HALKA NASTAVLJA TURNEJU “O LJUBAVI”

Nakon uspješnih i rasprodanih koncerata koje su članovi ansambla Halka održali u zagrebačkom Lisinskom i ljubljanskom Cankarjevom domu, nastavlja se regionalna turneja kojom ovi iznimni muzičari promoviraju svoj drugi album O ljubavi, objavljen prošlog mjeseca u produkciji Gramofona iz Sarajeva.

O nastupima i izvedbama ansambla kojeg čine pjevač Božo Vrećo, gitarista Dino šukalo,Corum Replica Watches pijanista i harmonikaš Adis Sirbubalo, kontrabasista Edvin Hadžić i perkusionista Anes Beglerbegović, izvještavali su brojni mediji iz regije, a ljubljanski dnevni list Delo proglasio ih je “novim evropskim muzičkim fenomenom”.

Naredne sedmice Halka će po prvi put nastupiti i u dvorani KIC Budo Tomović u Podgorici, dok je za 24. maj najavljen koncert u Kolarčevoj zadužbini u Beogradu.

Organizator turneje i izdavač ansambla Halka, sarajevski Gramofon, najavio je i tri koncerta u Bosni i Hercegovini: 13. marta Halka nastupa u Banskom dvoru u Banjoj Luci, 19. marta u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli te 3. aprila u Bosanskom kulturnom centru u Sarajevu.

Ulaznice za koncert u Tuzli od sutra možete kupiti u tuzlanskom Bosanskom kulturnom centru po pretprodajnoj cijeni od 10 KM te 12 KM na dan koncerta. Ulaznice za koncert u Sarajevu od petka će biti u prodaji na blagajni BKC-a po pretprodajnoj cijeni od 12 KM, na dan koncerta ulaznice će koštati 15 KM.