Kraftwerk stigao u Sarajevo

Večeras tačno u 20.00 sati u sarajevskoj Skenderiji nastupa njemački Kraftwerk,replica orologi rolex aktuelni dobitnici nagrade Grammy za najbolji album plesne i elektronske muzike, i bend koji je imao nemjerljiv uticaj na popularnu muziku i pop kulturu uopšte.

3-D koncert dio je svjetske turneje benda koji je poznat po vrhunskim audio-vizuelnim performansima koji će ovaj put biti praćeni 3D animacijama. Jučer je počela instalacija produkcije koja je gotovo stadionska – bina od 18 metara sa video ekranom od 12 metara širine, vrhunska razglasna i rasvjetna oprema uz šest 3-D projektora.

Koncerti prethodnih dana održani u Ljubljani i Beogradu su sudeći prema napisima tamošnjih medija bili spektakularni muzički događaji te publika sarajevskog koncerta koja dolazi iz različitih dijelova zemlje, ima razloga očekivati isto.

Ćlanovi Kraftwerka Ralf Hütter, Henning Schmitz, Fritz Hilpert i Falk Grieffenhagen već su stigli u Sarajevo.

Ulazi se večeras otvaraju u 18.30, za djecu do 8 godina ulaz je besplatan, a za osobe sa invaliditetom osiguran je poseban ulaz i posebna mjesta na balkonu. Svi posjetioci će na ulazu dobiti 3-D naočale koje mogu zadržati kao suvenir.

Ulaznice se mogu kupiti na platou Skenderija po istoj cijeni kao i u pretprodaji od 38 KM.