HALKA SE VRAĆA U BOSNU

U petak počinje bosanskohercegovački dio regionalne koncertne turneje kojom ansambl Halka promovira svoj drugi album O ljubavi.

Ovaj je album u protekla dva mjeseca odlično primljen u javnosti, a članovi Halke će nakon iznimno uspješnih koncerata u Beču, Zagrebu, Ljubljani i Podgorici 13. marta nastupiti u Kulturnom centru Banski dvor u Banjaluci što će biti njihov prvi nastup u tom gradu.

O interesu publike dovoljno govori da su posljednja tri koncerta Halke rasprodana, a riječi hvale ne štede ni mediji. Podgorički mediji pisali su nakon koncerta o “maestralnoj Halki”, hrvatski o novoj “regionalnoj senzaciji” dok je najutjecajniji slovenački dnevni list Delo proglasio Halku “novim evropskim muzičkim fenomenom”.

Već naredne sedmice u sevdalinkama u izvedbi ansambla Halka uživat će i tuzlanska publika u Bosanskom kulturnom centru 19. marta, dok će 3. aprila uslijediti i koncert u Sarajevu, također u Bosanskom kulturnom centru. Ulaznice za oba koncerta su u prodaji na blagajnama dvorana.

Album O ljubavi drugo je diskografski djelo Bože Vreće, Dine šukala, Adisa Sirbubala, Edvina Hadžića i Anesa Beglerbegovića, koji je producirao Edin Zubčević za izdavačku kuću Gramofon iz Sarajeva.

Regionalna promotivna turneja O ljubavi završava 24. maja nastupom u Kolarčevoj zadužbini u Beogradu.