Pogledajte novi spot Halke

Objavljen je video spot za pjesmu “Negdje u daljine” koja se nalazi na aktuelnom albumu ansambla Halka “O ljubavi” koji je kao i njihov prvi album producirao Edin Zubčević za izdavačku kuću Gramofon.

Muziku i tekst za ovu popularnu svdalinku napisao je majstor sevdaha Rade Jovanović, dok aranžman potpisuje Adis Sirbubalo.

Spot je sniman na različitim lokacijama u španiji i Bosni i Hercegovini – na Blagaju, u Mostaru, Hutovom blatu i Sarajevu, a režiju, scenarij, montažu i kameru radio je španski fotograf i video umjetnik Miki Olabarri Powell.

Ćlanovi ansambla Halka su prije dva dana, iznimno uspješnim koncertom u Kolarčevoj zadužbini u Beogradu, okončali regionalnu promotivnu turneju koja je od januara ove godine obuhvatila nastupe u Beču, te rasprodanim dvoranama Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, Cankarjevog solar toys doma u Ljubljani, KIC-a Budo Tomović u Podgorici, održana su i tri koncerta u Bosni i Hercegovini – u banjalučkom Banskom dvoru te u tuzlanskom i sarajevskom Bosanskom kulturnom centru.

Halku narednog mjeseca očekuje koncert na InMusic festivalu u Zagrebu na world music stageu.

Video link: https://youtu.be/Ck1-xEFuvO4