USKORO KONCERT BASHESKIJE
Nakon svog prvog albuma “23/23” objavljenog krajem prošlog mjeseca, Basheskia će se sarajevskoj publici predstaviti na koncertu na Otvorenoj sceni Obala Akademije scenskih umjetnosti. Promotivni koncert će se održati u petak 31. marta, a Basheskia će sa Edwardom EQ predstaviti pjesme sa svog prvjenca, kao i sa maxi singlea «Postcard From Sunny Neighbourhood» objavljenog krajem 2004. godine. Pjesme sa albuma “23/23” sam autor naziva “naivnim popom”, a neki od medija ovaj su projekat već ocijenili jednim od najboljih izdanja postratne bosanske produkcije. Basheskia u svojim pjesmama govori o univerzalnim ljudskim vrijednostima u ljubavi, prijateljstvu, nedoumicama, ljubomori i zbunjenosti. Nakon prošlogodišnjih nastupa u Sarajevu i na Arboresence Festivalu u francuskom Aix-en-Provenceu, ovaj će koncert u organizaciji Gramofona biti Basheskijin prvi ovogodišnji nastup u Bosni i Hercegovini.

22.2.2006. OBJAVLJEN PRVI ALBUM BASHESKIJE
Gramofon je objavio prvi album Basheskije pod nazivom «23/23». Autor parodira različite pop i rock klišee, razvijajući vlastitu formu koju naziva ''naivni pop'', ne anticipirajući nijednu određenu publiku. Njegova muzička poruka namijenjena je svima. Pjesme sa albuma ''23/23'' govore o univerzalnim ljudskim vrijednostima u ljubavi, prijateljstvu, nedoumicama, ljubomori i zbunjenosti. Prvi single sa albuma "Blablabla bla" možete downloadirati ovdje.

5.1.2006. GRAMOFONOVA IZDANJA OBILJEŽILA PROŠLU GODINU
Sumirajući rezultate postignute na muzičkoj sceni u Bosni i Hercegovini u toku protekle godine, domaći su magazini u svojim posljednjim izdanjima u 2005. proglašavali najbolje albume, bendove i izvođače u godini koja je prošla.
Tako je Slobodna Bosna dva Gramofonova izdanja: Sikterov album My Music i Zosterov album Ojužilo uvrstila među pet najboljih albuma objavljenih u zemlji u toku prošle godine, dok su Dani istakli Ojužilo kao jedan od tri debi albuma koji su obilježili lanjsku bh. muzičku scenu.
Dani su, ujedno Minority proglasili bendom 2005. godine u Bosni i Hercegovini, dok su u anketi magazina Start, muzičari i muzički stručnjaci album Ojužilo isticali jednim od najboljih domaćih albuma u 2005. godini.

25.1.2006. "A PROPOS DE SARAJEVO" U BANGKOKU
Dokumenatarni film "A Propos de Sarajevo" reditelja Harisa Pašovića pozvan je da učestvuje na Bangkok International Film Festivalu, koji će se održati od 17. do 27. februara ove godine. Na festivalu u Bangkoku bit će prikazano više od 150 igranih i dokumentarnih filmova iz cijelog svijeta, od velikih produkcija do ostvarenja neovisnih kuća.

10.1.2006. SIKTER NASTUPA NA FESTIVALU EUROSONIC
Na festivalu Eurosonic koji se od 12. do 14. januara održava u holanskom gradu Gröningen, Bosnu i Hercegovinu će predstavljati Sikter.
Radi se o jednom od važnijih festivala te vrste u Evropi. Osim velikog broja posjetilaca, ovaj trodnevni događaj koji se održava u sklopu godišnjeg seminara muzičke industrije zemalja Beneluxa “Nordeslaag”, posjećuju koncertni agenti, menadžeri i drugi sudionici u muzičkom biznisu. Na taj način stiču uvid u aktuelnu evropsku muzičku ponudu, te je festival mjesto dogovora i planiranja koncertnih i diskografskih aktivnosti. Zanimljivo je izdvojiti da je prošle godine na festivalu nastupila Dubioza kolektiv, a godinu dana ranije Adi Lukovac. Kada je u pitanju regija bivše Jugoslavije osim Bosne i Hercegovine svog predstavnika na festivalu ima još samo Slovenija.
Koncert Siktera planiran je za petak 13. januara u 20.00 u dvorani Muziekschool u Gröningenu.

21. 12. 2005. USKORO PRVI ALBUM BASHESKIJE
Krajem januara bit će objavljen prvi album Basheskije, pod nazivom 23/23.
Nakon maxi singlea «Postcard From Sunny Neighbourhood», objavljenog krajem 2004. godine, Basheskijin drugi CD sadržavat će jedanaest pjesama koje su nastajale u posljednje dvije godine.
Više detalja o albumu potražite na linku releases.

15. 11. 2005. GRAMOFON OBJAVLJUJE PRVU KOMPILACIJU
"Nepopularni singlovi" – naziv je prve kompilacije koju će početkom sljedeće godine objaviti Gramofon.
Na CD-u će se naći jedanaest pjesama muzičara koji su «nepopularni» po mišljenju muzičkih urednika javnih medija, odnosno, državnih radio i TV stanica, te se njihove pjesme bez obzira na zainteresiranost publike, ne mogu čuti u radio i TV programima u BiH. Kompilacija «Nepopularni singlovi» je nastala kao reakcija na nezainteresiranost domaćih medija za urbane muzičke trendove.
Kompilacija će sadržavati pjesme Siktera, Zostera, Dubioze kolektiva, Validne legitimacije, Skroza, Basheskije, Adija Lukovca, Vunenog i Edwarda EQ. Većina pjesama koje će se naći na kompilaciji, ranije nije objavljivana na nosačima zvuka.

22.08.2005 OBJAVLJEN ALBUM SIKTERA "MY MUSIC"! [BUY HERE]

15.07.2005 "OJUŽILO" - PRVI ALBUM ZOSTERA
Početkom augusta na tržištu će se pojaviti prvi album mostarske grupe "Zoster".
Bend je nastao prije pet godina kao posljedica "pada imuniteta društva i kao potreba da se nešto kaže i učini", objašnjavaju članovi "Zostera" naziv grupe dat po vrsti herpesa koji nastaje kao jedna od posljedica pada imuniteta.
U pokušaju da iskažu svoj stav, opredijelili su se za reggae smatrajući ga prikladanim za trusne zemlje poput naše, u kojoj je doza agresivnosti čak i u muzici previše. Prvi single Zostera pod nazivom «Majko Jamajko» snimljen je 2003., demo album snimili su godinu dana kasnije i ne sluteći postali hit na lokalnim hercegovačkim radio stanicama.
Na njihovom prvom albumu pod nazivom "Ojužilo", koji će objaviti za izdavačku kuću Gramofon, naći će se dvanaest pjesama snimanih u studiju Baraka u posljednje tri godine. Tekstove za gotovo sve pjesme napisao je Mario Knezović, dok je aranžmane i muziku uradio Zoster. Grupu sačinjavaju Atila Aksoj (gitara, klavijature), Goran Rebac (bubnjevi, udaraljke, marimba), Mario Knezović (vokal, gitara), Dražen Planinić (bas) i Marko Jakovljević (bas, gitara). Na Zosterovom prvjencu gostuju i brojni mladi muzičari iz Mostara i drugih gradova BiH.

06.07.2005. OBJAVLJEN PRVI CD "MINORITYJA"
Gramofon je objavio svoj novi projekat – prvi CD grupe Minority. Minority sačinjavaju Adam Klemm (tenor saksofon), Dino Šukalo (gitare), Enes Seferović (kontrabas) i Amar Češljar (bubnjevi). Pjesme za CD "Ninja on the Roof" su snimane u septembru prošle godine u Sarajevu; sadrži jedanaest kompozicija, od čega pet autorskih članova grupe. Osim u CD shopovima, prvjenac Minorityja možete kupiti i u našem online shopu.

27.05.2005. KUPITE "DON'T YOU MISS ME" U NAŠEM ONLINE SHOPU! [+]

15.05.2005. "DON'T YOU MISS ME" - NOVI SINGLE SIKTERA
Izdavačka kuća Gramofon uskoro će objaviti maxi single sarajevskog benda Sikter. U narednih mjesec dana u prodaji će se naći CD pod nazivom Don't You Miss Me koji će na svojevrstan način najaviti njihov novi album čije je objavljivanje planirano za kraj juna. Maxi single Don't You Miss Me sadrži originalnu verziju naslovne pjesme, te tri remixa koja su uradili Edward EQ, Branski, te Basheskia & DJ Ahmaad. Spomenuti CD prodavat će se po promotivnoj cijeni od 8,00 KM, a osim u CD-shopovima moći će se naručiti putem web stranice www.gramofon.ba. Sljedeće sedmice bit će premijerno prikazan i spot za naslovnu pjesmu maxi singlea. Spot, urađen u produkciji Pro.be, bit će predstavljen u emisiji Kuhinja na BHT1, u četvrtak 19. maja. Članovi Siktera ovih dana završavaju svoj novi, treći po redu album na kojem će se naći jedanaest pjesama. Album pod nazivom My Music bit će objavljen 25. juna kada će u Sarajevu biti održan prvi promotivni koncert.

28. maja u Bosanskom kulturnom centru održat će se No-Nu Mo-Fu Music Happening.
Ovaj jednodnevni muzički događaj predstavit će raznovrstan program u skladu sa aktuelnim dešavanjima na svjetskoj i domaćoj muzičkoj sceni. No-Nu Mo-Fu je rađen u koprodukciji Gramofona i francuske kuće Compöse, koje će predstaviti svoje aktuelne projekte. Tako iz Francuske dolaze Nicolas Cante sa svojim projektom Niköll, potom Selecta Cab i Alif Tree. Bosanskohercegovačku domaću scenu predstavit će svojim premijernim nastupom Basheskia + Edward EQ, a za kraj večeri najavljen je nastup zeničko-sarajevskog benda Dubioza kolektiv. Cjelokupan program pratit će video radovi bh. i francuskih umjetnika. Ulaznice za No-Nu Mo-Fu prodavat će se od četvrtka 26. maja kod uličnih prodavača i na blagajni BKC-a po cijeni od 10 KM. Realizaciju projekta pomogao je Francuski kulturni institut iz Sarajeva, te nekoliko radiostanica iz Francuske.

30.04.2005. OBJAVLJEN PRVI ALBUM ANSAMBLA SONEMUS
Sonemus: Spatial Intersections novi je album koji je objavila izdavačka kuća Gramofon iz Sarajeva.
Riječ je o prvom CD-u ansambla SONEMUS, osnovanog 2001 godine s ciljem promocije savremene umjetničke muzike, odnosno, nove muzike. Na albumu se nalazi osam kompozicija Luciana Berija, Felixa Baumanna, Ališera Sijarića, Elliota Cartera, Briana Ferneyhougha i Darije Andovske. Od stalnih članova ansambla SONEMUS, na albumu sudjeluju Julija Gubaidullina na klaviru, Boris Previšić na flauti, Violeta Smajlović-Huart na violini i Vedran Tuce na klarinetu. Gosti ansambla na njihovom prvjencu su švicarski umjetnici: klarinetista Ernesto Molinari i čelistica Martina Schucan.
Ansambl SONEMUS ove je godine dobio Davorina za domete ostvarene na polju klasične muzike.

29.04.2005. DUBIOZI KOLEKTIVU DVA DAVORINA
Na 4. dodjeli bosanskohercegovačke muzičke nagrade Davorin 2005, Dubioza Kolektiv je osvojila pobjedu u dvije kategorije.
Ova je bosanskohercegovačka grupa, koja je bila nominirana za jedanaest kategorija Davorina, uključujući i nominaciju za jednu od najznačajnijih kategorija – album godine, odnijela nacionalnu diskografsku nagradu u kategoriji najboljeg debi albuma godine i kategoriji za muzičku inovaciju, odnosno, drugačiji zvuk.
Članovi Dubioze Kolektiva nisu prisustvovali dodjeli nagrada u Zetri u četvrtak navečer jer se trenutno nalaze na svojoj prvoj slovenačkoj turneji.

25.03.2005. CD-ovi GRAMOFONA DOSTUPNI I U MERCATORU
Od 31. marta izdanja Gramofona moći će se kupiti i u tržnim centrima Mercator u Sarajevu i Tuzli. U Mercatorovim prodavnicama moći će se naći izdanja Gramofona, ali i izdavačkih kuća čiji je Gramofon ekskluzivni distributer za Bosnu i Hercegovinu (ECM Records, ACT, Enja Records, Doublemoon, Pi Recordings). Izdanja Gramofona i spomenutih izdavačkih kuća sada se mogu kupiti u tri grada: Sarajevu, Mostaru i Tuzli na ukupno osam prodajnih mjesta.

06.03.2005. TREĆI NO LIMIT: WWW.DUBIOZA.ORG - NAJBOLJA STRANICA!
Na Trećem No Limit Advertising Festivalu u Sarajevu, web stranica Dubioze Kolektiva proglašena je najboljim radom u kategoriji web dizajna.
Posjetite stranicu www.dubioza.org čiji je autor Vedran Mujagić.

25.02.2005. U PRODAJI IZDANJA PI RECORDINGSA
Već dvije godine Gramofon je ekskluzivni distributer izdanja ECM-a, Enja Recordsa i ACT-a, a od početka godine distribuira i izdanja američke izdavačke kuće Pi Recordings.
Ova nezavisna etiketa sa sjedištem u New Yorku objavljuje inovativne uratke sa snažnim autorskim pečatom, a katalog Pi Recordingsa sadrži imena autora poput Roscoea Mitchella, Henryja Threadgilla, Wadade Leo Smitha, Rudresha Mahanthappa...
Ukoliko ste zainteresirani za kupovinu izdanja Pi Recordingsa, molimo vas da nas kontaktirate.
Više informacija o izdanjima: www.pirecordings.com

DAVORIN 2005: GRAMOFONOVIM IZDANJIMA 13 NOMINACIJA
Dubioza Kolektiv i Basheskia čija je izdanja prošle godine objavila izdavačka kuća Gramofon, imaju ukupno 13 nominacija za 4. dodjelu bosanskohercegovačke muzičke nagrade Davorin 2005.
Nakon što je završen prvi krug glasanja, u kojem su glasači iz cijele BiH među ponuđenim prijedlozima izabrali po 5 nominacija u svim kategorijama, Dubioza Kolektiv se sa jedanaest nominacija, našla na drugom mjestu po ukupnom broju nominacija. Tako je ovaj bend koji iza sebe već ima dva diskografska izdanja, između ostalog, nominiran u jednoj od najznačajnijih kategorija Davorina – kategoriji za album godine, a nominirani su i za rock/urbani/klupski album, pjesmu i izvođača godine.
Spot za pjesmu Ovo je zatvor Dubioze Kolektiva nominiran je za najbolji video uradak u kategoriji rock/urbane muzike, dok je pjesma Keep Burning snimljena sa Mushom iz Fun-Da-Mentala predložena za najuspješniju međunarodnu muzičku saradnju.
Adisa Zvekić, članica Dubioze, našla se među pet nominiranih za najbolju žensku izvedbu u 2004. godini, dok su Brano Jakubović i Almir Hasanbegović nominirani za najbolji muzički aranžman albuma Dubioze Kolektiva. Za likovno oblikovanje ovog albuma za Davorina je predložen Vedran Mujagić.
Dubioza Kolektiv je i u užem izboru za debitantski album godine, te muzičku inovaciju – drugačiji zvuk. U ove dvije kategorije nominiran je i Basheskia za maxi single Postcard From Sunny Neighbourhood.

20.01.2005. U PRODAJI CD MARIMANGA TRIO & BOJAN ZULFIKARPAŠIĆ!

12.01.2005. GRAMOFON ONLINE SHOP OD 25. JANUARA

28.12.2004. A PROPOS DE SARAJEVO
Pogledajte foršpan (Fabrika).

25.12.2004. USKORO U PRODAJI: MARIMANGA TRIO & BOJAN ZULFIKARPAŠIĆ
Kao posljednje CD izdanje Gramofona u ovoj godini, uskoro će se u prodaji naći album "Marimanga Trio & Bojan Zulfikarpašić".
Ovo je drugi album kosovsko-bosanskog trija, nakon CD-a Adventure Has Just Begun koji je prije četiri godine objavio Jazz Fest Records. Triju kojeg sačinjavaju Armend Xhaferi, Enes Seferović i Bajram Istrefi na albumu se, kao gost, pridružuje pijanista Bojan Zulfikarpašić.
CD na kojem će se naći devet traka snimljenih u junu 2001. godine, šesto je izdanje Gramofona, a bit će objavljeno u okviru edicije Novi Gramofon.

14.12.2004. "OPEN WIDE" - OD DANAS U PRODAJI!
Od utorka 14. decembra u prodaji je drugi CD Dubioze kolektiva - maxi single "Open Wide".
Preporučena cijena: 10 KM.

29.11.2004. KONCERT DUBIOZE KOLEKTIVA U SARAJEVU
Koncertna promocija maxi singlea "Open Wide" održat će se u klubu Sloga.
Subota 18.12.2004 u 20.30.
Cijena ulaznice: 5 KM.

16.11.2004. BASHESKIA U CD SHOPOVIMA!
Od srijede 17. novembra u prodaji je maxi single "Basheskia: Postcard From Sunny Neighbourhood". Preporučena cijena: 10 KM.

10.11.2004. GRAMOFON DISTRIBUTER DOUBLEMOONA ZA BIH
Od početka novembra Gramofon je zvanični distributer izdanja turske izdavačke kuće Doublemoon iz Istanbula. Narednih dana u CD shopovima bit će distribuirani CD-ovi iz kataloga Doublemoona, a za eventualne narudžbe, možete se obratiti i direktno distributeru.

01.11.2004. USKORO DVD "A PROPOS DE SARAJEVO"
Gramofon će krajem godine objaviti svoje prvo DVD izdanje – "A propos de Sarajevo". Dokumentarni film reditelja Harisa Pašovića snimljen prošle godine u vrijeme 7. međunarodnog muzičkog festivala Jazz Fest Sraajevo 2003. donosi priču o Sarajevu i festivalu koji je u svojoj historiji predstavio u Sarajevu neke od najznačajnijih predstavnike evropske i svjetske muzičke scene. DVD "A propos de Sarajevo" će biti objavljen u koprodukciji sa producentskom kućom Space Production.

20.10.2004. NOVI SPOT DUBIOZE KOLEKTIVA
Članovi Dubioze Kolektiva privode kraju snimanje spota za novu pjesmu "Ovo je zatvor", prvu pjesmu ove bh. grupe snimljenu na bosanskom jeziku. Pjesma se ne nalazi na materijalu koji će uskoro biti objavljen od strane izdavačke kuće Gramofon, a kako članovi grupe ističu, "Ovo je zatvor" sadrži i sample uzet sa TV dnevnika. Spot je rađen u produkciji Fabrike, a na TV stanicama će se moći pogledati od kraja oktobra.

12.9.2004. U PRIPREMI MAXI SINGLE DUBIOZE KOLEKTIVA
Nakon uspješnog prvjenca, Dubioza Kolektiv uskoro će objaviti maxi single pod nazivom Open Wide. Na CD-u će se naći remixi singlova objavljenih na njihovom prvom albumu, te dvije trake nastale kao rezultat saradnje sa britanskim pjesnikom Benjaminom Zephaniahom i Mushom (Fun-Da-Mental). Izdavač CD-a je Gramofon, a datum objavljivanja je 21. novembar.

25.8.2004. USKORO NOVO IZDANJE GRAMOFONA: BASHESKIA
"Basheskia: Postcard From Sunny Neighbourhood" naziv je novog projekta koji će ove jeseni objaviti Gramofon kao svoje treće diskografsko izdanje. Riječ je o maxi singleu mladog bh. autora Nedima Zlatara koji će biti objavljen u okviru edicije Novi Gramofon. Na albumu gostuje nekoliko mladih umjetnika iz Bosne i Hercegovine, a više informacija bit će objavljeno početkom novembra.

10.11.2004. GRAMOFON DISTRIBUTER DOUBLEMOONA ZA BIH
Od početka novembra Gramofon je zvanični distributer izdanja turske izdavačke kuće Doublemoon iz Istanbula.
Narednih dana u CD shopovima bit će distribuirani CD-ovi iz kataloga Doublemoona, a za eventualne narudžbe, možete se obratiti i direktno distributeru.

01.11.2004. USKORO DVD "A PROPOS DE SARAJEVO"
Gramofon će krajem godine objaviti svoje prvo DVD izdanje - "A propos de Sarajevo". Dokumentarni film reditelja Harisa Pašovića snimljen prošle godine u vrijeme 7. međunarodnog muzičkog festivala Jazz Fest Sraajevo 2004. donosi priču o Sarajevu i festivalu koji je u svojoj historiji predstavio u Sarajevu neke od najznačajnijih predstavnike evropske i svjetske muzičke scene. DVD "A propos de Sarajevo" će biti objavljen u koprodukciji sa producentskom kućom Space Production.

20.10.2004. NOVI SPOT DUBIOZE KOLEKTIVA
Članovi Dubioze Kolektiva privode kraju snimanje spota za novu pjesmu "Ovo je zatvor", prvu pjesmu ove bh. grupe snimljenu na bosanskom jeziku. Pjesma se ne nalazi na materijalu koji će uskoro biti objavljen od strane izdavačke kuće Gramofon, a kako članovi grupe ističu, "Ovo je zatvor" sadrži i sample uzet sa TV dnevnika. Spot je rađen u produkciji Fabrike, a na TV stanicama će se moći pogledati od kraja oktobra.

12.9.2004. U PRIPREMI MAXI SINGLE DUBIOZE KOLEKTIVA
Nakon uspješnog prvjenca, Dubioza Kolektiv uskoro će objaviti maxi single pod nazivom Open Wide. Na CD-u će se naći remixi singlova objavljenih na njihovom prvom albumu, te dvije trake nastale kao rezultat saradnje sa britanskim pjesnikom Benjaminom Zephaniahom i Mushom ( Fun - Da - Mental ). Izdavač CD-a je Gramofon, a datum objavljivanja je 21. novembar.

25.8.2004. USKORO NOVO IZDANJE GRAMOFONA: BASHESKIA
"Basheskia: Postcard From Sunny Neighbourhood" naziv je novog projekta koji će ove jeseni objaviti Gramofon kao svoje treće diskografsko izdanje. Riječ je o maxi singleu mladog bh. autora Nedima Zlatara koji će biti objavljen u okviru edicije Novi Gramofon. Na albumu gostuje nekoliko mladih umjetnika iz Bosne i Hercegovine, a više informacija bit će objavljeno početkom novembra.

19.5.2004. USKORO KONCERT DUBIOZE KOLEKTIVA!
Prvi nastup članova Dubioze Kolektiva u Sarajevu održat će se u u subotu 5. juna u prostorijama CDA. Početak koncerta je u 20:30. Cijena ulaznice: 7 KM. Ulaznice će biti u prodaji dva sata prije početka koncerta.
fotografije

U PRODAJI CD DUBIOZE KOLEKTIVA
Od srijede 31. marta u prodaji je prvi CD Dubioze Kolektiva. CD se može kupiti u Sarajevu, u CD shopovima Magaza i Buybook i Mostaru, u CD shopu Nirvana. Izdavač je želio CD učiniti dostupnim mlađoj publici, te je u saradnji sa CD shopovima u kojima se prodaje Dubiozin prvjenac dogovorena maloprodajna cijena od 15 KM.

20.3.2004. PSIHOMODO POP I NENO BELAN
Za ovaj vikend Club Coloseum najavljuje koncerte Nene Belana i Psihomodo Popa. U petak 26. marta održat će se koncert Nene Belana i njegovog banda Fiumens. Sa ovim je bendom, Belan već gostovao u Sarajevu ovoga ljeta kada su imali zapažen nastup. Publika će imati priliku uživati u Belanovim pjesmama iz vremena Đavola koje su i danas  vrlo slušane, jednako kao i njegova ostvarenja sa Fiumensima. Za subotu 27. mart predviđen je nastup Psihomodo Popa, banda koji je posljednji put u Sarajevu gostovao prije tri godine u okviru promocije albuma Debakl. Momci iz banda trenutno se nalaze u studiju, gdje pripremaju novi album, čije se objavljivanje očekuje početkom septembra mjeseca.

25.2.2004. GRAMOFONOVA IZDANJA NOMINIRANA ZA DAVORINA
Među nominiranim za godišnju muzičku nagradu Davorin 2004 su i muzičari koji su svoje posljednje albume objavili za diskografsku kuću Gramofon - Adi Lukovac i Emina Zečaj, kao i Dubioza Kolektiv čiji prvi album u izdanju ove kuće treba uskoro biti objavljen.
Adi Lukovac je nominiran u kategoriji pjesma godine i rock/urbana pjesma godine za pjesmu Il' je vedro il' oblačno sa albuma "Remake". Ovaj je umjetnik nominiran i za produkciju godine, najbolju filmsku muziku, aranžman i muzički eksperiment godine. Spot za pjesmu Il' je vedro il' oblačno u konkurenciji je za spot godine, dok je album nominiran u kategoriji za najbolje likovno oblikovanje albuma. Album Emine Zečaj je u konkurenciji za etno album i produkciju godine (E. Zubčević), dok je dizajner Faruk Šabanović nominiran za najbolje likovno oblikovanje albuma "Traditional Bosnian Songs". Ujedno, Dubioza Kolektiv se nalazi među pet nominiranih za novog izvođača i muzički eksperiment godine.

10.2.2004. POSJETITE SITE DUBIOZE KOLEKTIVA!
Od danas možete posjetiti Internet stranice banda Dubioza Kolektiv. Osim što posjetioci sitea www.dubioza.org mogu saznati ko su članovi ovog mladog bosanskohercegovačkog banda i čime su se do sada bavili, na stranicama Dubioze pronaći ćete previewe svih pjesama koje će se naći na njihovom prvjencu. Na stranicama također možete pronaći i tekstove pjesama Dubioza Kolektiva, ali i downloadovati spot za prvi singl "Bring The System Down". Podsjećamo, album "Dubioza Kolektiv" u prodaji će se naći krajem februara, a objavit će ga izdavačka kuća Gramofon.

3.2.2004. CD DUBIOZE U PRODAJI KRAJEM FEBRUARA
Rad na prvom albumu Dubioza kolektiva privodi se kraju. Album, na kojem će se naći ukupno 11 pjesama, rađen je u protekla tri mjeseca u Sarajevu. Kao gosti Dubioza kolektiva na CD-u se pojavljuju i muzičari iz Mostara i Sarajeva, tako da je ovaj album na neki način rezultat saradnje muzičara iz cijele BiH. Izdavač albuma bit će izdavačka kuća Gramofon iz Sarajeva, a CD će se u prodaji naći koncem mjeseca. Cijena albuma još uvijek se drži u tajnosti, ali izdavač najavljuje iznenađenje za sve one koji namjeravaju kupiti prvjenac Dubioze.

21.1.2004. SNIMLJEN PRVI SPOT DUBIOZE
Prvi spot Dubioze ovih dana premijerno se prikazuje na tv stanicama u Bosni i Hercegovini. Spot za pjesmu "Bring The System Down" rađen je u produkciji Last Minute Productiona, a u režiji Redžinalda Šimeka. Spot možete pogledati i na našim stranicama.

26.12.2003. PRVI SINGLE U MP3 FORMATU
Od ove sedmice na valovima sarajevskih radio stanica mogu se čuti dva singla Dubioze. Prvi "Bring The System Down (CTRL+ALT+DEL)" i drugi "Prisoner" naći će se na prvom albumu banda koji će sljedeće godine objaviti izdavačka kuća Gramofon. Naziv albuma i tačan datum njegovog objavljivanja, bit će objavljeni krajem januara sljedeće godine. Do tada, prvi single Dubioza kolektiva, možete naći na stranicama Sarajevo-X.com.
Download here