U petak Halka pred sarajevskom publikom

Nakon uspješnih koncerata održanih u BKC-u na zatvaranju 17. Jazz Festa Sarajevo u novembru 2013. godine i nastupa povodom obljetnice Prvog svjetskog rata iz juna prošle godine koji je emitiran na TV stanici Arte, Halka ponovno nastupa u BKC-u, u petak 3. aprila.

Ansambl kojeg čine Božo Vrećo, Dino šukalo, Adis Sirbubalo, Edvin Hadžić i Anes Beglerbegović u međuvremenu je snimio novi album O ljubavi koji je naišao na izniman prijem kod publike, održali su brojne koncerte širom regije, uključujući rasprodane nastupe u Zagrebu, Ljubljani, Podgorici, Banjaluci, a koncerti na regionalnim i evropskim festivalima ih tek očekuju u narednom periodu.

Koncert u sarajevskom Bosanskom kulturnom centru dio je regionalne turneje O ljubavi koja će biti zaključena koncertom u prestižnoj Kolarčevoj zadužbini u Beogradu 24. maja, a članovi Halke za sarajevsku publiku pripremili su i premijerno izvođenje novih pjesama.

Halka će na predstojećem nastupu predstaviti novi album koji je kao i njihov prvjenac producirao Edin Zubčević za izdavačku kuću Gramofon iz Sarajeva. Osim pjesama sa prvog albuma, članovi Halke za nastup u BKC-u najavljuju izvođenje pjesama sa njihovog novog albuma O ljubavi – Tamburalo momče uz tamburu, Mislio sam svaki dan, Tužno vjetri gorom viju kao i pjesama Koliko su teška tuđa milovanja i Biser-Naza za koje je muziku i tekst napisao pjevač Halke Božo Vrećo, a koje se također nalaze na albumu O ljubavi.

Ulaznice za koncert koji je zakazan za 3. april u 20.00 mogu se kupiti na blagajni BKC-a po cijeni od 12 KM u pretprodaji. Na dan koncerta ulaznice će koštati 15 KM.