Koncert će biti održan u Skenderiji, u dvorani Mirza Delibašić, u okviru njihove evropske 3-D turneje. breitling avenger replica watches

The Robots, Autobahn, The Model ili Computer Love samo su neke od pjesama na kojima su odrastale generacije a koje su postavile temelj za muziku 21. stoljeća. Kraftwerk je imao nemjerljiv uticaj na različite muzičke žanrove a njihovi živi nastupi jedinstven su audio-vizuelni doživljaj.

Posljednji album Kraftwerka “3-D Der Katalog” nominiran je u dvije kategorije ovogodišnje dodjele nagrada Grammy - za najbolji dance album/album elektronske muzike (za CD izdanje) i najbolji surround zvuk (za DVD izdanje). Ovaj bend oformili su Ralf Hütter i Florian Schneider koji su 2014. godine dobili Grammy za životno djelo.

Early Bird ulaznice po cijeni od 34 KM u prodaji će biti u sistemu kupikartu.ba od petka 1.Panerai Luminor 1950 Replica Watches decembra. Kako je riječ o 3-D koncertu, posjetioci će na ulazu u dvoranu dobiti 3-D naočale.

04.13.2017. | Music For Peace

Krajem aprila u Bošnjačkom institutu bit će održan koncert na kojem će biti izvedena djela kompozitora Handela, Ravela, Šostakoviča i Rabla, ali i savremenih kompozitora poput Nikole Resanovića, Georga Crumba i Takashija Yoshimatsua.

Spomenuti repertoar izvest će kvartet kojeg čine muzičari iz Rusije Roger Dubuis replica watches i Bjelorusije: pijanistica Maria Nemtsova, saksofonista Vitaly Vatulya, violinista Artiom Shiskov i čelista Evgeny Rumyantsev.

Iznimni muzičari koji su do sada nastupali u dvoranama poput njujorškog Carnegie Halla, osvojili brojne značajne svjetske nagrade poput Rumyantseva koji je bio laureat Čajkovski takmičenja 2007. godine i pobjednik međunarodnog takmičenja Aram Hačaturijan ili dua Nemtsova/Vatulya koji je 2015. osvojio prvu nagradu na italijanskom takmičenju Marco Fiorindo.

Članovi kvarteta su nastupali širom svijeta, od Evrope i Azije do Amerike, a sarajevski koncert održat će u okviru projekta Music for Peace u okviru kojeg će biti organizirana i radionica za studente muzike.

Koncert u Sarajevu će biti održan u petak 28. aprila s početkom u 20.00 sati. Ulaz na koncert je besplatan.

10.19.2016. | JORDI SAVALL - SPISAK DOBITNIKA POZIVNICA

Objavljujemo spisak osoba koje su u prethodnim danima putem e-maila agencije omega seamaster 300m replica watches Gramofon izrazili wholesale indian hair želju da prisustvuju koncertu maestra Jordija Savalla i njegovog ansambla Hesperion XXI i gostujućih muzičara, koji će biti održan u petak 21. oktobra u Gradskoj vijećnici.

Uspjeli smo za sve one koji su danas do 18.30 poslali mail, u Montblanc replica skladu sa pozivom, osigurati ulaz na koncert.

Preuzimanje pozivnica moguće je izvršiti u agenciji peruvian remy hair Gramofon, ulica La Benevolencija 14, u četvrtak 20. oktobra u terminu od 15.00 do 19.00. Preuzimanje pozivnica uz ličnu kartu. Nakon ovog termina pozivnice neće biti moguće preuzeti.

Spisak dobitnika pozivnica pogledajte na ovom linku.
швейцарские копии часов

Panerai Submersible Replica

10.16.2016. | JORDI SAVALL - ULAZ NA KONCERT JE BESPLATAN, UZ POZIVNICU

Maestro Jordi Savall će 21. oktobra sa svojim ansamblom Hesperion XXI i gostujućim muzičarima održati koncert za uposlenike Zemaljskog muzeja Bosne i Hercegovine, a povodom lokalne proslave nagrade Grand Prix 2016 za kulturno naslijeđe koju je Europa Nostra zajedno sa Evropskom komisijom dodijelila uposlenicima muzeja i aktivistima UG Akcija.
 
Kako bi što veći broj posjetilaca Jaeger-LeCoultre Replica mogao prisustvovati koncertu, maestro Savall je odlučio održati dva koncerta, u 19.00 i 21.00. Ulaz na koncerte će biti besplatan, uz pozivnicu.

Zbog ograničenog kapaciteta aule Vijećnice, a imajući u vidu veličinu scene i ansambla, koncertima će moći prisustvovati manji broj posjetilaca. Da biste osigurali svoju pozivnicu za koncert, potrebno je poslati mail sa imenom i prezimenom na adresu gramofon@gramofon.ba. Na osnovu zaprimljenih mailova, bit će formirana lista, a u zavisnosti od kapaciteta, pozivnice će biti distribuirane po principu «prvi dobiva prvi», uz pravilo 1 e-mail adresa – 1 pozivnica.

Lista onih koji će dobiti pozivnicu za koncert će biti objavljena u srijedu u 19.00 na FB stranici agencije Gramofon Sarajevo.

10.13.2016. | UNTITLED

Španski umjetnik maestro Jordi Savall, jedan od najpoznatijih virtuoza na violi da gamba i dobitnik prestižne nagrade Grammy nastupit će 21. oktobra u Sarajevu, u Gradskoj vijećnici.

Koncert se organizira povodom proslave nagrade Grand Prix 2016, nagrade za kulturno швейцарские копии часов naslijeđe koju su Europa Nostra i Evropska komisija dodijelili radnicima i aktivistima Zemaljskog muzeja Bosne i Hercegovine i UG Akcija.

Jordi Savall na međunarodnoj sceni priznat je kao jedan od vodećih instrumentalista i dirigenata kada je u pitanju rana evropska muzika, posebno renesansna i srednjovjekovna, a na sarajevskom koncertu predstavit će se sa svojim ansamblom Hesperion XXI i gostujućim muzičarima.

Na koncertu će Savall izvesti repertoar pod naslovom BAL·KAN: Honey and Blood – Cycles of Life, svojevrstan dijalog muzike Balkana i romske i armenske dijaspore, zajedno sa još 18 muzičara iz Armenije, Turske, Grčke, Bugarske, Mađarske, Rumunije, Srbije i Španije. Muzičarima će se na sceni pridružiti i četiri vokalista: pjevačice iz Bosne i Hercegovine, Bugarske i Grčke: Amira Medunjanin, Stoimenka Outchikova-Nedialkova i Katerina Papadopoulou, te mađarsko-rumunski instrumentalista i pjevač Tcha Limberger.

Sarajevski koncert Jordija Savalla organizira agencija Gramofon za Europa Nostru - panevropsku federaciju nevladinih organizacija u oblasti kulturnog naslijeđa sa sjedištem u Hagu, a koncert podržavaju Fondacija Jordi Savall, Vijeće za regionalnu saradnju (RCC), Delegacija EU u BiH, EU program Kreativna Evropa, Evropska kulturna fondacija i Gradska uprava Sarajevo.

Audemars Piguet Replica Watches

02.08.2016. | PRODUKCIJA MUZIKE ZA SERIJAL "HOĆU KUĆI"

Gramofon je snimio i producirao muziku za 20 epizoda dokumentarnog serijala "Hoću kući" koji će od večeras biti emitiran na TV stanici Al Jazeera Balkans.

Za jedan radni dan u studiju, Gramofon je za produkcijsku kuću Refresh, snimio i producirao više od 150 minuta muzike koja će biti korištena u serijalu. U snimanjima su sudjelovali: Dino Šukalo, Edvin Hadžić, Adis Sirbubalo, Anes Beglerbegović i Šefik Sirbubalo.

Snimanje i audio postprodukciju su ispred Gramofona uradili inžinjer zvuka Eric Bajramović i producent Edin Zubčević.

12.23.2015. | PRVI SINGL ANSAMBLA CORONA

Objavljen je singl vokalnog ansambla Corona sa njihovog prvog albuma koji je snimljen u augustu ove godine u produkciji izdavačke kuće Gramofon.

Pjesma Gusta mi magla padnala je tradicionalna pjesma sa Kosova, a Corone su je otpjevale u aranžmanu Adelite Kadić, članice ansambla. Album su snimili Eric Bajramović i Edin Zubčević. Bajramović potpisuje i miks ove pjesme, a Zubčević produkciju.

U ansamblu Corona pjevaju Tijana Vignjević, Anida Isanović, Adelita Kadić, Dunja Kazić, Ajla Smajlović, Vanesa Poturović, Esma Sulejmanagić i Darja Softić-Kadenić, a solistica u pjesmi Gusta mi magla padnala je Anida Isanović.

Album sa 14 tradicionalnih i komponovanih pjesama sa područja Balkana u izvedbi članica Corone bit će objavljen u proljeće naredne godine u izdanju Gramofona.

Link: https://youtu.be/FHEn8EFJeGA

replica watches

09.02.2015. | Ansambl Corona snimio prvi album
Best Panerai Replica Panerai Replica Watches www.pupwatch.net
U produkciji izdavačke kuće Gramofon iz Sarajeva završeno je snimanje prvog albuma ženskog vokalnog ansambla Corona.
 
Corona djeluje kao sekcija AKCUS Seljo od 1992. godine kada ju je osnovao pokojni Slobodan Dodo Kovačević, a danas u ansamblu pjevaju Tijana Vignjević, Anida Isanović, Adelita Rizvanović, Dunja Kazić, Ajla Smajlović, Vanesa Poturović, Esma Sulejmanagić i Darja Softić-Kadenić.
 
Četrnaest kompozicija koje će se naći na njihovom prvom nosaču zvuka bit će diskografski debi sastava koji je više od 20 godina aktivan ne samo na bosanskohercegovačkoj već i međunarodnoj sceni kroz nastupe na festivalima i samostalnim koncertima u Hrvatskoj, Srbiji, Francuskoj, Italiji, Austriji, Njemačkoj i Tunisu.
 
Album je za izdavačku kuću Gramofon producirao Edin Zubčević koji je zajedno sa Ericom Bajramovićem i snimio svih 14 pjesama a post-produkcija je planirana za kraj septembra u njemačkom Studiju Bauer u Ludwigsburgu. Tokom četiri radna dana koliko je snimanje trajalo, članice Corone su otpjevale repertoar tradicionalnih i komponovanih pjesama Balkana u aranžmanima Tijane Vignjević, članice i voditeljice ansambla, pokojnog profesora Vinka Krajtmajera, solistice ansambla Adelite Rizvanović, Todora Skalovskog, Nikolaia Kaufmana i Petra Liondeva.
 
Posebnost ovom muzičkom pothvatu daje činjenica da je riječ o jednom od rijetkih albuma i muzičkih projekata na domaćoj i regionalnoj sceni koji tradicionalnom repertoaru pristupa istovremeno na ozbiljan i odgovoran ali i hrabar i ambiciozan način, poštujući tradiciju i ne oduzimajući snimljenim pjesmama ništa od njihove autentične ljepote. Pjesme koje je Corona snimila čine ovaj ansambl uzbudljivom stranicom u repertoaru tradicionalne muzike izvedene na ponekad nimalo tradicionalan, ali uzbudljiv i atraktivan način.
 
“Presretne smo što smo u Gramofonu našle partnera koji je ne samo zainteresiran za muziku koju pjevamo već je svojim iskustvom, znanjem i idejama pomogao da konačno uobličimo svoj dugogodišnji muzički san. Naš prvi album kruna je dosadašnjeg rada ansambla, ali i naših osnivača i svih 40 djevojaka koje su u proteklih više od 20 godina bile članice ansambla, od vremena osnivanja tokom opsade Sarajeva pa do danas”, izjavila je Tijana Vignjević, voditeljica Corone.

06.04.2015. | ZOSTER TREĆI PUT NA EXIT-u

Nakon koncerata u Mostaru i Zagrebu, u okviru turneje kojom promoviraju svoj aktuelni album Srce uzavrelo, članovi grupe Zoster ovog ljeta će nastupiti i na EXIT-u u Novom Sadu.

Bit će to njihov treći nastup na najvećem muzičkom festivalu u ovom dijelu Evrope, prije kojeg će Zoster u Sarajevu 13. juna održati veliki koncert na Metalcu.

“Sarajevskim koncertom ćemo prije nastupa na EXIT-u obilježiti 10 godina rada i 10 godina saradnje sa izdavačkom kućom Gramofon, koliko je prošlo od prvog albuma Ojužilo objavljenog 2005. godine”, kaže Mario Knezović, frontmen i autor pjesama Zostera.

“Naš mali jubilej obilježit ćemo velikim koncertom na Metalcu. Ujedno ćemo ispratiti proljeće i nezaboravnom zabavom

baby care tips

u Sarajevu najaviti ljeto. Novo ljeto sa Zosterom”, dodaje Knezović.

Ulaznice za Zosterov koncert na Metalcu možete kupiti na blagajni BKC-a po cijeni od 10 KM u pretprodaji. Na dan kocerta ulaznice će se prodavati na Metalcu po cijeni od 12 KM.

06.01.2015. | Zoster na Metalcu - ulaznice u prodaji

U prodaji su ulaznice za veliki koncert Zostera koji će u organizaciji Gramofona biti održan na igralištu Metalac 13. juna, s početkom u 20.00.

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 10 KM u prodaji su na blagajni Bosanskog kulturnog centra.replica orologi svizzeri Na dan koncerta ulaznice će koštati 12 KM i moći će se kupiti ispred Metalca.

Na koncertu će jedan od najpopularnijih poslijeratnih bh. bendova predstaviti svoj aktuelni album Srce uzavrelo koji su mediji već proglasili “malim remek-djelom” odmah po objavljivanju singlova Gavrilo, Brod koji tone i Volio sam te sa ovog albuma.

Osim pjesama sa Srca uzavrelog, Zoster će na koncertu na Metalcu predstaviti i repertoar sa prethodna tri albuma – također objavljena za izdavačku kuću Gramofon – Imači kada, Festival budala i Ojužilo.

Zoster će, sasvim je izvjesno, obradovati Sarajlije velikim koncertom na otvorenom, a uz sjajnu svirku, duhovite i lucidne tekstove, rasplesane ritmove, sjajan performans, te standardno izvrsnu produkciju Gramofona, odlična zabava na Metalcu unaprijed je zagarantirana.

duangwatch

05.26.2015. | Pogledajte novi spot Halke

Objavljen je video spot za pjesmu “Negdje u daljine” koja se nalazi na aktuelnom albumu ansambla Halka “O ljubavi” koji je kao i njihov prvi album producirao Edin Zubčević za izdavačku kuću Gramofon.

Muziku i tekst za ovu popularnu svdalinku napisao je majstor sevdaha Rade Jovanović, dok aranžman potpisuje Adis Sirbubalo.

Spot je sniman na različitim lokacijama u Španiji i Bosni i Hercegovini – na Blagaju, u Mostaru, Hutovom blatu i Sarajevu, a režiju, scenarij, montažu i kameru radio je španski fotograf i video umjetnik Miki Olabarri Powell.

Članovi ansambla Halka su prije dva dana, iznimno uspješnim koncertom u Kolarčevoj zadužbini u Beogradu, okončali regionalnu promotivnu turneju koja je od januara ove godine obuhvatila nastupe u Beču, te rasprodanim dvoranama Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, Cankarjevog solar toys doma u Ljubljani, KIC-a Budo Tomović u Podgorici, održana su i tri koncerta u Bosni i Hercegovini – u banjalučkom Banskom dvoru te u tuzlanskom i sarajevskom Bosanskom kulturnom centru.

Halku narednog mjeseca očekuje koncert na InMusic festivalu u Zagrebu na world music stageu.

Video link: https://youtu.be/Ck1-xEFuvO4

05.20.2015. | Srce uzavrelo na Metalcu!

Polovinom juna Zoster će u Sarajevu održati samostalni koncert kojim će promovirati svoj posljednji album Srce uzavrelo, nastao u produkciji Gramofona.

Ovo je četvrti album koji je mostarska grupa objavila za sarajevsku izdavačku kuću, a kojim Zoster i Gramofon obilježavaju desetu godišnjicu uspješne saradnje. Prvi CD Zostera Ojužilo, Gramofon je objavio 2005. godine, Festival budala dvije godine kasnije, dok je nakon pet godina diskografske pauze, Zosterov treći album Imači kada objavljen online 2012. godine.

Srce uzavrelo najavljen je prije gotovo godinu dana pjesmom Gavrilo koja je za kratko vrijeme postala hit na društvenim mrežama nagovještavajući, kako je kritika kasnije ocijenila, "muzički najzrelije izdanje Zostera". Ono donosi deset autorskih pjesama Marija Knezovića koji potpisuje muziku i tekst, dok je aranžmane za sve pjesme radio Zoster. Album je producirao Edin Zubčević, koji je sa Ericom Bajramovićem i snimio album www.exsolartoys.com, dok su miks i mastering rađeni u Bauer Studiju u Ludwigsburgu.

Članovi grupe Zoster Mario Knezović, Atilla Aksoj, Adis Sirbubalo, Nikola Galić i Goran Rebac nedavno su u Mostaru imali koncertnu promociju albuma Srce uzavrelo a sarajevska promocija desit će se 13. juna na igralištu Metalac, s početkom u 20.00. Ulaznice će od petka 22. maja biti u prodaji na blagajni BKC-a, po pretprodajnoj cijeni od 10 KM. Na dan koncerta ulaznice će koštati 12 KM.

04.14.2015. | CORONA NASTUPA U VAREŠU

U subotu 18. aprila u Crkvi svetog Mihovila u Varešu nastupa Ženski vokalni ansambl Corona.

Koncertom koji organizira agencija Gramofon iz Sarajeva u saradnji sa Bosnom Srebrenom i Župom sv. Mihovila Arkanđela u Varešu, bit će ozvaničen početak saradnje izdavačke kuće Gramofon sa ansamblom Corona koji njeguje tradicionalnu vokalnu muziku Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Makedonije i Bugarske, a uz klasični horski repertoar izvodi i obrade šlagera u višeglasju.

“Sretna sam što ovim koncertom zvanično počinje naša saradnja sa sarajevskim Gramofonom. Proteklih mjeseci smo u saradnji sa producentom Edinom Zubčevićem pripremale repertoar i uradile nekoliko probnih snimanja u okviru priprema za snimanje našeg prvog albuma, i upravo taj repertoar ćemo izvesti za publiku u Varešu”, kazala je Tijana Vignjević, voditeljica ansambla.

Članice Corone do sada su nastupale u Italiji, Austriji, Njemačkoj, Francuskoj, Tunisu i zemljama regiona. Iza njih su brojna priznanja i nagrade, između ostalih i za “najbolje izvođenje djela starog majstora (renesansa)” na takmičenju Seghizzi u italijanskoj Goriziji, 2013. godine, kada su osvojile tri brončane i jednu zlatnu medalju, takmičeći se u ukupno pet kategorija.

Ansambl Corona osnovao je Slobodan Dodo Kovačević, dugogodišnji član i vođa muškog vokalnog ansambla Prijatelji, sada već davne 1992. godine. Corona već 23 godine djeluje kao sekcija AKCUS-a Seljo kroz koju je prošlo više od 40 članica. Danas Coronu čine: Darja Softić-Kadenić, Esma Sulejmanagić, Ajla Smajlović, Adelita Kadić, Vanesa Poturović, Dunja Kazić, Anida Isanović i Tijana Vignjević.

Koncert u Crkvi sv. Mihovila u Varešu počinje u 19.00, a ulaz je besplatan.

03.31.2015. | OBJAVLJEN NOVI ALBUM ZOSTERA

Novi album Zostera - Srce uzavrelo objavljen je u produkciji Gramofona.

Članovi Zostera – Mario Knezović, Atila Aksoj, Adis Sirbubalo,Rolex Daytona Replica Watches Nikola Galić i Goran Rebac snimili su album u studiju Muzičkog centra Pavarotti. Album je producirao Edin Zubčević, koji je sa Ericom Bajramovićem i snimio deset pjesama sa albuma, a miks i mastering su rađeni u Bauer Studiju u Ludwigsburgu.

Novi Zosterov CD rađen je u produkciji Gramofona, kao i njihova prethodna izdanja: Ojužilo (2005), Festival budala (2007) i Imači kada (2012), a prvi single sa albuma je pjesma Gavrilo čiji spot možete pogledati ovdje.

03.30.2015. | U petak Halka pred sarajevskom publikom

Nakon uspješnih koncerata održanih u BKC-u na zatvaranju 17. Jazz Festa Sarajevo u novembru 2013. godine i nastupa povodom obljetnice Prvog svjetskog rata iz juna prošle godine koji je emitiran na TV stanici Arte, Halka ponovno nastupa u BKC-u, u petak 3. aprila.

Ansambl kojeg čine Božo Vrećo, Dino Šukalo, Adis Sirbubalo, Edvin Hadžić i Anes Beglerbegović u međuvremenu je snimio novi album O ljubavi koji je naišao na izniman prijem kod publike, održali su brojne koncerte širom regije, uključujući rasprodane nastupe u Zagrebu, Ljubljani, Podgorici, Banjaluci, a koncerti na regionalnim i evropskim festivalima ih tek očekuju u narednom periodu.

Koncert u sarajevskom Bosanskom kulturnom centru dio je regionalne turneje O ljubavi koja će biti zaključena koncertom u prestižnoj Kolarčevoj zadužbini u Beogradu 24. maja, a članovi Halke za sarajevsku publiku pripremili su i premijerno izvođenje novih pjesama.

Halka će na predstojećem nastupu predstaviti novi album koji je kao i njihov prvjenac producirao Edin Zubčević za izdavačku kuću Gramofon iz Sarajeva. Osim pjesama sa prvog albuma, članovi Halke za nastup u BKC-u najavljuju izvođenje pjesama sa njihovog novog albuma O ljubavi – Tamburalo momče uz tamburu, Mislio sam svaki dan, Tužno vjetri gorom viju kao i pjesama Koliko su teška tuđa milovanja i Biser-Naza za koje je muziku i tekst napisao pjevač Halke Božo Vrećo, a koje se također nalaze na albumu O ljubavi.

Ulaznice za koncert koji je zakazan za 3. april u 20.00 mogu se kupiti na blagajni BKC-a po cijeni od 12 KM u pretprodaji. Na dan koncerta ulaznice će koštati 15 KM.

03.12.2015. | HALKA SE VRAĆA U BOSNU

U petak počinje bosanskohercegovački dio regionalne koncertne turneje kojom ansambl Halka promovira svoj drugi album O ljubavi.

Ovaj je album u protekla dva mjeseca odlično primljen u javnosti, a članovi Halke će nakon iznimno uspješnih koncerata u Beču, Zagrebu, Ljubljani i Podgorici 13. marta nastupiti u Kulturnom centru Banski dvor u Banjaluci što će biti njihov prvi nastup u tom gradu.

O interesu publike dovoljno govori da su posljednja tri koncerta Halke rasprodana, a riječi hvale ne štede ni mediji. Podgorički mediji pisali su nakon koncerta o “maestralnoj Halki”, hrvatski o novoj “regionalnoj senzaciji” dok je najutjecajniji slovenački dnevni list Delo proglasio Halku “novim evropskim muzičkim fenomenom”.

Već naredne sedmice u sevdalinkama u izvedbi ansambla Halka uživat će i tuzlanska publika u Bosanskom kulturnom centru 19. marta, dok će 3. aprila uslijediti i koncert u Sarajevu, također u Bosanskom kulturnom centru. Ulaznice za oba koncerta su u prodaji na blagajnama dvorana.

Album O ljubavi drugo je diskografski djelo Bože Vreće, Dine Šukala, Adisa Sirbubala, Edvina Hadžića i Anesa Beglerbegovića, koji je producirao Edin Zubčević za izdavačku kuću Gramofon iz Sarajeva.

Regionalna promotivna turneja O ljubavi završava 24. maja nastupom u Kolarčevoj zadužbini u Beogradu.

02.25.2015. | HALKA NASTAVLJA TURNEJU "O LJUBAVI"

Nakon uspješnih i rasprodanih koncerata koje su članovi ansambla Halka održali u zagrebačkom Lisinskom i ljubljanskom Cankarjevom domu, nastavlja se regionalna turneja kojom ovi iznimni muzičari promoviraju svoj drugi album O ljubavi, objavljen prošlog mjeseca u produkciji Gramofona iz Sarajeva.

O nastupima i izvedbama ansambla kojeg čine pjevač Božo Vrećo, gitarista Dino Šukalo,Corum Replica Watches pijanista i harmonikaš Adis Sirbubalo, kontrabasista Edvin Hadžić i perkusionista Anes Beglerbegović, izvještavali su brojni mediji iz regije, a ljubljanski dnevni list Delo proglasio ih je “novim evropskim muzičkim fenomenom”.

Naredne sedmice Halka će po prvi put nastupiti i u dvorani KIC Budo Tomović u Podgorici, dok je za 24. maj najavljen koncert u Kolarčevoj zadužbini u Beogradu.

Organizator turneje i izdavač ansambla Halka, sarajevski Gramofon, najavio je i tri koncerta u Bosni i Hercegovini: 13. marta Halka nastupa u Banskom dvoru u Banjoj Luci, 19. marta u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli te 3. aprila u Bosanskom kulturnom centru u Sarajevu.

Ulaznice za koncert u Tuzli od sutra možete kupiti u tuzlanskom Bosanskom kulturnom centru po pretprodajnoj cijeni od 10 KM te 12 KM na dan koncerta. Ulaznice za koncert u Sarajevu od petka će biti u prodaji na blagajni BKC-a po pretprodajnoj cijeni od 12 KM, na dan koncerta ulaznice će koštati 15 KM.

02.02.2015. | BOŽO VREĆO RASPRODAO SOLO KONCERT! ZAKAZAN I DRUGI

Božo Vrećo će u subotu 7. februara održati ne jedan već dva solo koncerta kojima će promovirati svoj prvi samostalni album Moj sevdah objavljen u produkciji izdavačke kuće Gramofon.

Nakon što su tokom vikenda ulaznice za promotivni koncert Bože Vreće rasprodane, Gramofon je odlučio osim koncerta u 20.00, u Pozorištu mladih organizirati još jedan koncert – u 22.00.

Ako je suditi po činjenici da su ulaznice za koncert rasprodane sedam dana unaprijed, čini se da su ljubitelji sevdaha s nestrpljenjem očekivali Vrećin prvi samostalni album koji je producirao Edin Zubčević a snimio Eric Bajramović. Nestrpljenje pred nastup ne krije ni sam pjevač koji se na albumu Moj sevdah predstavio i kao autor dvije pjesme – Znaš li da se svakog dana molim i Lejlija, za koju je jučer objavljen i video spot.

"Oduševljen sam zbog interesa koji vlada za moj koncert. Bit će izazov održati dva solo koncerta istu večer ali sam siguran da će publika uživati u izvedbama novih pjesama", kaže Vrećo koji će na koncertima predstaviti repertoar sa albuma "Moj sevdah".

Koncerti će trajati 45 minuta, a ulaznice za drugi koncert koji će biti održan 7. februara u 22.00 u prodaji su po cijeni od 10 KM u CD-shopu Magaza. Na dan koncerta moći će se kupiti i na blagajni Pozorišta mladih.

01.22.2015. | PROMOTIVNI KONCERT BOŽE VREĆE

U subotu 7. februara u sarajevskom Pozorištu mladih bit će održan prvi samostalni koncert Bože Vreće, mladog bosanskohercegovačkog umjetnika koji je u produkciji Gramofona prošle sedmice objavio album Moj sevdah.

Vrećo se publici predstavio u protekle dvije godine kao član ansambla Halka koji je snimio dva albuma, održao brojne koncerte u Bosni i Hercegovini a u toku je i njihova regionalna koncertna turneja koja je proteklog vikenda započela u Beču a bit će nastavljena u Zagrebu i Ljubljani.

Ovaj iznimno talentirani umjetnik kojeg su mediji gotovo jednoglasno proglasili najznačajnijim novim glasom sevdaha, na koncertu u Pozorištu mladih predstavit će repertoar sa novog albuma na kojem se nalaze i njegove dvije autorske pjesme.

Planirano je da Vrećo tokom 45 minuta koncerta izvede neke od najpopularnijih sevdalinki ali i da predstavi one koje su rjeđe izvođene ili snimane, uključujući i svoje autorske pjesme Znaš li da se svakog dana molim i Lejlija objavljene na albumu Moj sevdah.

Ulaznice za koncert po cijeni od 10 KM mogu se kupiti u CD shopu Magaza a na dan koncerta i  na blagajni Pozorišta mladih. Početak koncerta je zakazan za 20.00.

01.20.2015. | U PRODAJI NOVI ALBUM ANSAMBLA HALKA – O LJUBAVI

Nakon izvrsnog prijema na koji je kod publike i kritike naišao prvi album ansambla Halka nastao u produkciji Gramofona 2013. godine, od danas je u prodaji novi album ovog petočlanog ansambla pod naslovom O ljubavi. 

Članovi Halke – pjevač Božo Vrećo,Breitling Replica Watches gitarista Dino Šukalo, pijanista i harmonikaš Adis Sirbubalo, basista Edvin Hadžić i perkusionista Anes Beglerbegović za novi nosač zvuka odabrali su repertoar od 12 pjesama.

Album je producirao Edin Zubčević za izdavačku kuću Gramofon, pjesme su u Muzičkom centru Pavarotti u Mostaru snimili Eric Bajramović i Edin Zubčević a miks i mastering je Gramofon i ovaj put radio u Bauer Studios u Ludwigsburgu u Njemačkoj. 

Album O ljubavi donosi neke od najznamenitijih pjesama Radeta Jovanovića Kada sretneš Hanku i Negdje u daljine, Selvera Pašića Ah ljubav ljubav, Safeta Kafedžića i Zaima Imamovića Žita zlatom klasaju poznatu pod naslovom Hajd’mo draga lugu zelenome.  Halkin drugi album donosi i tradicionalne pjesme odnosno pjesme nepoznatih autora –   Tamburalo momče uz tamburu otvara album na kojem se nalaze i sevdalinke Mislio sam svaki dan i Tužno vjetri gorom viju.

Na albumu su i dvije pjesme za koje tekst i muziku potpisuje pjevač Halke Božo Vrećo – Koliko su teška tuđa milovanja i Biser-Naza, kao i pjesme Nađija Hašima Muharemovića, Rane moje Aksentija Šoškića i O sabahski tihi vjetre za koju je muziku napisao Hašim Muharemović na tekst Hafiza Širazija.

Aranžmane za svih 12 pjesama uradili su članovi Halke, a njihov novi album možete kupiti u CD shopu Magaza po cijeni od 8 KM, kao i na drugim prodajnim mjestima.  

Halka je prošle subote u Beču započela svoju promotivnu turneju koju naredne sedmice nastavlja u Zagrebu, u dvorani Vatroslava Lisinskog, nakon čega će uslijediti koncert u Cankarjevom domu u Ljubljani, kao i  koncerti u Podgorici i Beogradu. Planirano je da Halka u okviru promotivne turneje održi i nekoliko koncerata u Bosni i Hercegovini. 

01.15.2015. | Objavljen "Moj sevdah"

Objavljen je solo album bosanskohercegovačkog pjevača Bože Vreće pod nazivom Moj sevdah.

Album je producirao Edin Zubčević, a snimio Eric Bajramović, u Muzičkom centru Pavarotti, u august prošle godine dok su miks i mastering rađeni u septembru u Bauer Studiju u Ludwigsburgu u Njemačkoj.

Na albumu se nalazi 17 sevdalinki, od toga 10 tradicionalnih pjesama, odnosno, pjesama nepoznatog autora poput Anadolke, Okreni se niz đul-bašču, Od svega me sačuvala majka, U mejhani sjedim pijem, Slavuj ptica mala, Sabah zora ezan uči, Plačem već tri dana, Konja vodim pješke hodim i Il je vedro il oblačno.

Vrećin prvi samostalni album, a drugi u karijeri nakon albuma koji je snimio kao član ansambla Halka, također u produkciji Edina Zubčevića a u izdanju Gramofona, otvara njegova autorska pjesma Znaš li da se svakog dana molim. Na albumu se nalazi i pjesma Lejlija čiji tekst i muziku također potpisuje Božo Vrećo.

Moj sevdah donosi i pjesme Zaima Imamovića i Muhameda Mešanovića Ostavljen sam već odavno, Osmana Đikića  Đaurko mila, Jovice Petkovića Bosno zemljo moja mila, Safeta Kafedžića i Muhameda Mešanovića Sinoć sam ti Safo te Kad bi znala Dilber-Stano Branislava Nušića i Stanislava Biničkog.

Na omotu albuma nalazi se fotografija Bože Vreće čiji je autor Almin Zrno. Moj sevdah se od danas može kupiti i u CD shopu Magaza po cijeni od 7 KM, a album će uskoro biti dostupan na iTunesu, Deezeru, Spotifyu i ostalim popularnim online servisima.

08.18.2014. | MOJ SEVDAH - solo album Bože Vreće

Moj sevdah naziv je prvog samostalnog albuma bosanskohercegovačkog pjevača Bože Vreće koji je nastao u produkciji Gramofona iz Sarajeva, a replique montre de luxe njegovo objavljivanje planirano je ove godine.

Album će sadržavati 17 sevdalinki, na njemu će se naći i dvije autorske Vrećine pjesme, a za jednu od njih Znaš li da se svakog dana molim urađen je i video zapis tokom snimanja u Mostaru.

Kao i prethodni album ansambla Halka čiji je Vrećo istaknuti član, i ovaj album je snimljen u studiju Muzičkog centra Pavarotti u Mostaru, producent je Edin Zubčević a pjesme su snimili Eric Bajramović i Edin Zubčević, dok će mastering biti rađen u studiju Bauer u Ludwigsburgu gdje su masterizirana i ostala izdanja Gramofona. Moj sevdah je snimljen za tri dana, od 7. do 9. augusta.

Izdavačka kuća Gramofon je objavila neka od najznačajnijih diskografskih izdanja u protekloj deceniji kada je sevdah u pitanju, počevši od CD-ova Emine Zečaj, Amire Medunjanin, Zumre - zajedničkog izdanja Amire i Merime Ključo, Damira Imamovića i Halke. Ovim novim izdanjem Gramofon nastavlja postavljati standarde kvalitete diskografske produkcije u Bosni i Hercegovini.

06.25.2014. | RASPRODATE ULAZNICE ZA AMIRIN KONCERT

Ulaznice za koncert Amire Medunjanin koji će biti održan u Bosanskom kulturnom centru 27. juna su rasprodate. Na blagajni BKC-a još uvijek se mogu kupiti ulaznice za koncert ansambla Halka, koji se održava isti dan, po pretprodajnoj cijeni od 10 KM.

U Bosanskom kulturnom centru u petak će biti održana dva nastupa: u 19.00 ansambl Halka, kojeg čine Božo Vrećo, Dino Šukalo, Adis Sirbubalo, Edvin Hadžić i Anes Beglerbegović, predstavit će repertoar obogaćen pjesmama koje će se naći na njihovom novom albumu, dok će u 21.00 Amira Medunjanin nastupiti sa svojim novom grupom koju čine Bojan Zulfikarpašić, Nenad Vasilić, Ufuk Kaan Icli, Emin Esen i Boško Jović.

Oba koncerta bit će emitirana u programima France Intera, Artea i Arte Concerta. Koncerte organizira agencija Gramofon iz Sarajeva u saradnji sa francuskom organizacijom Mission du centenaire de la Première Guerre mondiale, u okviru programa Sarajevo, srce Evrope.

06.23.2014. | HALKA I AMIRA U PROGRAMIMA FRANCUSKIH MEDIJA

Koncerti ansambla Halka i Amire Medunjanin koji će biti održani u petak 27. juna s početkom u 19.00, odnosno 21.00, bit će emitirani u programima francuskih medija, a moći će se pratiti u domovima širom Evrope i svijeta.

Koncerte organizira agenija Gramofon iz Sarajeva u saradnji sa Mission du centenaire de la Première Guerre mondiale, a medijski partneri programa omogućit će dodatnu međunarodnu promociju bosanskohercegovačkih umjetnika ali i tradicionalne muzike Bosne i Hercegovine i Balkana.

Oba koncerta će biti emitirana u programu France Intera, najznačajnije stanice francuskog državnog radija. Francuska publika će u nastupu Amire Medunjanin moći uživati u direktnom radijskom prijenosu, dok će koncert Halke biti emitiran naknadno.

Snimci nastupa će istu večer biti prikazani u programima TV mreže Arte, evropske TV kuće orijentirane na programske sadržaje iz područja kulture i umjetnosti. Na ovaj način, koncerti iz Sarajeva neće biti dostupni samo francuskoj već i publici širom svijeta putem programa Arte i Arte Concert.

Prodaja ulaznica za koncerte ansambla Halka i Amire Medunjanin vrši se na blagajni BKC-a po pretprodajnoj cijeni od 10 KM za pojedinačne koncerte. Na dan koncerta ulaznice će koštati 15 KM.

06.19.2014. | ZOSTER: POGLEDAJTE SPOT ZA “GAVRILA”

Objavljen je video spot za pjesmu Gavrilo, prvi singl sa Zosterovog novog albuma Srce uzavrelo.

Singl Gavrilo objavljen je u aprilu i za kratko vrijeme privukao je pažnju javnosti, najavljujući četvrti album grupe Zoster koji će, kao i prethodna tri albuma ovog mostarskog sastava, objaviti izdavačka kuća Gramofon iz Sarajeva.

Režiju, scenarij, montažu, animaciju i dizajn spota potpisuje Nikola Galić, inače jedan od članova Zostera, dok je snimatelj bio Srđan Šarić.

Album Srce uzavrelo koji će publici donijeti ukupno deset novih pjesama snimili su Eric Bajramović i Edin Zubčević u studiju Muzičkog centra Pavarotti u Mostaru, miks i mastering su rađeni u studiju Bauer u Ludwigsburgu, a album je producirao Edin Zubčević.

Muziku i tekst za Gavrila napisao je Mario Knezović dok su aranžman uradili članovi Zostera kojeg čine Mario Knezović (vokal), Atila Aksoj (gitare), Adis Sirbubalo (klavijature), Nikola Galić (bas) i Goran Rebac (bubnjevi).

Video spot: Zoster - Gavrilo

06.19.2014. | AMIRA U NOVOM RUHU U SVOM SARAJEVU

Koncert Amire Medunjanin u Bosanskom kulturnom centru 27. juna bit će prvi koncert u Bosni i Hercegovini na kojem će biti predstavljen njen novi album Silk and Stone.

“Neizmjerno se radujem koncertu i mogućnosti da ovu našu novu priču podijelim sa rajom kod kuće. Budući da se radi o premijernom predstavljanju albuma u Sarajevu, jedva čekam da vidim kako će ljudi reagovati na taj instrumentalni spoj istoka i zapada i glasa”, kazala je Amira najavljujući koncert koji organizira agencija Gramofon.

Repertoar koncerta će činiti tradicionalne pjesme Balkana obogaćene pjesmama sa novog albuma poput Kradem ti se u večeri, Što te nema, Čula jesam da se dragi ženi, kao i makedonskom tradicionalnom pjesmom Eleno kerko koja je već postala svojevrstan hit albuma objavljenog prošlog mjeseca za Aquarius Records.

Na koncertu će Amira nastupiti sa Bojanom Zulfikarpašićem pijanistom, aranžerom i producentom novog albuma, kontrabasistom Nenadom Vasilićem, oudistom Ufukom Kaanom Iclijem, kanunistom Eminom Esenom i gitaristom Boškom Jovićem.

Silk and Stone je Amirin peti album koji je uslijedio nakon posljednjeg albuma Amulette (Harmonia Mundi – World Village), prethodnih albuma objavljenih za sarajevski Gramofon: Amira Live snimljenog na Jazz Festu Sarajevo 2008. godine i Zumra koji je proglašen jednim od 10 world music izdanja godine po ocjeni Sunday Timesa, te Amirinog prvjenca Rosa objavljenog za Snail Records.

Koncert Amire Medunjanin bit će održan u 21.00, nakon koncerta ansambla Halka zakazanog za 19.00. Ulaznice za pojedinačne koncerte se na blagajni BKC-a mogu kupiti po pretprodajnoj cijeni od 10 KM. Na dan koncerta ulaznice će koštati 15 KM.
Koncerti se organizira u saradnji sa francuskom organizacijom Mission du centenaire de la Première Guerre mondiale, u okviru programa "Sarajevo, srce Evrope". Partneri projekta su France Inter, ARTE Concert i ARTE.

06.09.2014. | HALKA U BKC-u SA NOVIM REPERTOAROM

Članovi ansambla Halka će na koncertu u Bosanskom kulturnom centru 27. juna izvesti i dio repertoara koji je pripremljen za njihov novi album.

Bit će ovo prvi nastup Halke koju čine Božo Vrećo, Dino Šukalo, Edvin Hadžić, Adis Sirbubalo i Anes Beglerbegović nakon turneje koja je obuhvatila koncerte u gradovima širom Bosne i Hercegovine i novembarskog rasprodatog koncerta u BKC-u kojim je zatvoren 17. međunarodni muzički festival Jazz Fest Sarajevo.

Članovi ansambla će na junskom koncertu izvesti sevdalinke ali i autorske pjesme pripremljene za novi album koji će kao i Halkin prvjenac biti snimljen u produkciji Gramofona.

Koncert ansambla Halka bit će održan 27. juna u 19.00, a isti dan u 21.00 također u BKC-u nastupit će i Amira Medunjanin predstavljajući svoj novi album Silk & Stone. Ulaznice za koncerte po cijeni od 10 KM mogu se kupiti na blagajni BKC-a. Ulaznice će na dan koncerta koštati 15 KM.

Koncert organizira agencija Gramofon iz Sarajeva u saradnji sa francuskom organizacijom Mission du centenaire de la Première Guerre mondiale, u okviru programa Sarajevo, srce Evrope, a partneri projekta su France Inter, ArteLive Web i Arte.

06.03.2014. | AMIRA I HALKA U BKC-u!

Amira Medunjanin i Halka nastupit će na dva odvojena koncerta koja 27. juna u Bosanskom kulturnom centru organizira agencija Gramofon.

Za 19.00 sati najavljen je koncert ansambla Halka, koji se upravo priprema za snimanje svog drugog CD-a, a repertoar koncerta će, osim popularnih hitova koje članovi ansambla izvode na svojim nastupima, činiti i do sada rijetko snimane i izvođene sevdalinke koje se smatraju skrivenim draguljima sevdaha.

Koncert Amire Medunjanin bit će održan isti dan u 21.00 a bh. publika će po prvi put čuti pjesme sa Amirinog novog albuma Silk & Stone objavljenog prošlog mjeseca za Aquarius Records. Na koncertu će Amira nastupiti sa svojim međunarodnim ansamblom kojeg čine pijanista Bojan Zulfikarpašić, kontrabasista Nenad Vasilić, oudista Ufuk Kaan Icli, kanunista Emin Esen i gitarista Boško Jović.

Ulaznice za pojedinačne koncerte se u pretprodaji na blagajni BKC-a mogu kupiti po cijeni od 10 KM. Na dan koncerta ulaznice će koštati 15 KM. Koncert se organizira u saradnji sa francuskom organizacijom Mission du centenaire de la Première Guerre mondiale, u okviru programa Sarajevo, srce Evrope.

04.21.2014. | POSLUŠAJTE SINGL GAVRILO

Pjesma Gavrilo prvi je singl sa Zosterovog novog albuma Srce uzavrelo.

Autor muzike i teksta i ove kao i ostalih pjesama na četvrtom albumu mostarskog benda, je frontmen Zostera Mario Knezović.

“Vrlo sam zadovoljan albumom i činjenicom da smo za ukupno 11 radnih dana završili sve, od snimanja do masteringa, a pjesmom Gavrilo najavljujemo novi album kojim će publika, nadamo se, biti zadovoljna jednako kao i članovi Zostera”, kaže Knezović i dodaje kako su se na ovom albumu, Zosteru kojeg čine još i gitarista Atilla Aksoj i bubnjar Goran Rebac, kao stalni članovi benda pridružili klavijaturista Adis Sirbubalo i basista Niko Galić.

Album je sniman u studiju Muzičkog centra Pavarotti u Mostaru, miksan i masteriziran u Studiju Bauer u Ludwigsburgu, bit će štampan u Sonyju u Salzburgu, dok je produkciju radio Edin Zubčević za izdavačku kuću Gramofon iz Sarajeva.

Pjesmu Gavrilo sa Zosterovog albuma Srce uzavrelo možete besplatno downloadirati sa ovog linka.

03.21.2014. | ZOSTER SNIMIO ČETVRTI ALBUM

Mostarski Zoster uskoro objavljuje novi album čije je snimanje završeno u utorak u studiju Muzičkog centra Pavarotti u Mostaru.

Članovi Zostera – Mario Knezović, Atila Aksoj, Adis Sirbubalo, Nikola Galić i Goran Rebac snimili su novi album za sedam dana. Album je producirao Edin Zubčević, koji je sa Ericom Bajramovićem i snimio deset pjesama koje će se naći na albumu, dok će miks i mastering biti rađeni u Bauer Studiju u Ludwigsburgu sredinom aprila. Objavljivanje CD-a u ediciji "novi gramofon" predviđeno je za kraj maja.

Na albumu će se naći Knezovićeve autorske pjesme za koje potpisuje muziku i tekst, dok su aranžmane radili članovi benda. Radni naslov CD-a je Srce uzavrelo a rađen je u produkciji Gramofona, kao i prethodna tri izdanja Zostera: Ojužilo (2005), Festival budala (2007) i Imači kada (2012).

02.03.2014. | HALKA PRVI PUT U TRAVNIKU

U četvrtak 6. februara u 20.00 bosanskohercegovački ansambl Halka nastupit će po prvi put u Travniku, u Centru za kulturu.
 
Članovi ansambla: pjevač Božo Vrećo, gitarista Dino Šukalo, pijanista i harmonikaš Adis Sirbubalo, basista Edvin Hadžić i perkusionista Anes Beglerbegović pažljivo se pripremaju za koncert kojim će predstaviti svoj prvi album koji je producirao Edin Zubčević za izdavačku kuću Gramofon.
 
“Želimo se u najboljem svjetlu predstaviti travničkoj publici jer su nas Travničani dolazili slušati na koncertima koje smo prethodnih mjeseci svirali u drugim gradovima”, kaže Božo Vrećo i dodaje da Halka zanimljiv repertoar priprema i za tuzlanski koncert u Bosanskom kulturnom centru u subotu 8. februara.
 
Ulaznice za koncerte koštaju 5 KM. U Travniku će se prodaja ulaznica vršiti od 12.00 na dan koncerta dok se ulaznice u Tuzli već mogu kupiti na blagajni BKC-a te kod uličnih prodavača.

01.27.2014. | HALKA ZAVRŠAVA TURNEJU

6. februar, 20.00 - TRAVNIK, Centar za kulturu
8. februar, 20.00 - TUZLA, Bosanski kulturni centar
Patek Philippe Replica Watches
Ulaz: 5 KM.
Prodaja ulaznica u Travniku na dan koncerta, od 12.00; u Tuzli od danas u BKC-u i kod Seje i Vilija.

12.04.2013. | HALKA U MOSTARU

U nastavku bosanskohercegovačke turneje ansambla Halka, u subotu 14. decembra bit će održan njihov prvi mostarski koncert.

Članovi Halke održali su seriju koncerata po gradovima Bosne i Hercegovine, a Rolex Day-Date Replica Watches posljednji je održan u okviru 17. međunarodnog muzičkog festivala Jazz Fest Sarajevo 2013, kada se za koncert ovog petočlanog ansambla tražila karta više. Ulaznice za njihov prvi zvanični nastup u Sarajevu, rasprodate su što svjedoči o iznimnom uspjehu ansambla oformljenog prije nešto manje od 9 mjeseci.

Članovi Halke – Božo Vrećo, Dino Šukalo, Adis Sirbubalo, Edvin Hadžić i Anes Beglerbegović i mostarskoj publici obećavaju izvrstan koncert u OKC Abrašević. Koncert počinje u 20.00, a ulaznice po cijeni od 5,00 KM moći će se kupiti na dan koncerta na blagajni OKC-a.

09.27.2013. | HALKA NASTAVLJA TURNEJU U ZENICI

U petak 4. oktobra u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica bit će održan još jedan u seriji koncerata kojim ansambl Halka promovira svoj prvi album.

Članovi Halke već su održali niz koncerata po Bosni i Hercegovini a svaki od nastupa imao je izvrstan prijem kod posjetilaca o čemu svjedoči i podatak da je na svakom od koncerata Halka izlazila na bis izvodeći ne samo pjesme sa njihovog albuma već i sevdalinke koje se ne nalaze na Halkinom prvjencu.

Posebnu pažnju publike plijene njihovi hitovi na društvenim mrežama poput Razbolje se šimšir list, Kiša bi pala, Jablani se povijaju, dok se svojevrsnim vrhuncem njihovih koncertnih nastupa smatra izvedba pjesme Oj Zumreto dušo moja.

Članovi Halke – Božo Vrećo, Dino Šukalo, Adis Sirbubalo, Edvin Hadžić i Anes Beglerbegović i zeničkoj publici obećavaju izvrstan repertoar u vrhunskoj izvedbi uz produkciju Gramofona.

Koncert u BNP u Zenici počinje u 20.00, a ulaznice po cijeni od 4,90 KM moći će se kupiti na dan koncerta na blagajni Pozorišta.

09.02.2013. | HALKA U BIHAĆU, PRIJEDORU I GORAŽDU

Ansambl Halka ove sedmice nastavlja promotivnu koncertnu turneju po Bosni i Hercegovini kojom predstavlja svoj prvi album nastao u produkciji Gramofona.

Iako je album objavljen prije nepuna dva mjeseca, neke od najljepših sevdalinki u izvedbi ansambla Halka za kratko vrijeme su stekle popularnost među ljubiteljima sevdaha,Rolex Submariner Replica Watches a svaki njihov koncert donosi sevdalinke u iznimnoj interpretaciji pjevača Bože Vreće, gitariste Dine Šukala, pijaniste i harmonikaša Adisa Sirbubala, kontrabasiste Edvina Hadžića i perkusioniste Anesa Beglerbegovića.

U četvrtak 5. septembra Halka će održati koncert u Kulturnom centru Bihać dok će 7. septembra nastupiti u Pozorištu u Prijedoru. Goraždanska publika moći će uživati u njihovom koncertu 12. septembra u Kino sali Centra za kulturu. Ulaznice za koncerte u Bihaću i Prijedoru koštaju 5 KM i mogu se kupiti na blagajnama Kulturnog centra Bihać i Pozorišta u Prijedoru.

Turneja će biti nastavljena i u oktobru. Već 4. oktobra planiran je njihov nastup u Bosanskom narodnom pozorištu u Zenici. Inače, Halka je do sada u okviru bosanskohercegovačke turneje održala uspješne koncerte na Ljetnoj pozornici Ilidža, potom u Tuzli, Bijeljini i Brčkom.

Poslušajte njihovu interpretaciju sevdalinke Dvije su se vode zavadile.

08.27.2013. | HALKA NA TURNEJI
replica orologi rolex
05. septembar u 20.00 - Kulturni centar Bihać
07. septembar u 20.00 - Pozorište u Prijedoru
12. septembar u 20.00 - Kino sala Centra za kulturu Goražde
04. oktobar u 20.00 - Bosansko narodno pozorište Zenica

08.27.2013. | HALKA NAJAVLJUJE NOVE KONCERTE

Nakon što je ansambl Halka proteklog vikenda održao nastupe u Tuzli, Bijeljini i Brčkom, ovaj novoosnovani a već uspješni bend najavljuje i nove koncerte u okviru bosanskohercegovačke turneje kojom promovira svoj prvi album.

„Na svim koncertima koje smo do sada imali, publika je bila potpuno oduševljena, tako da sa još većim nestrpljenjem i radošću očekujemo koncerte u Bihaću 5. septembra, Prijedoru 7. septembra i Goraždu 12. septembra“, kazao je Anes Beglerbegović, bubnjar ansambla.
Turneja u organizaciji agencije Gramofon u čijoj produkciji je snimljen i objavljen Halkin prvjenac, ima za cilj predstaviti širom Bosne i Hercegovine ovaj sastav i njihov repertoar koji donosi sevdah bez nepotrebnih primjesa i elemenata drugih muzičkih stilova.

Publiku na koncertima u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli, Centru za kulturu Semberija u Bijeljini i Domu kulture u Brčkom činili su posjetioci različitih generacija ispraćajući pjesme aplauzima i ovacijama bez obzira da li je riječ o sada već Halkinim hitovima Kiša bi pala, Razbolje se šimšir list, Jablani se povijaju ili o pjesmama koje su Božo Vrećo, Dino Šukalo, Adis Sirbubalo, Edvin Hadžić i Anes Beglerbegović premijerno izveli na koncertima.

“Osim pohvale za interpretacije nekih od najljepših sevdalinki, pohvale su upućene i organizatoru koji je obezbjeđujući produkcijske uvjete na visokom nivou publici u Tuzli, Bijeljini i Brčkom ponudio nastupe kakvi su nažalost rijetkost kada su u pitanju kulturni događaji u našoj zemlji”, naglasio je Božo Vrećo, pjevač ansambla.

08.21.2013. | HALKA: BIHAĆ, PRIJEDOR I GORAŽDE NAKON TUZLE, BIJELJINE I BRČKOG

Nakon uspješnog koncerta na Ljetnoj pozornici Ilidža kojim je započeta bosanskohercegovačka turneja ansambla Halka, ovaj bend kojeg čine muzičari iz Foče, Prijedora, Tuzle i Sarajeva priprema se za koncerte koje će ovog vikenda održati u Tuzli, Bijeljini i Brčkom.

“Repertoar smo pažljivo odabrali i svim ljubiteljima sevdaha možemo obećati vrhunske koncerte uz odličnu produkciju. Unaprijed se radujemo što imamo priliku Halku predstaviti širom zemlje, a podrška i interes publike daju nam dodatni motiv”, kaže kontrabasista Edvin Hadžić.

Halka će 23. augusta nastupiti u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli, 24. augusta u Centru za kulturu Semberija u Bijeljini, a 25. augusta u Domu kulture u Brčkom.

Ulaznice za koncert u Tuzli mogu se kupiti u pretprodaji na blagajni BKC-a, dok će se ulaznice za koncerte u Bijeljini i Brčkom prodavati na biletarnicama dvorana na dan koncerta. Ulaznice koštaju 5 KM.

Organizator turneje, produkcija Gramofon iz Sarajeva najavljuje da će Halka u nastavku turneje nastupiti 5. septembra u Bihaću, 7. septembra u Prijedoru te 12. septembra u Goraždu.

08.09.2013. | SVE SPREMNO ZA NEZABORAVNU NOĆ SEVDAHA NA ILIDŽI

Ekipa sjajnih muzičara: Dino Šukalo, Adis Sirbubalo, Edvin Hadžić i Anes Beglerbegović, koja iza sebe ima brojne uspješne projekte, zajedno sa pjevačem fascinantnog glasa Božom Vrećom predstavit će svoj zajednički projekat Halka i album prvijenac nastao u produkciji Gramofona i upriličiti pravu muzičku poslasticu za sve ljubitelje sevdaha i muzike uopće.

Dugo iščekivani premijerni koncert ansambla Halka bit će održan sutra navečer na Ljetnoj pozornici Ilidža,replica orologi svizzeri s početkom u 20.30, a nakon dvodnevnih proba održanih u Sarajevu sačinjen je i repertoar koji će osim pjesama sa albuma činiti i još neki od najljepših primjera bosanskohercegovačke tradicionalne muzike poput sevdalinki Ah ljubav, ljubav Selvera Pašića, potom Žita zlatom klasaju, i pjesme Negdje u daljine Goraždanina Radeta Jovanovića čije se sevdalinke Malenim sokakom i Jablani se povijaju nalaze na Halkinom albumu. 

Osim spomenutih, Halka će izvesti i pjesme Kiša bi pala, Da sam sjajna mjesečina, Razbolje se šimšir list i brojne druge, poznatih i nepoznatih autora, ali u svakom slučaju sevdalinke koje su obilježile djetinjstvo i mladost brojnih generacija.

Produkcija Gramofon danas počinje sa instalacijom visokokvalitene razglasne i rasvjetne opreme u želji da Ljetna pozornica Ilidža u subotu navečer zasja zlatnim sjajem i da publika uživa u prekrasnom ambijentu i sevdahu na otvorenom.

Ulaznice za koncert koštaju 5 KM i prodaju se u CD shopu Magaza, na biletarnici BKC-a te kod uličnih prodavača – ispred tržnice Markale i na platou Skenderije. Na dan koncerta moći će se kupiti i na blagajni Ljetne pozornice Ilidža.

08.07.2013. | HALKA: UZBUĐENJE PRED SUBOTNJI KONCERT

U subotu 10. augusta na Ljetnoj pozornici Ilidža bit će održan premijerni koncert ansambla Halka kojeg čine muzičari iz Foče, Sarajeva, Prijedora i Tuzle i čije pjesme Kiša bi pala, Jablani se povijaju i druge već sedmicama oduševljavaju slušaoce brojnih radiostanica i pravi su hit na društvenim mrežama.

Božo Vrećo, Dino Šukalo, Adis Sirbubalo, Edvin Hadžić i Anes Beglerbegović, muzičari okupljeni u Halku, uz pažljivo biran repertoar pjesama objavljenih na albumu nastalom u produkciji Gramofona, na Ilidži će izvesti i pjesme koje do sada nisu snimili a koje također predstavljaju neke od bisera sevdaha.

“Ljetna pozornica je legendarno mjesto kada je sevdah u pitanju, a mi možemo obećati da će u subotu navečer ponovno zasjati punim sjajem i ponuditi publici neke od najljepših sevdalinki izvedene po prvi put prije više decenija upravo na tom mjestu“, kaže Dino Šukalo gitarista ansambla napominjući kako svi članovi Halke s uzbuđenjem očekuju svoj premijerni koncert.

“S velikim nestrpljenjem očekujemo subotu”, kaže Božo Vrećo, pjevač ansambla i dodaje: “U Sarajevu su u toku intenzivne probe kako bismo posjetiocima Ljetne pozornice i svima koji sa radoznalošću iščekuju naš prvi nastup, priredili noć za pamćenje."

07.31.2013. | HALKA USKORO U TUZLI, BIJELJINI I BRČKOM

Ostalo je još deset dana do velikog koncerta kojeg će članovi ansambla Halka održati na Ljetnoj pozornici Ilidža, a već se najavljuju i novi nastupi u okviru bosanskohercegovačke turneje ovog benda koja će obuhvatiti deset gradova.

Ilidžanski nastup 10. augusta bit će premijerno koncertno predstavljanje ansambla kojeg čine Božo Vrećo, Dino Šukalo, Adis Sirbubalo, Edvin Hadžić i Anes Beglerbegović i albuma nastalog u produkciji Gramofon a koji je, odmah po objavljivanju, po općoj ocjeni proglašen najbolje produciranim poslijeratnim albumom sevdaha.

Već sada vlada veliki interes za koncert na Ilidži, a organizator turneje agencija Gramofon najavljuje nove koncerte koji će publici ponuditi neke od najljepših sevdalinki u vrhunskoj izvedbi. Koncert u Tuzli bit će održan u petak 23. augusta u Bosanskom kulturnom centru, dan kasnije u Centru za kulturu Semberija u Bijeljini,Chloe Bags Outlet dok će u nedjelju 25. augusta u zvucima Halke uživati posjetioci Doma kulture Brčko.

Ulaznice za koncerte bh. turneje će se prodavati po pristupačnim cijenama. Ulaznice za koncert na Ilidži koštaju 5 KM i mogu se kupiti u CD shopu Magaza te kod uličnih prodavača – u biletarnici u Bosanskom kulturnom centru, ispred tržnice Markale te na platou Skenderija.

07.29.2013. | HALKA: POČELA PRODAJA ULAZNICA

Iako su od objavljivanja prvog albuma ansambla Halka prošle tek tri sedmice, a od njihove promocije u sarajevskom ateljeu Figure desetak dana, članovi ansambla: Božo Vrećo, Dino Šukalo, Adis Sirbubalo,replicas de relojes Edvin Hadžić i Anes Beglerbegović već se pripremaju za svoju prvu bosanskohercegovačku turneju.

Album koji je producirao Edin Zubčević za produkciju Gramofon bit će promoviran na 10 koncerata koji će tokom ljeta i jeseni biti održani u 10 gradova u Bosni i Hercegovini. Prvi nastup zakazan je za 10. august na Ljetnoj pozornici Ilidža, mjestu koje ima simboličnu važnost za istoriju sevdaha, nakon čega će tokom augusta uslijediti koncerti u Tuzli (23. augusta), Bijeljini (24. augusta) i Brčkom, potom Prijedoru, Bihaću, Goraždu, Mostaru, Zenici...

“Na koncertima ćemo izvoditi repertoar kojeg će činiti pjesme objavljene na albumu. Riječ je o narodnim pjesmama i pjesmama čiji su autori neki od velikana sevdaha poput Joze Penave, Radeta Jovanovića, Zekerijaha Đezića i drugih”, kaže pjevač Halke Božo Vrećo i dodaje kako će na nastupima biti izvođene i pjesme koje se ne nalaze na njihovom albumu.

Organizator turneje Gramofon iz Sarajeva najavljuje popularne i pristupačne cijene ulaznica. Cijena ulaznice za koncert na Ljetnoj pozornici Ilidža iznosit će 5 KM, a prodaja ulaznica počinje danas (ponedjeljak, 29. jula). Ulaznice se mogu kupiti u CD shopu Magaza te kod uličnih prodavača ispred tržnice Markale i na platou Skenderija.

07.18.2013. | Održana promocija ansambla Halka: sevdah bez nepotrebnih primjesa

Promocija bh. ansambla Halka kojeg čine muzičari iz Foče, Prijedora, Sarajeva i Tuzle, održana je danas u ateljeu Figure gdje je bend u aprilu i započeo prve probe nakon čega je uslijedilo snimanje njihovog prvjenca.
 
Nakon pozdravnih riječi producenta albuma Edina Zubčevića,replica orologi svizzeri bend je izveo tri pjesme sa CD-a koji predstavlja 30 izdanje nastalo u produkciji izdavačke kuće Gramofon koja je u proteklih 10 godina objavila neka od najznačajnijih poslijeratnih diskografskih izdanja u Bosni i Hercegovini: albume Adija Lukovca, Emine Zečaj, Dubioze kolektiv, Zostera, Siktera, Basheskije, Damira Imamovića, Sanela Redžića, Amire Medunjanin i drugih.
 
“Sretan sam da smo objavili album kojim se zaista možemo ponositi”, kazao je pjevač Božo Vrećo, a perkusionista Anes Beglerbegović je predstavio repertoar. “Na našem albumu je 7 narodnih pjesama i 7 pjesama koje potpisuju autori poput Joze Penave, Rade Jovanovića, Zekerijaha Đozića i Emine Zečaj”, kazao je Beglerbegović.
 
“Album nudi sevdah bez ikakvih nepotrebnih primjesa drugih muzika. Aranžmane su uradili članovi Halke, a riječ je o pjesmama uz koje smo odrastali, koje smo slušali od ranog djetinjstva i koje danas rado sviramo”, kazao je basista Edvin Hadžić, dok je pijanista i harmonikaš Adis Sirbubalo istaknuo da je album posvećen svim velikanima sevdaha, znanima i onim neznanima čija su imena izgubljena kroz historiju a bez kojih danas Halka ne bi bila moguća.
 
Gitarista Dino Šukalo napomenuo je kako će ansambl, za koji već sada vlada veliki interes u svim dijelovima Bosne i Hercegovine, uskoro predstaviti album u svim većim gradovima u BiH.
 
U okviru promotivne turneje, Halka će tokom ljeta i jeseni održati 10 koncerata. Prvi nastup planiran je za 10. august na Ljetnoj pozornicina Ilidži, mjestu koje ima simboličnu važnost za istoriju sevdaha, nakon čega će tokom augusta uslijediti koncerti u Brčkom (22. august), Tuzli (23. august) i Bijeljini (24. august), potom Prijedoru, Bihaću, Mostaru, Zenici i drugim gradovima u Bosni i Hercegovini
 
Na koncertima će biti izvođen repertoar kojeg će činiti pjesme objavljene na albumu a organizator turneje, agencija Gramofon, najavljuje pristupačne cijene ulaznica. Cijena ulaznice za koncert na Ljetnoj pozornici Ilidža iznosit će 5 KM.
 
Prvo izdanje albuma se može kupiti po cijeni od 7 KM, dok će narednog mjeseca biti objavljeno i luksuzno opremljeno kolekcionarsko izdanje CD-a ansambla Halka.

06.12.2013. | OD 4. JULA U PRODAJI PRVI ALBUM ANSAMBLA HALKA

Nakon samo nekoliko sedmica od formiranja ansambla do završetka snimanja, prvi album grupe Halka, nastao u produkciji Gramofona, bit će objavljen 4. jula.

Ansambl kojeg čine muzičari iz Foče, Tuzle, Prijedora i Sarajeva – pjevač Božo Vrećo, gitarista Dino Šukalo, basista Edvin Hadžić, harmonikaš i pijanista Adis Sirbubalo i perkusionista Anes Beglerbegović – okupljen je u aprilu ove godine, a nakon proba održanih u ateljeu Figure u Sarajevu, CD kojeg čini 14 pjesama, snimljen je od 2. do 5. maja u studiju Muzičkog centra Pavarotti u Mostaru.

Album je producirao Edin Zubčević, snimio Eric Bajramović, dok je miks i mastering uradio Johannes Wohlleben u Bauer Studiju u Ludwigsburgu u Njemačkoj.

“Ovaj album sevdaha je zamišljen, odsviran i produciran s idejom da konačni rezultat budu pjesme koje će biti vjerne onome što je najbolje u istoriji sevdaha i koje će služiti na čast ne samo muzičarima ansambla Halka nego i svim prijeratnim velikanima sevdaha koji su oblikovali ovu muziku i dali joj identitet koji smo mi, svi skupa, pokušali sačuvati, ne opterećujući ga muzičkim elementima koji sevdahu ne pripadaju i ne trebaju”, kazao je Zubčević.

CD će biti objavljen 4. jula u okviru edicije "novi gramofon" izdavačke kuće Gramofon, a predstavlja naše 30. izdanje kojim obilježavamo desetu godišnjicu postojanja.

U našoj produkciji objavljena su od 2003. do 2013. godine neka od najznačajnijih poslijeratnih diskografskih izdanja u Bosni i Hercegovini poput albuma Adija Lukovca, Dubioze kolektiva, Zostera, Siktera, Emine Zečaj, Amire Medunjanin, Damira Imamovića, Sanela Redžića i drugih.

06.06.2013. | PREMIJERNO PRESLUŠAVANJE ALBUMA

U petak, 7. juna na talasima Studentskog eFM radija premijerno preslušavanje upravo završenog albuma ansambla Halka.

Halku čine Božo Vrećo (vokal), Dino Šukalo (gitara), Edvin Hadžić (kontrabas), Adis Sirbubalo (harmonika, klavir) i Anes Beglerbegović (udaraljke). Album je sniman početkom maja u studiju Muzičkog centra Pavarotti u Mostaru, miksan i masteriziran prije nekoliko dana u Studios Bauer u Ludwigsburgu u Njemačkoj, a bit će objavljen do kraja mjeseca u produkciji Gramofona. Producent albuma je Edin Zubčević.

Poslušajte svih 14 pjesama sa albuma u Roditeljskoj pažnja Zoke Ćatića, od 10.30 do 12.00 na 95,2 MHz ili na www.efm.ba.

05.14.2013. | “HALKA” SNIMILA PRVI ALBUM

U studiju Muzičkog centra Pavarotti, završeno je snimanje prvog albuma ansambla “Halka”.

Ansambl, kojeg čine pjevač Božo Vrećo, gitarista Dino Šukalo, basista Edvin Hadžić, pijanista i harmonikaš Adis Sirbubalo i perkusionista Anes Beglerbegović, od 2. do 5. maja u Mostaru je odsvirao repertoar koji je snimio Eric Bajramović, a producirao Edin Zubčević.

"Ansambl čine iskusni profesionalci koji su uživo odsvirali 13 odličnih pjesama. Želja nam je bila uraditi album bez nasnimavanja, dosnimavanja, editinga i sličnih produkcijskih postupaka, što je vrlo zahtjevno i ambiciozno, a u sve u namjeri da sačuvamo autentičnu ljepotu izvedbe i zvuk ansambla postignut već na probama”, kazao je Zubčević i dodao da će materijal krajem mjeseca biti miksan i masteriziran u Bauer studiju u Ludwigsburgu u Njemačkoj.

U ovom čuvenom studiju osnovanom prije više od 60 godina u kojem su snimali umjetnici poput Keitha Jarretta ili Tri tenora, izdavač albuma, produkcija Gramofon iz Sarajeva od 2006. godine snima, miksa i masterizira svoja izdanja.

“U daljem procesu produkcije pokušat ćemo sačuvati kvalitet koji je postignut kolektivnim muziciranjem. Halka je snimila sjajan album, i ostaje da na isti način dovedemo čitav proces do kraja. Samo će najbolje biti dovoljno dobro, imajući u vidu repertoar, umijeće i nadahnutu izvedbu ansambla”, naglasio je producent albuma.

Halkin prvjenac će, kao i prethodnih 29 izdanja Gramofona, biti štampan u Sonyju u Austriji. Objavljivanje i promocija CD-a su najavljeni za kraj juna.

05.01.2013. | ZAVRŠENE PROBE ANSAMBLA HALKA (video)

Danas, prvog maja u Mostaru, u studiju Pavarotti, započinje snimanje albuma ansambla Halka kojeg čine muzičari iz Foče, Prijedora, Tuzle i Sarajeva: pjevač Božo Vrećo, gitarista Dino Šukalo, basista Edvin Hadžić, harmonikaš Adis Sirbubalo i perkusionista Anes Beglerbegović.

Snimanje albuma uslijedilo je nakon intenzivnih proba u sarajevskom ateljelu Figure gdje je u toku jučerašnjeg dana snimljena završna proba novoosnovanog ansambla.

Snimak je u jednom kadru uradio fotograf Zijah Gafić, a vjerno dočarava atmosferu sa proba tokom kojih je odabran i pripremljen repertoar albuma koji će producirati Edin Zubčević, a objaviti izdavačka kuća Gramofon iz Sarajeva. Album će biti objavljen već sljedećeg mjeseca, a tokom ljeta i jeseni bit će predstavljen serijom promotivnih koncerata u Bosni i Hercegovini.

Pogledajte video.

04.22.2013. | POTPISAN UGOVOR SA BOŽOM VREĆOM
Panerai Replica Watches www.pupwatch.net
Već nekoliko dana u sarajevskom umjetničkom ateljeu Figure traju probe ansambla kojeg čine muzičari iz Foče, Tuzle, Prijedora i Sarajeva. Riječ je o novom projektu na bosanskohercegovačkoj sceni koji će već narednog mjeseca rezultirati snimanjem albuma i našim novim diskografskim izdanjem.

Novo ime u Gramofonu je pjevač Božo Vrećo a sa ovim umjetnikom potpisan je ugovor o višegodišnjoj saradnji koja uključuje produkciju dva albuma, umjetnički menadžment i međunarodno zastupanje.

Ove godine produkcijska kuća Gramofon obilježava desetogodišnjicu postojanja i prvjenac Bože Vreće će biti objavljen na isti dan kada je prije 10 godina objavljen CD "Remake" Adija Lukovca koji je bio naše prvo izdanje. U proteklom periodu Gramofon je producirao i objavio albume Emine Zečaj, Dubioze Kolektiv, Zostera, Sanela Redžića, Damira Imamovića, Amire Medunjanin, Basheskije, Validne Legitimacije i drugih domaćih muzičara postavljajući visoke produkcijske standardne u Bosni i Hercegovini ne samo kada je riječ o muzici nego i o zvuku i likovnoj opremi svojih izdanja.

O saradnji sa mladim pjevačem iz Foče, osnivač i producent Gramofona Edin Zubčević kaže: "Božo Vrećo je bez ikakakve sumnje jedan od najvažnijih interpretatora sevdalinke koji su se pojavili u posljednjih 20 godina i vjerujem da će vrijeme koje dolazi ne samo potvrditi njegov talenat nego i konačno artikulirati poslijeratnu renesansu sevdaha koji je autentična baština Bosne i Hercegovine, jer uz bosanski stećak, sevdalinka je kulturni sinonim naše zemlje koji na vjeran način reprezentira našu duhovnost i istoriju."

04.01.2013. | NOVI USPJEH SANELA REDŽIĆA

Naš najuspješniji i najvirtuozniji klasični gitarista mlađe generacije Sanel Redžić objavio je novi album.

Nakon svog prvog izdanja objavljenog u aprilu 2007. godine za bosanskohercegovačku izdavačku kuću Gramofon, Redžićev drugi CD pod nazivom “Segovia Inspirations” predstavlja omaž jednom od najvećih gitarista svih vremena Andresu Segoviji, a objavljen je proteklog vikenda za njemačkog izdavača KSG Exaudio.

Sanel je upravo u subotu 30. marta uspješnim koncertom u prestižnoj dvorani Concertgebouw u Amsterdamu promovirao novi album čime je započeo i svoju ovogodišnju koncertnu sezonu koja će biti nastavljena koncertom u Weimaru 4. aprila, gdje će nastupiti zajedno sa orkestrom i izvesti čuveni Concierto de Aranjuez Joaquina Rodriga.

Nakon toga publika u našoj zemlji imat će priliku uživati u dva njegova koncerta: 6. aprila Redžić nastupa u zeničkom Bosanskom narodnom pozorištu, a 8. aprila u Sarajevu gdje će nastupiti na završnom danu Internacionalnog festivala gitare.

Ovog uspješnog gitaristu rođenog u Tuzli u maju očekuje koncert u Nacionalnoj filharmoniji Ukrajine u Kijevu te velika azijska turneja koja je planirana za novembar i decembar u okviru koje će Redžić u Japanu održati koncerte u 12 gradova, nakon čega će uslijediti i nastupi u Kini. U završnoj su fazi i pregovori za Sanelove koncerte na Tajlandu, te u Manili na Filipinima.

01.01.2013. | SRETNA NOVA GODINA!

Želimo vam sretne praznike!

Ukoliko još uvijek niste obradovali sebe ili drage ljude, još uvijek imate vremena za akciju eKupona i Gramofona. Posjetite eKupon!

12.25.2012. | OSTVARITE POPUST PUTEM eKUPONA!

Još uvijek niste odabrali pravi poklon? Obradujte drage ljude kupovinom CD-a u produkciji Gramofona.

Inovativna muzika, vrhunski zvuk, autentični autori, odlični interpretatori, savremeni dizajn - sve su to odlike izdanja najznačajnije nezavisne izdavačke kuće u Bosni i Hercegovini. Gramofon je u proteklih 10 godina objavio albume nekih od najvažnijih domaćih autora i izvođača. Platite samo 7.50 KM umjesto 15 KM za jedan CD bosanskohercegovačkih autora i izvođača u produkciji Gramofon.

Za više informacija posjetite eKupon.

10.23.2012. | SVJETSKA PREMIJERA U TUZLI I SARAJEVU

Nakon što 4. novembra bude zatvoreno 16. izdanje Jazz Festa, bosanskohercegovačku publiku očekuje svjetska premijera jazz ansambla kojeg čine iznimni međunarodni umjetnici francuski gitarista vijetmanskog porijekla Nguyen Le i njemački vokalista Michael Schiefel, te basista iz Tuzle Edvin Hadžić i bubnjar iz Sarajeva dr. Amar Češljar.

Ovaj će ansambl u Bosni i Hercegovini održati dva koncerta – 9. novembra nastupit će u sarajevskom Kamernom teatru 55, a dan kasnije 10. novembra u tuzlanskom Bosanskom kulturnom centru. Riječ je o koncertu koji se organizira u okviru projekta Jazz bez granica u organizaciji Goethe Instituta, Francuske ambasade i agencije Gramofon.

Nguyen Le značajno je ime na evropskoj i svjetskoj muzičkoj sceni, a u Sarajevu smo ga imali priliku slušati na sceni Jazz Fest 2003. godine kada je predstavio svoj projekat Celebrating Jimi Hendrix.

Schiefela smo gledali na prošlogodišnjem Jazz Festu kada je predstavio projekat u kojem je sudjelovao sa bugarskim bubnjarom Stoyanom Yankoulov0m i Edvinom Hadžićem.

Napominjemo da će publika 16. Jazz Festa Hadžića i Češljara slušati i gledati i u okviru ovogodišnjeg festivalskog programa, prvog kao člana Arkul Orchestre i Sarajevo Jazz Guerille, a drugog u njegovom TAAK Triju koji će nastupiti u okviru programa Late Nite Stage.

03.27.2012. | PREDIN I DEDIĆ U SARAJEVU

14. aprila u Bosanskom kulturnom centru u Sarajevu slovenački kantautor Zoran Predin i hrvatski pijanista Matija Dedić predstavit će svoj projekat pod nazivom “Tragovi u sjeti”.

Ovo je prvi zajednički album dvojice umjetnika, koji nudi jedinstvenu interpretaciju pjesama Arsena Dedića, Olivera Dragojevića, Parnog valjka, Josipe Lisac, Zdravka Čolića i drugih koje su ostavile traga u vremenu i sjećanjima mnogih generacija.

"Pjesme koje se nalaze na albumu često sam pjevušio sam za sebe. Vremenom su postale dio mene i kad sam napokon skupio dovoljno hrabrosti i samopouzdanja odlučio sam ih snimiti”, kaže Predin koji je tako na jednom mjestu zabilježio pjesme koje ga, kako sam kaže, prate cijeli život. Na koncertu koji organizira agencija Gramofon iz Sarajeva, Dedić i Predin će izvesti i neke od Predinovih najpoznatijih pjesama.  

“Pjesme poput ‘Praslovan’, ‘Čakaj me’ ili ‘Naj ti poljub nariše ustnice’ urađene su u novim aranžmanima. Dobile su potpuno novu ritmiku pa vjerujemo da će publika uživati”, kazao je Dedić.

Ulaznice za koncert po cijeni od 20 KM mogu se kupiti na blagajni BKC-a 13. i 14. aprila.

03.19.2012. | "DORANTES" U MOSTARU I SARAJEVU

Krajem marta u Mostaru i Sarajevu bit će organizirani koncerti španskog flamenko sastava Dorantes koji predvodi pijanista David Pena Dorantes.

Ovaj umjetnik koji potiče iz čuvene andaluzijske muzičke porodice, na uspješan način objedinjuje različite žanrove, od klasike i jazza, do elemenata keltske ili brazilske muzike, što rezultira posebnim stilom koji je Dorantesu donio brojna međunarodna priznanja i pozitivne kritike u medijima.   

"U pratnji virtuoznih muzičara Dorantes dokazuje da klavir može parirati emotivnom naboju flamenko gitare", napisano je u jednom osvrtu na koncertni nastup Dorantesa kojeg na pozornici prati njegov sedmočlani sastav kojeg čini i flamenko plesačica.   

Muzička kritika ističe kako je ovaj muzičar imao hrabrosti istražitivati dosad nepoznate horizonte flamenka, pri tome ostajući vjeran muzičkoj tradiciji Andaluzije. Osim publike u Španiji, Dorantesa danas vole i u ostalim zemljama Evrope.   

Španska ambasada u Bosni i Hercegovini organizira 29. marta u dvorani Hercega Stjepana Kosače koncert u povodu otvaranja Španskog trga u Mostaru, dok će koncert u Sarajevu biti organiziran u Bosanskom kulturnom centru 31. marta.   

Ulaznice po cijeni od 10 KM za mostarski i 15 KM za sarajevski koncert bit će prodavane dan prije i na dan koncerta na blagajnama dvorana, a rezervacije je moguće izvršiti putem e-maila rezervacije@gramofon.ba ili putem telefona 033 668 975.

01.25.2012. | IZBJEGLICA - NOVI SPOT ZOSTERA

Nakon objavljivanja trećeg studijskog albuma pod nazivom Imači kada, Zoster predstavlja novi spot za pjesmu Izbjeglica.

Riječ je o drugom singleu sa aktuelnog albuma na kojem se nalazi deset autorskih pjesama Marija Knezovića, frontmena grupe.  Prošlog ljeta Zoster je predstavio spot za pjesmu Sve u svoje vrijeme – prvi single sa albuma Imači kada objavljen kao i Zosterova prethodna dva albuma za izdavačku kuću Gramofon. Album je od početka januara dostupan za preslušavanje na ovom linku.

Spot za pjesmu Izbjeglica sniman je u Zagrebu a u njemu se pojavljuje glumac Slaven Knezović, inače Mariov brat.

POGLEDAJTE SPOT IZBJEGLICA

01.06.2012. | POSLUŠAJTE ZOSTEROV NOVI ALBUM!
Cheap Rolex Replica Rolex Replica Watches www.swissme.pl
Mostarski Zoster objavio je novi album koji možete poslušati na našoj stranici. Album pod nazivom Imači kada treći je Zosterov album nakon albuma Ojužilo iz 2005. godine i Festivala budala iz 2007. godine.

Prethodni albumi dobili su odlične ocjene publike i muzičke kritike, a članovi Zostera na novom albumu donose 10 novih pjesama Marija Knezovića. I ovaj album dokazuje da je "Mario Knezović jedan je od najzanimljivijih tekstopisaca na ovim prostorima", kako je napisano u jednoj od recenzija prethodnog albuma. "Iako se čini da to radi apsolutno opušteno, nasmiješeno i ironično, kroz igru i šalu, Mario gradi izvrsne slike, analize i kritike."

ZOSTER: IMAČI KADA

12.16.2011. | Uskoro novi album Zostera

Gramofon uskoro objavljuje novi album Zostera pod nazivom Imači kada.

Na Zosterovom trećem studijskom albumu naći će se 10 pjesama čiju muziku i tekstove potpisuje frontmen grupe Mario Knezović, dok su aranžmane uradili članovi Zostera kojeg osim Knezovića čine gitarista Atilla Aksoj, klavijaturista Gabrijel Prusina i bubnjar Goran Rebac. Na albumu gostuju saksofonista Boris Gutić i trubač Ivan Sušac.

Album je sniman u studiju Baraka u Mostaru tokom februara i marta prošle godine, a producent albuma je Atilla Aksoj.

06.05.2011. | BURHAN ŠABAN: TEBE TREBAM

Četvrtog juna objavljen je album Burhana Šabana pod nazivom Tebe trebam.
Album je prvo izdanje naše nove edicije Gramofon Populi.

Album već danas možete kupiti u CD shopu Magaza (Veliki ćurćiluk 10) i CD shopu Target (BBI Centar).

05.31.2011. | NOVA EDICIJA - GRAMOFON POPULI
Rolex Replica Watches www.swissme.pl
Novi album Burhana Šabana bit će uskoro objavljen u izdanju Gramofona iz Sarajeva, u okviru nove edicije ove izdavačke kuće pod nazivom Gramofon Populi.

Na albumu pod nazivom Tebe trebam bit će objavljeno šesnaest najljepših ilahija po izboru Burhana Šabana. Album je snimljen u Sarajevu i Istanbulu u periodu juli-decembar 2010, a osim bosanskohercegovačkih muzičara, na albumu gostuju i muzičari iz Turske. Ovo je prvi album iz edicije Gramofon Populi izdavačke kuće Gramofon koja u svom katalogu sadrži i albume koji dokumentiraju bosanskohercegovačko muzičko tradicionalno i sakralno naslijeđe.

01.18.2011. | U PRODAJI NOVI ALBUM VALIDNE

Novi album Validne Legitimacije od danas možete kupiti u:

- CD shopu Magaza (Veliki ćurćiluk 10),
- CD shopu Target (BBI Centar) te
- knjižari Šahinpašić (Vladislava Skarića 9).

Uskoro ćete album "Para-svega+para=hvala lijepo" moći downloadirati i putem online shopa www.finetunes.de.

01.10.2011. | VALIDNA PROMOCIJA U POZORIŠTU MLADIH

U petak 14. januara bit će održana promocija trećeg albuma Validne Legitimacije pod nazivom “Para-svega+para=hvala lijepo”, objavljenog za izdavačku kuću Gramofon koja je objavila i njihov prethodni album Mesijanski sindrom.
 
Muzika Validne Legitimacije dinamična je kombinacija različitih žanrova i uticaja a predmet njihovog interesovanja je sve – od lokalnih fenomena do globalnih trendova. Validna Legitimacija je sasvim sigurno, pripremila validno iznenađenje za validnu publiku a singlovi “Coppertone” i “Braco” sa nadolazećeg albuma mogu se čuti ne samo na izvjesnim radiostanicama nego i vidjeti u formi video inačice na različitim internet adresama.
 
Okosnicu Validne Legitimacije čini trojac: Džej Dej Kontejner – Elegancy, Dr. Iživljago i MC Ezop, a validna obitelj su: Iscjeljitelj Popović, Ćelava sprEMAčica, Lovac Apolonije, Kvokva Tovarić, Farik Paunovsky, Grizzly Adams, Nadrizubar Zamorano, Lizistrata, Marchela Mekvakvak, Skunk Varan, Šjor Elio Nejazina, Učiji Sise Kleo, MC Blufra, Crvena Minka, PDFkice, Keno, Duke Dukeny i Patrik Svejzi Mekvakvak.
 
Promocija albuma bit će održana u Pozorištu mladih s početkom u 21.30 sati, a više o novom albumu Validne Legitimacije i njihovom umjetničkom konceptu možete saznati na internet stranici: www.validnalegitimacija.ba.

12.14.2010. | NAJAVA NOVOG ALBUMA VALIDNE LEGITIMACIJE

Validna Legitimacija video spotom za pjesmu Braco najavljuje svoj novi album pod nazivom "Para-svega+para=hvala lijepo", na kojem će se naći 19 kompozicija.

Album će do kraja godine biti objavljen pod markicom Gramofona, a u međuvremenu spot za pjesmu Braco pogledajte na YouTubeu.

"U glavnoj ulozi je Farik Paunovsky, uspješni sampoduzetnik i futograf, vlasnik kristalno izglačane kaubojke i neodoljivo šarmantnog starta sa 2 noge u pluća suparnika. U ostalim ulogama se pojavljuju Ministar, baskijski soboslikar Senn Klingall te Lajpciški Tuljan i Batoglavi Plovak koji su svoje validno putovanje počeli uz Coppertone, a završit će ga u Fildžan državi, videu čije snimanje tek slijedi", objavljeno je na web stranici Validne Legitimacije.

12.13.2010. | SANEL REDŽIĆ TREĆI NA SVJETSKOM TAKMIČENJU U INDIJI

Tuzlanski gitarista Sanel Redžić osvojio je treće mjesto na svjetskom takmičenju koje je proteklog vikenda održano u Kalkuti u Indiji.

Redžić je treću nagradu osvojio na  otvorenom međunarodnom takmičenju u kojem je sudjelovalo 78 klasičnih gitarista iz cijelog svijeta. Prvo mjesto osvojio je Andras Csaki iz Mađarske, dok je Ukrajinac Marko Topci bio drugi. Pored takmičenja, u Kalkuti je održan i festival na kojem je nastupio još jedan bh. gitarista – Denis Azabagić koji je održao dva koncerta. Abazagić i Redžić samo su neki od brojnih uspješnih muzičara koji su školovanje započeli u Tuzli, u klasi cijenjenog pedagoga profesora Predraga Stankovića.

Zahvaljujući brojnim osvojenim priznanjima, a ovo posljednje je 15. međunarodno priznanje koje je osvojio do sada, Redžića sljedeće godine očekuje veliki broj koncerata u Evropi, a treće mjesto na takmičenju u Indiji donijet će mu u 2011. godini koncerte u Nju Delhiju, Kalkuti, Mumbaiju i drugim indijskim gradovima.

“Vrlo sam sretan. Biti treći od 78 gitarista za mene je veliki uspjeh. Ovo mi je za sada najdraža nagrada jer je konkurencija bila najteža od svih dosadašnjih takmičenja”, kaže Redžić.

Spomenimo još da je Redžić prošlog mjeseca osvojio prvo mjesto na takmičenju Scharpach, održanom u njemačkom gradu Oberhausenu. Inače, u ovoj godini tuzlanski je gitarista održao više od 20 koncerata u Španiji, Njemačkoj, Češkoj, Austriji, Bosni i Hercegovini, Poljskoj, Holandiji i Srbiji.

Redžić je trenutno na završnoj godini studija u Weimaru, u Njemačkoj. Svoj prvi CD objavio je u svojoj sedamnaestoj godini u produkciji izdavačke kuće Gramofon. Na albumu iz 2007. godine objavljene su kompozicije Scarlattija, Mertza, Domeniconija i Dyensa. Novi Redžićev album bit će objavljen naredne godine, također za Gramofon.

11.20.2010. | NU SOUND OF BELGRADE – specijalni gost Vlada Divljan

U subotu 27. novembra u sarajevskom Domu mladih bit će održan koncert Nu Sound of Belgrade u organizaciji MTV-a, Doma omladine Beograda i agencije Gramofon iz Sarajeva.

Natupit će Zemlja gruva, Svi na pod! i SevdahBabay (DJ set). Kao specijalni gost koncerta, sa sastavom Svi na pod! će nastupiti bivši Idol Vlada Divljan. Njihova saradnja započela je ovog ljeta.

“Sve je počelo početkom avgusta ove godine. Iste večeri na festivalu su nastupali Svi na pod! i mi, odnosno ja i Nevladina organizacija. Poslije njihovog nastupa, mi smo svi pali na pod od ushićenja, a poslije našeg nastupa oni su se od sreće učlanili u Nevladinu organizaciju. Onda su me Bojana i Petar zvali i predložili da snimimo nešto zajedno, u
septembru smo se našli u studiju, a ostalo je istorija...”, kaže Divljan.

Koncerti pod nazivom Nu Sound of Belgrade u Zagrebu, Ljubljani i Sarajevu predstavit će novu generaciju beogradskih autora i sastava stasalu u noćnoj vrevi jednog od najdinamičnijih gradova u regionu.

Ulaznice za koncert mogu se kupiti od ponedjeljka 22. novembra na platou Skenderije. Cijena ulaznice: 10 KM. Do tada poslušajte Boogie Woogie grupe Svi na pod!

11.15.2010. | NOVI ZVUK BEOGRADA U SARAJEVU

Najaktuelniji mladi beogradski bendovi SevdahBaby, Zemlja Gruva i Svi na pod! nastupit će krajem novembra u Ljubljani, Zagrebu i Sarajevu, u okviru programa Nu Sound of Belgrade kojeg organiziraju MTV i Dom omladine
Beograda.

Prvi koncert bit će održan 25. novembra u ljubljanskom Kinu Šiška,replica orologi svizzeri dan kasnije u zagrebačkoj Močvari, dok će u subotu 27. novembra nastupiti u sarajevskom Domu mladih.

Svaki od ovih bendova predstavlja drugačiji aspekt plesne muzike. Tako SevdahBaby nudi novi pogled na plesnu tradiciju sa ovih prostora, obogaćenu modernim ritmovima i preoblikovanu za novo vrijeme u kojem živimo.

Zemlja gruva je ustanovila gruvlend! u kojem je stil manje važan, a jedino što se računa je dobar gruv koji pokreće na ples.

Intenzivnim korištenjem svih prednosti elektronske muzike, Svi na pod! postiže svjež i snažan indi-pop zvuk sa elementima trip-hopa i duba. Specijalni gost, na nastupu ove grupe, koja je kao predgrupa nastupala sa Massive Attackom, bit će i bivši Idol Vlada Divljan.

Koncerti pod nazivom Nu sound of Belgrade imaju za cilj da u regionu predstave novu generaciju beogradskih autora i bendova čiji hitovi su vodeći kako na top listama tako i na plesnim podijima beogradskih klubova
u posljednjih godinu dana.

Ulaznice za sarajevski koncert moći će se kupiti od ponedjeljka 22. novembra na platou Skenderije. Cijena ulaznice je 10 KM, a koncert počinje u 20.00.

06.09.2010. | Damir Imamovic iTunes release!
Solo album by Damir Imamovic (GCD 1019) available for download since June 4th - iTunes and fineTunes

06.04.2010. | SUTRA KONCERTNA PROMOCIJA DAMIRA IMAMOVIĆA U TUZLI

U subotu 5. juna u 20.00 u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli bit će održan koncert Damira Imamovića.

Nakon više od dvije godine Imamović će ponovo nastupiti pred tuzlanskom publikom i ovaj put predstaviti repertoar svog novog albuma objavljenog u aprilu za izdavačku kuću Gramofon iz Sarajeva. Koncert u Tuzli uslijedit će nakon uspješnih koncerata u Sarajevu i Cirihu, te spektakularnog nastupa pred punom dvoranom Kolarčeve zadužbine u Beogradu.

"Radujem se nastupu i prilici da svoj novi, solo projekat predstavim ljubiteljima muzike u Tuzli", kazao je Imamović najavljujući koncert koji agencija Gramofon organizira u koprodukciji sa Bosanskim kulturnim centrom Tuzla.

Ulaznice po cijeni od 10 KM mogu se kupiti na blagajni BKC-a.

05.31.2010. | KONCERT DAMIRA IMAMOVIĆA U TUZLI

Koncertom u Bosanskom kulturnom centru Tuzla, Damir Imamović će početkom juna predstaviti svoj novi album tuzlanskoj publici.

Nakon što je koncertna promocija solo albuma pod nazivom „Damir Imamović“, objavljenog u aprilu za izdavačku kuću Gramofon, započela koncertom u Sarajevu, nastavljena u Cirihu i Beogradu gdje je Imamović krajem prošle sedmice ispraćen ovacijama pred punom dvoranom Kolarca, koncert 5. juna u Tuzli bit će prvi solo nastup Damira Imamovića u ovom gradu.

Koncert se organizira u saradnji sa BKC-om Tuzlanskog kantona, a Imamović je u ovoj dvorani i u Tuzli posljednji put nastupao sa svojim triom u oktobru 2007. godine. Bit će ovo jedinstvena prilika da publika uživa u repertoaru sa novog albuma Damira Imamovića.

Ulaznice po cijeni od 10 KM mogu se kupiti na blagajni BKC-a svakim radnim danom.

05.17.2010. | MARIZA VEČERAS U BKC-U!

Sve je spremno za koncert portugalske zvijezde Marize koji će se održati večeras u Bosanskom kulturnom centru s početkom u 20.00.

Mariza je jučer doputovala u Sarajevo sa svojim petočlanim ansamblom, te ekipom tehničara koja će biti zadužena za dizajn svjetla i zvuka. Za ovaj koncert bit će korištena vrhunska tehnika, čime je agencija Gramofon, organizator koncerta, željela publici priuštiti vrhunski ugođaj kako bi večerašnji koncert Marize bio jednak nastupima koje je ova vrhunska umjetnica imala u najzačajnijim svjetskim koncertnim dvoranama širom svijeta poput Carnegie Halla u New Yorku, Palau de La Musica u Barceloni ili Barbicana u Londonu.

Organizator će dio ulaznica pustiti u prodaju u box officeu BKC-a danas od 12.00 kako bi posjetioci i iz drugih gradova Bosne i Hercegovine imali priliku kupiti ulaznice i prije početka samog koncerta. Iz Gramofona napominju da će ulaz u dvoranu biti moguć 30 minuta prije koncerta.

Ukoliko još uvijek niste sigurni da li da večeras  budete u BKC-u, napomenut ćemo samo da je jedan kritičar BBC-a preporučujući njezin nastup kazao: “Kada Mariza pjeva – vrijeme stoji.”

BOX OFFICE INFO TELEFON: 061 808 993

05.08.2010. | VEČERAS KONCERT DAMIRA IMAMOVIĆA

Večeras u 20.00 u Bosanskom kulturnom centru bit će održan koncert Damira Imamovića.

Sarajevskim koncertom započet će koncertna promocija Imamovićevog solo albuma, objavljenog prošlog mjeseca u produkciji izdavačke kuće Gramofon, a čiji će repertoar biti predstavljen na subotnjem koncertu.

“Ovim koncertom počinjem novo putovanje kroz gradove i kroz pjesme. Koliko vidim, priče s novog CD-a već imaju svoj život i veoma se radujem njihovom prvom javnom izvođenju nakon objavljivanja albuma”, kazao je Imamović najavljujući koncert koji se organizira u saradnji sa BKC-om Sarajevo.

Imamović promociju albuma nastavlja koncertima u Cirihu i Beogradu, a nakon toga i u Tuzli. Planirano je da ovog ljeta album bude predstavljen i u nekoliko ostalih gradova u našoj zemlji.

Ulaznice za koncert mogu se kupiti u box officeu BKC-a po cijeni od 10 KM.

05.03.2010. | POČELA PRODAJA ULAZNICA ZA KONCERT DAMIRA IMAMOVIĆA

U Bosanskom kulturnom centru otvoren je box office u kojem možete kupiti ulaznice za promotivni koncert Damira Imamovića koji će biti održan 8. maja u 20.00.

Ulaznice po cijeni od 10 KM mogu se kupiti svakim danom od 12.00 do 21.00.

04.21.2010. | POČINJE KONCERTNA PROMOCIJA „DAMIRA IMAMOVIĆA“
Osmog maja koncertom u Bosanskom kulturnom centru u Sarajevu počet će zvanična promocija novog albuma Damira Imamovića.

Damirov treći CD pod nazivom „Damir Imamović“ ujedno je i njegov prvi solo album koji je izdavačka kuća Gramofon objavila početkom aprila. Svojim novim projektom, ovaj umjetnik na autentičan način reinterpretira poznate sevdalinke, a njegov je projekat naročito značajan jer posebnu pažnju posvećuje zaboravljenim pjesmama, otkrivajući njihovu skrivenu ljepotu novim generacijama slušatelja.

Nakon koncerta u Sarajevu, Damir će 16. maja održati solo koncert i u Cirihu u dvorani „Stall 6“, 20. maja u dvorani Kolarčeve zadužbine, prestižnom Kolarcu u Beogradu, te u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli 5. juna.

Sarajevski koncert Damira Imamovića organizira agencija Gramofon u koprodukciji sa Bosanskim kulturnim centrom Sarajevo. Ulaznice po cijeni od 10 KM bit će u prodaji od 3. maja na box officeu BKC-a.

04.16.2010. | U PRODAJI NOVI ALBUM BASHESKIJE I EDWARDA EQ
Od danas je u prodaji novi album Basheskije i Edwarda EQ pod nazivom Can I Play with Your Memories?

Album je prvo izdanje Periskopa, nezavisnog sublabela Gramofona. Sve kompozicije su napisali, producirali i izvode Nedim Zlatar i Leonardo Šarić. CD je snimljen i miksan u studiju Hit u Sarajevu, dok su dodatna snimnaja rađena u MML studiju. Mastering je uradio Edin Zubčević. Na albumu gostuju i Esad Bratović, Sanjin Latifić, te Feđa Ceribašić.

Album možete kupiti u Magazi, a uskoro i downloadirati na www.finetunes.de i iTunesu.

04.07.2010. | U PRODAJI NOVI ALBUM DAMIRA IMAMOVIĆA
Od danas je u prodaji novi CD Damira Imamovića jednostavno nazvan Damir Imamović.

Album je objavljen u produkciji izdavačke kuće Gramofon iz Sarajeva, a na njemu se nalazi deset sevdalinki u aranžmanu Damira Imamovića. “Ovaj CD je možda nešto najličnije što sam do sada uradio”, kazao je Imamović i dodao: “Pjesme koje se na njemu nalaze i muzički su i tekstualno rezultat višegodišnjih istraživanja jednog gotovo zaboravljenog dijela repertoara sevdaha.”

“Plan je da uskoro na koncertima pokušam otići korak dalje s ovim repertoarom”, dodao je Imamović najavljujući koncertnu promociju svog trećeg albuma.

03.23.2010. | NAGRADA ZA "ZUMRU"
NO LIMIT Sarajevo Advertising Festival 2010 donio je agenciji Communis i Gramofonu značajnu nagradu: idejno rješenje omota albuma “Zumra” osvojilo je zlatno priznanje.

Prema mišljenju članova žirija, kojeg su činili predstavnici najnagrađivanijih agencija na prošlogodišnjem advertising festivalu, dizajn omota albuma Amire Medunjanin i Merime Ključo
najbolji je rad u skupini direktni marketing u Bosni i Hercegovini u prošloj godini.

Čestitamo Communisu!

03.21.2010. | JOŠ JEDNA NAGRADA ZA SANELA REDŽIĆA
Gitarista Sanel Redžić osvojio je još jedno priznanje za svoj rad – drugo mjesto na međunarodnom takmičenju “World guitar competition" koje se održava za gitariste do 30 godina starosti, a po prvi put ovo svjetsko takmičenje je održano u Novom Sadu.

U finale takmičenja ušlo je deset gitarista,www.xmontres.me a proteklog vikenda nakon petosatnog takmičenja, žiri je proglasio najbolje mlade gitariste. Prvo mjesto osvojila je Borbala Seres iz Mađarske, Sanelu Redžiću sa neznatnom bodovnom razlikom pripalo je drugo mjesto, dok je treća Sabrina Vlaškalić iz Srbije.

U narednom periodu Sanela Redžića očekuju brojni nastupi. Tako će krajem mjeseca nastupiti u Austriji, a u aprilu i maju očekuju ga koncerti u Španiji, Poljskoj, Češkoj i Njemačkoj. Nakon gotovo dvije godine i sarajevska publika moći će 9. juna uživati u nastupu ovog talentiranog i uspješnog mladog umjetnika koji krajem juna odlazi na najveće svjetsko gitarsko takmičenje u Austin u Sjedinjenim Državama.

03.16.2010. | SOLO ALBUM DAMIRA IMAMOVIĆA
Šestog aprila izdavačka kuća Gramofon objavit će novi CD Damira Imamovića.

Na albumu se nalazi deset pjesama u aranžmanu i izvedbi Damira Imamovića Jaeger LeCoultre Replica Watches snimljenih u Sarajevu u januaru ove godine. Zanimljivo je da su sve kompozicije snimane mono (koristeći samo jedan mikrofon). Repertoar novog albuma čine i pjesme koje su rijetko objavljivane, poput integralne verzije sevdalinke Na Obhodži prema Bakijama.

“Pjesme na ovom CD-u tražile su otvorenije aranžmane i individualan pristup svakoj priči”, kaže Imamović. “Dugo istražujem različite sazlijske stilove u sevdahu. Diveći se velikim majstorima i slušajući njihove priče, učio sam pričati vlastite. Ovaj je album snimljen takoreći u jednom dahu i na vjeran način predstavlja ono što bih želio nazvati ‘moj sevdah’”, dodaje Damir Imamović.

Album je producirao Edin Zubčević, a masteriziran je u Bauer studiju u Ludwigsburgu. Autor fotografije na naslovnici CD-a je Amer Kapetanović, dok dizajn potpisuje Goran Lizdek iz agencije Communis.

Nakon dva albuma koja je objavio sa svojim triom, ovo je Imamovićev prvi solo CD.

11.19.2009. | AMIRA MEDUNJANIN AND BOJAN Z
For all those who love Amira Medunjanin’s voice Gramofon has scheduled a true musical treat for early December. She will perform three duo concerts with Bojan Zulfikarpasic in Tuzla, Zenica and Sarajevo.

The duet had its premiere this April in Sarajevo at the Xenophonia festival, organized by Sarajevo Jazz Fest. Amira Medunjanin and Bojan Zulfikarpasic performed a repertoire that in addition to sevdah songs also included several Macedonian traditional songs. Both critics and the audience expressed their appreciation and gratitude for the concert.

As a part of their Bosnian mini-tour Amira Medunjanin and Bojan Zulfikarpasic will play Tuzla and Zenica for the first time. The Tuzla date is scheduled for December 3, at BKC, and will be part of the Tuzla’s 2009 BKC Days Festival. On December 4, these two extraordinary musicians will play Bosnian National Theater in Zenica. The mini-tour will come to a close with the Sarajevo date at BKC, December 5.      

The tickets will sell for 15 KM, and all concerts start at 20.00.

07.06.2009. | SANEL REDZIC CONTINUES TO WIN AWARDS
Guitarist Sanel Redzic won the first prize at the International biennal guitar competition in Kutna Hora, Chech Republic.   

Redzic was unanimously voted the best guitarist at the open competition, in which he won second place two years ago, in the under-twenty category. This year’s winning was even more important to him, because there was no age limit this time. More than thirty guitarists performed there, all the way from Venezuela to Australia, and both the jury and the audience greeted our guitarist with a big round of applause after his finale performance.   
 
In addition to winning an expensive guitar made by Petr Matouse and a money reward, winning this international competition would give Sanel Redzic a privilege to play a couple of major European festivals in the next two years. Fifteen concerts have already been scheduled for Poland, Czech Republic, Austria, Germany, France and Spain, and the first concert is to take place in France on June 21.      

This prize is a great honor and the fourth international prize he won this year, along with Weimar, Lisbon and Markneukirchen. Sanel’s first album was released on Gramofon in 2007, and his next album is scheduled for release on Gramofon by the end of the year. The album will feature compositions of Eric Satie. 

05.14.2009. | GUITAR DAYS IN TUZLA
A three-day Guitar Days festival in Tuzla will celebrate thirty years of work of renowned music teacher Predrag Stankovic. 

He educated some of the world-famous guitarists such as Dejan Ivanovic and Denis Azabagic, or some of the young ones such as Boris Tesic and Sanel Redzic. These artists, all of them his former students, will play at the Guitar Days festival: Sanel Redzic will play Kabare theater on Thursday, May 28, at 7:30 pm, following by Boris Tesic at 8:30 pm. Denis Azabagic will play at BKC Friday, while Dejan Ivanovic will play at the Tuzla National Theater on May 30.       

Predrag Stankovic was born in Tuzla in 1949. He started playing guitar when he was thirteen, and took lessons with Ivan Kalcina and Mila Rakanovic. He started teaching in 1973 at Tuzla’s Dom Mladih. He has been teaching at the Tuzla Music School since its opening in 1979, as well as at the guitar department at the Tuzla’s High School of Music since 1991. He has taught more than a thousand kids, winning 102 awards, 25 of them at international competitions.   

This distinguished professor has won many prestigious awards, and has been a jury member at different competitions at home as well as abroad. Predrag Stankovic has established a youth art center in Tuzla in 1996 which prepare talented children for music education. He co-produced two albums for Sanel Redzic.

Entry to all Guitar Days concerts is free.  

04.06.2009. | ZUMRA ALBUM RELEASED
Merima Kljuco and Amira Medunjanin have released an album Monday, April 6.

This duo played for the Sarajevo audience at the last year s Jazz Fest where Merima Kljuco guest appeared at the Amira Medunjanin s concert at the Next Generation stage. They performed a few songs off the Zumra album which were well received.  

There are fourteen traditional Bosnian, Macedonian and Serbian songs on the album, including Aleksa Santic s Kradem ti se u veceri which opens the album. The album was recorded and mixed by Walter Quintus between April and June 2008 at Zerkall Studio, Germany. It was mastered at Bauer Studio in Ludwigsburg. Merima Kljuco produced and arranged the album. Cover design was done by Ajna Zlatar from Communis.         
 
Merima Kljuco graduated from the Accordion Department in Rotterdam; she continued her education in Bremen when she received her Master s Degree in Music. She has performed solo and with ensembles throughout the US, Europe and Australia.      
 
The album is available at all good CD shops in Bosnia and Herzegovina. 
>>

03.16.2009. | NEW AMIRA MEDUNJANIN ALBUM ON GRAMOFON
A new Amira Medunjanin album will be released April 14, on Gramofon.  

The album Amira Live! is a recording of a concert at BKC that took place November 2008 at the Sarajevo Jazz Fest, as a part of the Next Generation program. Her backing band consisted of Dino Sukalo (guitar), Kim Burton (piano, accordion), Edvin Hadzic (double bass and vocal), and Amar Cesljar (drums).

The concert was recorded by Dorian Jovanovic and Bosko Mangarovski, while Eric Bajramovic did an HD recording. The recordings were mixed by Dino Sukalo at BedRoom studio, Sarajevo, and mastered at Bauer Studio in Ludwigsburg, Germany. The album producer was Edin Zubčević, while Ajna Zlatar made a cover design.
 
Amira’s Jazz Fest concert was her first Sarajevo live performance. It was well received by media and critics as well as the audience. She is again to perform April 10, at Xenophonia Music Happening, this time in a duo setting with pianist Bojan Zulfikarpasic.

There are eight traditional Balkan songs on Amira Live!. One of the songs, Stade se cvijeće rosom kititi, can be sampled at Sarajevo-X.com.

08.07.2008. | BOSNIAN DIVA’S NEW ALBUM
Emina Zecaj, the first lady of Bosnian sevdalinka, is to release a new album by the end of the month.
Her previous album was released in 2003 and contained songs she performed with a Sarajevo saz player Mehmed Gribajcevic. As with her previous release, the new album will also appear on Gramofon label and will contain twelve songs she performed accompanied by an accordion player Avdaga Buzar. The album was recorded early spring 2005 at MGKS studio and produced by Edin Zubcevic. The postproduction was done in Bauer Studios, Ludwigsburg, Germany.
Emina Zecaj, Bosnian music’s diva, is not only an excellent performer of sevdalinka, but also a collector of this particular genre, who saved hundreds of songs from oblivion including some of the most beautiful Bosnian traditional songs.
The release of this valuable document of Bosnian music heritage was supported by Swiss Cultural Program and Ministry of Culture and Sports of Sarajevo Canton.

07.09.2008. | NEW EMINA ZECAJ COLLECTION COMING SOON

Gramofon has scheduled a new Emina Zecaj album for August.
Many European magazines have written about this great artist and preserver of Bosnian tradition. British magazine Billboard calls her an icon of Bosnian traditional music, German Jazzthetik emphasizes her clear and articulate voice, and Croatian Feral Tribune wrote about her latest album: “You would be surprised what only a saz and a voice can do.”
The new album will contain twelve songs she performed accompanied by accordion.

03.23.2008. | UNDERGROUND ON FINETUNES
A new Underground album featuring Dejan Terzic, Mark Helias, Chris Speed and Frank Moebus can be downloaded from finetunes. The album Continuum is a continuation of a partnership between these extraordinary musicians, and it contains Dejan Terzic’s original compositions and one traditional song. Finetunes offers complete albums or individual tracks from Gramofon catalog for download at affordable prices.

02.22.2008. | ZOSTER MAKES NEW VIDEO

A couple of days ago Zoster completed shooting its new video for the song “Rio i Pariz.” After the song “Ko je jamio, jamio,” this will be the second video taken from their latest album “Festival budala.”
Footage made during a concert that took place two years ago was used in the video. The video was designed by Mirela Trepanic and edited by Ivan Galic. 

02.15.2008. | ZOSTER’S GIGS CANCELLED IN SERBIA

Zoster’s gigs scheduled for February in Serbia have been cancelled.
According to the band members the gigs that were scheduled to take place in Zrenjanin and Belgrade on February 25 and 26 have been cancelled due to worsened security conditions in Serbia.
The concert promoters announced that Zoster would play these two gigs in May. 

02.02.2008. | NEW UNDERGROUND ALBUM COMING SOON

The second Underground album titled Continuum is scheduled for release in early March.
Underground project represents a musical adventure of Dejan Terzic and his extraordinary musicians, Chris Speed on saxophones, Mark Helias on double bass, and Frank Moebus on guitars. The fact that heir first album was based around rearranged traditional songs and a few originals, while the new album would feature Dejan Terzic’s original compositions and one traditional song proves that this musical adventure has entered another, more interesting phase.
There will be eleven compositions on the album and they were recorded at a renowned Bauer Studios in Ludwigsburg, Germany. 

01.06.2008. | ZOSTER TO PLAY IN BELGRADE

Mostar-based Zoster will soon play two concerts in Serbia: February 25, in Zrenjanin, and the following day in Belgrade, which will be their first concerts in our eastern neighborhood.
"We hope to present our work in the best possible way”, said Mario Knezovic and added that Zoster’s music has being played on local radio stations in Serbia for quite a while.

11.14.2007. | SANEL REDZIC WINS FIRST PLACE AT THE GUITAR FEST
Sanal Redzic, a young guitarist from Bosnia and Herzegovina, won first place at the Guitar Fest that has just finished in Banja Luka. This international competition that has been going on for two years now gathered more than sixty guitarists in Banja Luka, between November 8 and 11. Sanel won first place in the under 35 category, and his prize was a valuable guitar hand-made by Zoran Kuvac from Banja Luka.
It has been announced that our young guitarist would perform solo concert at the next Guitar Fest in 2008. Since last month Redzic has been studying at the Weimar Konservatorium in Germany, and on December 2, he will perform in Bern, Switzerland, at a local guitar fest. Thanks to his reputation Redzic has been invited to conduct a master class in Bern for young guitarists from all over Europe.
The Bosnian guitarist had his first album released this April on Gramofon label. The album was produced by Edin Zubcevic and postproduced by Predrag Stankovic. The same team is working on Sanel’s new album scheduled from release next year.

10.15.2007. | Download or buy Gramofon music!


08.23.2007. | GRAMOFON 100% ON THE INTERNET
After they had become available for download at the Finetunes in August, as of last week Gramofon releases are available for download at the iTunes, the biggest online distributor of the independent production.
iTunes is the biggest online music distributor and was formed by Apple in 2003. Throughout their network all the releases from the major record labels are available worldwide. Besides EMI, Universal, Warner, Sony Music and other major labels iTunes offers music downloads from more than 600 independent labels. This online store is responsible for more than 80% of the total sale of the digital music and it offers more than 5.000.000 songs in high-quality digital format.
Entering the iTunes music catalog, Gramofon releases finally became available throughout the world. This way Gramofon has continued the international promotion and distribution of its own releases as well as the current Bosnian music.

08.08.2007. | SFF PREMIERE OF THE SIKTER DOCUMENTARY
The Sikter documentary directed by Timur Makarevic, which was released on My Documents DVD as a part of Gramofon Video edition, will have its premiere at the Sarajevo Film Festival.
The movie "Sanjao sam o Smirnoff Buffalu" will be shown August 24, at BKC, at 14:30, during the BH national festival.

07.31.2007. | GRAMOFON CDs AVAILABLE WORLDWIDE
As of Monday, July, 30 all Gramofon releases are available for download at www.finetunes.net.
Finetunes is one of the major online distributors of independent production, which enables download of the separate tracks as well as the whole albums in the highest quality digital audio format. Also,www.puretime-usa.com through Finetunes, customers are able to purchase music from all major independent and specialized online stores  that provide digital downloads.
There are more than 65,000 titles available in the Finetunes catalog, from more than 750 independent labels. Thanks to Finetunes all Gramofon releases published since 2003 are for the first time available for digital download, and the Bosnian contemporary music is distributed worldwide. 

07.20.2007. | SANEL REDŽIĆ AT THE BAŠČARŠIJA NIGHTS FESTIVAL
Sanel Redzic, a young guitar player from Tuzla, will play a concert at Baščaršija Nights festival in Sarajevo.  
The concert will take place at Svrzina Kuca on July 30, from 21.00. This concert will also be a Sarajevo promotion of his first album that was released on Gramofon in April. The album received excellent reviews and German magazine Jazzthetik said that Sanel was "guitar player of impressive skills.".
Besides compositions from his first album, Sanel has also prepared some new repertory that will be on his new album scheduled for release next year. 

07.06.2007. | THE FIRST DUBIOZA KOLEKTIV ALBUM SOON TO BE RE-RELEASED
Gramofon scheduled re-release of the first Dubioza kolektiv album from 2004 for August this year.
Their first album was made between July and October 2003 and it contained songs Be Highirly, Bring The System Down, and Prisoner, which made them very popular throughout Bosnia and Herzegovina.
Critics said that the album “corresponds with what’s happening in the rest of the world. It’s a clever, fresh, and full of energy…definitely the best record in years. It doesn’t underestimate its listeners.” Read more: press.

06.19.2007. | SIKTER DVD OUT
Today’s release of Sikter’s DVD titled My Documents marks their fifteenth anniversary. The DVD was done in cooperation between Gramofona i Pro.ba. It contains the 80-minute documentary about Sikter directed by Timur Makarević,Rolex Sea-Dweller Replica Watches all their video spots made between 1992 and 2006, demos and live audio recordings for the fans of early and war-time Sikter, photo album and film outtakes.
Including Bosnian and English subtitles. 

05.29.2007. | PROMOTION AT TUZLA

SANEL  REDŽIĆ CONCERT

Tuzla, National Theatre
8 June at 8:00 PM

Ticket price: 10,00 KM
Pre-selling from 4 June at National Theatre Box Office.

Programme: J. S. Bach, D. Aguado, J. Rodrigo, C. Domeniconi

05.18.2007. | SANEL REDŽIĆ CONCERT PROMOTION
This successful eighteen-year-old guitar player from Tuzla will hold two concerts to promote his debut album released in April 2007 on Gramofon Record Label.  The concert promotion will be held in Tuzla and Sarajevo. The concert in Tuzla will be held at the beginning of June at the National Theatre Tuzla, and in Sarajevo by the end of July. This young guitarist, “possessing impressive skills” by the opinion of Jazzthetik magazine, will play repertoire comprised of works by Bach, Domeniconi, Aguado and Rodrigo. The complexity of the repertoire that Sanel performs surpasses by far the expected scope of a high school music student concert performance and demonstrates his extraordinary technique, musicality and exceptional talent for interpretation. Numerous awards that he won only contribute to confirmation of his quality.

05.03.2007. | ONLINE SALE OF GRAMOFON RELEASES
You can order all the Gramofon releases on the web www.interliber.com.
To make your search for a release in Interliber catalogue easier, we suggest you to use ‘Quick Search’.

05.01.2007. | A NEW RELEASE OF MARIMANGA TRIO AND BOJAN Z
A new release of the Marimanga TRIO & Bojan Zulfikarpašić is out now. This is the second album by a Kosovo-Bosnian trio recorded at Feedback studio in Vienna in June 2001, produced by Edin Zubčević. The first release was out in 2004 also on Gramofon label. The members of the trio are: Armend Xhaferi (guitar), Enes Seferović (double bass) and Bajram Istrefi (drums, percussions). All of them have been present on the Austrian club scene for several years now. The guest musician on the album on even six tracks is world renowned pianist Bojan Z.
The CD, released within the Novi Gramofon edition, contains nine compositions. The repertoire is comprised of original compositions by Armend Xhaferi, several traditional songs from Kosovo and the composition “Zilbra” by Bojana Zulfikarpašića, which was released for the first time more than ten years ago on an album by Bojan Z’s quartet.
Music by Marimanga TRIO is a unique fusion of jazz and traditional music. Their artistic ambitions are not trend based but rather represent their own musical identity which is in turn defined by their music tradition and jazz history.

04.19.2007. | THE FIRST ALBUM BY A SUCCESSFUL GUITARIST FROM TUZLA
Gramofon record label has released a first album by a young guitar player from Tuzla, Sanel Redžić. This very successful eighteen-year-old guitarist, with many musical acknowledgements yet to come, he has chosen for his first album a repertoire which best reflects his technique, musicality and great talent for interpretation. The album contains works by Johann Kaspar Mertz, Augustin Barrios Mangore, Vicente Asencio, Roland Dyens, and Carl Domeniconi.
Jazzthetik Magazine, a leading magazine in German-speaking countries, in its March edition has named Sanel ‘a guitar player with impressive skills’. Also, Miroslav Tadić, who wrote liner notes for the Sanel’s debut said: "This exceptionally talented guitar player shows musical maturity unusual for his age. The recording of the compositions is natural and unpretentious just like Sanel’s performance. We should remember his name. Judging by his first CD, Sanel is going to go a long way." The album released within Gramofon Classic edition was recorded in July 2006, produced by Edin Zubčević.
Sanel Redžić was born in 1988 in Tuzla. He has been playing guitar since he was eight. Sanel is in his final year of a specialized Music High School, studying under professor Predrag Stanković, who is also a co-producer of the album. Sanel has won many awards in national and international competitions; the last one is first place in an international competition for young guitar players under the age 35 held in Hungary in March.

04.08.2007. | BASHESKIA AND LETU ŠTUKE PERFORMED IN AN OVERCROWDED DOM MLADIH
On Saturday evening Basheskia & Edward EQ and Letu štuke performed in an overcrowded hall of Dom mladih. The tickets were sold out, and Dom mladih was too small to admit all those who wanted to listen to this concert which was organized by Gramofon agency.
The concert was supported by interesting video animations by Vedran Mujagić. According to the reaction of the audience the ones who they were fascinated by were Basheskia & Edward EQ. The band performed songs from Basheskia’s album 23/23 but also some songs that haven’t been released yet. Imelda Ramović also joined them on stage to perform the song Blablabla bla. After their hour long performance, Letu štuke came up on stage receiving loud audience cheering.
Their performance filled the audience with enthusiasm, and also Dino Šaran, the leader of the band, was pleased with the concert. “I am glad that Dom mladih has finally hosted a concert for young people and that we took part in it, together with Gramofon”, said Dino Šaran and added that he was very excited to hear the audience sing the songs from their first album together with the band and please about the positive reaction of audience to the songs that will be released on the new album by Letu štuke.

04.06.2007. | UNPOPULAR SINGLES ARE RELEASED
The compilation Unpopular Singles containing 11 songs emerged as a reaction to lack of interest of local media for urban musical trends. The CD contains songs by Zoster, Sikter, Dubioza kolektiv,Breitling Navitimer Replica Validna Legitimacija, Skroz, Basheskia, Adi Lukovac, Vuneny and Edwarda EQ. Most of the songs haven’t been released on a sound carrier.

03.29.2007. | LETU STUKE AT DOM MLADIH ON APRIL 7

Letu stuke, Basheskia & Edward EQ will play Dom Mladih in Sarajevo on Saturday, April 7. The concert, organized by Gramofon and supported by the City of Sarajevo, would be the last event of the three-day celebration of April 6. The event would also be supplemented by Vedran Mujagic’s VJ-ing, based around historical and cultural heritage of Sarajevo. The animations that this young artist is going to create for this occasion will present some of the most important events, people, places, and dates of the history of Sarajevo. Along with their hits “Minimalizam,” “Sunce,” and “Mjesto za dvoje,” the audience would have an opportunity to enjoy some of the new Letu Stuke material that has not been published yet. Along with the songs from Basheskia’s first album 23/23 which was released on Gramofon last year, Basheskia and Edward EQ will play some new songs which would appear on his next album.
The tickets will cost 7 KM and will be available at street vendors at Skenderija plateau and Ferhadija Street.

03.26.2007. | A NEW VICTORY OF YOUNG GUITAR PLAYER FROM TUZLA
Eighteen-year-old guitar player from Tuzla, Sanel Redžić, won the first prize at the international competition for young guitarists held in Szeged, Hungary, from 22 to 25 March.
The competition was for guitarists under twenty years of age. At this prestigious European competition, Sanel’s half an hour long programme demonstrated his extraordinary technique, musicality and exceptional talent for interpretation and he was awarded with the first prize by the jury, that is to say a concert guitar by the Greek luthier Vassilis Vasileiadis and two concerts in Hungary in the following year. The first performance by this Bosnian guitar player will be at the Szeged International Guitar Festival and the second performance at the Marble Hall, one of the greatest concert halls in Budapest. The concert will be broadcast live on the Hungarian National Radio.
More information about Sanel by clicking artists.

03.25.2007. | NIKÖLL PERFORMS AT CDA THIS SATURDAY

DJ Niköll will perform at CDA on Saturday, March 31. The French artist had already performed in Sarajevo on several occasions, and all his performances were characterized by authentic music and extraordinary showmanship. Trying to describe his music, a French journalist said that it was hard to express a felling one has while watching this young man playing keyboards, singing, and operating samplers simultaneously. “You feel as if in a fairytale until you suddenly realize that music you’ve been listening to is a happy and cheerful improvisation.”


>>

03.15.2007. | FIRST ALBUM BY SANEL REDŽIĆ OUT IN APRIL
The young guitarist from Tuzla, Sanel redžić, will release his first CD in April. The album was recorded in the summer of last year whilst Sanel was still under eighteen.
The complexity of the repertoire that Redžić, a final year student of a specialized Music High School studying under professor Predrag Stanković, has chosen for his first album surpasses by far the expected scope of an album repertoire -of a high school music student. Talking about Sanel and his performance, Miroslav Tadić said that this young guitar player “shows talent and musical maturity unusual for his age”.
Jazthetik magazine, one of the leading magazines in Germany, in its last edition said that Sanel is "a guitar player with impressive skills” referring to the concert held within Gramofon Showcase 2006 that Gramofon record label organised last year with the goal to present its releases and artists to journalists from Switzerland, Austria, Germany, Slovenia, Croatia, Serbia and Bosnia-Herzegovina.

02.05.2007. | GRAMOFON @ CDA
In March, Gramofon will organise several concerts at CDA:

10 March - dZihan & Kamien
15 March - Validna Legitimacija
24 March - Bambi Molesters
31 March - Niköll

02.01.2007. | Vuneny @ CDA
On Saturday, 10 February, Vuneny will hold a concert promoting their second album V2 at CDA hall.
The album confirms their unique status on the music scene in Bosnia-Herzegovina. Their numerous successful concerts are a guarantee that the audience will have a chance to enjoy an outstanding performance by Vuneny. The standard line-up: Andrijan Zovko on keyboards, Nedim Ćišić on guitar and percussionist Asmir Šabić will be supported by drummer Nedim Zlatar and bass player Marko Jakovljević.

01.22.2007. | Festival budala PROMOTION
15 February at 10:00 pm
MOSTAR
Klub Bridge

3 February at 10:00 pm
TUZLA
Dom mladih - Klub Palma

2 February at 8:30 pm
SARAJEVO
CDA

01.15.2007. | FESTIVAL BUDALA IS OUT NOW
Festival budala, second album by Zoster, has been released on Gramofon label. The album can be found in all well stocked CD shops in Mostar, Sarajevo, Zenica and Tuzla and other towns in Bosnia- Herzegovina and in Croatia. You can buy Festival budala and Zoster’s first album Ojužilo also on the Internet.

>>

01.05.2007. | GRAMOFON RELEASES AMONG THE BEST IN 2006
According to magazine Slobodna Bosna, the albums Dubnamite by Dubioza kolektiv, 23/23 by Basheskia and Mesijanski sindrom by Validna Legitimacija have been listed among the best releases in Bosnia-Herzegovina in 2006. As a surprise of the year the magazine has chosen Nedim Zlatar (Basheskia) and as a hit of the year they have chosen Zoster’s song Policija.
According to the magazine Start the last year was one of the best years in history of Bosnian music and it brought forth ten excellent albums. Dubnamite, 23/23 and Mesijanski sindrom are among Top 10 albums in 2006.

12.07.2006. | DUBIOZA KOLEKTIV CONTINUES TO TOUR
After numerous concerts at summer festivals in Slovakia, Czech Republic, Austria, Italy, Slovenia, France, Croatia and Bosnia & Herzegovina, Dubioza kolektiv is finishing a very successful concert season. The last part of this year’s tour has started with their concert in Zagreb at Pauk club, followed by their performance at Kongresni trg in Ljubljana marking World’s AIDS Day and then a concert at Slovenska Bistrica.
This weekend as well, Dubioza continues promoting their album Dubnamite, which was released on Gramofon label in May 2006. Within the tour promoting their second album, the band held over thirty concerts. Next Friday they will be performing in Split at club Kocka and the following day in Zadar at Providurova palača. At the end of the month Dubioza will be playing in Austria in Vienna, Aflenz and Berg/Drau.
Dubioza will continue promoting Dubnamite also in 2007. Concerts in Ostrava and Prague in Czech Republic and Brussels, Belgium have been confirmed so far.

11.15.2006. | UNDERGROUND ENSEMBLE RECORDED THEIR NEW ALBUM
Last weekend at Bauer studio in Ludwigsburg, Germany, Underground ensemble recorded their second album.
The new album called Continuum, produced by Edin Zubčević, will be released next year on Gramofon label. Gramofon has already released their first album called Underground in May this year. The ensemble is lead by a composer and drummer Dejan Terzic. He was born in Banja Luka, but he’s been living and working in Germany for many years now. Besides Terzic, the members of the band are: German guitar player Frank Moebus and American musicians Chris Speed and Mark Helias.
At the famous Bauer studio, founded in 1948, numerous musicians like: Keith Jarrett, Miles Davis, Jan Garbarek, Luciano Pavarotti, Placido Domingo, Chick Corea, famous European philharmonic orchestras and numerous symphonic orchestras, recorded their music. Underground recorded ten compositions at Bauer studio – nine of them are original compositions by Dejan Terzic, and one is a traditional composition with a new arrangement.

11.02.2006. | UNDERGROUND PRESENTED IN SARAJEVO
On 1st November, ensemble Underground held their first concert in Sarajevo within 10th International Music Festival Jazz Fest Sarajevo 2006. The ensembele, whose leader is Dejan Terzic, opened this year’s Jazz Fest and received excellent review from the audience and media.

10.29.2006. | FESTIVAL BUDALA HAS BEEN RECORDED
Recording and mixing of  Zoster’s  new album Ferstival budala has been finalised. The album will contain 16 songs and will be released in December 2006. The songs were recorded at MGKS studio in Sarajevo last summer. Postproduction will be done at Masterhana, Sarajevo.

10.01.2006. | PREMIERE OF THE VIDEO RUŽIČASTA B-H
The video of Validna Legitimacija for their song Ružičarta BiH will be broadcasted in Ču Džo AM Show on BHT1. The show is on the television on Saturday, 7 October after midnight.

09.30.2006. | SANEL REDŽIĆ'S ALBUM COMING SOON
Seventeen-year-old guitar player from Tuzla, Sanel Redžić will release his debut album on Gramofon label.
The album will contain following composers Scarlatti, Mertz, Barrios, Asencio, Dyens, Domeniconi.
You can find more about Sanel Redžić on artists link.

09.15.2006. | GRAMOFON SHOWCASE 2006
This weekend in Sarajevo, Gramofon Showcase 2006 will be organised with a programme that is focused on promoting Bosnian discography and presenting it to the national journalists as well as to the journalists coming from Switzerland, Austria, Germany, Montenegro, Serbia, Croatia and Slovenia.
On 22nd and 23rd September there will be two concerts held for the journalist attending the Showcase, one of Emina Zečaj and the other of young guitar player from Tuzla, Sanel Redžić, whose album will be released in Gramofon production soon. Within the Showcase, a round table will be organised, with participation of local musicians, foreign and national journalists, with the focus on the position of new authors and musicians in Bosnian and regional media and under-representation of traditional and modern music in the media. Apart from the debate, there will be a video projection about Validna Legitimacija, and presentation of video works by Sikter.
As a central concert event, Gramofon Showcase has scheduled a performance by electronic duo from Sarajevo, Basheskia & Edward EQ, and a band from Mostar, Zoster.
>>

09.13.2006. | ZOSTER IN BANJA LUKA, SARAJEVO AND ZAGREB
A new single „Na kamenu“, as an intro to new album by Zoster, is out now. And you can expect another single called „Ko je jamio“ on air by the next week.
Bothe songs will be on their new album Festival budala, which is to be released by the end of October as a Gramofon production.
In the mean time, Zoster’s next gig is in Sarajevo at CDA on 23 September supported by Basheskia and Edward EQ.
A day before, on 22 September, Zoster will hold a concert at Banja Luka (Music pavilion at Petar Kočić park), and in KSET in Zagreb (CRO) on 28 September.

08.01.2006. | ZOSTER IN CROATIA AND SLOVENIA
After concerts in Tuzla and Sarajevo, Zoster will hold three concerts in Croatia and Slovenia this weekend.
Their first performance will be in a festival Istria In Reggae on 4 August,  on the first day of the festival organised in Bale-Valle. The concert within the Koperground in Slovenia will be held on 5 August in Kopar. It will be their second performance in Slovenia after the Reggae Lakesplash Festival held near Slovenj Gadec.
The very next day, Zoster will perform in the club Treći svijet, in Kaštel Stari, Croatia.
Upon their return from Croatia-Slovenia tour, Zoster will play at ‘Festival prijateljstva’ in Goražde.

07.31.2006. | DUBIOZA KOLEKTIV - DUBNAMITE TOUR
Dubioza kolektiv is on a tour, promoting their new album Dubnamite, that started in May and will last till the end of September holding over 30 concert s in Bosnia-Herzegovina and all over Europe. By the end of July they have already had about twenty gigs including performances at the festivals in Slovakia, Czech Republic, Austria, Italy, Croatia and Slovenia. To point out is their excellent performance at MTV EXIT festival held in Otvorna scena Metalac in Sarajevo on 29 July.
Look up the list of DK’s concerts.

07.13.2006. | BASHESKIA NO. 1 AT BALKANMEDIA TOP 100
Basheskia’s Blablabla Bla video is the Number 1 at the Balkanmedia TV Top 100, as the most requested and aired video in the last week.
BH band Zoster from Mostar holds the second place on the Top 100, on the most popular music TV in the region, with the video Policija from their album Ojuzilo
Among the Balkanmedia Top 100 are also Sikter’s My Music and Don’t You Miss Me, as well as Basheskia’s One from his maxi-single Postcards From Sunny Neighborhood. These videos have been aired on TV Balkanmedia and MTV Adria for couple of months now.
It is interesting that they cannot be seen on other national TV stations.

07.01.2006. | UNDERGROUND RELEASED
Dejan Terzić’s new album Underground has been released by Gramofon.
This extraordinary drummer, originally from Banja Luka, has been living in Germany since age of three.  
For this album he recruited American saxophonist Chris Speed,Franck Muller Long Island replica watch bassist Mark Helias and German guitarist Frank Möbus.
More details available on www.dejanterzic.com.

06.08.2006. | RUŽIČASTA BIH a new single by Validne Legitimacija
Ružičasta BiH is the new single from Validne Legitimacija’s album Mesijanski sindrom released by Gramofon at the end of May.
Just before the start of the World Football Championship in Germany as a gift to all those interested, Validna Legitimacija enabled free download of Ruzicasta BiH song on their official web site www.validnalegitimacija.ba

06.05.2006. | DUBIOZA KOLEKTIV’S SECOND ALBUM RELEASED
The new Dubioza Kolektiv’s album on Gramofon has been in stores in BiH, Croatia and Slovenia since 5 June.
The album containing ten new songs was recorded during 2005 and 2006. Guests on the album are Defence and French artist Niköll who was presented to Sarajevo audience at the No-Nu Mo-Fu music happening.

06.01.2006. | VALIDNA LEGITIMACIJA'S ALBUM RELEASED
Validna Legitimacija’s album titled Mesijanski sindrom has been released.
Album has been released on Gramogon label and it is their second album with 18 songs recorded during the last three years. The band is made up of Džej Dej Kontejner – Elegancy, Dr. Iživljago and MC Ezop, on this album collaborated with Iscjeljiteljem Popovićem, Ćelavom sprEMAčicom, Grizzlyjem Adamsom, Lovcem Apolonijem, Nadrizubarom Zamoranom and many others.
To find out more about Mesijanski sindrom, Validna legitimacija and their music style called “psihonautika” visit their official web site www.validnalegitimacija.ba.

05.30.2006. | BASHESKIA’S NEW VIDEO
Basheskia’s new video is being aired on TV stations.
Blablabla Bla is the first video for a song from the album 23/23. The video was directed by Redzinald Simek and produced by Pro.ba. All readers of Info magazine with the new issue will get a free DVD and Blablabla Bla video.

05.28.2006. | VALID PROMOTION OF MESIJANSKI SINDROM
The promotion of the new album by Validna Legitimacija will take place in Otvorena scena Obala on Friday, 2 June at 21.00.
For this promotion specially, band members Džej Dej Kontejner – Elegancy, Dr. Iživljago and MC Ezop produced a play which will include guests from the album: Iscjeljitelj Popović, Ćelava sprEMAčica, Grizzly Adams, Lav and Nadrizubar Zamorano. Learn more details about the play on www.validnalegitimacija.ba.

05.25.2006. | DOWNLOAD NEW SONGS OF DUBIOZA KOLEKTIV
As an introduction to the new Dubioza kolektiv album, a new single of Dubioza Kolktiv is available for free download at the www.dubioza.europronet.ba.
Single Wasted Time has been downloaded more than 4000 times in the last month.
Upon the release of Dubnamite, the prize game Casino El Presidente has been introduced to their web site where visitors can win free download of additional two new songs of DK: Triple Head Monster and Dosta!
Song Dosta!, with the guest appearance of Frankie, is not included in their new album and it has been proclaimed a public good, i.e. it is free of copyrights, and can be freely distributed and used without prior permission of author Dubioza kolektiv or publisher Gramofon.

05.17.2006. | DUBIOZA MADE A NEW VIDEO
Dubioza kolektiv completed the shooting of their new video for the song Triple Head Monster from the new album Dubnamite. The video was shot in CDA hall in Sarajevo and produced by Pro.ba. About 150 fans of Dubioza kolektiv participated in video shooting of one of what’s been generally thought as the most important young bands in Bosnia and Herzegovina. Mire from Tuzla-based band Defence and a guest performer in the song was present at the shooting, too.

04.01.2006. | DUBIOZA KOLEKTIV ANNOUNCES THE NEW ALBUM
The new singe of Dubioza kolektiv will be released on Monday, 10 April as a promotion of their second album scheduled for May this year.
Song Wasted Time is the first single from the album Dubnamite and will be available for free download at the www.dubioza.europronet.ba.

03.17.2006. | PROMOTION OF BASHESKIA’S ALBUM 23/23
On 31 March this year Basheskia will hold a concert at the Otvorena scena Obala, Akademija scenskih umjetnosti, and present his work to the Sarajevo audience.
Together with Edward EQ, Basheskia will perform song from his debut album and maxi-single Postcard From Sunny Neighbourhood released at the end of 2004. 
After the last year’s gigs in Sarajevo and Arboresence Festival in French Aix-en-Provence this will be Basheskia’s first concert in BiH this year, and will be organized by Gramofon.

02.22.2006. | FIRST BASHESKIA'S ALBUM IS OUT
Gramofon released the first album by Basheskia called "23/23".
The author is making a parody of different pop and rock clichés and developing his own music expression calling it 'pop naive' not anticipating any particular audience. His message is dedicated to everybody. The songs from the album "23/23" discuss universal human worth in love, friendship, dilemmas, jealousy and confusion.
Download here the first single 'Blablabla bla'!

01.25.2006. | "A PROPOS DE SARAJEVO" IN BANGKOK
A documentary by Haris Pašović A Propos de Sarajevo has been invited to participate in a Bangkok International Film Festival taking place from 17 till 27 February 2006. At the festival in Bangkok more than 150 feature films and documentaries from all over the world will be presented, including both big productions companies films and independent movies.

01.10.2006. | SIKTER IS PERFORMING AT THE EUROSONIC FESTIVAL
Sikter will be representing Bosnia and Herzegovina at the Eurosonic festival which will be held in Gröningen from 12th till 14th January.
Eurosonic is considered to be one of the significant festivals of the kind in Europe. Besides a great number of visitors, this three-day-long event taking place within “Nordeslaag”, an annual seminar of the Benelux music industry, is visited by booking agents, managers and other participants of music business. This way, they are getting an insight into current European music trends so the festival becomes a place of agreements and planning of concerts and discography activities. It is worthy of mentioning that Dubioza kolektiv performed at the last year's festival, and year before Adi Lukovac took part in it. Except for Bosnia and Herzegovina, only Slovenia has its representative at the festival when it comes to ex-Yugoslavian region.
Sikter's concert is planed for Friday, 13th January at 8:00 p.m. at the Muziekschool hall in Gröningen.

01.05.2006. | GRAMOFON RELEASES HAVE MARKED 2005
Summing up the results on the music scene in Bosnia and Herzegovina in the last year, the local magazines have announced the best albums, bands and performers in their last editions for 2005.
Slobodna Bosna placed two Gramofon's releases, "My Music" by Sikter and "Ojužilo" by Zoster, among top five albums published in the country in the previous year. Furthermore, magazine Dani signed 'Ojužilo' as one of the three albums that have marked last year's music scene in Bosnia and Herzegovina.
Dani have also declared Minority to be a band of the year in Bosnia and Herzegovina in 2005. While in a poll in the magazine Start, the musicians and music experts pointed out "Ojužilo" as one of the best national albums in 2005.

12.21.2005. | BASHESKIA'S FIRST ALBUM COMING SOON
By the end of January, the first Basheskia's album called 23/23 will be released.
Following a maxi single released by the end of 2004 "Postcard From Sunny Neighbourhood", Basheskia's second CD will contain eleven songs which have been composed during the last two years. For more details click on releases.

11.15.2005. | FIRST COMPILATION RELEASE BY GRAMOFON
Nepopularni singlovi is the title of a compilation which will be released by Gramofon at the beginning of the next year.
The CD will contain eleven songs by the musicians considered to be "unpopular" in the opinion of music editors of public media, i.e. national radio and TV stations, therefore, disregarding the interest of the audience, their songs cannot be heard on radio and TV programmes in Bosnia and Herzegovina. The compilation Nepopularni singlovi came into existence as a reaction to the indifference of local media towards urban musical trends.
The compilation will contain songs by Sikter, Zoster, Dubioza kolektiv, Validna legitimacija, Skroz, Basheskia, Adi Lukovac, Vuneny and Edward EQ. Most of the songs that will appear on the compilation hasn't been relaeased before.

08.22.2005. | SIKTER'S ALBUM "MY MUSIC" IS OUT!

07.15.2005. | OJUŽILO - First album by ZOSTER
The first album by Zoster, a band from Mostar, is out at the beginning of August.
The band emerged five years ago, result of "the society’s low immune system and as a need to say and do something", as the members of Zoster put it. The very name of the band originates from a kind of herpes which appears as a result of low immunity.
In an attempt to express their attitude, they have chosen reggae, considering it most appropriate for this turbulent era, in where even a tinge of aggressiveness is perceived as excessive, even when it comes to music. The first Zoster’s single called "Majko Jamajko" was recorded in 2003, never expecting it will become a hit on the local Herzegovinian radio stations. Demo album was recorded a year later.
Their first album "Ojužilo", released by Gramofon label, will have twelve songs recorded in the Baraka studio over last three years. The lyrics have been written for most part by Mario Knezović, while the arrangements and music are all by Zoster. Zoster are: Atila Aksoj (guitar, keyboards), Goran Rebac (drums, percussions, marimba), Mario Knezović (vocals, guitar), Dražen Planinić (bass) and Mirko Jakovljević (bass, guitar). There are a number of guest performers from Mostar and other towns of Bosnia and Herzegovina on Zoster’s debut album.

07.06.2005. | THE FIRST MINORITY CD IS OUT NOW
Gramofon has released its new project –Minority band’s first CD of.
Minority are: Adam Klemm (tenor saxophone), Dino Šukalo (guitar), Enes Seferović (double bass) and Amar Češljar (drums). The songs on the CD Ninja on the Roof were recorded in September last year in Sarajevo . The album contains eleven tracks, five of them written by the band members. You can purchase Minority’s debut in our online shop or inn any of our record stores.

05.27.2005. | BUY "DON'T YOU MISS ME" IN OUR ONLINE SHOP NOW!

05.15.2005. | DON'T YOU MISS ME - NEW SINGLE BY SIKTER
A maxi single by Sikter will be soon released. CD entitled Don't You Miss Me will be on sale from next month, as a prelude to their new album, whose release is planned for the end of June. Maxi single Don't You Miss Me contains an original version of the title track, as well as three remixes by Edward EQ, Branski and Basheskia & DJ Ahmaad. The CD will be on sale at the promotional price of 8,00 BAM, and it will be available in CD-shops, as well as ordered at www.gramofon.ba. The video of the title track will be broadcast next week. The video, produced by Pro.ba, will be shown in the 'Kuhinja' show on BHT1, on Thursday, 19 May. Members of Sikter are currently finishing their new, third album, which will contain eleven tracks. The album, entitled My Music, will be released on 25 th June when the first promotional concert will be held in Sarajevo.

04.30.2005. | FIRST ALBUM OF SONEMUS ENSEMBLE RELEASED
Sonemus: Spatial Intersections is a new album released by Gramofon, a record company from Sarajevo .
What we have here is the first CD of SONEMUS ensemble, formed in 2001 aiming to promote contemporary artistic music - new music. The album contains eight compositions by Luciano Beri, Felix Baumann, Aliser Sijaric, Elliot Carter, Brian Ferneyhough and Darija Andovska. Regular members of the ensemble SONEMUS who feature on this album, are Julija Gubaidullina – piano, Boris Previsic – flute, Violeta Smajlovic-Huart – violin and Vedran Tuce – clarinet. There is a number of guest appearances on Sonemus’ debut, namely the following artists from Switzerland : a clarinetist Ernesto Molinari and a cellist Martina Schucan.
This year, the ensemble SONEMUS received Davorin Music Award for their achievements in the field of classical music.

04.29.2005. | TWO DAVORINS TO DUBIOZA KOLEKTIV
At the fourth Bosnia and Herzegovina music award ceremony, Davorin 2005., Dobioza Kolektiv won awards in two categories.
This B-H band was nominated in eleven categories of Davorin, including a nomination in one of the most important categories –album of the year. It won the national music award in the best debut album category, as well as the musical innovation category – promoting a different sound.
Members of Dubioza Kolektiv were not present at the award ceremony in Zetra on Thursday evening, because the band is currently on tour in Slovenia.

03.25.2005. | GRAMOFON CDs AVAILABLE IN MERCATOR
As of March 31st Gramofon releases will be available in Mercator shopping centres in Sarajevo and Tuzla . In addition to Gramofon releases, you will be able to purchase releases of the following record companies: ECM Records, ACT, Enja Records, Doublemoon, Pi Recordings. Additionally, all these are now available in Sarajevo, Mostar and Tuzla in eight stores.

03.06.2005. | THIRD NO LIMIT: WWW.DUBIOZA.ORG – THE BEST WEB PAGE!
At the Third No Limit Advertising Festival held in Sarajevo, Dubioza Kolektiv’s web page won the best web design award.
Visit their web page at www.dubioza.org created by Vedran Mujagić.

02.25.2005. | PI RECORDINGS RELEASES ON SALE
For two years now Gramofon has been an exclusive distributor of ECM’s, Enja Record’s and ACT’s releases and as of beginning of this year it will be distributing releases of the American record company Pi Records.
This independent label located in New York releases work of innovative musicians with strong personal imprint. Pi Record’s catalogue contains names such as Roscoe Mitchell, Henry Threadgill, Wadada Leo Smith, Rudresh Mahanthappa...
If you are interested in purchasing Pi Recording releases do not hesitate to contact us.
For more information consult: www.pirecordings.com

02.10.2005. | DAVORIN 2005: GRAMOFON RELEASES RECEIVE13 NOMINATIONS
Gramofon artists Dubioza Kolektiv and Basheskia, whose albums were released last year received, 13 nominations for "2005 Davorin Award" – 4th Bosnia and Herzegovina music awards.
Following the first round of voting, voters from all-around B-H have chosen 5 nominees in each category. Dubioza Kolektiv came second among the total of eleven nominees. This band that already released two albums, was nominated in one of the most important Davorin categories –album of the year. They were also nominated in the categories of rock/urban/club album, song and artist of the year.
Video for Dubioza Kolektiv's song "Ovo je zatvor" was nominated for the best video in the category of rock/urban music, while the song “Keep Burning” recorded with Mush from Fun-Da-Mental was proposed for the most successful international music collaboration.
Adisa Zvekić, member of Dubioza Kolektiv, is amongst five nominees for the best female vocal performer in 2004, while Brano Jakubović and Almir Hasanbegović were nominated in the category for the best music arrangement for Dubioza Kolektiv's album.
Vedran Mujagić is nominated in the category of best album cover design.
Dubioza Kolektiv is also amongst shortlisted nominees for debut album of the year, music innovation – different sound. Basheskia with maxi single “Postcards from Sunny Neighborhood” was also nominated in these two categories.

01.20.2005. | MARIMANGA TRIO & BOJAN ZULFIKARPAŠIĆ AVAILABLE IN STORES NOW!

01.12.2005. | GRAMOFON ONLINE SHOP FROM 25 JANUARY

12.28.2004. | A Propos de Sarajevo
See the trailer (by Fabrika).

12.25.2004. | MARIMANGA TRIO & BOJAN ZULFIKARPAŠIĆ TO HIT THE STORES SOON
Marimanga Trio & Bojan Zulfikarpašić album will soon be available in stores as the last CD edition by Gramofon this year.
This is the second album released by the Kosovo-Bosnian trio, after "Adventure Has Just Begun", released by Jezz Fest Records four years ago. Guest musician on the new album of trio Armend Xhaferi, Enes Seferović and Bajram Istrefi is the pianist Bojan Zulfikarpašić.
CD with nine tracks recorded in June 2001 is a 6th edition by Gramofon and it will be published as a part of the Novi Gramofon edition.

12.14.2004. | "OPEN WIDE" AVAILABLE IN STORES TODAY!
As of Tuesday 14 December the second CD of Dubioza kolektiv - maxi single "Open Wide" will be available in stores.
Suggested retail price: 10 KM.

11.19.2004. | DUBIOZA KOLEKTIV GIG IN SARAJEVO
Promo gig for maxi single "Open Wide" will take place in Music Club Sloga.
Saturday 18.12.2004 at 20.30.
Ticket price: 5 KM.

11.16.2004. | BASHESKIA AVAILABLE IN STORES NOW!
As of Wednesday 17 November maxi single "Basheskia: Postcard From Sunny Neighbourhood" will be available in stores. Suggested retail price: 10 KM.

11.10.2004. | GRAMOFON AS DOUBLEMOON'S DISTRIBUTER FOR BiH
From the beginning of November Gramofon becomes the official distributor of Doublemoon Records releases from Istanbul . In the next few days CDs from Doublemoon's catalogue will be distributed to CD shops but orders can also be placed directly with the distributors.

11.01.2004. | DVD 'A PROPOS DE SARAJEVO ' OUT SOON
Towards the end of the year Gramofon will release its first DVD- 'A Propos de Sarajevo'. The documentary directed by Haris Pasovic and filmed last year during the 7th International Music Festival Jazz Fest Sarajevo 2003 tells the story of Sarajevo and the festival, which has, since its beginnings, brought some of the most significant representatives of European and world music scene to Sarajevo . The DVD 'A Propos de Sarajevo' will be released in co-production with Space Production.

10.20.2004. | NEW DUBIOZA KOLEKTIV MUSIC VIDEO
Dubioza Kolektiv are finishing the filming of their new music video for 'Ovo je zatvor' (This is a prison) which is the band’s first track recorded in Bosnian. The song is not to be found on the material which will soon be released by Gramofon and, as group members stress, 'Ovo je zatvor' contains samples taken from the TV journal. The music video was produced by Fabrika and will be broadcast on TV stations by the end of October.

09.12.2004. | THE DUBIOZA KOLEKTIV MAXI SINGLE IN PREPARATION
After a successful debut, Dubioza Kolektiv will soon release their maxi single titled Open Wide. The CD will contain remixes of singles from their first album and two records made in cooperation with the British poet Benjamin Zephaniah and Mush (Fun-Da-Mental). The CD is released by Gramofon and the release date is 21November.

08.25.2004. | NEW GRAMOFON RELEASE OUT SOON: BASHESKIA
Basheskia: Postcards From Sunny Neighbourhood is the title of the new Gramofon project, due to be released this autumn as their third project of this kind. It is a maxi single of a young BiH author Nedim Zlatar, which will be released as a part of the Novi Gramofon edition. The album hosts a number of young artists from BiH and more information will be given in the beginning of November.

05.19.2004. | DUBIOZA KOLEKTIV GIG - SOON!
The first Dubioza Kolektiv gig in Sarajevo is going to take place in CDA on Saturday 5th June. Beginning at 20:30 hrs. Ticket price: 7KM. Tickets available two hours before the concert.

03.30.2004. | DUBIOZA KOLEKTIV CD AVAILABLE IN STORES NOW
As of Wednesday 31 March the first CD of Dubioza Kolektiv will be available in stores. The CD can be bought in Sarajevo in CD Shops "Magaza" and "Buybook", and in Mostar in CD shop "Nirvana". The publisher wanted to make the CD accessible to younger audience therefore a retail price of 15 KM was agreed in cooperation with the CD-shops where Dubioza Kolektiv's CD is to be sold.

02.25.2004. | GRAMOFON ARTISTS NOMINATED FOR DAVORIN AWARD
Dubioza Kolektiv was nominated for the Breakthrough Artist of the Year and the Musical Experimentation of the Year at the "Davorin Award 2004". Dubioza and artists released by "Gramofon" record company have been nominated for "Davorin Award" in a total of 13 categories.
>>

02.10.2004. | VISIT DUBIOZA KOLKETIV SITE!
As of today you can visit web site of Dubioza kolektiv www.dubioza.org. Here you can find out more about band members as well as the preview of songs that will be recorded on their debut album and lyrics. You can also download video for their first single Bring the System Down.

01.21.2004. | FIRST MUSIC VIDEO OF DUBIOZA KOLEKTIV
Music video for Dubioza's single, "Bring the System Down," was produced by Last Minute Production and directed by Redžinald Šimek. The Video in available on their website www.dubioza.org.

12.26.2003. | THE FIRST MP3 SINGLE
From this week, two singles by "Dubioza" are being broadcast on Sarajevo radio stations. The first single "Bring the System Down" (CTRL+ALT+ DEL ) and the second "Prisoner" will be included on their first album due to be released next year by Gramofon. The album title and the exact date of release will be known by the end of January next year. By that time, you will also be able to find the first Dubioza Kolektiv single on Sarajevo-x.com web page.
Download here

Releases

GCD1026
Corona
Corona
GCD1025
Božo Vrećo
Moj sevdah
GCD1024
Halka
O ljubavi
GCD1023
Zoster
Srce uzavrelo
GCD1022
Halka
Halka
GCD1021
Zoster
Imači kada
GCD4001
Burhan Šaban
Tebe trebam
GCD1020
Validna Legitimacija
para-svega+para=hvala lijepo
PGCD2301
Basheskia&Edward EQ
Can I Play with Your Memories?
GCD1019
Damir Imamović
Damir Imamović
GCD1018
Amira
Live
GCD1017
Amira Medunjanin & Merima Ključo
Zumra
GCD2002
Zecaj Emina
Zečaj Emina
GCD1016
Underground
Continuum
GCD1002
Dubioza kolektiv
Dubioza kolektiv
GDVD9002
Sikter
My Documents
GCD3002
Redzic Sanel
Redzic Sanel
GCD1010
Various Artists
Unpopular Singles
GCD1015
Zoster
Festival budala
GCD1014
Validna Legitimacija
Mesijanski sindrom
GCD1013
Terzic Dejan
Underground
GCD1012
Dubioza kolektiv
Dubnamite
GCD1011
Basheskia
23/23
GCD1009
Sikter
My Music
GCD1008
Zoster
Ojužilo
GCD1007
Sikter
Don t You Miss Me (EP)
GCD1006
Minority
Ninja On The Roof
GCD3001
Sonemus
Spatial Intersections
GCD1005
Marimanga Trio
Marimanga Trio
GDVD9001
Pasovic Haris
A propos de Sarajevo
GCD1004
Dubioza kolektiv
Open Wide (EP)
GCD1003
Basheskia
Postcard From Sunny Neighbourhood (EP)
GCD1002
Dubioza kolektiv
Dubioza kolektiv
GCD2001
Zecaj Emina
Traditional Bosnian Songs
GCD1001
Lukovac Adi
Remake