NIKÖLL U SUBOTU U CDA
U subotu 31. marta u dvorani CDA bit će održan DJ nastup Nikölla. Ovaj francuski umjetnik već nekoliko puta nastupao je u Sarajevu, a svaki njegov nastup osim autentične muzike odlikuje svojevrstan performans kojim je Niköll stekao reputaciju vanrednog showmana.
Opisujući njegovu izvedbu, novinar jednog francuskog magazina je napisao kako je teško iskazati osjećaj koji vas obuzme kad posmatrate mladića koji u isto vrijeme svira klavijature, pjeva i prati melodiju samplovima. “Osjećate da ste na nekom bajkolikom mjestu i ubrzo shvatite da je muzika koju slušate radosna i vesela improvizacija.“

Ovaj muzičar, koji liči na uličnog zabavljača već trideset godina živi mirnim životom u podnožju Saint Victoire. Osvojio je prvu nagradu za klavir na konzervatorijumu u Aixu, a nedavno je diplomirao suvremeno muziciranje na instrumentima koja koriste pojačala. Niköll već deset godina kombinira sviranje klavira i ritam-mašine. Iza njega su impresivne saradnje sa različitim bendovima i istraživanje različitih muzičkih stilova, od modernog jazza sa Quartet au carre,  preko svinga sa Hot lips parade, elektro jazza, elektro-akustičnih improvizacija sa Acoustronicom do tehna, uživo sa Yovotronikom.
Njegov posljednji projekt Piano Mecanik Kantatik je muzički najsloženiji, i njim Niköll još jednom dokazuje kako je showman i muzičar kakav se rijetko sreće.
Ulaznice za nastup prodavat će se po cijeni od 10 KM na dan koncerta na blagajni CDA.